🖇آچار فرانسۀ انقلاب
🖊دکتر محمدعلی روزبهانی
🔸از بس که حسین زنده بود، الان همۀ مرزها و تعریفهایمان از مرگ و زندگی جابهجا شده است. هروقت خسته میشدیم، هروقت در هزارتوی نظریهها و فلسفهها گیر میافتادیم، آستینهای بالای حسین اعجاز میکرد. هیچ راهی برای او بنبست نبود، هیچ کاری نشد نداشت.
🔹حسین و امثال حسین با زندگی هنرمندانه و زیبایشان، کارها را کار میکردند. حرفها را حرف میکردند. مبارزه و حرکت را در یخبندان جهان راکد و مادی ما میدمیدند و روحی الهی را بر پیکر بیجان کارها وارد میآوردند. هروقت حسین را میدیدم محو دستهایش، زندگیش و اخلاصش میشدم.
🔗مطالعۀ ادامۀ خاطره در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#خاطره
#استاد_فرج_نژاد
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
26.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠سینما، ساحل نجات صهیونیسم
👤مرحوم استاد فرجنژاد
🔸رسانه در دنیای امروز اهمیت بسیاری دارد. یکی از خاخامهای مشهور یهودی که شدیداً زمانشناس هم هست میگوید:
سینما ساحل نجات صهیونیسم است؛ چرا که صهیونیسم همیشه اینطور تبلیغ میکرده که آوارههای مظلومی هستند که رسانه را ساحل نجات و جزیرۀ امن و آرامش خودشان میدانند.
🔹یهودیان معاد را شدیداً به صورت مادی به تصویر میکشند و بحث بهشت زمینی و جزیرۀ گمشده که باید گشت و آن را پیدا کرد تا به ساحل امن رسید،یکی از جدیترین موارد در اساطیر صهیونیستی است که ترویج داده میشود.
#ببینید
#یهود_و_صهیونیسم
#استاد_فرج_نژاد
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🏫شناخت واژۀ بانک؛ نهادی برای ربا
🔸واژۀ بانک از کلمه ایتالیایی «بنکو»(Panca) به معنای نیمکت گرفته شده است. ایتالیاییها در قرون وسطی به هنگام انجام معاملات تجاری بر روی نیمکت مینشستند.
🔹این واژه به تدریج وارد زبانهای مختلف شد و مطابق با ادیبات و آداب و رسوم آنها تغییر کرد و به کلمۀ بانک تبدیل شد اما ماهیت اصلی خود یعنی ربا را فراموش نکرد. عموماً بانکها برای نزول دادن و بهره گرفتن ایجاد شدند،ریشۀ بانکداری در دوره رنسانس شکل گرفت.
#عکس_نوشته
#تاریخی
#اقتصاد_و_دشمن_شناسی
🎓 مؤسسهٔ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🎞نقد فیلم تاکسیدرمی | فیلم طنزی که خندهدار هم نیست!
🖊سید محمد مهدی موسوی
🔹تاکسیدرمی نهتنها بهمعنای واقعی کلمه خندهدار نیست بلکه حتی نسبت به بحث محیط زیست و ادعای طرح آن، منتقدانه هم نیست و فاقد هشداری از منظر رسانهای و هنری است؛ ضمن آنکه نسبت به سویۀ طنز سیاسی فیلم نیز الکن و پوچ به نظر میرسد و همۀ اینها نشان میدهد که پاشنۀ آشیل آن در وهلۀ نخست، داستان نیمبند و بدون کشمکش و جذابیت لازم است و آقای کارگردان باید قبول کند که بدون فیلمنامه و قصۀ خوب نمیتواند کار را جلو ببرد.
🔸نکتۀ واپسین هم اینکه بخواهیم یا نخواهیم سینما برای ادامۀ حیات خود نیاز به قصهگویی و قهرمان دارد اما با وجود چنین قصههای بیسر و تهی و با وجود فقدان شخصیت قهرمان و یا قهرمانهایی که حتی در حد تیپ هم نیستند چه برسد به شخصیت، غرض حاصل نمیشود و اینجاست که باید نگران وضعیت کنونی سینمای ایران بود!
🔗مطالعۀ ادامۀ مطلب در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#نقد_فیلم
#فجر۱۴۰۳
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
📌برخی اعداد نمادین
🔸اعدادی مانند هفت و سه و دوازده نیز معانی ویژهای در فرهنگ یهودی دارند. در کتاب خروج، باب ۲۴، فقرۀ 4، میخوانیم «موسی تمام سخنان خداوند را نوشت و بامدادان برخاسته، مذبحی در پای کوه و دوازده ستون، موافق دوازده سبط بنا نهاد». البته چون یهودیت انحرافی از مصرگرایی نیز بهره میبرد قابل ذکر است که در ساختمانهای مصریان قدیم، دوازده دهلیز قصرها، سمبل دوازده خانۀ خورشید بود و در شهر هلیوپولیس یا شهر خورشید (بعلبک)، دوازده ستون مزین به سمبلهای عناصر و برجها [ی چهارگانۀ آب، باد، خاک، آتش] ساخته میشد.
