🔷 ترکیه و ادغام تسلیحات بومی با F-16 از طریق تبلت
🔹نیروی هوایی ترکیه در یک آزمایش جدید، موشک کروز بومی SOM-J را با استفاده از یک تبلت ویژه که روی پنل کنترلی جنگنده F-16 نصب شده، شلیک کرده است.
🔹این سیستم، بخشی از سامانه مستقل شلیک تسلیحات UBAS است که امکان یکپارچهسازی تسلیحات ترکیهای را روی جنگندههای F-16 بدون نیاز به تغییرات گسترده در سیستمهای اصلی هواپیما فراهم میکند. UBAS روی جنگندههای F-16C/D Block 40 و 50 که تحت ارتقاء CCIP قرار گرفتهاند، نصب شده است.
🔹بهکارگیری UBAS پاسخی به محدودیتهای واشنگتن در همکاریهای دفاعی با آنکارا است. ترکیه به دلیل تحریمهای آمریکا، برای نوسازی ناوگان F-16 خود با چالشهایی روبهرو شده، اما این سامانه امکان افزودن تسلیحات جدید را بدون وابستگی به ایالات متحده فراهم میکند.
🔹در حال حاضر، مشخص نیست چه تعداد از جنگندههای F-16 ترکیه به UBAS مجهز شدهاند، اما این فناوری میتواند گامی مهم در افزایش استقلال دفاعی آنکارا در حوزه هوانوردی نظامی باشد.
#ترکیه #F16 #UBAS #SOM_J
PLEIADES
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️ ورود یاسن جدید 🇷🇺
🔹️شب گذشته، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیداری از مجموعه کشتیسازی سوماش در سورودوینسک، واقع در حاشیه دریای سفید داشته است. در این بازدید، وی در مراسم به آباندازی زیردریایی اتمی Perm از کلاس Yasen-M شرکت کرده است (ویدئوی اول).
🔹️پرم، پنجمین زیردریایی اتمی کلاس یاسن-ام است که به آب انداخته میشود. نکته قابل توجه این است که حدود سه ماه پیش نیز زیردریایی آرخانگلسک از کلاس یاسن-ام تحویل نیروی دریایی روسیه شده بود. پوتین علاوهبر شرکت در مراسم به آب اندازی پرم، از داخل زیردریایی آرخانگلسک نیز بازدید کرده که ویدئوهای دوم، سوم و چهارم پست مربوط به آن هستند.
🔹️پرم اولین زیردریایی روسیه است که به موشکهای کروز هایپرسونیک زیرکون مسلح شده. پیشتر زیردریاییهای کلاس یاسن-ام توان شلیک موشکهای کروز اونیکس و کالیبر را از سلولهای عمودپرتاب داشتند. گفته شده سایر زیردریاییهای این کلاس نیز به تدریج برای شلیک موشکهای زیرکون همگام خواهند شد. علاوهبر موشکهای کروز، این زیردریاییها به تیوبهای اژدر نیز مسلح هستند.
#روسیه #زیردریایی #Yasen_M
NPC
@Partisan2015
🔷 ناوشکن آینده ترکیه 🇹🇷
🔹بزرگترین ناو رزمی در دست توسعه در ترکیه، ناوشکن کلاس پروژه TF-2000 محسوب میشود. برای این ناوشکن با وظیفه اصلی پدافند هوایی، توانایی انجام ماموریت ضد سطحی، زیر سطحی، شناسایی و اطلاعاتی مد نظر است.
🔹این ناوشکن، با ۱۴۹ متر طول و ۲۱.۳ متر عرض وزنی معادل ۸۳۰۰ تن خواهد داشت. با دو پیشرانه توربین گازی و دو پیشرانه دیزلی در پیکربندی (CODOG) دارای سرعت کروز ۳۱ کیلومتر بر ساعت و حداکثر ۴۸ سرعت کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
🔹در بخش تجهیزات الکترونیکی، مجهز به چهار آرایه راداری فازی فعال، تجهیزات جنگ الکترونیک، سامانه الکترواپتیکی، رادار جستجوی سطحی، سامانه هشدار لیزری و دو سونار ثابت و پسیو یدککش خواهد بود.
🔹در بخش تسلیحات، سامانههای دفاع نقطهای مبتنی بر توپ و موشک، دو پرتابگر سه فروندی اژدر، پرتابگر طعمه اژدر متخاصم و سامانههای پرتاب عمودی (اینجا بخوانید) خواهد بود.
▪️از نظر طراحی، تا حدود زیادی شبیه به ناوشکن Type-055 چین به شمار میرود، البته سطح تجهیزات الکترونیکی و تسلیحات با توجه به پروژههای در دست پیگیری این کشور پایینتر از کشورهای مطرح خواهد بود.
