در یک تحقیق فعالیت های مغز در موقعیتهای مختلف زندگی مقایسه شده و نشان میدهد که کیفیت تحریک مغز چقدر وابسته به نوع تجربه است.
۱.هنگام تماشای تیکتاک vs. تماشای غروب آفتاب:
تماشای تیکتاک فقط دوپامین (احساس لذت زودگذر) ترشح میکند، اما غروب آفتاب باعث ترشح همزمان دوپامین، اکسیتوسین، سروتونین، و سایر نوروترنسمیترهای مفید میشود؛ تجربهای عمیقتر و آرامشبخشتر.
۲.خرید آنلاین vs. خرید برای دوست:
خرید آنلاین دوپامین و کمی سروتونین ترشح میکند که لحظهای لذت دارد. ولی خرید برای دیگران منجر به ترشح چند هورمون شادی از جمله اکسیتوسین (هورمون پیوند و همدلی) و مواد افیونی طبیعی بدن میشود، پس حس رضایت و ارتباط بیشتری ایجاد میکند.
۳.پیمایش در اینستاگرام vs. پیادهروی در پارک:
پیمایش در شبکههای اجتماعی عمدتاً دوپامین ترشح میکند، درحالیکه قدم زدن در طبیعت باعث ترشح چندین ماده شادیآور بهصورت همزمان میشود که برای سلامت روان بسیار مفیدتر است.
۴.پیام به دوست vs. معاشرت حضوری:
ارسال پیام ممکن است فقط کمی دوپامین و اکسیتوسین ترشح کند، ولی تعامل چهرهبهچهره با دوستان، علاوهبر اینها باعث فعال شدن سیستمهای عصبی عمیقتر میشود که شادی پایدارتر و پیوند عاطفی قویتری به همراه دارد.
کانال ارتباط موثر
@ertebatmoaserdini
#انتخاب
#ارتباط_موثر
#خود_کنترلی
.
🟨 آیا ما استدلال میکنیم؟
آیا ما استدلال میکنیم؟ یعنی آیا هنگامی که میخواهیم کسی را قانع کنیم، برای ادعاهایمان دلیل میآوریم؟ استدلال کردن را کجا آموزش دیدهایم؟ چقدر در این زمینه تمرین کردهایم؟ استدلال نوعی مهارت است نه دانش صرف. بنابراین، نیاز به تمرین دارد. آنچه ما و فرزندانمان در نظام آموزشی بیشتر تمرین میکنیم، مشتق و انتگرال است یا استدلال؟ از خود بپرسیم آخرین باری که یک استدلال اخلاقی نوشتیم و استدلالمان مورد نقد و بررسی خود و دیگران قرار گرفت، چه زمانی بود؟ ولی آیا استدلال کردن کمکی به بهبود اوضاع میکند؟ پاسخ ناامیدکننده این است که اکثراً خیر. بعید میدانم کسی صرفاً با گوش دادن به استدلال قانع شود و نظرش به یکباره تغییر کند؛ بخصوص وقتی قرار است درباره موضوعات مناقشهآمیز مهم و حیثیتی مانند باورهای مخاطبان استدلال کنیم. پس اگر واقعاً اینگونه است، چرا باید با مخالفان خود بحث و گفتوگو کنیم؟ به یک دلیل ساده: چون بهنظر میرسد فعلاً جایگزین بهتری جز گفتوگوی مستدل نداریم. چون فقط دو راه برای فیصله بخشیدن به مناقشه وجود دارد: گفتوگو کردن و زور.این کتاب تلاشی برای تمرین استدلال و رشد عقلانیت است، کتابی با تمرینهای متعدد و ملموس برای کسانی که میخواهند معقولتر باشند. امیدوارم که انتشار این کتاب فرصتی را برای اندیشیدن به استدلال و تمرین استدلال کردن فراهم آورد.
📚کتاب کار استدلال/ از مقدمهی: دكتر اكبر سلطانی
کانال ارتباط موثر
@ertebatmoaserdini
#تفکر
#انتخاب
#تفکر_نقادانه
#زندگی_عاقلانه
#مهارت_آموزی
#توانمند_باشیم
.
شمیمی از نامه امام رئوف علیه السلام به جناب عبدالعظیم حسنی خطاب به شیعیان.
کانال ارتباط موثر
@ertebatmoaserdini
#تفکر
#انتخاب
#معنویت
#ارتباط_موثر
#اخلاق_معاشرت
.
🤳 مشاهده پیام(سین کردن) و جواب ندادن، نشانه چیست؟(۱)
از مخاطبان نزدیک ( مانند اعضای خانواده و دوستان و اطرافیان) تا مخاطبان رسمی و دور(مثل استاد و یا یک مقام اداری و ...) وقتی پیام شما را می بینند و پاسخی نمی دهند، چه حسی به شما دست می دهد؟
براي شخصی که با او رودربايستی داريد در پيام رسانی اينترنتی، پيام گذاشتهايد و از او درخواستی کردهايد؛ بعد از گذشت چند ساعت در حالی که پيامتان را ديده است، هنوز پاسخی نگرفتهايد. یا سین کرده و جواب نداده!
لحظات عجیبی است؛ نمیدانید که طرف مقابل قصد نادیده گرفتن و اهمیت ندادن به شما را داشته، یا دلخوری و کدورتی وجود دارد، یا اصلاً دستش بند بوده و یا درخواست شما بد بوده است.
قبلاً، هرچند اینترنت در تمام جنبههای زندگی آدم ها سایه داشت، اما به مرور این زندان عجیب اطلاعات پراکنده ما را بیشتر به خود وابسته میکند، به نظر میرسد این هیولای تار عنکبوتی ترسناک تصمیم گرفته است که تمام زندگی انسان را ببلعد.
تمام گپ و گفت های کاری، آموزشی، دوستانه و حتی خانوادگی که رو در رو فقط یک ربع طول میکشیدند(با گرمی و تاثیر بیشتر)، حالا سلاحی شدهاند در دست هیولای اینترنت تا فرد مجبور باشد برای کوچکترین هماهنگی با همکارانش، شاگردان و یا دوستانش همیشه آنلاین بماند و در عمل آن یک ربع ساعتها کش پیدا میکند.
دوره های آموزشی، کتاب و فیلم و فرهنگ و خبر و...، همه و همه در دست اینترنت گروگان هستند.
حتی زندانی درون قصر هم زندانی است چه آن زندان ۱۲ متر باشد، چه چند میلیون کیلومتر…!!
هرگاه آدمي حس کند به زور در جایی محصور است، درونش غم و خشم میجوشد.
شما از پشت اینترنت هرگز نمیتوانید چشمان سرخ و خسته یا انبوه مدارک و کاغذهای روی میزکار طرف مقابل را ببینید...
نمی توانید سردی، بیحوصلگی، یا اضطراب و عجله را متوجه شوید؛
پس منبع بزرگی از اطلاعات ارتباطی از دست رفتهاند، که باید کمبود آنها را در ذهن داشته باشیم.
✅ اینجا است که سین کردن پیام و جواب ندادن را شاید بهتر میشود درک کرد.
کانال ارتباط موثر
@ertebatmoaserdini
#صبر
#پذیرش
#ارتباط_موثر
#سواد_رسانه
#خود_کنترلی
#مدیریت_ذهن
#اخلاق_معاشرت
.
🤳 مشاهده پیام(سین کردن) و جواب ندادن، نشانه چیست؟(۲)
در قسمت قبل بیان شد: نمی توانید سردی، بیحوصلگی، یا اضطراب و عجله را متوجه شوید؛
پس منبع بزرگی از اطلاعات ارتباطی از دست رفتهاند، که باید آنها را در ذهن داشته باشیم.
همیشه درباره مهارت نه گفتن شنیدهایم. اینکه بتوانیم به درخواست یا توقع دیگران نه بگوییم. اگرچه هنوز برای خیلی از ما نه گفتن سخت است؛ اما برای اکثریت ما ” نه شنیدن” خیلی سختتر است.
اصلاً دلیلش اهمیتی ندارد، بله طرف، حوصله ما را ندارد، کار دارد، جوابی ندارد، هر چه که باشد:
او این حق را دارد که پیام ما را ببینند و پاسخ ندهد!
خیلی حرف سختی است؛ برای همه ما هم برخی از مواقع واقعاً سخت است؛ اما یک واقعیت است.
البته که بعد از نه شنیدن یا بعد از نادیده گرفته شدن (مانند وقتی که کسی پیام ما را میبیند و پاسخ نمیدهد) ممکن است افکار و احساسات واقعاً بد و ناخوشايندی تجربه کنیم و این طبیعی است؛ اما باید تلاش کنیم تا ظرفیت مواجهه با این احساسات تلخ که برای ما دردناک هستند را پیدا کنیم.
کانال ارتباط موثر
@ertebatmoaserdini
#صبر
#پذیرش
#ارتباط_موثر
#سواد_رسانه
#خود_کنترلی
#مدیریت_ذهن
#اخلاق_معاشرت
.
6.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مولای مهربان من...
مگو که بی خِردَم هیچکس نمیخَردم
کرامت تو به بالای دست میبرَدم
اگر جدا کنی از خود مرا کم از صفرم
اگر کنار تو باشم فزون تر از عددم
کانال ارتباط موثر
@ertebatmoaserdini
#معنویت
#عزت_نفس
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
.