🔹حضرت داوود (علیه السلام) نیز دوازده فلاخن داشتهاند و حضرت یعقوب (علیه السلام) دوازده پسر داشتهاند. دربارۀ عدد هفت نیز می توان گفت: شمعدان زرین خیمۀ عبادت، باید هفت شاخه داشته باشد و معبد سلیمان در هفت روز ساخته شد. در مرام ماسونی نیز، سرستونها را هفت ردیف زنجیر احاطه میکند.
📚تحلیل نفوذ فرهنگی کابالیستی (عرفان یهودی) در سینما، محمدحسین فرجنژاد و رفیعالدین اسماعیلی، صفحات 216 و 217.
⬅️برای تهیۀ این کتاب به سایت استاد فرجنژاد مراجعه کنید.
#پاراکتاب
#تاریخی
#یهود_و_صهیونیسم
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
📽نقد فیلم سونسوز | همه طلاق میگیرند؛ اما هیچکس به دنبال پاسخ نیست!
🔸فیلم سونسوز(Sonsuz) در قالب درام کمدی به بررسی تأثیرات روانی و اجتماعی طلاق، رهاشدگی و جستجوی هویت در قالب طنزی تمسخر آمیز و به دور از احساس عزت نفس میپردازد. در این اثر شخصیتها به واسطۀ تجربیات گذشتۀ خود در چرخهای از درد، تلاش برای رهایی و در نهایت پذیرش طعنه و تمسخر دیگران گرفتار میشوند.
🔹فیلم نهتنها به ابعاد فردی این زخمها توجه نمیکند بلکه آنها را در قالب طنز به صورت ناهوشیار به خورد فکر و هیجان بیننده میدهد و تأثیرات جمعی و خانوادگی آنها را نیز برجسته میکند. یکی از نکات مهم در روایت این فیلم تأکید بر مفهوم بیپایانی (Sonsuz به معنای بینهایت در زبان ترکی) است که بهنوعی نمایانگر استمرار درد، فقدان و جستجو در زندگی شخصیتهای اصلی است.
🔗مطالعۀ ادامۀ مطلب در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#نقد_فیلم
#فجر۱۴۰۳
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🐌ارائۀ ساینتیسم در انیمیشن توربو
✍️امیرمحمد جاهد
🔻بخش اول
🔸توربو (2013) از آن دست انیمیشنهایی است که مشخصاً فقط میتواند تولیدی کارخانۀ رویاسازی یعنی شرکت "Dream works" باشد.
🔹داستان توربو کلیشۀ پرتکرار و همیشگی دریم ورکس است. توربو حلزونی است که جنون سرعت دارد. او برخلاف سایر همنوعانش از کند بودن و زندگی تکراری و خوردن و انباشت گوجههای پلاسیده و مردن ناگهانی بهوسیلۀ کلاغها متنفر است.
🔸توربو میخواهد سریعترین موجود عالم شود؛ از آنجا که این آرزو برای حلزون محال و غیرعقلانی است، جامعۀ حلزونها او را طرد میکنند. او افسرده و ناامید از محل زندگی خود دور میشود اما به صورت اتفاقی در محفظۀ احتراق یک خودروی مسابقهای گیر میافتد و نیتروژن موجود در این محفظه باعث میشود سلولهای توربو جهش پیدا کنند و او تبدیل به سریعترین موجود زندۀ دنیا شود.
🔹کلاغها در انیمیشن نشانۀ مرگ هستند. آنها مثل مرگ، وجود و حضورشان محتوم است و فنا به جای میگذارند. حلزونها نمیتوانند از آن پیشگیری کنند. هیچکس از آنها در امان نیست و واکنش حلزونها نیز به این حادثه طبیعی است. در یکی از سکانسها وقتی حشرات توربو را با خود میبرند توربو بیدار میشود و میگوید «من نمردم». در همان لحظه کلاغها را بالای سر خود میبیند و سایۀ مرگ را روی خود حس میکند و وضعیت تعادل دوباره به هم میخورد (همایندی کلاغ و مرگ).
#یادداشت
#نقد_انیمیشن
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
💠آشنایی با عرفان مرکاوا
🔸عرفان مرکاوا(Merkavah,Merkabah) که از اصیلترین شاخههای عرفان یهود است، از اولین گرایشهای عرفانی منظم یهود نیز به حساب میآید که البته از متون و رهبران و پیروان ناشناخته و کهن برخوردار است.
🔹بسیاری از مفاهیم و تفکرات مرکابایی بعدها در اندیشۀ قبالا و حسیدیسم رشد و نمود پیدا کرد و اما بعضاً نیز دچار تحریف و تبدیل و جرح و تعدیل شد. در این عرفان رگههایی از سحر و جادو و علم حروف و اعداد را نیز میشد مشاهده کرد.
