🎤 #تحلیل_و_تبیین | سیره علمی امام جواد(ع)، الگویی برای آزاداندیشی
🎤 گفتاری از حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدکاظم طباطبایی، رئیس پژوهشکدهی علوم و معارف حدیث دربارهی سیرهی علمی حضرت امام جواد علیهالسلام👇
🔹 از دورهی امام باقر علیهالسلام یک رویکرد جدیدی را در ناحیهی امامت میبینیم. به این صورت که امام باقر علیهالسلام فقط به عنوان فردی از خانوادهی پیامبر اکرم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم مد نظر نبود، بلکه به عنوان یک عالم دینی بزرگ نیز مد نظر بود که قدرت پاسخگویی به سؤالات و شبهات متعدد و گوناگون در حوزههای متفاوت را دارد. امام صادق علیهالسلام نیز مخصوصاً با توجه به فرصتی که هنگام زوال بنیامیه و قدرتگرفتن بنیعباس پدید آمد، این فضا را نهادینه کردند.
🔹 در دورهی امام رضا علیهالسلام این مناظرات به اوج خود رسید. علتش این بود که خود مأمون -جدای از خباثتهای سیاسی- انسانی علمدوست بود و به مجالس مناظره اهمیت میداد.
🔹 پس از شهادت امام رضا علیهالسلام، امام جواد علیهالسلام حدوداً در سن هشت سالگی به عنوان امام شیعیان مطرح شدند. در آن زمان پیشفرض یحیی بن اکثم این بود که ما بر پدر ایشان -یعنی امام رضا علیهالسلام- نمیتوانستیم پیروز شویم، چون واقعاً بزرگ و عالم بود، اما این کودک است. همهی بزرگان و علما جمع شدند و یحی بن اکثم را به عنوان طرف مناظره مطرح کردند. حدوداً یک سؤال یحیی بن اکثم را امام جواد علیهالسلام به ۶۴ سؤال فرعی تقسیم کردند و نشان دادند که اصلاً نیازی به پاسخگویی نیست...
🗓۲۹ ذیالقعده، سالروز شهادت امام جواد(علیهالسلام)
متن کامل گفتوگو:
khl.ink/f/21305
تحلیل و تبیین
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | گفتوگو با نویسنده کتاب روایت مستند زندگی امام خمینی
👈 خط به خط برای رسیدن به تصویر واقعی «روحالله»
🔹 با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، بازخوانی سیره و شخصیت حضرت امام خمینی رحمهالله همچنان یکی از ضرورتهای فرهنگی و اجتماعی کشور است. حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته در جریان بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، ضمن اشاره به نیاز جوانان به خواندن کتاب و معرّفی شخصیّتها و خلأ موجود در این مسأله فرمودند «امام یک شخصیّت برجستهی کمنظیر در تاریخ است؛ ما دربارهی امام چقدر کتاب نوشتهایم؟ چه نوشتهایم؟ اینها خیلی مهم است. این کارها باید انجام بگیرد. ۱۴۰۳/۲/۲۴»
🔹 از این روی و با نزدیک شدن به سالگرد ارتحال امام راحل عظیمالشأن، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی قصد دارد تا چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی را به بازخوانی سیره و شخصیت امام خمینی اختصاص دهد و در جریان این رویداد، #تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» را منتشر کند.
🔹 کتاب «روحالله» روایت مستندی از زندگی حضرت امام خمینی است که آقای هادی حکیمیان، آن را در قالب داستانواره و بهصورت مستند به رشتهی تحریری در آورده است.
📚 آقای حکیمیان نویسندهای اهل یزد است که تاریخ خوانده و در گفتوگو با بخش «کتاب» رسانه KHAMENEI.IR به ایدهی تألیف این کتاب و امتیازات آن اشاره میکند و میگوید وقتی در تحقیقات تاریخی خود به سندی از توصیه امام خمینی به روحانیون یزد درباره انتخابات دورهی هفدهم در سال ۱۳۳۱ شمسی برخورد کرده، جرقهی اولیهی نوشتن کتاب در ذهنش ایجاد میشود؛ در حالی که تا آن زمان نمیدانسته که امام -برخلاف تصور رایج که گویی فعالیتهای سیاسی ایشان از سال ۴۱ شروع شده- در سال ۳۱ چنین ورودی در سیاست دارند. این اتفاق پیشران انگیزشی آقای حکیمیان برای تکمیل تحقیقات خود بوده است. از طرف دیگر وقتی در ابتدای دهه ۹۰، رهبر معظم انقلاب به خطر و انحراف جریان «تحریف امام» میپردازند، حکیمیان عزم خود را برای نگارش یک اثر مستند برای نشاندادن چهره واقعی حضرت امام خمینی رحمهالله به کار میبندد.
🔍 این گفتوگوی جذاب را از اینجا بخوانید:👇
khl.ink/f/60209
15.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | انتخابات دوره هفدهم یزد؛ جایی که ایده نوشتن از امام به ذهنم خطور کرد
📚 بخشی از گفتوگوی آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب «روحالله» با بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
7.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | سه سوال اساسی که کتاب «روحالله» در پی پاسخ به آن است
📚 بخشی از گفتوگوی آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب «روحالله» با بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | ماجرای سبقه آمریکاستیزی امام خمینی از ابتدای نهضت اسلامی
📚 بخشی از گفتوگوی آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب «روحالله» با بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
13.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | دو سند تاریخی که برای اولین بار در کتاب روحالله منتشر میشود
📚 بخشی از گفتوگوی آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب «روحالله» با بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
10.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | تایید و توجه رهبر انقلاب به کتاب «روحالله» مایه دلگرمی و امیدواری ما شد
📚 بخشی از گفتوگوی آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب «روحالله» با بخش کتاب رسانه KHAMENEI.IR
🔍 متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
🎤 #خطبهخط_با_روحالله | «روحالله» از مردم شروع و به مردم ختم میشود
👈 با نزدیک شدن به سالگرد ارتحال امام راحل عظیمالشأن، دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی قصد دارد تا چهارمین پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب اسلامی را به بازخوانی سیره و شخصیت امام خمینی اختصاص دهد و در جریان این رویداد، #تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «روحالله» را منتشر کند.
📚 به همین مناسبت بخش کتاب رسانهی KHAMENEI.IR در گفتاری از آقای محمدقائم خانی، نویسنده ضمن بحث از ضرورت آشنایی با زندگی امام خمینی، امتیازات ساختاری و محتوایی کتاب «روحالله» را بررسی کرده است.
🔹 ما نیاز داریم که روایتی از امام ارائه کنیم. روایت معمولاً به عنوان یک چیز حاوی جذابیت فهمیده میشود. روایت درواقع خوانش دوباره است؛ یعنی ما در یک جایی میایستیم و یک بار دیگر این شخصیت را میشناسیم. در عین حال، به علت زیبایی و جذابیت آن، میتوانیم آن را با عموم مردم در میان بگذاریم. آن چیزی که جایش خالی است، روایت امام است؛ یعنی امام به عنوان یک شخصیت بزرگ باید در جامعیتش روایت شود. یکی از کارهای مهم کتاب «روحالله» آقای حکیمیان این است که سعی کرده این کار را انجام دهد.
🔍 متن کامل این گفتار را از اینجا بخوانید:👇
khl.ink/f/60273
🎤 #روایت | کنشگری سیاسی امام پیش از سال ۴۱، بهانهای شد برای بازنگری در یک تصویر کلیشهای از ایشان
🎤 بخشی از مصاحبه با آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب روحالله:👇
🔹 ...زمانی که دانشجو بودم، مقالهای نوشتم با عنوان «انتخابات دورهی هفدهم یزد؛ عرصهی کشمکش نیروهای سیاسی» که این مقاله چاپ شد. این انتخابات خیلی پر سر و صدا شد و حتی در رسانههای تهران هم بازتاب زیادی داشت. من یک مقالهای در مورد این انتخابات نوشتم و یک سند جالب دیدم که در نشریات آن زمان یزد و در مرکز اسناد یزد، نامهای از امام خمینی به مرحوم سیّدعلی محمد وزیری، یکی از روحانیون یزد، وجود داشت.
🔹 در این نامه، امام گفته بودند که در جریان انتخابات یزد، شما بروید مردم را تشویق کنید که در این انتخابات شرکت کنند. دلیلش هم این بود که مرحوم شیخ مهدی حائری، فرزند حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، مؤسس حوزهی علمیهی قم، از یزد کاندید شده بود. امام در آن نامه نوشته بودند که اگر شیخ مهدی رأی نیاورد، بهطور عام برای روحانیون بد است و بهطور خاصتر برای حضرات یزدی خیلی بد میشود که این آدم در شهر خودش رأی نیاورد. بنابراین باید روحانیون مردم را تشویق کنند و به ایشان رأی دهند.
🔹 این سند برای من خیلی جالب بود و جرقهی اولیهای در ذهنم زد. چون واقعاً نمیدانستم که امام در آن زمان اینقدر کنشگر و فعال سیاسی بودهاند. امام (ره) بهگونهای معرفی شده که انگار فعالیتهای سیاسیاش از سال ۴۱ شروع شده و مخالفت با لوایح ششگانه. اما من دیدم که امام در سال ۳۱ چنین نامهای دارند و انتخابات آن زمان برای امام اینقدر مهم بوده است.
🔹 بعد کمکم علاقهمند شدم دربارهی شخصیت امام مطالعه کنم. دیدم که امام از دوران جوانیاش، حتی از دوران رضاشاه، چقدر در جریانات سیاسی و اجتماعی موضعگیری و نقش داشته است. اینطور نبوده که تازه از سال ۴۱ یکدفعه وارد سیاست شود. به ذهنم آمد که میشود مقالهای بنویسم دربارهی این بُعد از شخصیت امام که مغفول مانده است. شروع کردم به فیشبرداری و اطلاعاتم به حدی رسید که متوجه شدم میشود یک کتاب نوشت.
📚 تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «روحالله» ۱۱ خرداد منتشر خواهد شد
🖼 #خطبهخط_با_روحالله
🔍 متن کامل مصاحبه را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
🎤 #روایت | سه سوال اساسی حول محور انقلاب که نویسنده در پی پاسخ به آن بود
🎤 بخشی از مصاحبه با آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب روحالله:👇
🔹 ...کتاب «روحالله» سه سؤال اساسی را میخواهد پاسخ بدهد. اول اینکه اساساً چه لزومی داشت در سال ۵۷ در ایران انقلاب بشود. در سالهای اخیر هم دیدیم که با جریان تحریف انقلاب و حتی تحریف شخصیت امام روبهرو هستیم. حضرت آقا هم در سخنرانیشان در خرداد سال ۱۳۹۴ به اهمیت این قضیه اشاره داشتند که نکتهی خیلی مهمی است. این سؤال برای جوان امروزی پیش آمده که اصلاً چرا انقلاب شد و چه لزومی داشت در ایران انقلاب بشود؟
🔹 سؤال بعدی این است که حالا این انقلاب چرا باید صبغهی مذهبی داشته باشد؟ چون جریانات دیگری هم داشتیم که مدعی بودند، مثلاً جریانهای لیبرال، ملّیگراها و حتی جریان چپ آن زمان که خیلی قوی بود. هنوز جهان دو قطبی بود و اتحاد جماهیر شوروی وجود داشت و مارکسیستها و کمونیستها هم مدعی بودند. بنابراین سؤال دوم این است که چرا این انقلاب باید مذهبی باشد؟
🔹 سؤال سوم اینکه این انقلاب چرا از ابتدا یکی از مهمترین مؤلفههایش غربستیزی و آمریکاستیزی بود. و اینکه چرا این بُعد غربستیزی و آمریکاستیزی تا به امروز هم باید همچنان حفظ و نگهداری شوند؟ این سه سؤال را من میخواستم پاسخ بدهم.
📚 تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «روحالله» ۱۱ خرداد منتشر خواهد شد
🖼 #خطبهخط_با_روحالله
🔍 متن کامل مصاحبه را بخوانید👇
khl.ink/f/60209
🎤 #روایت | دو سند مهم که برای اولین بار در کتاب روحالله منتشر میشود
🎤 بخشی از مصاحبه با آقای هادی حکیمیان، نویسنده کتاب روحالله:👇
🔹 ... این کتاب شامل دو سند مهم است که تاکنون منتشر نشدهاند. یکی از این اسناد مربوط به انتخابات دورهی هفدهم است که در زمان دکتر مصدق در سال ۳۲ برگزار میشود. در این سند، نامهای هست که امام خمینی به سید علی محمد وزیری، یکی از روحانیون یزد، مینویسند و از او میخواهند که در انتخابات شرکت کند و مردم را تشویق کند که به شیخ مهدی حائری، فرزند آشیخ عبدالکریم حائری، رأی بدهند. این سند برای اولینبار در این کتاب منتشر شد و اهمیت زیادی دارد، چون نشان میدهد که امام از سالها قبل از انقلاب به انتخابات و رأی و آراء عمومی اعتقاد داشتهاند. یعنی صرفاً این نبوده که امام وقتی رهبر شدند، مردم را به شرکت در انتخابات تشویق کنند.
🔹 امام در آن زمان هم انتخابات و مراجعه به رأی و آراء عمومی را یک راهکار بسیار مهم برای حل مسائل و مشکلات کشور میدانند. ایشان میگویند که مردم را تشویق کنید تا دو یا سه نفر آدم صالح به مجلس بروند و همین چند نفر میتوانند منشأ اثر باشند. اگر ما بتوانیم این چند نفر را به مجلس بفرستیم، خودشان میتوانند کارهای زیادی انجام دهند و اثرگذار باشند.
🔹 سند دیگر نیز مربوط به سال ۱۳۲۷ است. در این سال، وقتی که رژیم اشغالگر قدس اعلام موجودیت میکند، روحانیت قم و تهران درصدد برمیآیند که عکسالعملی نشان دهند. جلسهای تشکیل میدهند و قرار میشود متنی تهیه شود و به تشکیل دولت اسرائیل اعتراض کنند. ظاهراً جمعی که در جلسه بودند، چند متن مینویسند و در جلسهی بعدی نوشتهها را میخوانند. در نهایت، متنی که امام خمینی نوشته بودند در اعتراض به تشکیل دولت اسرائیل انتخاب میشود. این نامه، نامهی اعتراضی خطاب به پاپ است. متن نامه برای امام خمینی است، اما به اسم و امضای مرحوم آیتالله سید محمد بهبهانی ارسال میشود، زیرا ایشان آن زمان معروفترین و مسنترین مجتهد تهران بودند. این نامه نیز برای اولین بار در این کتاب آمده است.
📚 تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «روحالله» ۱۱ خرداد منتشر خواهد شد
🖼 #خطبهخط_با_روحالله
🔍 متن کامل مصاحبه را بخوانید👇
khl.ink/f/60209