مدیریت خشم در زندگی
امروزه در مراودات انسانی در سطوح مختلف زندگی اجتماعی خشم و پرخاشگری فراوانی دیده می شود. که نتیجه آن چیزی جز تخریب حرمت و منزلت انسانی افراد درگیر در رفتارهای پرخاشگرانه و آسیب رساندن به منابع روحی و انسانی نیست.
البته خشم، لزوما به پرخاشگری منجر نمی شود.
مدیریت خشم ، یادگیری فنون و مهارتهای غلبه بر خشم و جلوگیری از انتخاب آن به عنوان ابزاری برای حل مساله، بیش از پیش ضروری می نماید.
✅ در واقع، مدیریت موثر خشم، شامل کنترل تشدید خشم از طریق یادگیری مهارت های جرئتمندی، تغییر "خودگویی های" منفی و خصومت آمیز، تغییر باورهای غیرمنطقی و به کارگیری راهبردهای رفتاری متنوع است.
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#کنترل_خشم
#تغییر
#اخلاق_معاشرت
🔹🔹یک نکته 🔹🔹
بحران اقتصادی ، کی پایان می یابد و چه می شود؟
کرونا دقیقا تا کی ادامه خواهد داشت؟
زندگی خانواده فلانی، با این همه مشکل به کجا می انجامد؟
آینده این شغل چیست؟
و ده ها سوال پر ابهام دیگر برای آینده امور...
«اگر پایان و نتیجه هر داستان را از قبل بدانی، به یک ماشین تبدیل می شوی.
آنچه باعث می شود انسانها انسان باشند دقیقا همین است که از آینده خبر قطعی ندارند...» ✍️لوری مور
🔅به جای آرزوی دانستن نتیجه اتفاقات،
با تقویت: تعقل، تفکر، توانمندیها، تداوم تلاش و توکل
عملکرد بهتر داشته باشیم تا در مقابل هر نتیجهای، بتوانیم همچنان پایدار و استوار بمانیم.
این مفهوم درست آینده نگری است.
مراقب شناخت ها و انتخاب های خود باشیم که گام به گام آینده ما را می سازد.
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#موفقیت
#انتخاب
#تصمیم_گیری
#آینده_نگری
همه ما قاتل رومینا هستیم اگر...
🔸 یادداشت سیدبشیر حسینی درباره قتل رومینا
1️⃣ من با مرحوم #امیرخان_سپهوند که به پدرِ #حقوق_جزا در #ایران معروفه، کلاس داشتم. یادمه ایشون بارها سرِ کلاس میفرمود: بچهها، صبح که از خواب بیدار میشین، هیچ تضمینی وجود نداره که تا شب، #قاتل نشده باشین!
ما به استاد چپچپ نگاه میکردیم، ولی او غلیظتر میگفت: من قاتل از شماها آدمحسابیتر، زیاد دیدم! اگه خدا بهتون رحم نکنه، یه لحظه #جنون_آنی برای یه عمر قاتلشدن کافیه. استاد یه نکتهی فنیتر هم میگفت که هنوز لرزه بر اندامم میندازه؛ میگفت هروقت دیدین که ابزارِ قتل نامتعارفه، مثلاً قیچی، داس، چنگال و...، تقریباً مطمئن بشین که قاتل یکی از نزدیکترین و صمیمیترین افراد به #مقتول بوده و علتِ #قتل یک عصبانیتِ لحظهایه؛ آخه اگه قاتلی قصدِ قتلِ #عمد داشته باشه، حتماً از قبل #برنامه_ریزی میکنه و ابزارِ متناسب برای خودش آماده میکنه!
