🔶هفتاد و نه سال پیش، در واپسین روزهای جنگ جهانی دوم، سرنوشت تلخی برای یکی از افسران ورماخت رقم خورد.
🔸در ۲۴ آوریل ۱۹۴۵ (۴ اردیبهشت ۱۳۲۴ ش)، یگان ۲۴۹ ورماخت موفق شد بهعنوان تنها نیروی آلمانی، از محاصره نیروهای شوروی عبور کرده و وارد برلین شود. اما کمبود مهمات آنها را مجبور به اقدامی خطرناک کرد. فرمانده یگان، کاپیتان گِلموت اشمیت را برای تأمین مهمات به کارخانه تسلیحاتی «آلکت» در منطقه اشپاندائو فرستاد.
🔸در میانه راه، اشمیت توسط گشت پلیس نظامی اساس متوقف شد. فرماندهاش در شتاب نبرد، هیچگونه دستور کتبی به او نداده بود و نیروهای اساس، توضیحات شفاهی او را نپذیرفتند. این نیروها که بارها با داستانهایی مشابه از سوی فراریان مواجه شده بودند، بدون هیچگونه بررسی، دادگاهی صحرایی برگزار کرده و بلافاصله حکم اعدام را صادر کردند. اشمیت همانجا به دار آویخته شد.
🔸در آن روزها، اینگونه دادگاههای میدانی توسط اساس امری رایج بود؛ روشی که آنها از آن با عبارت فرانسوی «pour encourager les autres» یاد میکردند – «برای آنکه دیگران عبرت بگیرند». این اعدامها آخرین تلاشهای رژیم نازی برای حفظ روحیه سربازانی بود که دیگر امیدی به پیروزی نداشتند.
🔸در تصویر ثبتشده از حومه وین در آوریل ۱۹۴۵ (فروردین ۱۳۲۴ ش)، چند افسر ورماخت که توسط اساس اعدام شدهاند دیده میشوند. بر تابلوهای آویخته بر گردنشان نوشته شده: «با بلشویکها همدست بودم».
#ورماخت #اساس #آلمان #نازی
Tupolev
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷 ازبکستان در راه جنگندههای پیشرفته؟ 🇺🇿
🔹 فیلم پرواز یک خلبان نیروی هوایی ازبکستان با نسخه صادراتی جنگنده آموزشی-رزمی پیشرفته Hongdu L-15 ساخت چین در مکانی نامعلوم در چین که به تازگی منتشر شد.
🔹 نکات قابل ذکر در این ویدئو، رابط کاربری کابین جنگنده به زبان انگلیسی، نمایش وضعیت دو پیشرانه جنگنده، هلمت سبک به استاندارد چین و نشان پرچم ازبکستان روی بازوی چپ خلبان است.
🔹 به طور کلی، اگر جنگنده آموزشی پیشرفته سطح بالا به کشوری صادر شوند، صادرات جنگنده با سطح بالا در ادامه آن قابل پیشبینی است. پیش از این اعلام شده بود که ازبکستان قصد خرید ۲۴ فروند جنگنده فرانسوی رافال را دارد.
🔹 یک منبع به نقل از آژانس صنایع دفاعی وزارت دفاع ازبکستان گزارش داد که چین با فروش جنگندهی نسل پنجم Shenyang J-35A به نیروی هوایی ازبکستان موافقت کرده است؛ که البته قابل تأیید نیست.
▪️حالا علاوه بر نیروی هوایی و دریایی چین و زامبیا و امارت متحده عربی (لینک) یعنی جدیدترین کاربر این جت، احتمالا اتیوپی و پاکستان و ازبکستان کاربران آینده آن خواهند بود.
#چین #جنگنده #نیروی_هوایی
Jīngyú
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️ از گور بازگشته
🔹️اخیرا یکنمایشگاه نظامی در برزیل موسوم به LAAD 2025 برگزار شده است. سوئدیها در این نمایشگاه، تانک سبک CV90120 را به نمایش گذاشتهاند. این تانک سبک حاصل نصب برجک حامل توپ ۱۲۰ میلیمتری روی شاسی زرهپوش مشهور CV90 است.
