هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
❎پرسش:
منظور از أُمّی بودن پیامبر چیست؟
......................................................................................................................................
✅ پاسخ:
نکته اول: در مورد «امی» بودن، سه احتمال وجود دارد؛الف): به معنى درس نخوانده* ب): به معنى كسى است كه در سرزمين مكه تولد يافته* ج): به معنى كسى است كه از ميان امت و توده مردم قيام كرده است. ولى معروفتر از همه معنای اول است كه با موارد استعمال اين كلمه نيز سازگارتر هست، و البته ممكن است هر سه معنى باهم مراد باشد.
نکته دوم : در اينكه پيامبر اسلام صلیالله علیه واله، به مكتب نرفت و خط ننوشت، در ميان مورخان بحثى نيست و قرآن نيز صریحاً مىگويد:« وَ ما كُنْتَ تَتْلُوا مِنْ قَبْلِهِ مِنْ كِتابٍ وَ لا تَخُطُّهُ بِيَمِينِكَ إِذاً لَارْتابَ الْمُبْطِلُونَ»؛« پیشازاین نه كتابى مىخواندى و نه با دست خود چيزى مىنوشتى تا موجب ترديد دشمنانى كه مىخواهند سخنان ترا ابطال كنند گردد».
نکته سوم: پس از بعثت نيز در هیچیک از تواريخ نقل نشده است كه او خواندن و نوشتن را از كسى فراگرفته باشد، بنابراین به همان حال امى بودن تا پايان عمر باقى ماند.
نکته چهارم:باید دقت شود که، درس نخواندن غير از بىسواد بودن است؛ هيچ مانعى ندارد كه پيامبر اکرم،به تعليم الهى،" خواندن"- يا-" خواندن و نوشتن" را بداند، بیآنکه نزد انسانى فراگرفته باشد، زيرا چنين اطلاعى بدون ترديد از كمالات انسانى است و مكمل مقام نبوت است.
نکته پنجم :معارف بلند و احکام و قوانین جامع و کامل که در قرآن کریم و نیز در فرمودهها و سیرهی آن حضرت ، متجلی است، بهترین گواه بر مقام علمی و دانش وسیع آن حضرت هست. همچنین، رواياتى كه از امامان اهلبیت علیهمالسلام نقلشده ،مىخوانيم: پيامبر اکرم، مىتوانست بخواند و يا هم توانايى خواندن داشت و هم توانايى نوشتن.(2)
پی نوشت:
1. عنکبوت/48
2. تفسير برهان ج 4،ص 332
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
🚩 🏴
🏴
پرســـ❓ــش
⁉️ چه لزومی دارد در عصر تکنولوژی برای واقعهای که ۱۴۰۰ سال قبل رخ داده است عزاداریکنیم؟
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے "زیدعزه"
⚛ تاکید قرآن بر زندهنگهداشتن شخصیتهایالهی
قرآن تاکید بر زندهنگهداشتن نام شخصیتهای الهی نظیر (ایوب، ادریس،.. به جهت فضیلتهای اخلاقی نظیر صداقت، صبوری، تواب بودن، و...» داره. «واذکر فی الکتابِ ابراهیم انَّه کانَ صِدیقاً نبیاً» 📚 سورهی مبارکه مریم آیه ۴۱
⚛ تاسی به معصومین علیهمصلواتالله
حضرات معصومین علیهمصلواتالله در رأس عزاداران بودند به گونهای که امام سجاد از بس بر پدر غریبشان گریه کردند یکی از بکائین عالم محسوب میشوند.
همچنین در ماه محرم کسی لبخند بر لب امام کاظم علیهالسلام نمیدید.
✨ امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرمایند: «شیعتنا یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا»
✨ و نیز امام رضا به ابن شبیت فرمودند: «یابن شبیب ان کنت باکیا لشی فبک للحسین»
⚛ انتقال مکتب و محبت به نسلهای آینده
ارزش دوستی، محبت و مودت به حضرات آلالله به قدری مهم است خداوند در قرآن می فرماید: «قُل لا اسئَلکم علیه اَجراً اِلَّا المَوَدَةَ فِی القُربی» لذا عزاداری اطاعت از امر خداوند عالم است.
⚛ توجه به فوائد عزاداری
نباید از فوائد عزاداری بر سید و سالار شهیدان غافل شد فوائدی اعم از فردی و اجتماعی و سیاسی و انسان سازی بواسطهی عزاداری روح حماسه و شهادت طلبی، شجاعت در جامعه تزریق میگردد و همین امر موجب شکست ناپذیری خواهد شد.
