🔻ضرورت ایجاد بستر استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی فولاد مبارکه(۱):
🔹نقش شهرکهای صنعتی در توسعه اقتصادی نیازمند بازتعریف است و این شهرکها باید بستر استقرار شرکتهای دانشبنیان، فناور و حتی استارتاپهای صنعتی را ایجاد کنند. رشد تولید ملی نیازمند سرمایهگذاری هدفمند در بستری جذاب و آماده است که متأسفانه علیرغم توجه به سرمایهگذاری، شاهد کمبود سرمایهگذاریهای مولد در بخش خصوصی هستیم. نقش شهرکهای صنعتی، نقشی راهبردی است که باید مراکز متفکر صنعتی، خوشهسازی برندهای دانشبنیان و توزیع متوازن صنایع در مناطق مختلف کشور را محقق کنند.
🔹نباید توسعه صنعتی تنها به شهرهای بزرگ محدود شود چراکه ایجاد صنایع کوچک و متوسط در روستاها و شهرهای کوچک، همسو با سیاستهای افزایش جمعیت و توزیع عادلانه امکانات است؛ شهرکهای صنعتی باید به گونهای طراحی شوند که از تمرکز جمعیت در کلانشهرها جلوگیری کرده و اشتغالزایی متوازن ایجاد کنند. مدیریت هوشمند منابع آبی و توجه ویژه به استفاده از آبهای غیر متعارف در صنایع نیز از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد چراکه بیتوجهی به این موضوع میتواند توسعه آینده صنعت را با مخاطره مواجه کند.
🆔 @mobarakehsteel_co
🔻شهرکهای صنعتی باید به زنجیرههای ارزشآفرین اشتغال و پایگاههای پیشران اقتصاد دانشبنیان تبدیل شوند
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی فولاد مبارکه(۲):
🔹واحدهای تولیدی راکد در شهرکهای صنعتی باید احیا شوند، این در حالی است که از ۸۵ شهرک صنعتی کشور، تعدادی نیازمند بازفعالسازی فوری هستند؛ همسویی با سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری ازجمله افزایش جمعیت و توزیع عادلانه خدمات باید بهعنوان چارچوب اصلی برنامهریزیهای آینده شهرکهای صنعتی باشد. تمامی ذینفعان باید برای تبدیل شهرکها به زنجیرههای ارزشآفرین اشتغال و پایگاههای پیشران اقتصاد دانشبنیان همکاری کنند.
🔹اولویت ما در استان اصفهان، توسعه شهرکهای صنعتی کممصرف و مبتنی بر انرژیهای پاک است. شهرک تخصصی پوشاک و فناوری نساجی از ابتدای سال جاری با مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاریهای هدفمند راهاندازی خواهند شد. برای ایجاد ناحیه تخصصی هوش مصنوعی و انرژیهای خورشیدی پیرو سه محور توسعهای استان اصفهان برنامههایی پیشبینی شده است؛ البته هوش مصنوعی در کشور ما کمرنگ است و این در حالی است که به صورت مداوم شاهد پیشرفتهای جهانی در این حوزه هستیم. مشارکت سرمایهگذاران بخش خصوصی و انجمنهای صنفی کلید اصلی توسعه شهرکهای غیر دولتی است و خوشبختانه جوانان خلاق و شرکتهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی اصفهان در حال خلق فرصتهای نوین هستند که باید با سیاستهای تشویقی تقویت شوند.
🆔 @mobarakehsteel_co
زهرا سعیدی، نماینده مردم مبارکه و سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی فولاد مبارکه:
🔻ضرورت در دستور کار قرار گرفتن تغییر کاربری رایگان شهرکهای صنعتی
مشروح خبر در ادامه ⬇️⬇️
🆔 @mobarakehsteel_co
شرکت فولاد مبارکه
زهرا سعیدی، نماینده مردم مبارکه و سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در اولین گردهمایی م
🔻ضرورت در دستور کار قرار گرفتن تغییر کاربری رایگان شهرکهای صنعتی
زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی فولاد مبارکه:
🔹برای ما جای بسی خوشحالیست که میزبان کسانی باشیم که در خط مقدم جبهه صنعت و تولید کار میکنند؛ در حال حاضر بهخصوص در حوزه صنعت به دلیل بسیاری از مشکلات ازجمله ناترازیها با شرایط بسیار خاصی همراه هستیم و در چنین شرایطی مردم به شدت نیاز دارند که با برنامهریزی و تصمیمگیری صحیح به سمت و سویی حرکت کنیم که بتوانیم در یک بازه زمانی مشخص بگوییم از نقطه A به B رسیدهایم.
