💠 حدیث روز 💠
💎 فضل خود را اینگونه نشان بده
🔻 امام علی علیهالسلام:
اِختَصِر مِن کَلامِکَ مَا استَحسَنتَهُ؛ فَإِنَّهُ بِکَ أجمَلُ، وعَلى فَضلِکَ أدَلُّ
❇️ سخن نیکو و مختصر بگو؛ زیرا این براى تو زیباتر است و بر فضل تو دلالت بیشترى دارد.
📚 غررالحکم، حدیث ۲۷۳۵
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
⁉️🌷مثل گذشته حال عبادت ندارم،چگونه درمان كنم؟
👌 اين پرسش نشان مي دهد كه چراغ معنويت در قلب شما هنوز روشن است و شما مورد توجه حق تعالي هستيد چرا كه اگر او نمي خواست شما هرگز چنين احساسي نداشتيد.
⭐️ عواملي كه موجب كاهش معنويت در انسان مي گردند به دو دسته كلي تقسيم بندي مي شوند:
الف: عوامل زود گذر: (پس از برطرف شدنِ اين عوامل،آن حالات بر مي گردد)
1️⃣ برخي اوقات از دست دادن حالات معنوي نتيجه برخي اتفاقات و حوادث زندگي مي باشد. (مثل ازدواج، از دست دادن عزيزى، شكست در بعضى از امورات زندگى، زندگى كردن در غربت و دوري از خانواده و...)
2️⃣. تغييرات خُلقي انسان. (انسان همواره از لحاظ روحي داراي آمادگي نمي باشد؛ بلكه گاهي اوقات در حال نشاط و گاهي اوقات هم آمادگي و نشاط لازم را ندارد كه در اينصورت در زمانيكه انسان آمادگي جهت انجام اعمال عبادي را ندارد فقط به واجبات اكتفا كند تا اين كار موجب نفرت و بي حوصلگي نگردد.)
3️⃣ گاهي از دست دادن حالات معنوي، تدبيري الهي است. (مثلاً بنده دچار عجب نشود، قدر حالات خوشش را بداند، فقط مشغول به اين حالات نباشد بلكه زندگي هم بكند، گاهي با تاسف او بر از دست دادن آن حالات،خدا ثواب بيشتري به او مي دهد و... )
ب: عوامل پايدار: (بايد اين عوامل را در وجود خود شناسايي نموده و آنها را ريشه كن نمائيم)
1. عدم احساس نياز. (اگر نسبت به خدا احساس نياز نكند، به مرور خدا را فراموش خواهد كرد) (وَ إِذا مَسَّ الْإِنْسانَ ضُرٌّ دَعا رَبَّهُ مُنيباً إِلَيْهِ ثُمَّ إِذا خَوَّلَهُ نِعْمَةً مِنْهُ نَسِيَ ما كانَ يَدْعُوا إِلَيْهِ مِنْ قَبْلُ وَ ... ) (حضرت موسى عرض كرد: خدايا دوست ندارم كه بيمار و ضعيف گردم و در عبادت من سستى پيدا گردد و همچنين دوست ندارم هميشه سالم باشم كه تو را فراموش كنم، بلكه دوست دارم گاهى بيمار شوم كه تو را ياد كنم و گاهى سالم شوم، و تو را شكر كنم)
2. فقدان برنامه ريزي:
(مثلاً وقتي تا نيمه شب به بيهودگي بگذرانيم، شب زنده داري و حتي نماز صبح نخواهيم داشت)
3. تضعيف بنيه هاي اعتقادي در برخي محيطها:
4. گناه:
5. همنشيني با دوستان ناباب
«آيه الله بهجت: براي لذت بردن از عبادت، ساير لذت هاي حرام را ترك كن،لذت عبادت خودش مي آيد»
کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 پرسش:
⁉️به تازگي يكي از عزيزانم را از دست داده ام، چگونه با غم او كنار بيايم؟
1️⃣ حقیقت این است که مرگ چیزی جز انتقال از مکانی پست به مکانی عالی نیست و دنیا، جای امتحان است.
سوره بقره: وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُون
2️⃣ صبر و تحمل در برابر مصائب و مشکلات، باعث پاک شدن گناهان و کفاره آن به شمار می آید.
پیامبر: کسى که در مصیبت صبر کند و با صبر نیکویش سختی آن را از سر بگذراند، خداوند براى او سیصد درجه مىنویسد که فاصله درجات آن همچون فاصله آسمان و زمین است.
3️⃣در سنت الهی هر موجودی اجل و زمانی مقرر برای مرگ دارد و تقدم يا تاخر آن در دست ما نيست و مرگ عزيزِ شما در اين تاريخ مقرر شده بوده و به خواست خدا بوده است. دانستن اين حقيقت باعث ايجاد آرامش است.
4️⃣ رنج و سختي، جزءِ لاينفك اين عالم است تا به دنيا دلبسته نشويم و اين رنج ها براي انبيا و اوليا (مثل ايوب، پيامبر اسلام، امام حسين و...) نيز بوده است. خدا در سوره احقاف خطاب به پيامبر: فَاصْبِرْ كَما صَبَرَ أُولُوا الْعَزْمِ مِنَ الرُّسُل.
5️⃣در اين موقعيت ها بايد به ياد مصائب امام حسين و حضرت زينب افتاد تا هم گريه ما جهت معنوي پيدا كند و هم تخليه رواني بشويم و هم اينكه آن بزرگواران در تحمل مصيبت به ما كمك كنند.
6️⃣ کتاب «آرام بخش دل داغدیدگان» ترجمه فارسی کتاب «مُسکّن الفؤاد» مرحوم شهید ثانی را بخوانيد.
تهيه اين كتاب از طریق اینترنت با جستجوي اين آدرس (http://akhlagh.porsemani.ir/node/1338) متن اين كتاب را در سايت پرسمان دانشجويي(بخش اخلاق) ملاحظه بفرماييد.
7️⃣براي عزيز از دست رفته:
- اگر واجبی از او سراغ دارید که ترک شده مثل نماز ، روزه، ... سعی کنید آنها را تدارک کنید.
- برای اموات از هر چیز بهتر و مفیدتر صدقه و احسان به فقرا و اهدای ثواب آن برای مردگان است. رسول گرامی اسلام صلي الله عليه و آله فرمودند: «صدقه حرارت قبرها را از بین میبرد».
- یکی از صحابه از حضرت رسول صلي الله عليه و آله نقل کرده : «برای مردگان خود هدیه بفرستید»، گفتم: هدیه مردگان چیست؟ فرمود: «صدقه و دعا».
کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
🗣آیت الله میر باقری:
👈ديگر جایی ندارد بحث کنند که آن روايات مخالف قیام را چهکار میکنيد!
فهم شما هم از آن روايات، يک اجتهاد است در مقابل اجتهاد. حجيت انقلاب اسلامی در عصر غيبت، به فقاهت برمیگردد. ممکن است فقيهی هم قائل نباشد؛ عيب ندارد، براي آن فقيه حجت نيست. ولی اين اختلاف اجتهاد، موجب عدم حجيتِ اين حرکت نيست؛ اين حرکت، حرکتی است که در عصر غيبت حجيت داشته و با حجت الهی پيش رفته و لذا حجت بر آن قائم است؛ اين خيلی مهم است. بعضی زود میگويند که آن روايات را ديديد؟! میگويم آن فقيهی که انقلاب کرده هم آن روايات را ديده است؛ آن روایات از بستر فقاهت او عبور کرده است. همينطور که روايات نماز و صوم و صلات و امثال آن از بستر فقاهت عبور میکند و حجت ميشود، رواياتی که ناظر به تکاليف اجتماعیاند هم همینگونه حجت میشوند. بنابراين حجیت این انقلاب، بر مدار يک فقيه جامعالشرايط است.
۹۵/۵/۲۰
🌎 کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه تبلیغی پاسخگو
🔷 @javadheidari110 👈
💠پرسش:
آیا نفرینهای والدین یا دیگر افراد،که به سبب انتظارات نادرست می باشد،اثرگذار است؟
#نفرین_و_لعن_بی_جا
...................................................................................................................
✍ پاسخ:
نکته اول: همانگونه که دعا با شرایطش مستجاب میشود ، استجابت نفرین نیز شرایطی لازم دارد و با توجه به این مطلب که خداوند عالِم به واقعیتهاست بهصرف تصور یک فرد،نفرین او را برآورده نمیکند؛چون آن فرد در حقیقت ظلمی نکرده و تقصیری نداشته است.
نکته دوم: بهتر است در فضای آرام،متین و با احترام، سوءتفاهمات برطرف گردد و فرد خود را از موضع تهمت و بدبینی خارج کند.
