eitaa logo
ارتباط موثر
1.6هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
410 ویدیو
8 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
💔 به کدامین گناه...؟ تصویر چند شهید؛ غنچه‌هایی نوشکفته، معصوم و مظلوم که با جنایات اسرائیل، پرپر شدند... به لطف خداوند همه باهم هستیم. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini ‌.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
ارتباط موثر
🚫 بدگویی به خود...!! 1️⃣ آیه ۱۱ سوره حجرات می‌فرماید: وَلَا تَلْمِـــزُوا أَنْفُسَـكُمْ وَلَا تَنَابَـزُوا بِالْأَلْقَابِ عیب‌جویی از خود (self-criticism) و برچسب‌های منفی زدن به خود یا گروه خود (negative labeling) دو الگوی ذهنی ناسالم و مخرب هستند که تأثیر زیادی بر عزت‌نفس، عملکرد فردی و روابط اجتماعی می‌گذارند. ❶ عیب‌جویی از خود: عیب‌جویی از خود یعنی تمرکز مداوم بر اشتباهات و نقص‌های خود، و بزرگ‌نمایی شکست‌ها، و نادیده‌گرفتن موفقیت‌ها و توانمندی‌ها. 🟠 پیامدهای اخلاقی و روان‌شناختی: 🔸کاهش عزت‌نفس و خودکارآمدی وقتی افراد (به جا یا بی جا)مدام از خود انتقاد می‌کنند، حس توانایی مقابله با چالش‌ها را از دست داده و از احساس ارزشمندی خود می‌کاهند. طبعا فردی که خود را با برچسب‌های عیب جویانه در نظر می‌گیرد، به مرور ارزش کمتری برای خود و توانایی های خود قائل می‌شود. 🔸افزایش اضطراب، افسردگی و شرم عیب‌جویی مفرط از خود یکی از عوامل زمینه‌ساز افسردگی است. به خصوص هنگامی که سوژه افکار و گفتگوی تکراری درونی او همین عیب جویی و بدگویی از خود شود. 🔸کاهش انگیزه و ناتوانی در تصمیم‌گیری و محدودیت در رشد و پیشرفت افراد خودتخریب‌گر معمولاً از ترسِ اشتباهِ دوباره، کناره می‌گیرند و وارد عمل نمی‌شوند. به عبارت دیگر فرد با بدگویی و سرزنش خود امکان انگیزه و تصمیم برای هرگونه اصلاح و بازگشت(توبه) را نیز از کار می‌اندازد. و از سوی دیگر از امتحان کردن چیزهای جدید و پذیرش چالش‌ها خودداری می‌کند. 🔸انزوا و تنهایی خودسرزنشگری می‌تواند باعث شود فرد از دیگران دوری کند و در نتیجه، دچار انزوا و تنهایی شود. 🔸مشکلات در روابط عیب‌جویی از خود می‌تواند به روابط فرد با دیگران آسیب بزند، و کم کم فرد در روابط خود با دیگران نیز دچار مشکل شود. ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ 📌همه این موارد هنگامی که از گروه خود، خانواده خود و یا کشور خود عیب جویی می‌کنیم در همان سطح قابل شکل گیری است. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🚫 بدگویی به خود...!! 2️⃣ 🛠 چند راهکار کاربردی: 🔹 تفکیک «رفتار» از «هویت» وقتی اشتباهی صورت می‌گیرد، خود و یا گروه و کشور خود را با برچسب بد و عیب‌جویانه متهم نکنید. همانطور که به به کودک خطاکار نمی‌گوییم تو بدی، بلکه کارش را بد و از خود جدا می‌کنیم. مثلا به‌جای گفتن «من خطاکارم و کارهای من ارزش ندارند»، بگویید «در این موقعیت اشتباه کردم و برای اصلاح تلاش می‌کنم». 🔹یادگیری از اشتباه به‌جای تحقیر خود هر اشتباه، فرصتی برای رشد است نه دلیلی برای سرزنش. اگر کاستی در رفتار و یا عمل خود یا گروه خودی (مسلمانان یا ایرانیان یا...) مشاهده کردید، در پی یافتن یا مشورت و مطالعه برای رسیدن به راه حل و رشد باشید. خودتحقیری شخصی یا جمعی، فقط بازدارنده است.(مثل: من بدم، یا جنس ایرانی و آدم مسلمان بهتر از این نمی تونه...) تمرین شفقت به خود (Self-Compassion) از خود مانند یک دوست مهربان انتقاد کنید، نه مانند یک دشمن بی‌رحم. تصورر کنید یک دوست یا فرد محترمی نزد شما از اشتباه و شکست خود می‌گوید و با ندامت و ناراحتی دچار آزردگی است، چگونه با او برخورد می‌کنید؟ با توبیخ و سرزنش و بدگویی؟ یا مهربان(رحمن و رحیم) و خطا پوش (کریم الصفح) همانقدر که مهربان و ملایم با او همراهی و دلجویی می‌کنید، با خودتان مهربان و شفیق باشید. ❓راستی کدام رفتار به اخلاق الهی نزدیک‌تر است؟ کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا