◼️اعتماد ایران رفت
▪️اکبر اعتماد، اولین رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، دقایقی پیش در کشور فرانسه درگذشت. در پی درگذشت این شخصیت برجسته، علیاکبر صالحی پیامی منتشر کرد که به شرح زیر است:
▪️لحظاتی پیش خبر حزن انگیز و اندوهبار فقدان شخصیتی عالم، خدوم، مؤمن و پایهگذار صنعت هستهای ایران جناب استاد دکتر اعتماد را با تألم فراوان شنیدم. استاد دکتر اعتماد با دور اندیشی و اخلاص و صداقت کم نظیر، آنچنان بنای مستحکمی در صنعت و فنآوری هستهای بنیان گذاشت که الان کشور عزیزمان ایران با افتخار و اقتدار تمام این میراث گران بهارا به پیش میبرد. مقدر بوده است که این شخصیت خدوم درست دو روز بعد از برگزاری مراسم با شکوه روز ملی فناوری هستهای دیده از جهان فرو بندد.
▪️خداوندا؛ تو شاهد باش که این ملت بزرگ همواره قدردان خادمین صادق، امین و تلاشگر خود بوده و هست و خواهد بود. بنده بعنوان یک هم میهن این ضایعه بزرگ را به خاندان مکرم ایشان و نیز همکاران عزیزمان در صنعت عظیم، افتخار آفرین و اقتدار آفرین هستهای صمیمانه تسلیت عرض میکنم و از خداوند متعال برای مرحوم مغفور به اذن الله علو درجات، غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان مکرم و هموطنان عزیزمان صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت دارم. اللهم تغمده بواسع رحمتک و اسنکه فی فسیح جناتک./علیاکبر صالحی
FND
#Partisan2015
6.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷اکبر اعتماد از زبان خودش!
🔹سری ویدئوهایی از مصاحبهها و سخنان اولین رئیس سازمان انرژیاتمی، اکبر اعتماد منتشر خواهد شد که حاوی نکات بسیار جالبی است. ویدئوها برداشته شده از مستند "من اکبر اعتماد اتم میشکنم" است.
▪️این قسمت: نظر اعتماد پیرامون مذاکرات هستهای در ابتدای دههی نود شمسی
قسمت اول | قسمت دوم
#اعتماد #هستهای #انرژی_هستهای
FND
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️ امروز استیو ویتکاف، فرستاده سیاسی رئیس جمهور آمریکا در سفری که به روسیه داشته، با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار کرده است. ویتکاف که بهشکل رسمی فرستاده ترامپ در امور خاورمیانه است؛ نقش پررنگی در مذاکرات صلح بین روسیه و اوکراین هم دارد تا بتوان گفت بخش بزرگی از بار سیاستهای اجرایی وزارت خارجه آمریکا بر دوش این فرد است.
#روسیه #اوکراین #آمریکا #ویتکاف
NPC
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 چشم دل باز کن که جان بینی!
🔹 قسمت پنجم سری ویدئوهای اکبر اعتماد از زبان خودش برگرفته از مستند "من اکبر اعتماد اتم میشکنم"
▪️پینوشت: اکبر اعتماد در سال ۱۳۰۹ شمسی در همدان به دنیا آمد. او برای ادامه تحصیل به سوئیس رفت و در سال ۱۳۴۲ از دانشگاه لوزان سوئیس فارغالتحصیل شد. دکتر اعتماد در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و به عنوان مشاور فنی طرح پژوهشهای راکتور اتمی استخدام شد. در سال ۱۳۴۵ وی دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسئولیت باقی ماند. او در سال ۱۳۴۷ به سمت نخستین رییس موسسه تحقیقات و برنامهریزی علمی و آموزشی منصوب شد. دکتر اعتماد در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد. او تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را بهعهده داشت. وی در ۲۲ فروردین سال ۱۴۰۴ در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
قسمت چهارم
#اعتماد #انرژی_هستهای
FND
@Partisan
🔶 چالشهای لاینحل
🔸بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، قرار است عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه، فردا در عمان مذاکراتی داشته باشند.
🔸طبق شنیدهها، هدف از این دور از مذاکرات، توافق بر سر چارچوب کلی گفتوگوهای آتی و ترسیم خطوط قرمز طرفین در روند امتیازدهی خواهد بود.
🔸گرچه آمریکاییها بهوضوح ترجیح میدهند که از مسیر کمهزینه دیپلماسی به خواستههای خود برسند، موفقیت این مذاکرات مقدماتی را تنها راه باقیمانده برای جلوگیری از اقدام نظامی علیه ایران اعلام کردهاند. ایران نیز در مقابل، تمایلی به درگیری مستقیم با آمریکا ندارد.