♻️ نتیجه اینکه:
اقامهی عزاداری:
➕ انتقالِ مودتِ آلالله به نسلهای آینده
➕ اطاعت از خدا و حضرات معصومینِ
➕ سبب الگوگیری و حسینی شدن افرادِ
➕ موجب حسینی شدن جامعه هست.
➕ سببِ نشرمعارف اهل بیت میشود.
➕ کمک به پیشرفت تکنولوژی است
➕ کمک به انسانیت است.
♨️ دشمن به تمامی این برکات واقف بوده و هست به همین جهت در صدد تخریب، شبهه افکنی و سست کردن اعتقادات شیعه است.
♦️ لذا قرآن تاکید بر زنده نگه داشتن شخصیتهای الهی و اهلبیت علیهمصلواتالله به صورت خاص تاکید بر زنده نگه داشتن یاد شهدای کربلا به شیوههای متعدد دارند که یکی از آن شیوهها برپایی مجالس سوگواری است.
پاسخ استاد را اینجا نیز میتوانید بخوانید👇
https://hawzahnews.com/xbhSY
#عقائد
#امامت
#شبهات_محرم
🆔 @javadheidari110
استاد جواد حیدریaiS8paNOLBA9uPvERSLUgwr4kXgaHIKqikaUAmPc.mp3
زمان:
حجم:
1.91M
🔉مهارت های پاسخگویی کلامی6⃣
🖌موضوع :محسوس به معقول
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#مهارتهای_پاسخگویی_کلامی_6
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
هدایت شده از دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌷 حکم ارتداد منافاتی با آزادی بیان ندارد/ مصالح یک حکم اسلامی
🔹 جواد حیدری، کارشناس کلام و عقاید دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان تبیین کرد:
📝 مرسلات: dte.bz/880mo
📝 خبرگزاری مهر: dte.bz/880me
📝 خبرگزاری موج: dte.bz/880mj
📝 صاحب نیوز: dte.bz/880sa
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 @Morsalat_ir
🚩 🏴
🏴
پرســـ❓ــش
چرا دشمن در واقعهی عاشورا، امام سجاد علیهالسلام را به شهادت نرساند⁉️
پاســـ🖊ــــخِ استاد حیــــــدرے "زیدعزه"
1⃣ دشمن امام سجاد را در واقعهی کربلا به شهادت نرساند تا از یک سو افکار عمومی را به این سمت سوق دهد تا مردم تصور کنند امام سجاد با یزید و یزیدیان مشکلی ندارند و با آنان بیعت کردهاند و به زعم خودشان بدین وسیله از فضاحتِ فاجعهی کربلا بکاهند و افکار عمومی را فریب دهند و از آن واقعه منحرف کنند.
2⃣ یزید بعد از اینکه متوجه شد شهادت امام حسین علیهالسلام انعکاس نامطلوبی در جامعه داشته است، سعی کرد ننگ این گناه را از گردن خود باز و سلب مسئولیت کند و فاجعهی کربلا را به گردن عبیداللهبنزیاد و عمربنسعد بیندازد
3⃣ ارادهی الهی بر این بود که امام سجاد علیهالسلام زنده بمانند و ردای امامت به دست ایشان باقیبماند، همانطور که ارادهی خدا در مورد امام حسین علیهالسلام اینگونه نبود.
آنچه مسلم است؛ بیماری امام زینالعابدین(علیه السلام) تنها در ایام حادثه عاشورا بوده و علت آن، تقدیر الهی بود، برای این که امام سجاد (علیه السلام) زنده بمانند و نسل امام حسین (علیه السلام) از این طریق حفظ شود، همانگونه که در تاریخ ثبتشدهاست، این بیماری سبب نجات ایشان شد. البته دشمن چند مرتبه تصمیم گرفتند حضرت را به شهادت برسانند، اما چون بیماری ایشان شدید بود تصور کردند بیماری خودبخود حضرت را میکشد، پس دلیلی ندیدند که ایشان را بکشند و خود را بدنامتر کنند.📚مرتضی مطهری، حماسه حسینی، ج 1، ص 97 - 98
حمید بن مسلم گوید: ما به اتفاق شمر بن ذی الجوشن در خیمه ها عبور میکردیم تا به علیبنحسین(علیه السلام) رسیدیم، دیدیم از شدت مرض در بستر غم و بیماری و ناتوانی خوابیده است، و با شمر جماعتی از رجاله بودند، گفتند: آیا این بیمار را بکشیم؟ من گفتم: سبحان اللَّه چه بی رحم مَردمید!. همین مرض او را خواهد کشت. بدین وسیله شر ایشان را از آن حضرت برگردانیدم.📚شیخ عباس قمی، منتهی الامال، ج 1، ص399
♻️نتیجه اینکه:
🍃حضرت امام سجاد علیهالسلام هیچگاه با یزید بیعت نکردند زیرا موضع ایشان در برابر بنیامیه و یزید همان موضع امام حسین علیه السلام میباشد.
