eitaa logo
ارتباط موثر
1.6هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
410 ویدیو
8 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
💔 به کدامین گناه...؟ تصویر چند شهید؛ غنچه‌هایی نوشکفته، معصوم و مظلوم که با جنایات اسرائیل، پرپر شدند... به لطف خداوند همه باهم هستیم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini ‌.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
🚫 بدگویی به خود...!! 1️⃣ آیه ۱۱ سوره حجرات می‌فرماید: وَلَا تَلْمِـــزُوا أَنْفُسَـكُمْ وَلَا تَنَابَـزُوا بِالْأَلْقَابِ عیب‌جویی از خود (self-criticism) و برچسب‌های منفی زدن به خود یا گروه خود (negative labeling) دو الگوی ذهنی ناسالم و مخرب هستند که تأثیر زیادی بر عزت‌نفس، عملکرد فردی و روابط اجتماعی می‌گذارند. ❶ عیب‌جویی از خود: عیب‌جویی از خود یعنی تمرکز مداوم بر اشتباهات و نقص‌های خود، و بزرگ‌نمایی شکست‌ها، و نادیده‌گرفتن موفقیت‌ها و توانمندی‌ها. 🟠 پیامدهای اخلاقی و روان‌شناختی: 🔸کاهش عزت‌نفس و خودکارآمدی وقتی افراد (به جا یا بی جا)مدام از خود انتقاد می‌کنند، حس توانایی مقابله با چالش‌ها را از دست داده و از احساس ارزشمندی خود می‌کاهند. طبعا فردی که خود را با برچسب‌های عیب جویانه در نظر می‌گیرد، به مرور ارزش کمتری برای خود و توانایی های خود قائل می‌شود. 🔸افزایش اضطراب، افسردگی و شرم عیب‌جویی مفرط از خود یکی از عوامل زمینه‌ساز افسردگی است. به خصوص هنگامی که سوژه افکار و گفتگوی تکراری درونی او همین عیب جویی و بدگویی از خود شود. 🔸کاهش انگیزه و ناتوانی در تصمیم‌گیری و محدودیت در رشد و پیشرفت افراد خودتخریب‌گر معمولاً از ترسِ اشتباهِ دوباره، کناره می‌گیرند و وارد عمل نمی‌شوند. به عبارت دیگر فرد با بدگویی و سرزنش خود امکان انگیزه و تصمیم برای هرگونه اصلاح و بازگشت(توبه) را نیز از کار می‌اندازد. و از سوی دیگر از امتحان کردن چیزهای جدید و پذیرش چالش‌ها خودداری می‌کند. 🔸انزوا و تنهایی خودسرزنشگری می‌تواند باعث شود فرد از دیگران دوری کند و در نتیجه، دچار انزوا و تنهایی شود. 🔸مشکلات در روابط عیب‌جویی از خود می‌تواند به روابط فرد با دیگران آسیب بزند، و کم کم فرد در روابط خود با دیگران نیز دچار مشکل شود. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 📌همه این موارد هنگامی که از گروه خود، خانواده خود و یا کشور خود عیب جویی می‌کنیم در همان سطح قابل شکل گیری است. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🚫 بدگویی به خود...!! 2️⃣ 🛠 چند راهکار کاربردی: 🔹 تفکیک «رفتار» از «هویت» وقتی اشتباهی صورت می‌گیرد، خود و یا گروه و کشور خود را با برچسب بد و عیب‌جویانه متهم نکنید. همانطور که به به کودک خطاکار نمی‌گوییم تو بدی، بلکه کارش را بد و از خود جدا می‌کنیم. مثلا به‌جای گفتن «من خطاکارم و کارهای من ارزش ندارند»، بگویید «در این موقعیت اشتباه کردم و برای اصلاح تلاش می‌کنم». 🔹یادگیری از اشتباه به‌جای تحقیر خود هر اشتباه، فرصتی برای رشد است نه دلیلی برای سرزنش. اگر کاستی در رفتار و یا عمل خود یا گروه خودی (مسلمانان یا ایرانیان یا...) مشاهده کردید، در پی یافتن یا مشورت و مطالعه برای رسیدن به راه حل و رشد باشید. خودتحقیری شخصی یا جمعی، فقط بازدارنده است.(مثل: من بدم، یا جنس ایرانی و آدم مسلمان بهتر از این نمی تونه...) تمرین شفقت به خود (Self-Compassion) از خود مانند یک دوست مهربان انتقاد کنید، نه مانند یک دشمن بی‌رحم. تصورر کنید یک دوست یا فرد محترمی نزد شما از اشتباه و شکست خود می‌گوید و با ندامت و ناراحتی دچار آزردگی است، چگونه با او برخورد می‌کنید؟ با توبیخ و سرزنش و بدگویی؟ یا مهربان(رحمن و رحیم) و خطا پوش (کریم الصفح) همانقدر که مهربان و ملایم با او همراهی و دلجویی می‌کنید، با خودتان مهربان و شفیق باشید. ❓راستی کدام رفتار به اخلاق الهی نزدیک‌تر است؟ کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