🔹در سال سرمایهگذاری برای تولید، ما در کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیگیر تسهیلگری و رفع موانع تولید هستیم، از این رو از دکتر انصاری، معاون محترم وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی درخواست میکنیم که تغییر کاربری رایگان شهرکهای صنعتی را در دستور کار قرار دهند، چراکه این موضوع مورد مطالبه واحدهای صنعتی است.
🔹همچنین صدور مجوزهای شهرکهای صنعتی غیر دولتی نیازمند تسهیل است و باید به مسیری هدایت شوند که بتوان در حوزه تولید به دستاوردهای بهتری برسیم؛ از آنجایی که در سال ۱۳۹۷ پارکهای لجستیک و راهاندازی بنادر خشک، بسته به ظرفیت و بنا به آمایش سرزمینی انجام شد، در دستور کار قرار گرفت اما تاکنون همچنان وزارت صمت که متولی ایجاد پارکهای لجستیک است، در این زمینه اقدامی انجام نداده است.
🔹این در حالی است که بهطور مشخص در شهرستان مبارکه، شورای برنامهریزی استان اصفهان این موضوع را تأیید و زمین مورد نظر برای این کار را جانمانی کرده است؛ بهطور کلی همه شرایط برای ایجاد چنین پارکی فراهم است اما اینکه چرا شروع به کار نمیکند، جای بسی سؤال است.
🔹با توجه به اینکه شهرستان مبارکه دومین پایانه کشور و از لحاظ سرانه جمعیت اولین پایانه کشور را دارد، خواهشمندیم که از این ظرفیت به بهترین شکل ممکن استفاده شود، بهویژه اینکه ایجاد چنین فضایی درآمد پایدار شکل میدهد و این در حالی است که متولیان امروز شهرستان مبارکه حاضرند تا زمین مورد نیاز برای این موضوع را در اختیار مشارکتکنندگان قرار دهند.
🔹در این راستا امیدواریم تا پایان سال در بخش سرمایهگذاری تولید شاهد راهاندازی پارکهای لجستیک در استان اصفهان و شهرستان مبارکه باشیم؛ از همه متولیان خواهشمندم هوای مردم را داشته باشند، باید با همیاری هم شرایطی فراهم کنیم که از این وضعیت خارج شویم و تصمیماتی بگیریم که گشایش آن را در معیشت و سفره مردم مشاهده کنیم.
🆔 @mobarakehsteel_co
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو) در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی شرکت فولاد مبارکه(۱):
🔻طرح تشویقی ساتبا برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در صنعت
مشروح خبر در ادامه ⬇️⬇️
🆔 @mobarakehsteel_co
شرکت فولاد مبارکه
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وز
🔻طرح تشویقی ساتبا برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در صنعت
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو) در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی شرکت فولاد مبارکه(۱):
🔹نظر به اینکه زیرساخت تولید بهویژه انرژی برق بسیار مهم است، از سالهای گذشته همکاریهای مشترکی بین سازمان ساتبا در وزارت نیرو با حوزه صنعت بهخصوص سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی شکل گرفته و در این راستا مصوبات و طرحهای تشویقی ویژهای در نظر گرفته شده است تا صاحبان صنایع بتوانند در زمینه محدودیتهای انرژی و بهخصوص انرژی برق با موانع کمتری مواجهه و به تولید پایدار دست یابند.
🔹سال گذشته در پی همکاریهایی که میان توانیر، سازمان ساتبا و شهرکهای صنعتی شکل گرفت، مصوبهای ابلاغ شد تا صاحبان صنایع بهویژه صنعت فولاد بنا بر میزان حضورشان در شهرکهای صنعتی، چنانچه بهمیزان ۵۰، ۶۰ و ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود، نیروگاه خورشیدی احداث کنند، از محدودیت بار مصرف تابستان که اوج درخواست مصرف است، خارج شوند و با اطمینان خاطر بتوانند به تولید بپردازند که برای تحقق این امر راهکارهای تشویقی نیز برای صاحبان صنایع در نظر گرفته است.
🔹بررسیها نشان میدهد که شهرکها و نواحی صنعتی متعددی در کشور وجود دارد و بیش از ۵۰ هزار صاحب صنعت در شهرکها مستقر هستند؛ خوشبختانه به خاطر اینکه روی سقف سولههای تولیدی یا زمینهای اطراف کارگاههای تولیدی آنها امکان احداث نیروگاه خورشیدی وجود دارد، شرایطی فراهم شده تا صاحبان صنعت از طریق قراردادهای خرید تضمین تشویقی که بازگشت سرمایه آنها زیر ۳ سال امکانپذیر است و به مدت ۲۰ سال میتوانند این قرارداد را ادامه دهند، این نیروگاهها را احداث کنند و این افراد فارغ از اینکه به دنبال انشعاب جدیدی بگردند یا بناهای فیزیکی جدیدی را احداث یا زمینی را خریداری کنند میتوانند به این امکان دست یابند.
🆔 @mobarakehsteel_co
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو) در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی شرکت فولاد مبارکه(۲):
🔻واگذاری برق پایدار به صنایعی که برق خورشیدی تولید میکنند
مشروح خبر در ادامه ⬇️⬇️
🆔 @mobarakehsteel_co
شرکت فولاد مبارکه
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وز
🔻واگذاری برق پایدار به صنایعی که برق خورشیدی تولید میکنند
جعفر محمدنژاد سیگارودی، معاون سرمایهگذاری ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق وزارت نیرو) در اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بهمیزبانی شرکت فولاد مبارکه(۲):
🔹از طریق این پیشنهاد، صاحبان صنعت هم به تولید برق خواهند رسید که برای آنها آورده اقتصادی به همراه دارد و هم چون برق تولیدی این صنایع در حوزه شبکه ملی خودشان تزریق میشود، محدودیت عرضه برق به ویژه در فصول پرمصرف مرتفع خواهد شد. طی سالهای اخیر به دلایل متعددی، ناترازی انرژی برق وجود داشته است و در پی بررسی و جلسات مختلف در وزارت نیرو برای رفع این معضل، این نتیجه حاصل شد که شاید بهترین راهکار برای تولید برق، توسعه نیروگاههای خورشیدی است.
🔹در این راستا مصوبهای میان وزارت نیرو و صنعت فولاد شکل گرفت و براساس آن قرار شد در قالب تهاتر و به میزان نیروگاههای خورشیدی که صنایع مختلف و بهخصوص صنایع فولاد احداث میکنند، وزارت نیرو متعهد میشود که در زمانی که این صنایع به برق پایدار نیز دارند، این میزان را واگذار کند؛ واقعیت این است که به دلایل متعددی مثل قدیمی بودن تجهیزات تولید برق کشور، افزایش درخواست و تقاضاهای برق و ظرفیت برق آبی (بهواسطه خشکسالی و تغییر اقلیم) محدودیتهایی ایجاد شد اما به خاطر پتانسیل خوب در حوزه تابش نور خورشید در کشور، در اکثر استانها امیدواریم که بحث ناترازی برق مرتفع شود. مشارکت صنایع بزرگ مانند صنایع فولاد هم میتواند در کوتاهمدت این دغدغه را برطرف کند.
🔹در عرصه احداث نیروگاههای تجدیدپذیر چه آن تعدادی که بهطور مستقیم برای عرضه برق با ساتبا قرارداد سرمایهگذاری دارند و چه آن تعدادی که خودتأمین هستند، مقرراتی وضع شده که به نفع خود شرکتها و صنایع است. یعنی سختگیریهایی اعمال شده تا تجهیزات مورد استفاده در این نیروگاهها هم استاندارد و هم گارانتی لازم از جهت خدمات پس از فروش را داشته باشند. خوشبختانه امروز، تمام تجهیزاتی که از نظر ساتبا نظارت میشود، تجهیزات بهروز دنیا هستند و به دلیل گارانتی و تکنولوژیهای مناسبی که دارند، ما را امیدوار میکنند که بیشترین میزان برق را از آنها استحصال کنیم.
🆔 @mobarakehsteel_co
#گزارش_تصویری
🔻اولین گردهمایی مدیران سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی سراسر کشور به میزبانی شرکت فولاد مبارکه
🆔 @mobarakehsteel_co