💠حدیث و مسأله فقهی (مجلس معصیت)
🔆مجالس گناه و همنشینی با گنهکار
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ أَبِي زِيَادٍ النَّهْدِيِّ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: لَا يَنْبَغِي لِلْمُؤْمِنِ أَنْ يَجْلِسَ مَجْلِساً يُعْصَى اللَّهُ فِيهِ وَ لَا يَقْدِرُ عَلَى تَغْيِيرِه.
📚الكافي؛ ج2؛ ص374 (بَابُ مُجَالَسَةِ أَهْلِ الْمَعَاصِي)
امام صادق علیه السلام فرمودند:
سزاوار نیست مومن در مجلسی بنشیند که در آن معصیت خداوند متعال انجام میشود و او قادر بر تغییر وضعیت آن مجلس نیست.
✍رساله آیت الله العظمی زنجانی( دام ظله العالی)
مساله587:شرکت در مجلس گناه
شرکت در مجالس عروسی یا میهمانی که با انجام کار حرام همراه است، اگر مستلزم تأیید یا تشویق کار حرام یا ترک نهی از منکر -در فرض وجود شرایط نهی از منکر- باشد، جایز نیست.
✍رساله آیت الله العظمی زنجانی ( دام ظله العالی)
مساله97:وظیفۀ افراد در برخورد با مجالس گناه:
در جایی که گناه میشود، امر به معروف و نهی از منکر -باوجود شرایط- واجب است. البته باید به گونهای انجام شود که موجب لجبازی و اصرار بر گناه نشود. انجام این کار در برخی موارد با سختیهایی همراه است؛ مثلاً صمیمیت برخی افراد با کسی که امر به معروف میکند، کم میشود. چنین مشکلاتی نباید مؤمنان را از عمل به این فریضه بازدارد. در هر صورت حضور در مجلس گناه، اگر تأیید گناه محسوب شود، جایز نیست.
✍️ آیت الله العظمی سیستانی ( دام ظله العالی):
شرکت در مجالس عروسی یا جشنهایی که در آن برنامههای موسیقی لهوی اجرا میگردد یا شامل امور حرام دیگری است... واجب است فرد در صورت اطلاع یا حضور در چنین مجالسی، به وظیفۀ امر به معروف و نهی از منکر حسب شرایط آن عمل کند ...
بلکه اگر توانایی نهی از منکر ندارد و حضور او عرفاً موجب تأیید یا تشویق آنان بر گناه و امضای کار آنان محسوب میشود، حضور جایز نیست، هرچند صدای غنا و موسیقی لهوی را گوش نکند.
📚 رساله جامع؛ ج۲؛ مسئله ۴۰۸
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠مسأله فقهی ( مجلس گناه)
#استفتائات
سوال:
اگردریک مجلس مهمانی فامیلی که برخی ازخانمها ،احیانا برخی ازموهای جلوسرآنها پیدا می باشد ویا مثلا جوراب نازک پوشیده اند و یا مثلا مچ دست آنها درهنگام غذا خوردن پیدا می شود آیا چنین مجلسی ،مجلس معصیت می باشد . ویا این که مجلس معصیت مجلسی است که برای معصیت تشکیل شده است ؟مثل مجالس عروسی که موسیقی نواحته می شود؟
🔹مقام معظم رهبری( دام ظله العالی): صرف موارد مذکور، موجب تحقق مجلس معصیت نمی شود.ش 617490
🔸آیت الله العظمی زنجانی( دام ظله العالی):
عنوان معصیت ،خصوصیتی ندارد،اگرحضوردرآن تاییدگناه باشد-هرچندبه قصدگناه کردن تشکیل نشده باشد-بایدخارج شود.ش10657
🔹آیت الله العظمی مکارم( دام ظله العالی):
مجلس معصیت هرمجلسی است که درآن گناه انجام شود،خواه برای گناه تشکیل شده باشدیانه .البته درمواردضرورت یاعدم توجه می توان درچنان مجلسی که اشاره کرده اید،شرکت کرد.ش604429
🔸آیت الله العظمی سیستانی( دام ظله العالی): هر مجلسى ممكن است در آن معصيتى صورت بگيرد حضور در اين مجالس اشكال ندارد ولى انسان بايد نهى از منكر كند واگر احتمال تاثير نبود بنا بر احتياط بايد اظهار تنفر نمايد. کد استفتاء: 473223
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠دیدار و گفتگو با حضرت آیت الله حاج شیخ محمد صادق کرباسی دامت برکاته
الحمد لله امروز توفیق بود در قم در مجلس خصوصی محضر ایشان رسیدیم.