🔸با وجود انگیزه دو طرف برای دستیابی به حداقلی از موفقیت، شکاف عمیق و بنیادین در مواضع و خواستهها، چشمانداز روشنی برای رسیدن به یک توافق جامع باقی نمیگذارد.
🔸یک توافق جامع درباره برنامه هستهای ایران باید خواسته اصلی ایالات متحده و متحدانش، بهویژه اسرائیل، را برآورده سازد؛ این خواسته (به گفته مقامات آنان) تنها اعمال محدودیتهای موقت برنامه هستهای نبوده، بلکه نابودی کامل و دائمی ظرفیت ایران برای تولید و بهکارگیری تسلیحات اتمی است.
🔸چنین توافقی دو مطالبه اصلی از ایران خواهد داشت:
▪️نابودی ظرفیت غنیسازی اورانیوم و بازیافت پلوتونیوم ایران، بهمنظور جلوگیری از تولید مواد شکافتپذیر مورد نیاز برای ساخت تسلیحات اتمی
▪️اعمال محدودیتهای دائمی بر برد و سرجنگی موشکهای ایران، بهمنظور جلوگیری استفاده از آنها بهعنوان حامل تسلیحات اتمی
🔸پذیرش چنین شروطی، بهمعنای تعطیلی عملی...
پارتیزان
🔶 چالشهای لاینحل 🔸بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، قرار است عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان
برنامه هستهای و تحمیل محدودیتهای شدید بر یکی از اصلیترین مؤلفههای قدرت دفاعی ایران خواهد بود، که طبیعتاً برای تهران غیرقابلپذیرش است.
🔸حتی در صورت امضای چنین توافقی، تهدید نظامی بهطور کامل رفع نخواهد شد، بلکه صرفاً به تعویق میافتد و ایران در برابر دشمنان و همسایگانی تا بن دندان مسلح، آسیبپذیر و ناتوان از دفاع مؤثر خواهد بود.
🔸در بهترین حالت، مذاکرات ممکن است به توافقی موقت و محدود منجر شود که زمان گریز هستهای ایران را به یک تا دو سال افزایش داده و در مقابل، خطر بازگشت تحریمهای سازمان ملل را رفع کند. با این حال، چنین توافقی به معنای پایان فشارهای اقتصادی آمریکا نخواهد بود و با توجه به تأکید واشنگتن بر تعیین تکلیف نهایی و دائمی برنامه هستهای ایران در مدت کوتاه، حتی همین موفقیت محدود نیز چندان محتمل به نظر نمیرسد.
🔸با توجه به شرایط فعلی، آمادگی برای شکست مذاکرات و تهدیدات نظامی و اقتصادی حاصل آز آن در کنار اتخاذ تدابیری برای کاهش زمان لازم برای گریز اتمی کشور، اقداماتی منطقی به نظر میرسند.
#آمریکا #ایران #برنامه_اتمی #سلاح_اتمی
Archivist
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷رهگیری پهپاد یمنی توسط اسرائیل؛ سقوط بقایا در اردن
🔹بنا به گزارشها، روز گذشته رژیم صهیونیستی یک پهپاد یمنی را در حریم هوایی اردن رهگیری کرده و بقایای این پهپاد در روستای «ماعین» در ۳۰ کیلومتری جنوب پایتخت (امان) سقوط کرده است.
🔹هدف قرار دادن اسرائیل با این پهپاد در ادامه راهبرد فشار یمن بر رژیم صهیونیستی و متحدانش با هدف تحمیل هزینههای امنیتی و روانی انجام شده است.
#یمن #حمله_پهپادی #اسرائیل #اردن
Flanker
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 راکم! کروز ارزان جدید آمریکایی 🇺🇸
🔹 شرکت آمریکایی CoAspire، «موشک کروز قابل انطباق سریع و اقتصادی» (RAACM) را به نمایش گذاشت. RAACM در جدیدترین آزمایش پروازی از یک جنگنده A-4 در مارس ۲۰۲۵ پرتاب شد.
🔹 هدف CoAspire تحول بازار سنتی موشکهای کروز و ارائه یک موشک کروز ارزان قیمت با عملکرد قدرتمند و کسری از قیمت موشکهای کروز سنتی هواپرتاب به مشتریان است.
🔹 از نظر ابعاد، مشابه بمب هواپرتاب ۵۰۰ پوندی، MK-82 یا GBU-38 داشته و مجهز به بال و پیشرانه توربوجت و سیستم هدایتی، با استفاده از فناوری پرینت سه بعدی تولید میشود.
🔹 همراه با هزینه تولید کم و قابلیت انطباق با جنگندههای مختلف، دارای طراحی ماژول برای تغییر محموله با توجه به ماموریت است. همچنین نسخه بزرگتری با قابلیت پرتاب از پلتفرمهای زمینی و دریایی در حال توسعه است.
#جنگنده #کروز #آمریکا #نیروی_هوایی
Jīngyú
@Partisan2015