🚫 بدگویی به خود...!! 3️⃣ آیه ۱۱ سوره حجرات می‌فرماید: وَلَا تَلْمِـــزُوا أَنْفُسَـكُمْ وَلَا تَنَابَـزُوا بِالْأَلْقَابِ ❷ برچسب منفی زدن به خود یا گروه خود نسبت‌دادن صفات کلی، ثابت و منفی به خود یا گروه خود (مثل: «ما ایرانی‌ها همیشه عقب‌ایم» یا «من ذاتاً بی‌عرضه‌ام»). 🟠 پیامدهای اخلاقی و روان‌شناختی: 🔸تثبیت تصویر منفی ذهنی پدیده «تثبیت تصویر منفی ذهنی» یا پیش‌گویی خودتحقق‌گر (Self-fulfilling prophecy) زمانی رخ می‌دهد که فرد یا گروه، یک باور منفی درباره خود را آن‌قدر تکرار می‌کند که همان باور به‌تدریج واقعیت پیدا می‌کند. به بیان ساده، وقتی کسی مدام به خود بگوید «من بی‌عرضه‌ام»، احتمال اینکه دست به اقدام نزنَد یا با شکست مواجه شود بیشتر می‌شود، و همین شکست، از نظر او باور اولیه را تأیید کرده و به عنوان شاهدی برای تثبیت و ماندگاری آن باور (بی عرضه بودن) تبدیل می‌شود. 🔸کاهش انگیزه تغییر وقتی فرد خود را با عباراتی مانند «من ذاتاً بی‌عرضه‌ام» توصیف می‌کند، ذهن او این ویژگی را «ثابت» و «غیرقابل تغییر» می‌پندارد. این باور، برخلاف ذهنیت رشد، انگیزه تلاش و بهبود را کاهش می‌دهد؛ زیرا فرد احساس می‌کند تلاشی برای بهتر شدن بی‌فایده است. پژوهش‌های روان‌شناسی انگیزش نشان می‌دهند که باور به قابلیت تغییر (mindset) نقش کلیدی در حفظ انگیزه و پشتکار دارد. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 📌همه این موارد هنگامی که از گروه خود، خانواده خود و یا کشور خود عیب جویی می‌کنیم در همان سطح قابل شکل گیری است. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
🚫 بدگویی به خود...!! 3️⃣ آیه ۱۱ سوره حجرات می‌فرماید: وَلَا تَلْمِـــزُوا أَنْفُسَـكُمْ وَلَا تَن
🚫 بدگویی به خود...!! 4️⃣ 🟠 پیامدهای اخلاقی و روان‌شناختی(ادامه): 🔸احساس بی ارادگی و تسلیم‌پذیری در برابر مشکلات احساس بی‌قدرتی در برابر مشکلات، نتیجه پدیده‌ای به‌نام درماندگی آموخته‌شده است. این مفهوم نشان می‌دهد وقتی فرد بارها در موقعیت‌های دشوار شکست می‌خورد یا احساس می‌کند اراده و کنترل او بی‌تأثیر است، به‌تدریج باور می‌کند که تلاش او بی‌فایده است. این باور باعثِ تسلیم‌پذیری، بی‌انگیزگی و کاهش ابتکار عمل در مواجهه با چالش‌های جدید می‌شود. 🔸خودتبعیض‌گری خودتبعیض‌گری (Internalized Oppression) زمانی رخ می‌دهد که فرد یا گروهی تحت تبعیض، باورهای منفی جامعه درباره خود را می‌پذیرد و آن را به درون ذهن خود وارد می‌کند. در این حالت، فرد باور می‌کند که شایستگی، ارزش یا توانمندی کمتری دارد و ممکن است رفتارهای خودمحدودکننده، خودتحقیرکننده یا ضداجتماعی از خود نشان دهد. این پدیده در روان‌شناسی اجتماعی بررسی می‌شود و با احساس شرم جمعی، کاهش عزت‌نفس و افت تحصیلی یا شغلی در اقلیت‌ها و گروه‌های به‌حاشیه‌رانده‌شده همراه است. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 📌همه این موارد هنگامی که از گروه خود، خانواده خود و یا کشور خود عیب جویی می‌کنیم در همان سطح قابل شکل گیری است. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .