🔷 همکاری توأم با رقابت چین-هند-روسیه در اوراسیا
🔹همانگونه که گفته شد، بازیگران متعددی سعی در گسترش نفوذ خود در این منطقه دارند که موجب شکل گیری پیمانهای اقتصادی و امنیتی متعددی در این منطقه شده است که پیمان شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، گروه اوراسیا (EAG) به عنوان یکی از موسسات منطقه ای FATF و نیز سازمان پیمان امنیت جمعی از آن جمله هستند.
🔹چین و هند نیز رقابتی منطقهای در این حوزه دارند که چین در این رقابت بسیار بهتر از هند عمل کرده است. هم اکنون سطح روابط اقتصادی کشورهای آسیای مرکزی با چین بسیار بالا بوده و وامهای توسعهای چین یکی از مهمترین موتورهای محرک اقتصادی این کشورهاست. کشورهای حوزه اوراسیا علاوه بر اهمیت ژئوپلیتیک، بدلیل دارا بودن منابع طبیعی و انرژی فراوان، برای دو اقتصاد نوظهور چین و هند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. هند که در این رقابت از رقیب دیرینه خود بسیار عقب تر است در تلاش است تا این فاصله را جبران نماید. به عنوان مثال میتوان به نشست مجازی هند با پنج کشور حوزه آسیای مرکزی در ۲۷ ژانویه گذشته اشاره نمود (تصویر پایین) که بلافاصله پس از اعلام برنامه این نشست، چین نیز نشستی مشابه را در ۲۵ ژانویه (یعنی دو روز زودتر) اعلام نمود و در این نشست وعده کمک ۵۰۰ میلیون دلاری به این کشورها داد. اما هند در توسعه روابط خود با اوراسیا با یک چالش عمده مواجه است ...
A1x
@Partisan2015
🔷کریدور شمال-جنوب و جایگاه بسیار راهبردی ایران
🔹هند برای توسعه روابط خود با کشورهای اوراسیا با این چالش مواجه است که هیچ مرز زمینی و دریایی با این کشورها ندارد و برای دسترسی به کشورهای این حوزه سه راه دارد:
🔹ایجاد مسیر ترانزیتی از طریق افغانستان که با توجه به حکومت طالبان که گرایش زیادی به پاکستان دارد عملا از گزینهها خارج است. برخی معتقدند یکی از دلایل کمک پاکستان به طالبان برای به قدرت رسیدن در افغانستان به منظور فشار به هند بوده است.
🔹ترانزیت دریایی از مسیر بسیار دور و پر هزینه از طریق اقیانوس هند، کانال سوئز، دریای مدیترانه، دریای سیاه، دریای آزوف و از آنجا به مناطق مختلف روسیه و آسیای مرکزی
🔹از طریق کریدور شمال-جنوب و ایران. بنا به مطالعات انجام شده این مسیر میتواند هزینه ترانزیت را ۳۰ درصد و زمان حمل کالا را به یک سوم کاهش دهد و بهترین مسیر برای هند که مهمترین ذینفع این کریدور محسوب میشود است.
A1x
@Partisan2015
🔷 اهمیت کریدور شمال-جنوب برای ایران و فرصت سوزی چندین ساله
🔹کریدور شمال-جنوب قطعا یکی از پروژههای بسیار راهبردی برای ایران است. اولین بار دبیرخانه این کریدور در سال ۱۳۷۹ تشکیل شد و در حالیکه این کریدور میتوانست ظرف چند سال تکمیل گردد، اهمال و عدم تخصیص مناسب بودجه باعث شده تا همچنان این کریدور به ظرفیت مطلوب عملیاتی خود نرسد.
🔹تکمیل کریدور شمال-جنوب علاوه بر ارتقای جایگاه ایران در مناسبات منطقهای میتواند روابط اقتصادی ایران را نیز با طرفین این کریدور ارتقاء بخشد. جنگ روسیه-اکراین موجب شده است تا روابط اقتصادی روسیه و هند بیش از گذشته گسترش یابد. از طرفی جایگاه راهبردی ایران به عنوان مرزهای جنوبی منطقه اوراسیا، باعث شده تا هر سه کشور چین، هند و روسیه تمایل به مشارکت بیشتر ایران در پیمانهای اقتصادی-امنیتی موجود در این منطقه داشته باشند که نمود آن را میتوان در عضویت اخیر ایران در پیمان شانگهای و همچنین مقدمات عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حتی پیشنهاد عضویت ایران در اتحادیه بریکس دید.
🔹همچنین یکی از مهمترین جنبههای شکل گیری این کریدور را میتوان در رقابت با کانال سوئز دید. اشاره شد که در حال حاضر عمده مسیر ترانزیتی از بندر بمبئی هند به سنت پترزبورگ روسیه از کانال سوئز گذر میکند که تحت اشراف و کنترل اسرائیل و مصر است که هر دو کشور روابط مناسبی با ایران ندارند. حذف کانال سوئز از مناسبات تجاری میان کشورهای اوراسیا و هند از طریق کریدور شمال-جنوب میتواند یک مزیت راهبردی برای ایران ایجاد نماید.
🔹البته کریدور شمال-جنوب تنها بخشی از پازل اهمیت راهبردی ترانزیتی ایران میباشد و منحصر به هند نیز نیست. به عنوان مثال میتوان به کنفرانس ترانزیتی اتحادیه اروپا در سال ۱۹۹۳ اشاره نمود که در آن ۱۰ کریدور برای توسعه معرفی شد که ۲ کریدور آن یکی مربوط به ارتباط غرب-شرق و ارتباط اروپا با آسیای مرکزی (معروف به کریدور تراسکا) و دیگری کریدور ارتباط شمال اروپا با جنوب روسیه و قفقاز بود که بصورت غیر مستقیم مکمل کریدور شمال-جنوب میتواند باشد.
◾️در حالیکه کشورهای مختلف به دنبال توسعه روابط خود در آسیای مرکزی و قفقاز هستند، ایران که نقش ژئوپلیتیکی بسیار مهمی در پیوند این منطقه با اقتصادهای نوظهور مهم دنیا دارد میتواند از این مزیت راهبردی خود استفاده نماید و با گسترش روابط خود با منطقه اوراسیا و شرکای اقتصادی این منطقه مبدل به بازیگری بسیار مهم در معادلات منطقهای شود.
A1x
@Partisan2015
🔹منابع محلی:
«خودکشی سرباز وظیفه ع.ق ساکن روستای بیبالان از توابع شهرستان رودسر» (عکس اول)
🔹تسنیم:
«شهادت ستوان سوم سیروس میرحسینی، مامور نیروی انتظامی هرمزگان در درگیری با قاچاقچیان»
🔹فرمانده انتظامی استان مرکزی:
«شهادت استوار یکم محمد احمدی و سروان مظفر مرشدیمرام در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر حین تعقیب و گریز و بر اثر سانحه» (عکس دوم)
▪️پ.ن:
سربازی اجباری که تیغ جبر آن همیشه فقط بر گردن قشر عامه بوده و خواص و فرزندان فلان سردار و فلان نماینده با هزار تبصره و راه در رو آنرا دور زدند. پسر جوانی احتمالا از یک خانواده کم درآمد و ضعیف، با هزار امید و آرزو به سن تحصیل یا کار میرسد و به جای آن که نگران آینده و مسیر شغلی خود باشد، باید قید دو سال از عمر نازنین خود را بزند و راهی سربازی بشود.
امیدی که پرپر میشود؛ جوانی که قرار بود سرمایه خانواده و مملکتش شود، اما در نهایت جنازهای حلقآویز از درخت مشکلات با طناب سربازی!
«خدمت مقدس سربازی» یا «نیروی کاری مفت برای پست دادن روی دکل و پاک کردن سیبزمینی و شستن مستراح پادگان»؟
قضاوت به عهده شما...
🔹به مسأله تجهیزات و آموزش و... هم به حد کفایت پرداختیم و آب در هاون کوبیدن است.
ParseWarrior
@Partisan2015
🔷این یک تصویر ماهواره ای از آخرین وضعیت پایگاه هوایی Saki در نوافدروفکای کریمه است که توسط تیم ما دیتای قسمت های مهم آن در محل خودش ثبت شده است.
🔹تصاویر ماهواره ای از آسیب ها و خسارات وارده به این پایگاه منتشر شده و با علم به آخرین وضعیت پایگاه قبل از انفجار ها، به بررسی تصاویر ماهواره ای بعد از انفجار می پردازیم.
LHA/Maverick
@Partisan2015
پارتیزان
🔷این یک تصویر ماهواره ای از آخرین وضعیت پایگاه هوایی Saki در نوافدروفکای کریمه است که توسط تیم ما دی
🔷ابتدا این قسمت پایگاه که محل پارک جنگنده ها در فضای غیر سرپوشیده بوده را مشاهده کنید.
🔹همان طور که در دایره های قرمز نیز مشخص است، هر چهار محل دپوی موقت مهمات در این محدوده پارک جنگنده ها( دو مورد سرپوشیده و دو مورد روباز روی رمپ) منهدم شده و موج انفجار شدید آن ها موجب نابودی و آسیب شدید به هر چیزی که در این محدوده وجود داشته شده است.
🔹سه فروند جنگنده چند منظوره SU-30SM به طور کامل از بین رفته و یک مورد آسیب دیده است.
🔹پنج فروند جنگنده بمب افکن ضربتی SU-24M هم از بین رفته و یک مورد آسیب دیده است.
🔹موج انفجار ناشی از دپوی مهمات موجود در بخش گوشه چپ پایین تصویر باعث بروز خسارت به رمپ پایینی شده که در تصویر بعدی بررسی می شود.