🍃بر اساس حکمت الهی، ایشان فقط در حماسهی کربلا و عاشورا مدتی بیمار بودند تا جانشان حفظ شود.
🍃ایشان با تدبیر و شجاعت حتی در اسارت نیز وظیفهی امامت و رهبری خویش را بجا آوردند و در مدینه نیز با گريههای خود و ایراد خطبه و روضهخوانيهایشان به بیان معارف الهی در قالب دعا باعث بقای اسلام عزیز شدند، بنابراین اطلاق «امامِ بیمار» برای حضرت، به هیچ وجه صحیح و جایز نیست.
پاسخ استاد را اینجا نیز میتوانید بخوانید👇
https://hawzahnews.com/xbhJs
#عقائد
#امامت
#شبهات_محرم
🆔 @javadheidari110
استاد جواد حیدریQ66CkzhEVptgwr2kH9hmtXYduBGvJ9lSXGyHZiFK.mp3
زمان:
حجم:
2.49M
🔉مهارت های پاسخگویی کلامی7⃣
🖌موضوع :روش تک پاسخی
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#مهارتهای_پاسخگویی_کلامی_7
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
#تربیت
✨ "بله" را جانشین "نه" کنید ...
مثلا وقتی فرزند شما میگه:
"می تونیم بریم بازی؟"
✅ به جای
" نه تو هنوز ناهار نخوردی"
💕 بگویید:
" بله، البته بعد از اینکه تکالیفت
رو انجام دادی
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
#پست_پیشگام
#اولین_شب_جمعه_ماه_رجب
#لیلة_الرغائب
#گروه_فرهنگی_تبلیغی_پاسخگو
#جواد_حیدری
پرسش:
شنیدهام لیله الرغایب و نماز آن مستند شرعی ندارد و جایز نیستیم اعمال این شب را انجام دهیم؟ لطفاً توضیح دهید.
✍ پاسخ:
🔶نکته اول : نماز لیله الرغایب و اعمال آن را، مرحوم مجلسی رحمهالله علیه با ذکر سندی که قابلاعتماد نیست و راویان مجهول و ضعیف در آن وجود دارد ، نقل فرموده است .(1) البته قبل از ایشان در بعضی از کتب ادعیه و زیارات بهصورت مرسل و بدون ذکر سند بیانشده است. پس این نماز و ذکر فضایل آن سند قوی و قابلاعتمادی ندارد.
🔶نکته دوم : نداشتن سند صحیح در مستحبات (سنن)، با استناد بهقاعده تسامح در ادله سنن ، مانع از عمل به آنها نمیشود . بسیاری از فقها بر اساس اخبار «من بلغ» در سند روایاتی که اعمال مستحبی و نکات اخلاقی ، از لسان پیامبر اکرم و اهلبیت علیهمالسلام ، نقل شده، تسامح داشته و عمل به آنها را بلامانع میدانند.
🔶نکته سوم : با توضیحاتی که تقدیم شد ، انجام اعمال لیلة الرغایب بهقصد رجاء و امید ثواب ، هیچ اشکالی ندارد . اما اینکه این اعمال را بهقصد استحباب انجام دهیم ، با توجه به فقهی بودن مسئله ، هر شخصی باید نظر مرجع تقلید خود را در این مورد جویا شود.
🔶نکته چهارم : مرحوم شیخ حر عاملی در وسایل الشیعه بابی با عنوان «اسْتِحْبَابِ صَلَاةِ الرَّغَائِبِ لَيْلَةَ أَوَّلِ جُمُعَةٍ مِنْ رَجَب» باز کرده و نظر مبارکشان ، استحباب این اعمال هست.(2)
پینوشت:
1. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج104، ص: 123
2. وسائل الشيعة، ج8، ص: 98
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
یک پرسش یک پاسخ 29 .mp3
زمان:
حجم:
2.25M
#یک_پرسش_یک_پاسخ 🔺احکام نماز 🔸 کارشناس:حجت الاسلام و المسلمین دکتر صالحی از نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی در اصفهان 🗓 چهارشنبه 29 بهمن 🕰 12:05 در رادیو اصفهان #تاتو_خالکوبی
🍃🍂🍃🍂🍃
🍁💎کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110