2️⃣ به دشمنانِ بیصفتِ داخلی یا خارجیمون که دنبالِ بهانه میگردن تا حتی از فقر و فلاکتِ مردم، خون و نون بخورن کاری ندارم ولی بعضی از #خودتحقیری های داخلی دیوونهم میکنه که هر اتفاق تلخی بیفته با اراجیفِ تلختر، به جای هشدار، کثافت نشخوار میکنن. یه موقع دلسوز میشن و میگن چرا ما توی قانونمون #قصاص داریم و این آدمکُشیِ مضاعف و نقضِ #حقوق_بشر میشه و یه موقع میگن چرا پدرِ سنگدل نباید #اعدام بشه؟ برای این جماعتِ خودباخته و از درون فروریخته، فُحش دادن و کُشتنِ انگیزهی ما مهمه. اینها قاتلهای بزرگتر و پُرروتری هستن که روزانه اعتماد به نفس، امید و آیندهی خودشون و جامعهی تحت تاثیرشون رو با داس سَر میبُرن. خیلی مواظبِ این جماعتِ #قاتل_اهلی باشین که اینها از #خودکشی هم هراسی ندارن، هر چند ناخواسته باشه و در مطالعاتِ بزهکاران، خطرناکترین جماعت، کسایی هستن که حتی حاضرن به خودشون لطمه بزنن. کسی که خودش رو میکُشه، از آدم کشی هراسی نداره.
3️⃣ من به #رومینا_اشرفی فکر میکنم؛ به پدرش هم، به دخترم و خودمم بیشتر! و بهجای فرار و سلبِ مسئولیت، فکر میکنم که چقدر در این غم من سهیمم؟ و از این میترسمم که نکنه من، یه روزی، با یه جنونِ آنی....
4️⃣ مسائلِ حقوقی وقتی ضریبِ رسانهای پیدا کرده و مساله #افکار_عمومی شود، باید با ظرائف و حساسیتهای #حقوق_ارتباطات پیگیری بشه.
5️⃣ آیا کسی هوای مادرِ چهلساله و برادرِ ششساله رومینا را دارد؟ آنها چه میشوند؟ چرا انقدر وحشیانه و احساسی و بدون اطلاعاتِ کامل حکم صادر میکنیم؟ شعارهای دیگران را قضاوت نکنیم، توی قتلهای #ناموسی و در این #خانه_پدری جایی ندارد؟
6️⃣ قطعاً کارِ پدرِ رومینا قابلِ دفاع نیس ولی الآن همه قاضی شدیم و دنبال مقصر میگردیم؛ کاری که فقط وظیفهی متخصصانِ مرتبط و مطلعه، ولی از کاری که وظیفهی همهی ماست غفلت میکنیم. شما رو به خدا بیاید بترسیم! بیاید نگران بشیم؛ فکر نکنیم قاتل شدن فقط برای همسایهس! اگه خدا رحم نکنه و به خودش پناه نبریم و او رو همیشه ناظر رفتارامون نبینیم و اگه مهارت های گفت و گو رو یاد نگیریم و اگه قبل از این که چیزی بگیم فکر نکنیم و اگه.... ما قاتلِ عزیزترینِ عزیزانمون میشویم.
@ertebatmoaserdini
#مهارت_گفتگو
#قتل_رومینا
#تربیت
#کنترل_خشم
یادداشتی از تجربه یک حقوق دان:
✍️ سال ها پیش که دانشجوی حقوق بودم ارتباط بسیار خوبی با اساتید و کارمندهای دانشگاه داشتم و این ارتباط سبب می شد تا هروقت اراده کنم در دادگاه هایی که اساتیدم قاضی آن شعبات بودند حضور داشته باشم و پشت میزی بنشینم و البته دسترسی به پرونده ها و پیگیر روند دادرسی ها در زمان قاضی القضات بودن آیت الله یزدی که دادسرا را برچیده بود و محاکم حقوقی و کیفری در شعبات جداگانه ای نداشت.
یکی از شعباتی که به آن زیاد رفت و آمد داشتم از اساتید ارجمندم به نام قاضی ...... بود و پرونده ای داشت که دختری ۱۵ ساله به همراه مردی ۳۵ اقامه دعوا کرده بودند تا از دادگاه به دلیل مخالفت خانواده دختر اجازه عقد بگیرند.
پدر و مادری که مثل مار به خود می پیچیدند و دختری که کوتاه نمی آمد و مردی که اتفاقا یک بار ازدواج هم کرده بود منتظر بود تا اجازه عقد بگیرد و دختر نوجوان را با حکم دادگاه به حجله ببرد.
قاضی در ابتدا دختر را فراخواند و حرف هایش را شنید. سپس خواستگار را فراخواند و با پرخاش و تندی و حتی تهدید به او فهماند که تا پایان حکم اگر بفهمد هرگونه ارتباطی به هر شکل با دختر داشته باشد عواقب وحشتناکی خواهد داشت.
