❎پرسش:
منظور از أُمّی بودن پیامبر چیست؟
✅ پاسخ:
1⃣نکته ی اول: در مورد «امی» بودن، احتمالاتی وجود دارد:
الف): به معنى درس نخوانده
ب): به معنى كسى است كه در سرزمين مكه تولد يافته
ج): به معنى كسى است كه از ميان امت و توده مردم قيام كرده است.
✅ ولى معروفتر از همه معنای اول است كه با موارد استعمال اين كلمه نيز سازگارتر هست، و البته ممكن است هر سه معنى باهم مراد باشد.
2⃣نکته ی دوم: در اينكه پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم، به مكتب نرفت و خط ننوشت، در ميان مورخان بحثى نيست و قرآن نيز صریحاً مىگويد: « وَ ما كُنْتَ تَتْلُوا مِنْ قَبْلِهِ مِنْ كِتابٍ وَ لا تَخُطُّهُ بِيَمِينِكَ إِذاً لَارْتابَ الْمُبْطِلُونَ»؛ « پیشازاین نه كتابى مىخواندى و نه با دست خود چيزى مىنوشتى تا موجب ترديد دشمنانى كه مىخواهند سخنان ترا ابطال كنند گردد».
3⃣نکته ی سوم: پس از بعثت نيز در هیچیک از تواريخ نقل نشده است كه او خواندن و نوشتن را از كسى فراگرفته باشد، بنابراین به همان حال امى بودن تا پايان عمر باقى ماند.
4⃣نکته ی چهارم: باید دقت شود که، درس نخواندن غير از بى سواد بودن است. هيچ مانعى ندارد كه پيامبر اکرم، به تعليم الهى، خواندن و نوشتن را بداند، بی آنکه نزد انسانى فراگرفته باشد. زيرا چنين اطلاعى بدون ترديد از كمالات انسانى است و مكمل مقام نبوت است.
5⃣نکته ی پنجم: معارف بلند و احکام و قوانین جامع و کامل که در قرآن کریم و نیز در فرمودهها و سیره ی آن حضرت متجلی است، بهترین گواه بر مقام علمی و دانش وسیع آن حضرت هست.
همچنین، در رواياتى كه از امامان اهلبیت علیهمالسلام نقلشده، مى خوانيم: پيامبر اکرم، هم توانايى خواندن داشت و هم توانايى نوشتن. (2)
پی نوشت ها:
1. عنکبوت/48
2. تفسير برهان ج 4،ص 332
✍️جواد حیدری
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
13.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 موشن گرافیک| دیه زن و مرد
🔹در کلیپ فوق به دو سوال ذیل پاسخ گفته شده است:
۲. فلسفه دو برابر بودن دیه مردان نسبت به زنان چیست؟
۲. آیا بیشتر بودن دیه مردان به معنای برتری آنان بر زنان است؟
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
❇️بسم الله الرحمن الرحیم ❇️
با لطف و عنایت الهی و عنایات خاصه ی حضرت حجت عج الله تعالی فرجه الشریف، در همایشی که روز گذشته و با حضور دکتر واعظی و دکتر احمدیان در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، به عنوان شاگرد کوچک مکتب اهل بیت علیهم السلام و به نمایندگی از طرف همه ی زحمت کشان در عرصه ی پاسخگویی ، نامی هم از حقیر برده شد. الحمدلله
بعد از این اتفاق، تعداد زیادی از اساتید و دوستان با ارسال پیام تبریک، حقیر را شرمنده و مورد لطف قرار دادند.
از همه ی عزیزان و سرورانم کمال تشکر را دارم و همیشه خود را شاگرد کوچکشان می دانم.
از بنده نوازی اساتید و کارشناسان شبکه ی جهانی حضرت ولیعصر (حضرات اساتید: ابوالقاسمی، روستایی، عباسی، شریفی، هوشیار، بهرامی و..) به صورت خاص قدردانی می کنم و از خداوند منان آرزوی سلامتی و طول عمر و موفقیت روز افزون برایشان آرزومندم.
شاگرد و خدمتگزار کوچک شما: جواد حیدری
@javadheidari110
🚫 گردن من🚫
✅ دادا جواد سلام. مشتاق دیدار. شنیدم امروز تالار دانشگاه جلسه داری، گفتم بیام چار تا کلمه هم از آخوندا بشنوم.😁
تا صدات نکردن، این سوال منا جواب بده.
اگه رفیقم به من بگه: فلان کار را انجام بده #به_گردن_من .
می دونمم که اون کار، حرام هست و غلط.
برا من دیگه، گناه نمی نویسن⁉️
✳️سلام آقا مرتضی.
منم دلم برات تنگ شده بود.
