eitaa logo
ارتباط موثر
1.6هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
408 ویدیو
8 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از ارتباط موثر
🔷 طردشدن فقط به سلامت ما آسیب نمی‌رساند بلکه می‌تواند کشنده باشد. مقاله: استخوان شکسته و قلب شکسته برای مغز فرقی نمی‌کند. ♦️فرقی نمی‌کند بی‌محلی و طردشدن از طرف دوست و آشنا باشد یا یک غریبه‌. حتی خیلی فرقی نمی‌کند این رفتار دلیل جدی و مهمی دارد یا به‌خاطر اتفاقی پیش‌پاافتاده باشد. تنها چیزی که واقعاً اهمیت دارد این است که وقتی کسی را نادیده می‌گیرند، حسابی «دردش» می‌گیرد. ❓اما آیا تا به حال فکر کرده‌اید که این درد دقیقاً چطور دردی است؟ تحقیقات علمی سرنخ‌هایی برای ما دارند: مغز انسان میان استخوان شکسته و قلب شکسته تفاوتی قائل نیست. 🔸درد جسمانی بخش‌های گوناگونی از مغز را درگیر می‌سازد. برخی از این بخش‌ها مسئول تعیین محل درد هستند، درحالی‌که بخش‌هایی دیگر، مانند اینسولای قدامی و کورتکسِ سینگولیت خلفی قدامی، تجربۀ ذهنی درد (یعنی ناخوشایندی‌ آن) را پردازش می‌کنند. 🔸چنین چیزی به معنای خداحافظی با درد عاطفی نیست، و مطمئناً وقتی دنیا به شما پشت می‌کند، کارهای بهتری از بالاانداختن یک قرص هم می‌شود انجام داد. بااین‌حال، مطالعۀ تایلینول نکته‌ای مهم را دربارۀ طردشدن آشکار می‌سازد: اینکه می‌تواند از حیات عاطفی شما به درون خودِ جسمانی‌تان سرریز کند. درواقع، در سال‌های اخیر مفهوم طردشدن اجتماعی جایگاهی کلیدی در تعدادی از یافته‌های رشته‌های مختلف علمی، ازجمله روان‌شناسی، علوم اعصاب، اقتصاد، زیست‌شناسی تکاملی، همه‌گیرشناسی و ژنتیک، داشته و دانشمندان را مجبور کرده است دوباره به این فکر کنند که: « چه چیزی ما را بیمار یا سلامت می‌کند، چرا برخی افراد بیشتر عمر می‌کنند اما برخی دیگر زود از دنیا می‌روند، و چگونه نابرابری‌های اجتماعی بر مغز و جسم ما اثر می‌گذارند؟» متن کامل مقاله @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔹ارزش آفرینی شخصی مقدار استعدادها، امکانات آدمی، محیط و اینکه با رسول بوده یا نه و اینکه در چه شرایطی قرار گرفته، هیچ کدام برای حرکت انسان رکن نیستند، پایه و اساس نیستند، چرا که «موقعیت‌ها» مهم نیستند. این «موضع‌گیر‌ی در موقعیت‌هاست» که ارزش می‌آفرینند. مرحوم استاد علی صفایی حائری ______ و بسیاری آزمون‌های الهی در موضع گیری‌های ما رقم می‌خورد. کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
❇️ برای تامل همه اخلاق بد _ از ظلم و کین و حسد و حرص و بی‌رحمی و کبر _ چون در توست، نمی‌رنجی! چون آن را در دیگری می‌بینی، می‌رمی و می‌رنجی! کتاب: فیه ما فیه @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
راهکارهایی برای مقابله با کینه و کدورت در بخش های بعدی مطالبی را در این زمینه ارائه خواهیم کرد. @ertebatmoaserdini
ارتباط موثر
راهکارهایی برای مقابله با کینه و کدورت در بخش های بعدی مطالبی را در این زمینه ارائه خواهیم کرد. @e
⚫️ کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۱) یکی از رذایل اخلاقی کینه است؛ کینه حالتی قلبی است که در ظاهر با دشمنی آشکار می شود. کینه عبارت است از داشتن عداوت و دشمنیِ دیگری در دل و منتظر فرصت مناسب برای ابراز آن بودن.(معراج السعادت، ص ۲۰۰) انسان های کینه‌جو همیشه در عذاب هستند، چرا که پیوسته به دنبال راهی برای انتقام می‌گردند، غافل از این که معمولا کسی که می خواهد دیگری را بیازارد ابتدا خود آزرده می شود، به علاوه اینکه در عمل خوبی های فرد هم رنگ می بازد و از بین می رود. 