سپس مادر دختر را صدا کرد. از مادر پرسید آیا شده پدرِ دختر نوازشش کند و شب ها برایش قصه بخواند یا با او حرف بزند تا بخوابد؟ زن گفت به هیچ عنوان اجازه نمی دهم یعنی چه؟ چه معنی دارد پدر به دختر دست بزند! و یا این همه بچه را لوس کند؟ قاضی نگاهی کرد و گفت آیا شما این کار را انجام می دهید؟ و تاکید کرد واقعیت را بگو.
مادر گفت نه این کار را نمی کنم.
قاضی گفت از چه سنی دیگر دخترت را حمام نمی کنی؟ مادر گفت از کودکی به او آموختم خودش حمام کند. و چند سوال دیگر نظیر این سوال ها پرسید و جواب هایی شبیه این جواب ها گرفت.
سپس قاضی دستور داد پدر هم بیاید داخل و به پدر و مادر گفت با این ازدواج مخالفید؟ آن ها گفتند بله ...
قاضی گفت برای سه ماه آینده وقت تعیین می کنم. در این مدت باید به دستوراتی که می دهم عمل کنید. هر شب پدر باید دختر را نوازش کند با او حرف بزند تا بخوابد. مادر هم باید مدام فرزند تان را نوازش کنید و...و ... دستور های دیگری که برای من عجیب بود.
تاریخ سه ماه بعد را جایی یادداشت کردم و راس مقرر هماهنگ کردم و در شعبه حضور یافتم.
به شدت هم می ترسیدم با اصرار دختر و آن مرد به دلیل بلوغ و رشد دختر، و سایر شرایط که مهیا بود قاضی رأی به ازدواج آن دو بدون اذن پدر دهد.
در کمال ناباوری دختر به همراه پدر و مادر در شعبه حضور یافت و اعلام کرد که دیگر تمایلی به ازدواج ندارد و ماجرا به اتمام رسید.
پس از خروج آن ها استاد رو به من کرد و گفت من خودم هم دختر دارم این دختر بچه عاشق نبود و شوهر نمی خواست نیاز به نوازش و توجه داشت...
حال من با شما دوباره قصه ای را مرور می کنیم رومینا دختری سیزده ساله بود ... و پدر رومینا با داس در حالی که دختر خواب بود گردنش را برید...
رومینا و رومیناها نه عاشقند و نه مشکل ناموسی دارند این دختر ها ، توجه و احترام و نوازش نیاز دارند که از پدر و مادر دریافت نمی کنند و برای رفع مشکل به سمت بیرون از خانواده می روند. رومینا که رفت اما ما یاد بگیریم که دختر های مان نیاز به توجه و عشق و لمس و نوازش پدر و مادرهای شان دارند.
با گفتن اینکه رومینا عاشق بود، نگوییم کودک همسری چاره درد است ، نگوییم این بچه خودش هم مشکل اخلاقی داشت و چرا به دنبال آن مرد رفت و ...و... بدانیم با این جملات ماهم داس برداشته و گلوی رومینا و رومیناها را می بریم.
پ ن:
۱. اسم استاد را ننوشتم چون اجازه ندارم اما قاضی شریفی بود در شهر زنجان که استاد من بود و هرجا هست سلامت باشد و دست بوسش هستم.
@ertebatmoaserdini
تذکر: زبان محبت با فرزندان، بهترین پشتوانه قاطعیت و تربیت استوار والدین است.
#ارتباط_موثر
#همدلی
#اخلاق_معاشرت
#تربیت
#مهربانی
از صفای ضریح دم نزنید
حرفی از بیرق و علم نزنید...
هشتم شوال سالروز تخریب بقاع متبرکه بقیع، توسط دژخیمان سلفی تکفیری ، را به محضر حضرت بقیه الله ارواحنا فداه و رهبر معظم مان و همه مسلمانان تسلیت عرض می کنیم.