هنوز دست از این سوال پیچ کردنات بر نداشتی؟😄
ببین دادا، این حرفا گولمون نزنه. اگه فهمیدیم یه کاری غلطه، نباید انجام بدیم. اگه انجام دادیم، خودمونم باید پاسخشا بدیم.
مگه قرآن نمیگه: لا تزر وازره وزر اخری؟
هیچ کسی وزر و وبال و گناه دیگری را به دوش نمیکشه.
✅ آها. متوجه شدم. برو دادا، صدات کرد. منم میشینم و گوش میدم.
✍#دادا_جواد
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
🔉 تربیت مربی کودک
| جواد حیدری
✅ عقاید
📅 جلسه اول
📅 جلسه دوم
📅 جلسه سوم
📅 جلسه چهارم
📅 جلسه پنجم
📅 جلسه ششم
📅 جلسه هفتم
📅 جلسه هشتم
📅 جلسه نهم
📅 جلسه دهم
📅 جلسه یازدهم
📅 جلسه دوازدهم
📅 جلسه سیزدهم
📅 جلسه چهاردهم
📅 جلسه پانزدهم
📅 جلسه شانزدهم
📅 جلسه هفدهم
📅 جلسه هجدهم
@safire14
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
💠پرسش:
چرا جمعى از ستمگران و افراد گنهکار و آلوده، در رفاه هستند و عذابی نمی بینند؟
✍ پاسخ:
نکته ی اول: آنچه از آیات نورانی قرآن کریم استفاده می شود این است که خداوند افراد گنهکار را درصورتی که زياد آلوده گناه نشده باشند، بهوسیله زنگهای بیدارباش و يا بهوسیله ی مجازات متناسب با اعمالى كه از آنها سرزده است، بيدار مى سازد و به راه حق بازمى گرداند. اینها كسانى هستند كه هنوز شايستگى هدايت رادارند و مشمول لطف خداوند مى باشند و در حقيقت، مجازات و ناراحتی های آنها، نعمتى براى آنها محسوب مى شود. چنانکه در قرآن مى خوانيم:
«ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ» ؛ «در خشكىها و درياها، فساد و تباهى براثر اعمال مردم، ظاهر شد تا خداوند نتيجه قسمتى از اعمال آنها را به آنها بچشاند، شايد كه ايشان برگردند»(1)
ولى آنها كه در گناه و عصيان، غرق شوند و طغيان و نافرمانى را به مرحله نهايى برسانند، خداوند آنها را به حال خود وامیگذارد و بهاصطلاح به آنها ميدان میدهد تا پشتشان از بار گناه سنگين شود و استحقاق حداکثر مجازات را پيدا كنند.اینها كسانى هستند كه تمام پلها را در پشت سرخود ويران كردهاند، و راهى براى بازگشت نگذاشتهاند و پرده حيا و شرم را دريده و لياقت و شايستگى هدايت الهى را کاملاً ازدستدادهاند.
خداوند متعال میفرماید : «وَ لا يَحْسَبَنَّ الَّذينَ كَفَرُوا أَنَّما نُمْلي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّما نُمْلي لَهُمْ لِيَزْدادُوا إِثْماً وَ لَهُمْ عَذابٌ مُهين» ؛ «آنها كه كافر شدند، (و راه طغيان پيش گرفتند،) تصور نكنند اگر به آنان مهلت مىدهيم، به سودشان است ،ما به آنان مهلت مىدهيم فقط براى اينكه بر گناهان خود بيفزايند؛ و براى آنها، عذاب خواركنندهاى (آمادهشده) است»(2)
نکته دوم : از بعضى از آيات قرآن، استفاده مىشود كه خداوند گاهى به اینگونه افراد، نعمت فراوانى میدهد و هنگامیکه غرق لذت پيروزى و سرور شدند ناگهان همهچیز را از آنان میگیرد، تا حداکثر شكنجه را در زندگى همين دنيا ببينند. چنانچه میفرماید: «فَلَمَّا نَسُوا ما ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنا عَلَيْهِمْ أَبْوابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى إِذا فَرِحُوا بِما أُوتُوا أَخَذْناهُمْ بَغْتَةً فَإِذا هُمْ مُبْلِسُونَ» ؛ «هنگامیکه پندهايى را كه به آنها دادهشده بود، فراموش كردند درهاى هر خيرى بروى آنان گشوديم تا شاد شوند، ناگهان هر آنچه داده بوديم از آنها بازگرفتيم، لذا فوقالعاده ناراحت و غمگين شدند.»(3)
پی نوشت ها:
1. روم/41
2. آلعمران/178
3. انعام/44
✍جواد حیدری
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b