LHA/Maverick
@Partisan2015
پارتیزان
🔷ابتدا این قسمت پایگاه که محل پارک جنگنده ها در فضای غیر سرپوشیده بوده را مشاهده کنید. 🔹همان طور که
🔷در نهایت قسمت دیگر رمپ جنگنده ها را قبل و بعد از انفجار ها مشاهده می کنید.
🔹همان طور که در پست قبلی گفته شد، شدت انفجار در دپوی مهمات ذکر شده باعث تخریب دیوار پشتی این رمپ و انفجار مهمات دپو شده کنار این رمپ در دایره قرمز شده است.
🔹روی این قسمت رمپ سه فروند سوخو SU-24M و سه فروند SU-30SM بوده که با توجه به آثار باقی مانده بعد انفجار ها و همچنین فیلم منتشر شده از داخل پایگاه، در موقعیت اولین دایره زرد کنار دایره قرمز یک فروند سوخو ۲۴ نابود شده است.
🔹مشخصا در زمان انفجار سوخو ۳۰ ها در اینجا حضور نداشته (دایره های آبی)و احتمالا برای انجام عملیات در آسمان بوده اند. دو دایره زرد رنگ دیگر که متعلق به محل حضور سوخو ۲۴ هاست سیاهی دارد ولی اگر در عکس پیش از انفجار دقت کنید سیاهی قبلی زیر جنگنده بخاطر استار موتور و ...است و لاشه ای دیده نمی شود و یحتمل همین ها در آسمان یا روی باند برای پرواز بوده اند.
🔹موج انفجار ناشی از انفجار دپوهای مهمات به قدری شدید بوده که باعث تخریب دو ساختمان در دایره های بنفش شده است!
LHA/Maverick
@Partisan2015
پارتیزان
🔷در نهایت قسمت دیگر رمپ جنگنده ها را قبل و بعد از انفجار ها مشاهده می کنید. 🔹همان طور که در پست قبل
🔹نابود شدن قطعی سه فروند SU-30SM و شش فروند SU-24M و همچنین آسیب دیدن قطعی یک فروند SU-30SM و یک فروند SU-24M طبق این تصاویر کاملا مشخص است.
🔹همچنین در اثر انفجار دپوهای مهمات مشخص شده و شدت انفجار ناشی از تعداد زیادی بمب و موشک هواپرتاب، آسیب های قطعی هم به چندین ساختمان این پایگاه وارد شده است.
🔹طبق تطبیق تصاویر ماهواره ای و وضعیت چینش پایگاه، طبق چیزی که تا الان منتشر شده همه انفجار ها در محل دپوی موقت مهمات روی رمپ و کنار پارکینگ جنگنده ها رخ داده که از آن ها برای لود تسلیحات روی جنگنده ها پیش از پرواز انجام می شود.
🔹اینکه عامل منهدم شدن همزمان این دپوهای مهمات چه بوده احتمالات متعددی مطرح هست که قبلا در کانال نیز بررسی شده ولی همانطور که گفته شد، چون هیچ موشک یا پرتابه ای توسط مردم محلی اطراف این پایگاه یا دوربین های مدار بسته ثبت نشده و همچنین اظهار نظر های رسمی خود اکراینی ها و غیر رسمی کارکنان پایگاه و البته عدم فعال شدن هیچ مدل پدافندی در اطراف این پایگاه، نفوذ و خرابکاری را با احتمال زیاد عامل منهدم شدن دپوهای مهمات مشخص شده مطرح می کند.
🔹شدت انفجار ها در ویدیوهای مخابره شده از همان روز و موج انفجار ها و شدت تخریب آن ها در تصاویر ماهواره ای که منتشر شده و همچنین انطباق صد در صدی محل انفجار ها با موقعیت محل دپوی موقت مهمات نشان می دهد که این شدت تخریب ها کار اصابت مستقیم یک سلاح نیست و اصولا حتی موشکی مثل تاماهاوک هم چنین قدرت تخریبی به خودی خود ندارد.
🔹البته احتمال حمله به خود دپوی مهمات با هر نوع سلاحی از بیرون پایگاه و هر جایی که بشود همچنان مطرح است و نمی شود از آن به طور قطع چشم پوشی کرد.
🔹این اتفاق از نظر حجم ضرر وارد شده به روس ها چیزی مثل اتفاقی است که در فرودگاه خرسون رخ داد و شاید بدتر از آن! با این تفاوت که این پایگاه خود روس ها در عمق مناطق تحت کنترلشان و کریمه اشغالی بوده است.
▪️کار روی ادیت تصاویر و انجام تحلیل ها زمان زیادی از ما گرفت و بابت تاخیر رخ داده بین این پست ها عذر خواهی می کنیم. برای همه پست ها می توانید زیر همین پست کامنت بگذارید.
LHA/Maverick
@Partisan2015