@ertebatmoaserdini
#مظلومیت
#جنایت_تکفیری
#معنویت
السَّلامُ عَلَيْكُمْ يا أهلَ بَيْتِ النُّبُوَّةِ
در گلو میشکند نالهام از رقت دل
غصهها هست ولی طاقت ابرازم نیست
یاد امام و شهداء گرامی باد
@ertebatmoaserdini
💢 یک سوزن به خود 💢
به نقل از کانال سید حمید حسینی
🌐 یورگن تودنهوفر (https://web.facebook.com/JuergenTodenhoefer/?_rdc=1&_rdr) نویسنده و روزنامهنگار مشهور آلمانی اخیراً با انتشار ویدیویی در صفحهٔ رسمی خود (https://juergentodenhoefer.de/) ضمن توصیف شرایط مسلمانان و مساجد آلمان، مطالب جالب توجهی را دربارهٔ شرایط غرب در موضوعاتی که بهعنوان ویژگی منفی مسلمانان شناخته میشود مطرح کرده است. از جمله:
✅ حدود ۴۹ درصد از امریکاییها و ۳۱ درصد از اروپاییها با حملهٔ نظامی علیه غیرنظامیان موافق هستند. این در حالی است که در کشورهای خاورمیانه تنها ۱۹ درصد با این اقدام موافقاند.
✅ طبق آمار دادگاه قانون اساسی حدود ۱۲۰۰ اسلامگرای خشونتطلب در آلمان حضور دارند. از این میان ۵۰۰ نفر خطرناک تلقی میشوند. این رقم برابر است با ۰.۰۱ درصد از کل جمعیت مسلمانان در آلمان. این در حالی است که بیش از ۱۱۸۰۰ راستگرای افراطی و خشونتطلب غیر مسلمان در این کشور حضور دارند.
✅ از زمان اتحاد دو آلمان تا کنون هیچکس توسط یک مسلمان افراطی در حملهٔ تروریستی کشته نشده است. این در حالی است که در این فاصلهٔ زمانی حدود ۱۸۰ نفر توسط افراد افراطی و راستگرا به قتل رسیدهاند.
✅ غرب بهویژه در دهههای اخیر نسبت به جهان اسلام خشونتطلبتر بوده است. در ۲۲۰ سال گذشته غربیها بیش از ۶۰ بار به کشورهای مسلمان حمله کردهاند، اما هیچ کشور مسلمانی به غرب حمله نکرده است.
⭕️ @hamidhossaini
@ertebatmoaserdini
#خشم
#خشونت
#مهربانی
#ارتباط_موثر
گفتهاند:
اگر يك آرزو مانع رسيدن به آرزوی ديگری باشد، بايد يكی از آنها كنار گذاشته شود.
اگر آرزوی يك رابطهی صميمی و موثر را داريم؛
بايد آرزوهای متضاد با آن مثل تسلط يافتن ، قدرت داشتن، و همیشه حق به جانب بودن در این رابطه را كنار بگذاريم.
@ertebatmoaserdini
#ارتباط_موثر
#تغییر
#رفع_تعارض
تعریف متفاوتی از اضطراب:
یکی از بهترین تعریفهایی که می شود از اضطراب ارائه کرد این است:
«پیش بینی ناخوشایند یک اتفاق نیفتاده»
در اضطراب(و بسیاری از نگرانی ها) همیشه یک پیش بینی نهفته است.
شخص مضطرب پیش بینی می کند که حتما این اتفاق افتاده است! یا حتما این اتفاق خواهد افتاد!...
و معمولا آن پیش بینی هم پیش بینی بدی(منفی) است!
راجع به اتفاقی که نمی دانیم افتاده یا نه!!!
یا نمی دانیم با چه میزان احتمال ممکن است رخ دهد.
یعنی شواهد و دلائل کافی برای آن نداریم و حداکثر به گمان(ظن) اکتفا کرده ایم.
نکته مهمی که وجود دارد اینکه اغلب زمینه ساز اضطراب این سه عامل است:
۱) احتمال خطر را بالا در نظر گرفتن
۲) قدرت مقابله خودمان با آن را پایین دانستن
۳) پیامد رخداد را بیش برآورد کردن
نتیجه این عوامل ایجاد اضطراب در شخص است.
خبر خوب این است که:
هر سه عامل را می توان با مدیریت ذهن و افکاری که روزانه با آن مشغول هستیم، کنترل کرده و به میزان قابل توجهی از نگرانی ها و اضطراب خود بکاهیم.
@ertebatmoaserdini
#توانمند_باشیم
#مدیریت_ذهن
#اضطراب
#منفی_نگری
#آرامش