نکته سوم: سیره و روش پیامبر رحمت و مهربانی،دعا برای هدایت کسانی بود که به ایشان ظلم میکردند و پیوسته این جمله را میفرمودند :«اللَّهُمَّ اهْدِ قَوْمِي فَإِنَّهُمْ لَا يَعْلَمُونَ»؛«خدایا،قوم نادان مرا هدایت کن»(1)
پینوشت:
1. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج20، ص: 20
@javadheidari110
✅پرسش:
⁉️💐 برخی اوقات دلم می گیرد😔
✍️ منشاءِ غم و ناراحتی و دلگیری:
1️⃣ گاهی عوامل ظاهرى همچون: مرگ بستگان يا دوستان، شكستها و ناموفقيتهاى تحصيلى، شغلى و خانوادگى، و دارا بودن برخى روحيات و رفتارهاى منفى همچون: حس بدبينى، غرور و تكبر، خود برتر بينى، ارضا نشدن برخى تمايلات و خواستهها، مشكلات مالى و اقتصادى و... است و گاهی منشاء آن عوامل غیر ظاهری
2️⃣گاهی عوامل غیرظاهری:
الف: گناه و معصيت:
رسول خدا: «ساعاتُ الهُمُومِ ساعاتُ الكَفّاراتِ وَ لا يزالُ الهَمُّ بِالمؤمنِ حتّى يَدَعَهُ و ما لَهُ مِنْ ذَنْبٍ؛ لحظههاى غم و اندوه، لحظههاى پوشاندن گناهان است و فرد مؤمن پيوسته گرفتار غم و اندوه مىشود تا آنكه از همه گناهانش پاك گردد.»
پیامبر: «إنَّ مِنَ الذُّنوبِ ذُنوبَاً لا يُكَفِّرُهَا صلاهٌ و لا صومٌ. قيل: يا رسول الله فَمَا يُكَفِّرُهَا؟ قال: اَلْهُمُومُ فِى طَلَبِ الْمَعِيشَه؛ برخى گناهان هستند كه هيچ نماز و روزهاى آنها را نمى پوشاند. عرض شد: اى رسول خدا پس چه چيز آنها را مىپوشاند (و از بين مىبرد؟) حضرت فرمود: اندوه براى كسب درآمد و گذران زندگى.»
ب. دلبستگى به دنيا:
امام صادق: «الرَّغْبَهُ فى الدُّنيا تُورِثُ الْغَمَّ وَالحُزْنَ ؛ دنيا خواهى غم و اندوه مىآورد.»
پيامبر: «اَنَا زَعِيمٌ لِمَنْ اَكَبَّ عَلَى الْدُّنْيا بِفَقْرٍ لا غِنَاءَ لَهُ وَ بِشُغْلٍ لا فِراغَ لَهُ وَ حُزْنٍ لا اِنْقِطاعَ لَهُ؛ كسى كه به دنيا بچسبد، من (سه چيز را) براى او قطعى مىدانم: فقرى كه بىنيازى برايش نيست، گرفتاريىاى كه از آن خلاصى نيست و غم و اندوهى كه به پايان نمىرسد.»
ج. كوتاهى در عمل:
امام على: «مَنْ قَصَّرَ فى
العَمَلِ اُبْتُلِىَ بِالْهَمِّ؛ هر كه در عمل كوتاهى كند به اندوه گرفتار آيد.»
د. توجه به امكانات ديگران:
پیامبر: «مَنْ نَظَرَ اِلَى ما فى أيْدِى النَّاسِ طالَ حُزْنُهُ وَ دامَ أسَفُهُ ؛ كسى كه چشمش به آنچه در دست مردم است (امكانات و داراييها) باشد، اندوهش طولانى و افسوسش پايدار خواهد شد.»
ه. منفى نگرى:
امام كاظم: «مَنِ اغْتَمَّ كانَ لِلْغَمِّ اَهْلَاً ؛ آنكه غم خورد، شايسته غم و اندوه است.»
کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
هدایت شده از کانال احکام استاد صالحی
دلخسته و بی شکیب بودن سخت است
هم صحبت نانجیب بودن سخت است
هر مرد غریب مأمنش خانه اوست
در خانه خود غریب بودن سخت است
#شهادت_امام_جواد علیه السلام
📷 طراحی زیبای یک کاربر فلسطینی که با استقبال فعالان فضای مجازی همراه شده است.
کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110