#عکس_نوشته
#تاریخی
#یهود_و_صهیونیسم
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
استاد محمدحسین فرجنژاد
🐌ارائۀ ساینتیسم در انیمیشن توربو ✍️امیرمحمد جاهد 🔻بخش اول 🔸توربو (2013) از آن دست انیمیشنهایی اس
🐌ارائۀ ساینتیسم در انیمیشن توربو
✍️امیرمحمد جاهد
🔻بخش دوم
🔹تنها جایی که در انیمیشن، حلزونی توانست بر آنها غلبه کند به لطف سایِنس (فناوری) بود. در یکی از سکانسها که برادر توربو طعمۀ کلاغها میشود، توربو از راه میرسد و به کمک جهش ژنتیکی که بهوسیلۀ نیتروژن در او به وقوع پیوسته بود، کلاغها را تارومار میکند. درحالیکه تا قبل از جهش ژنتیکی به کمک فناوری، کلاغها حلزونهای بیدفاع را میخوردند. این یعنی انیمیشن، تنها راه مقابله با مرگ را کمک گرفتن از شانس و اتفاق و جهش ژنتیکی به کمک فناوری میداند.
🔸از لحاظ علمی، این فرضیه که انسان با پیشرفت علم ممکن است بر مرگ غلبه کند، گزارهای مردود به حساب میآید. درست است که با پیشرفت علم و رعایت برخی مسائل بهداشتی طول عمر افزایش یافته است اما هیچکدام از فرضیههای جاودانسازی انسان در تئوری و عمل اندک توفیقی به دست نیاوردهاند و شکست خوردهاند. از سجنشناسی گرفته تا بارگذاری ذهن، هیچکدام موفق نبودهاند.
🔹از رنسانس به بعد، انسان مدرن شدیدتر از قبل به دنبال کشف مجهولات طبیعیات بوده تا جاودانه شود و هنوز هم که هنوز است از چنگ زدن به ریسمان پوسیدۀ سایِنتیسم دست برنمیدارد تا مگر به مرگ غلبه کند و از این بلای خانمان سوز که به تعبیر حضرت رسول (ص) هادمُ اللذّات (نابود کننده لذات) نامیده میشود، خود را برهاند تا بهتر معصیت کند.
🔸غلبه بر مرگ ممکن نیست و قول خدای متعال بر این امر ثابت است که «أَينَمَا تَكُونُواْ يُدرِككُّمُ ٱلمَوتُ وَلَو كُنتُم فِي بُرُوج مُّشَيَّدَة» (هر كجا باشيد مرگ شما را درمىيابد هر چند در قلعههاى مرتفع و استوار باشید). بنابراین مرگ را چاره ای نیست و ساینتیسم بحرانزاست نه حلّال مشکلات.
#یادداشت
#نقد_انیمیشن
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
5.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یا صاحب الزمان(عج) ❣️
🌸ای نقطه شروع شفق، ای مجری حق، میلاد تو، قصیده بی انتهایی است که تنها خدا بیت آخرش را می داند ، بیا و حُسن ختام زمان باش🌸
💐🎊ولادت با سعادت قطب عالم امکان، فخر زمان، حضرت بقیةالله عجل الله تعالی فرجه الشریف، تبریک و تهنیت باد.🎊💐
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا
🔰الگوی مرد متأهل و زن اغواگر در سینما
✍️محمدعلی چوپانیان
🔸فیلمنامهنویسان و کارگردانان ایرانی میخواهند با این تغییرات شخصیتی در کپیبرداری از سینمای آمریکا، ناشخصیت زن فاحشه را سفیدشویی کرده و آن را در سینمای ایران جا بیندازند ولی از آنجایی که این کاراکتر در نهایت با مرگ فجیع از صحنۀ روزگار در فیلم حذف میشود و مرد به نزد همسر وفادار و فداکارش برمیگردد، آن سفیدشویی اثر خودش را از دست داده و هرچه کارگردان و فیلمنامهنویس رشته کرده بودند پنبه میشود و به عبارتی دم خروس بیرون میزند.
🔹یعنی آن زن اغواگر و سالم که حالا به سزای اعمالش هم رسیده، سرنوشتش چیزی بهتر از سرنوشت زنان فاحشه در سینمای غرب نیست؛ مگر آنکه مثلاً متحول شده، توبه کند و به راست هدایت شود؛ مانند هستی در میوۀ ممنوعه که این تحول بسیار بسیار نچسب از آب درآمده است.
🔗مطالعۀ ادامۀ مطلب در سایت استاد فرجنژاد
#بازنشر
#سینما_و_تلویزیون_ایران
🎓 مؤسسۀ فرهنگی رسانهای استاد فرجنژاد
📲 سایت| آپارات|ویراستی|ایتا