📚 غذا خوردن در خانۀ صاحبان عزا
💠 سؤال: در شهر ما رسم است که صاحب عزا مردم را برای مجلس فاتحه و صرف غذا دعوت می کند؛ آیا این رسم، شرعی است یا خلاف شرع محسوب میشود؟
✅ جواب: اگر با رعایت مسائل شرعی (مثل رعایت حق ورثۀ نابالغ) باشد، خلاف شرع محسوب نمی شود؛ البته غذا خوردن نزد صاحبان عزا و در منزلشان مکروه است و مستحب است تا سه روز برای آنان غذا فرستاده شود.
#احکام_میت
#مراسم_ختم
#مجلس_عزا
🆔 @leader_ahkam
📚 وطن حکمی
💠 سؤال: کسی که به قصد سکونت دائم یا طولانی مدت، در تهران اقامت کرده اما به دلایلی پس از مدت کوتاهی از آنجا خارج شود (البته با این قصد که پس از مدت طولانی دوباره برگردد)؛ تا زمانی که برنگشته، نماز و روزه او در تهران چه حکمی دارد؟ آیا تهران وطن او محسوب میشود؟
✅ جواب: در فرض سؤال، تهران وطن او محسوب نمیشود؛ بنابر این بدون قصد اقامت ده روز، نماز به صورت شکسته بوده و روزه صحیح نیست.
#احکام_وطن
#وطن_حکمی
#وطن_موقت
🆔 @leader_ahkam
📚 فروش انگشتر طلای مردانه
💠 سؤال: با توجه به اینکه استفاده از طلا برای مردان حرام است، اگر کسی انگشتر مردانه هدیه گرفته باشد؛ آیا می تواند فقط طلای آن را بدون قصد استفاده بفروشد؟ (اصلا قصد استفاده از انگشتر در میان نباشد).
✅ جواب: در فرض سؤال اگر فقط طلای آن را بفروشد و مبلغی بابت مزد ساخت پرداخت نشود، فی نفسه اشکال ندارد.
#احکام_معاملات
#معاملات_طلا
#طلای_مردانه
🆔 @leader_ahkam
📚 ماندۀ وصیت مالی میت
💠 سؤال: شخصی، مبلغی را نزد دیگری به امانت می گذارد تا پس از فوت او، صَرف در هزینۀ دفن و کفن و مدت معینی نماز و روزه و نیز رد مظالم و مجلس ترحیم شود، اگر پس از انجام موارد یاد شده، مبلغی باقی بماند، متعلق به ورثه است یا باید صرف امور خیر شود؟
✅ جواب: اگر پس از کسر بدهی ها و واجبات مالی میت، مجموع مال به امانت گذاشته شده، بیشتر از یک سوم اموال میت نباشد، باقیمانده برای رد مظالم هزینه شود.
#احکام_وصیت
#باقی_مانده_وصیت
#وصیت_مالی
🆔 @leader_ahkam
📚 تغییر سال خمسی
💠 سؤال: اگر کسی بخواهد که حساب سال خود را جلو بیندازد مثلا آن را از اول تیر ماه به اول خرداد ماه تغییر دهد آیا صِرف نیت یا محاسبه کفایت میکند یا باید حتما وجهی بابت خمس پرداخت کند تا سال خمسی تغییر کند؟
✅ جواب: صِرف نیت و محاسبه کفایت نمی کند و برای تغییر سال خمسی باید خمس را پرداخت کند.
#احکام_خمس
#تغییر_سال_خمسی
#تقدیم_سال_خمسی
🆔 @leader_ahkam
📚 وطن اصلی
💠 سؤال: چه مکانی به عنوان وطن اصلی، محسوب می شود؟
✅ جواب: در صورتی که فردی در وطن والدین خود به دنیا آمده و حدود شش ماه در آن ساکن باشد برای او وطن صدق میکند و اگر در غیر وطن والدین متولد شده در صورتی که 5-6 سال در آن ساکن باشد، وطن اصلی اوست.
#احکام_وطن
#وطن_اصلی
🆔 @leader_ahkam
⬛️ طرح به مناسبت شهادت امام جعفر صادق علیه السلام
🆔 @leader_ahkam
⬛️ امام صادق(ع) مرد مبارزه و علم و دانش بود
امام صادق(ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید. محفل درس امام صادق(ع) و میدان آموزشی که آن بزرگوار به وجود آورد، هم قبل از او و هم بعد از او در تاریخ زندگی امامان شیعه بینظیر بود. همهی حرفهای درست اسلام و مفاهیم اصیل قرآن که در طول یک قرن و اندی به وسیلهی مغرضان و مفسدان یا جاهلان تحریف شده بود، همهی آنها را امام صادق(ع) به شکل درست بیان کرد.
اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی. یعنی امام صادق(ع) زمینه را آماده میکرد تا بنیامیه را از بین ببرد و به جای آنها حکومت علوی را که همان حکومت راستین اسلامی است بر سر کار بیاورد. اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، مرد تشکیلات بودن امام صادق(ع) است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود. تشکیلات یعنی چه؟ یعنی این که وقتی امام صادق(ع) اراده میکند آن چه را که او میخواهد بدانند، نمایندگان او در سراسر آفاق عالم اسلام به مردم میگویند تا بدانند. یعنی از همه جا وجوهات و بودجه برای ادارهی مبارزهی سیاسی عظیم آل علی جمع کنند. یعنی وکلا و نمایندگان او در همهی شهرها باشند که پیروان امام صادق)ع) به آنها مراجعه کنند و تکلیف دینی و همچنین تکلیف سیاسی خود را از آن حضرت بپرسند.
تکلیف سیاسی هم مثل تکلیف دینی واجبالاجرا است. امام صادق(ع) یک چنین تشکیلات عظیمی را به وجود آورده بود و با این تشکیلات و به کمک مردمی که در این تشکیلات بودند با دستگاه بنی امیه مبارزه میکرد. در هنگامیکه پیروزی او بر بنی امیه حتمی بود، بنیعباس به عنوان یک جریان مزاحم و فرصتطلب آمدند، میدان را گرفتند و بعد از آن امام صادق(ع) هم با بنیامیه و هم با بنیعباس مبارزه کرد.
۱۴/ شهریور/۵۹
🆔 @leader_ahkam
📚 شک در وضو داشتن
💠 سؤال: همیشه و طبق عادت هنگام خروج از منزل وضو میگیرم ولی گاهی شک میکنم که امروز وضو گرفتم یا نه؟ آیا می توانم بنا را بر وضو داشتن بگذارم؟
✅ جواب: به عادت نمیتوان اکتفا کرد مگر آنکه برای شما اطمینان حاصل شود.
#احکام_طهارت
#احکام_وضو
#شک_در_وضو
🆔 @leader_ahkam
📚 روش ادای دین
💠 سؤال: با توجه به اینکه انتقال به حسابِ طلبکار، ادای دین محسوب میشود؛ اگر حساب، مسدود باشد یا مسدود نبوده ولی به محض واریز، بانک آن را برداشت کند، آیا به این طریق دین ادا میشود؟
✅ جواب: در صورت اول (مسدودی حساب طلبکار)، قبض محسوب نمیشود ولی در صورت دوم اگر همه شرائط مطالبه حق (مثل رسیدن وقت ادای دین) وجود داشته باشد قبض محقق شده و ادای دین محسوب میگردد.
#احکام_دین
#ادای_دین
#رد_بدهی
🆔 @leader_ahkam
📚 گزارش استهلال ماه ذی القعده ۱۴۴۶ ه . ق
الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه دوشنبه ۸ اردیبهشت (۲۹ شوال ۱۴۴۶)
زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱ و ۲۳ دقیقه روز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان غروب خورشید: ساعت ۱۸:۴۸
زمان غروب ماه: ساعت ۱۹:۵۳
ارتفاع ماه: ۱۰.۶ درجه
مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۶۴ دقیقه
سن ماه: ۱۹ ساعت و ۴۷ دقیقه
فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۱۱.۵ درجه
ب ـ پیشبینی تقویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، پیشبـینی کرده است هـلال ماه ذی القعده در کشور قابل رؤیت است. بنابراین ماه شوال ۲۹ روزه بوده و اول ماه ذی القده ۱۴۴۶ روز سه شنبه ۹ اردیبهشت ماه خواهد بود.
ج ـ گزارشهای رسیده
در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز دوشنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
۱. مناطقی که هلال با چشم عادی رؤیت شد:
استان فارس: بوانات
استان آذربایجان شرقی: تبریز
استان چهارمحال بختیاری: بروجن
استان اصفهان: بوستان شهدای گمنام درچه اصفهان، شهرضا
۲. مناطقی که هلال با چشم مسلح رؤیت شد:
استان یزد: یزد
استان فارس: لامرد
استان بوشهر: گناوه
استان مرکزی: اراک
استان خراسان رضوی: قوچان
۲. مناطقی که هوا غالباً ابری و یا غبارآلود بود و هلال رؤیت نشد:
استان خراسان رضوی: مشهد، طلاب رصدگر، درگز، بردسکن، نیشابور، بجستان، گلبهار
استان سیستان و بلوچستان: سراوان، چابهار، زابل
استان خراسان جنوبی: بیرجند، خضری، بشرویه
استان ایلام: دهلران، آبدانان، ایلام، ایوانغرب
استان خوزستان: دزفول، خرمشهر
استان خراسان شمالی: بجنورد
استان تهران: فرهنگسرای بهمن
استان یزد: اردکان، میبد
استان قم: قــم، پردیسان
استان هرمزگان: بنـدرلنگه
استان گلستان: گرگان
استان زنجان: زنجان
🆔 @leader_ahkam