🌼 امام امیرالمومنین (علیه السلام): الحِقدُ خُلقٌ دَنِيٌّ ، و مَرَضٌ مُرْدِي . كينه توزى، خويى پست و مرضى كشنده است . ⛔️کینه و کدورت از جمله ویژگی‌های طبیعت انسان است که جان انسان را از درون می‌خورد و درصورتی‌که کنترل نشود می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به‌بار آورد. ♦️اتفاقات زیادی ممکن است شما را ناراحت کند و سبب ایجاد حس شکایت، کینه و کدورت در شما شود. بی‌وفایی همسرتان،بزرگترهایی در فامیل و یا جامعه که مراقب شما نبودند، دوستان خوبی که از شما دور شده‌اند، اشخاصی که با توقعات بی مورد به نحوی به شما لطمه وارد کرده‌اند، افرادی که درمحیط کار و یا زندگی، به شما تحکم می‌کنند، درحالی‌که از شما بالاتر نباشند، انواع جرائم و نظایر آنها می‌توانند از جمله‌ی این عوامل باشند. 🔷 رهایی از کینه‌ها کار ساده‌ای نیست و نیاز به تلاش زیادی دارد؛ اما زمانی‌که خود را از کینه‌ها رها کنید، احساس باارزش بودن خواهید کرد و می‌بینید که برای‌تان آسودگی‌خاطر به‌همراه خواهد داشت. در ادامه این مطلب، می‌خوانید که چطور کینه‌ها به شما لطمه می‌زنند و چه راه‌حل‌هایی برای آزادشدن از آن وجود دارد؟ ادامه دارد... @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
⚫️ کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۱) یکی از رذایل اخلاقی کینه است؛ ک
⚫️ کدورت و کینه به وجود آمده نسبت به دیگران را چگونه برطرف کنیم؟(۲) ❇️ از خودتان بپرسید «چرا؟» بسیاری از افراد از حس کینه‌توزی خود و پیامدهای جسمی و روحی آن، خسته می‌شوند و می‌دانند که مانع از رشد و موفقیت آنها می‌شود. بااین‌حال، اگر نتوانند به‌درستی احساس خود را مدیریت کنند، این شکایت‌ها به احساسی کهنه تبدیل می‌شود و سرانجام به احساسی تهدیدکننده و رنج‌آور منجر خواهد شد. معمولا این افراد به‌طور کاملا عادی (چون در وجودشان نهادینه شده است) به‌دنبال اتفاقات مشکل‌دار می‌گردند و می‌گویند «ببین چه اتفاقی برای من افتاده است». 🔻 در چنین موقعیتی باید از خودتان بپرسید که چرا این کینه و کدورت‌ها به سراغ‌تان آمده است؟ 🔻چه حرف و یا رفتاری از دیگران زمینه‌ساز این کدورت شده است؟ 🔻آیا صرف آن اتفاق علت این کدورت است؟ یا توقع شما به نحوی بوده است که برداشتی تلخ‌تر و سخت‌تر در ذهن‌تان شکل گرفته،و همین برداشت در واقع علت مستقیم کدورت شده است؟(همین اتفاق اگر در شرایط دیگری رخ دهد، شاید موجب کدورت نشود.) 🔻اتفاق حاشیه ای دیگری شرایط را تشدید نکرده است؟ ✳️ با تحلیل چرائی کینه و کدورت، قدرت تحلیل خود را غلبه می دهید و در نهایت با رفتاری سنجیده‌تر و معقول‌تر با مسئله مواجه خواهید شد. ادامه دارد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
به لطف الهی در طلیعه ماه شعبان المعظم، و روز میلاد امام حسین علیه السلام، دوره مهارتی عزت نفس در مؤسسه حیات طیبه آغاز شد. جالب اینکه درست هفته قبل که در خدمت برادران ارجمند مؤسسه بودم، با اطمینان در نظر داشتم که تا بعد از ماه مبارک رمضان امکان شروع دوره نیست... اما به قول مرحوم قیصر امین‌پور: "گاهی گمان نمی‌کنی ، ولی خوب می‌شود..." و امروز مصادف با میلاد مولای عزت، مهمان جمع صمیمی و آرامش بخش همان برادران بزرگوار بودم. و شاید مصداق بیان نورانی امیر بیان علیه السلام: عَرَفْتُ آللّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ العَزَائِمِ...  هر چه بود، روز میلاد و شب میلاد موالی ما، دل‌مان روشن شد. از اعضای محترم مؤسسه به خصوص برادر ارجمند حجةالاسلام دکتر قربانی همدانی، برای دعوت و تشکیل این جمع با صفا متشکرم. @ertebatmoaserdini