eitaa logo
ارتباط موثر
1.6هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
405 ویدیو
8 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
ارتباط موثر
⭕️ میزان توقعات و انتظارات ما از دیگران، در امیدواری و رضایت از زندگی تاثیر دارد. (۱۳) ۱۱.انتظار قد
⭕️ میزان توقعات و انتظارات ما از دیگران، در امیدواری و رضایت از زندگی تاثیر دارد. (۱۴) ۱۲. توقع نداشته باشید که دیگران با شما همانطور رفتار کنند که با آنها رفتار می‌کنید. معمولا شنیده‌ایم که «مردم با شما همان رفتاری را می‌کنند که با آنها دارید». اما این موضوع عملا در هر موقعیتی صادق نیست. بسیاری از مردم عشق، محبت، مراقبت، احترام، هدیه و هر چیزی دیگر را از دیگران دریافت می‌کنندِ اما کمتر کسی است که همان موارد را (به آن میزان و یا افزون‌تر) برگرداند و به ما احساس شادی بدهند. بنابراین بهتر است از دیگران انتظار همان میزان محبت‌هایی را که به آنها می‌کنیم نداشته باشیم. این واقعیت را بپذیرید تا کمتر صدمه ببینید. ادامه دارد... کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌱 تجربه‌ی دیالوگی ✍️ به قلم مهدی شریعتی راد محمد و سجاد کلاس ششمی هستند. تمام این سال‌های دبستان همکلاسی بوده‌اند، اما آبشان در یک جوی نرفته است. اغراق نیست اگر بگویم دست کم ماهی یک مشاجره و زد و خورد داشته‌اند. این اواخر کار به جاهای باریک کشید و تا آستانه‌ی آسیب‌های جسمیِ خطرناک پیش رفتند. یک بهانه‌ی ساده کافی بود تا به جان هم بیفتند و از خجالت هم در بیایند. همین شد که خانواده‌ها حساس‌تر شدند. مادر سجاد برایم پیام صوتی فرستاد و بخش عمده‌ی این ناسازگاریِ محمد را متاثر از تربیت اشتباه او دانست. اتفاقا چند روز بعد پدر محمد را دیدم، او هم از بی تفاوتی خانواده‌ی سجاد حرف به میان آورد. تصمیم گرفتم دو خانواده را به همراه فرزندانشان به گفت‌وگوی با هم دعوت کنم. پدر سجاد مقاومت داشت و از واکنش همسرش در جلسه ابراز نگرانی کرد، با این حال اعتماد کردند و به جلسه آمدند. در ابتدای گفت‌وگو از ایشان خواستم درباره‌ی احساس‌شان از حضور در این جلسه حرف بزنند و بگویند با چه سوالی این‌جا آمده‌اند. محمد: احساس بدی ندارم. دوست دارم بدانم سجاد چرا این‌قدر من را اذیت می‌کند. سجاد: دوست دارم محمد دیگر کاری به کار من نداشته باشد. پدر و مادرها: امیدواریم که در این جلسه مشکل حل شود. بعد از اینکه صدای همه را شنیدم، از محمد خواستم بیشتر توضیح دهد. بعد از او سجاد هم توضیح داد. گاهی شتاب‌زده توی حرف هم می‌پریدند. توقف می‌دادم و خواهش می‌کردم کاملا به صحبت دوستشان گوش کنند. گاهی با ایجاد سوال سعی می‌کردم موضوع بهتر فهمیده شود. جاهایی هم از خودشان می‌خواستم اگر سوالی دارند، از دیگری بپرسند. گاهی پس از صحبت‌های یکی، از آن یکی می‌پرسیدم تو هم همین‌طور فکر می کنی؟ جالب است که بیشتر توضیحات آن‌ها در جلسه خلاف قضاوت‌های دیگری بود. پیش می‌آمد که خانواده‌‌ها مداخله می‌کردند و به جای فرزندشان حرف می‌زدند. تلاشم این بود که خانواده‌ها را هم به شنیدن بچه‌ها دعوت کنم. اوایل جلسه آدم‌ها همدیگر را نگاه نمی‌کردند. زود جوش می‌آوردند و به هم می‌تاختند. قیدها همه مطلق بود و هر کس خودش را محق می‌دانست. گویی تاب شنیدن نداشتند. هر چه جلوتر می‌رفتیم نگاه‌ها از زمین برداشته و به دیگران دوخته می‌شد. گوش‌ها بیشتر آماده‌ی شنیدن دیگری بود. گاهی تامل داشتند و به قضاوت‌های خود تردید می‌کردند. دیگر فضا ملتهب نبود. حاضرین بیشتر به دنبال آن بودند که بهتر موضوع را بفهمند و دیگری را آن‌طور که خودش می‌گوید درک کنند. اگرچه در پایان جلسه هنوز اولیا به دنبال راه حل بودند، اما از گفت‌وگویی که شکل گرفته بود احساس رضایت داشتند. پایان جلسه پرسیدم: حرفی هست که بخواهید با دیگران در میان بگذارید؟ محمد: از اینکه توانستم در این جلسه حرف‌هایم را بگویم خوشحالم. سجاد: امیدوارم از این به بعد بتوانیم بهتر با هم ارتباط داشته باشیم اما الان ایده‌ای برایش ندارم. پدر و مادر محمد: از خانواده‌ی آقا سجاد ممنونیم که پرداختن به این موضوع برایشان مهم بوده. از مدرسه هم سپاسگزاریم که فرصتی فراهم کرد تا در یک فضای امن به مساله نگاه کنیم. پدر و مادر سجاد: گفت‌وگوی امروز زاویه‌های پنهانی را برای ما آشکار کرد. کاش زودتر با هم صحبت می‌کردیم. کاش کلاسی در مدرسه بود که به بچه‌ها گفت‌وگوکردن یاد می‌داد. حیف است این فضای مثبت و حال خوب را بچه‌ها تجربه نکنند. اصلا این خودش یک راهکار است؛ شما با بچه‌ها کلاس گفت‌وگو داشته باشید. به نقل از کانال راه گفت‌وگو @rahegoftogoo کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
در کلام دل ما رایحۀ عشق نبود عشق با نامِ تو در دفتر ما پیدا شد... شعر: غلامرضا شکوهی اوج گرایش به اهل بیت علیهم السلام از زمان امام جواد علیه السلام است. آیت الله العظمی خامنه‌ای @ertebatmoaserdini
🟢 شک داشتن در عقاید خوب است یا بد؟ 🔹 شک، ناآرامی است، اما هر آرامشی بر این ناآرامی ترجیح ندارد. حیوان شک نمی‌کند، ولی آیا به مرحله ایمان و ایقان رسیده است؟! آن نوع آرامش، آرامش پائین‏ شک است، برخلاف آرامش اهل ایقان که بالای شک است. بگذریم از افراد معدود مؤید من عند اللّه، دیگر اهل ایقان، از منزل شک و تردید گذشته‏‌اند تا به مقصد ایمان و ایقان رسیده‌اند. 🔸 پس صرف اینکه عصر ما عصر شک است نباید دلیل بر انحطاط و انحراف زمان ما تلقی شود. مسلّما این نوع از شک، از آرامش‌های ساده‏ لوحانه‌‏ای که بسیار دیده می‌شود پائین‌‏تر نیست. 🔹 آنچه می‌تواند مایه تأسف باشد این است که شک یک فرد، او را به سوی تحقیق نراند؛ و یا شکوک اجتماعی، افرادی را برنیانگیزد که پاسخگوی نیازهای اجتماع در این زمینه بوده باشند. 📗 استاد مطهری، عدل الهی، ص۱۴ کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گفته‌اند: روزی کفاشی در حال تعمیر کفشی بود، ناگهان سوزن کفاشی در انگشتش فرو رفت. از شدت درد، فریادی زد، و سوزن را چند متر دورتر پرت کرد. مردی حکیم که از آن مسیر عبور می‌کرد، ماجرا را دید، سوزن را آورد و به کفاش تحویل داد، و شعری را زمزمه کرد، “درختی که پیوسته بارش خوری، تحمل کن انگه که خارش خوری” این سوزن، منبع درآمد توست. این همه فایده از آن دیده‌ای، یک روز که از آن دردی برایت آمد، آن را دور می‌اندازی؟! به سادگی خوبی ها و نعمت ها را فراموش نکنیم. که این فراموشی و نادیده گرفتن، علاوه بر کفران نعمت، موجب رنجش و ناآرامی خود ما می شود. از سوی دیگر ناملایمات را در حد و اندازه خود ملاحظه کنیم. چرا که بزرگ نمایی مشکلات، قدرت مواجهه ما را کاهش می دهد و در عمل در مقابل مشکلات و موانع شکست بیشتری را تجربه می کنیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
دیده‌ام شوق و تمنّا، در دل آیینه ها قطره‌ دارد میل دریا، در دل آیینه ها کانال ارتباط موثر @ertebatmoaserdini (ع)