#ترکیه
Jīngyú
@Partisan2015
🔷 تمرکز ارتش آمریکا بر پهپادهای تاکتیکی خودمختار با اجرای برنامه Launched Effects
🔹ارتش آمریکا در ۲۷ مارس ۲۰۲۵ اعلام کرد که سه شرکت ریتون، آندوریل و AEVEX برای شرکت در آزمایش سامانه Launched Effects - Short Range (LE-SR) انتخاب شدهاند.
🔹سیستمهای Launched Effects، طراحی ماژولار دارند و میتوانند بهصورت تکی یا در قالب دستهجمعی (Swarm) عمل کنند. هدف از این برنامه، ارزیابی عملکرد پهپادها در شرایط نزدیک به نبرد واقعی و دریافت بازخورد عملیاتی از نیروهای میدانی است.
🔹سه سامانه انتخابشده شامل موارد زیر است:
▪سامانه Coyote Block 3 (ریتون): سامانهای ضدپهپاد با قابلیت مقابله با حملات انبوه پهپادی که در آزمایشها توانسته ۱۰ هدف متحرک هوایی را سرنگون کند.
▪سامانه Altius 600M (آندوریل): پهپادی چندمنظوره با برد ۴۰۰ کیلومتر و توانایی حمل ۳ کیلوگرم محموله که از زمین، دریا و هوا قابل پرتاب است.
▪ سامانه Atlas Group II (AEVEX): سامانهای سبک با برد ۱۲۰ کیلومتر و قابلیت عملکرد در محیطهای بدون GPS که به ۵۰۰۰ واحد تولیدی رسیده است.
#Launched_Effects #Coyote_Block_3
#Altius_600M #Atlas_Group_II
PLEIADES
@Partisan2015
🔷 بومی به سبک هندی! 🇮🇳
🔹 در هفتهای که گذشت، شرکت جنرالالکتریک آمریکا سرانجام تحویل اولین پیشرانه از ۹۹ پیشرانه F404-IN20 به صنایع هوانوردی هند را آغاز کرد. پیشرانه F404-IN20 نسخه مخصوص جنگنده هندی «تجاس» طراحی شده است.
🔹 پس از اینکه جنرالالکتریک تحویل اولین دسته از ۶۵ پیشرانه از این نسخه را برای جنگنده Tejas MK1 در سال ۲۰۱۶ تکمیل کرد، خط تولید F404-IN20 را به دلیل عدم سفارش اضافی تعطیل کرد.
🔹 بنابراین زمانی که سال ۲۰۲۱ هند ۹۹ پیشرانه دیگر را برای نسخه Mk1A سفارش داد، جنرال الکتریک باید خط تولید F404-IN20 را که به مدت پنج سال خاموش بود، مجددا راه اندازی کند و زنجیره تامین جهانی موتور را مجدداً یکپارچه کند.
#هند #جنگنده
Jīngyú
@Partisan2015
پارتیزان
🔷 بومی به سبک هندی! 🇮🇳 🔹 در هفتهای که گذشت، شرکت جنرالالکتریک آمریکا سرانجام تحویل اولین پیشرانه
🔷 دیگران عامل کندی پیشرفت هند! 🇮🇳
🔹 رسانههای هندی علت تاخیر در ساخت جنگنده تجاس از نسخه MK1A، را تاخیر در تحویل پیشرانه اعلام کردند. اما در نسخه قبلی (MK1) ساخت، تحویل و عملیاتی شدن دو اسکادران از چهل فروند جنگنده نسل چهارم، ۸ سال طول کشید! بهطور میانگین ۵ جنگنده در سال که البته قطعات بسیاری از آن از غرب تامین میشود.
🔹 هم زمان این کشور در نقشه راه توسعه جنگندههای خود معتقد است، تا سال ۲۰۲۹، بیش از ۹۰ فروند از نسخه جدید تجاس (MK1A) را تحویل خواهد داد و تا سال ۲۰۳۶ علاوه بر ۱۲۰ فروند نسخه آینده (MK2)، تولید ۱۲۰ فروند جنگنده نسل پنج بومی AMCA نیز شروع خواهد شد! البته پیشتر ۲۰۳۲ به عنوان چشمانداز ورود به خدمت این جنگنده اعلام شده بود. (لینک)
🔹 در نهایت سال از ۲۰۳۸، تحویل جنگنده نسل چهارم! ناونشین TEDBF به نیروی دریایی این کشور آغاز خواهد شد! البته پیشتر سال ۲۰۳۲ را برای ورود به خدمت این جنگنده اعلام کرده بودند. درباره این پروژه اینجا بخوانید.
▪️تصویر دوم از مشخصات نسخه آینده جنگنده تجاس یعنی MK2 مجهز به کانارد است.
#هند #جنگنده
Jīngyú
@Partisan2015