🔹️یکموتور با توان ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت این تانک سبک ۳۸ تنی را تامین میکند. بهلطف بارگذار خودکار، CV90120 به نرخ آتش ۱۲ تا ۱۴ شلیک بر دقیقه میرسد. این تانک سبک ۳ نفر خدمه و گنجایش ۲ سرنشین اضافی را نیز دارد.
🔹️سیوی۹۰۱۲۰ به تازگی معرفی نشده است. این تانک سبک در سال ۱۹۹۸ معرفی شد اما به دلایلی مانند جو صلح پساجنگسرد در آن دوران و همچنین علاقه ارتشها به تانکهای سنگینتر، توفیق چندانی در بازارهای جهانی نیافت.
🔹️حال پساز وقوع جنگ روسیه-اوکراین و توجه دوباره ارتشهای جهان به زرهپوشهای سبکی که در عینحال قدرت آتش بالایی داشته باشند؛ CV90120 نیز دوباره به بازار بازگشته است.
#BAESYSTEMS #CV90 #LAAD2025
NPC
@Partisan2015
🔷️ راکت هوابههوا
🔹️اخیرا اخبار استفاده آمریکاییها از راکتهای هوابههوای ۷۰ میلیمتری APKWS برای سرنگون کردن پهپادهای یمنی با هزینه کمتر نسبت به موشکها منتشر شده بود. اما طبق معمول، باز هم نازیها در این زمینه پیشگام بودهاند!
🔹️در چهارم آوریل ۱۹۴۵، جنگنده جت مسرشمیت Me 262 آلمانی یکفروند بمبافکن B-24 آمریکایی را سرنگون کرد. تصویر اول مربوط به سقوط این بمبافکن است که دو شقه شده. جنگنده آلمانی این بمبافکن را بهوسیله راکتهای هوابههوای R4M هدف قرار داده بود.
🔹️آلمانیها راکت R4M را برای جبران ضعفی که جنگندههای جتشان در مسلسلهایشان داشتند، طراحی کردند. این راکتها هدایتپذیر نبودند و فیوز مجاورتی هم نداشتند. ایده این بود که جنگنده بتواند تعداد زیادی از راکتها را همزمان شلیک کند تا شانس برخورد مستقیم افزایش یابد. Me 262 میتوانست ۲۴ تیر راکت را زیر دو بالش حمل کند.
🔹️راکتهای R4M، طول ۸۰۴مم، قطر ۵۵مم و ۳.۸۵ کیلوگرم جرم داشتند. برد موثر این راکتها تا ۱۰۰۰ متر میرسید. هر کدام از آنها ۵۲۰ گرم سرجنگی داشتند.
#جنگ_جهانی_دوم
NPC
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷پاسخ ایران به نامه ترامپ از قول سرلشکر باقری
🔹در پاسخ ایران به نامه ترامپ تاکید شده است؛ ما به دنبال آرامش در منطقه هستیم. در مسئله هستهای به دنبال سلاح هستهای نیستیم و نیازهای ملت خودمان را در هستهای دنبال میکنیم.
🔹مذاکره مستقیم نخواهیم کرد، اما مذاکره غیرمستقیم ایرادی ندارد، چراکه ایران راه را نمی بندد و راه مذاکره غیرمستقیم را باز میگذارد تا اگر صادقانه حرکت کنید بشود مذاکره کرد. شما بدقولترین و بدعهدترین طرف در مذاکرات گذشته بودید و لذا هیچ اعتمادی به شما وجود ندارد.
🔹جمهوری اسلامی ایران جنگ طلب نیست، اما قلدری و زورگویی را نمیپذیرد و در مقابل آن ایستادگی خواهد کرد. پاسخ ما به هرگونه تعرض به حریم و منافع جمهوری اسلامی ایران کوبنده و جبران ناپذیر خواهد بود.
🔹وضع پدافند هوایی، سطح تولید و توانمندی موشکی، توانمندی پهپادی و کروز ما با عملیات وعده صادق دو و عملیات پنج آبان دشمن قابل مقایسه نیست.
CoManche
@Partisan2015