🔹معظمله الان در لندن زندگی می کنند و چهار حوزه علمیه شیعه و اساتید زیادی را درک کرده اند: کربلا، نجف، قم و تهران و دارای آثار قلمی بسیاری هستند.
🔸یکی از آنها موسوعه دائرة المعارف حسینیه است که تا کنون صد و سی جلد آن منتشر شده است..
👌مطلب زیبایی که امروز استفاده کردیم این بود که یکی از عزیزان پرسیدند چرا ما اینقدر امتحان می شویم و چرا اینقدر شیطان سد راه برای ما می شود و مانع پیشرفت و توفیقات می شود؟!
🔹جواب دادند: از کسی که وارد مدرسه می شود و درس می خواند امتحان می گیرند.
شیعه اهل بیت علیهم السلام از آنجا که ولایت را پذیرفته و وارد مدرسه شده مورد ابتلاءات و آزمایشات بسیار قرار می گیرد و و شیطان سعی می کند او را از مسیر حق خارج کند و اگر صبوری کند و بماند و در امتحانات موفق شود همین باعث رشد و پیشرفت او می شود.
در حالیکه غیر شیعه اساسا دیگر نیاز به گمراه کردن اضافه تر ندارد.
#قم اردیبهشت ۱۴۰۳
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠زندگی نامه و آثار علمی حضرت آیت الله حاج شیخ محمد صادق کرباسی دامت برکاته
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
حاج حسن جمالی4_6026008874870377813.mp3
زمان:
حجم:
20.46M
#صوتی
#روضه
شب شهادت امام صادق علیه السلام
🎤مداح: مرحوم حاج حسن جمالی
هیئت مصباح الهدی_تهران
❌(لطفا با حال مناسب گوش دهید)
التماس دعا
https://eitaa.com/joinchat/952107051C6569ff7b9d
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
#تسلیت #شهادت
حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند:
«رَحِمَ اللّه ُ قَوما كانوا سِراجا وَمَنارا؛ كانوا دُعاةً إلَينا بِأعمالِهِم وَمَجهودِ طاقَتِهِم»
خداوند رحمت كند آن گروهی را كه چراغ و مناره (هدايت)اند و مردم را با اعمال خود و با نهايت توانشان به سوى ما فرا مىخوانند.
تحف العقول؛ ص301
▪️سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب، ششمین حجت بالغۀ الهی، حضرت اباعبدالله جعفر بن محمد الصادق علیه السلام را به همه موالیان و ارادتمندان خاندان رسالت علیهمالسلام، تسلیت میگوییم.
@zanjani_net
💠 امام صادق (علیه السلام) در منطقه حیره / ۱
✍ استاد معظم حضرت آیت الله حاج سید محمدجواد شبیری زنجانی دامت برکاته:
🔹امام صادق (ع) مدتی از عمر مبارک خود را در حیرة ساکن بودهاند. اینکه سکونت حضرت در حیره چه مدت بوده، نیاز به یک تحقیق جدّی دارد. همچنین به چه دلیلی ایشان در این منطقه سکونت نمودهاند نیز، نیازمند بررسی و تحقیق است.
آقای باقر شریف قرشی در موسوعه سیره اهل بیت، در بخش زندگی امام صادق (ع) آوردهاند که حضرت اختیارا در حیرة ساکن شدند. آقای پاکتچی در دایرة المعارف بزرگ اسلامی در رابطه با علّت سکونت حضرت، تعبیر به الزامات سیاسی نمودهاند. اطلاعات ایشان در مورد حیرة کم است هر چند مقاله ایشان گسترده و دارای منابع زیادی است؛ ولی در مورد حیره منابع ایشان در آن مقاله اندک است. در حالی که اطلاعات گستردهتری در مورد حیره وجود دارد.
🔸منطقه جغرافیایی حیره
در معجم البلدان، حیرة را همان نجف دانسته است:
الحِيرَةُ: بالكسر ثم السكون، و راء: مدينة كانت على ثلاثة أميال من الكوفة على موضع يقال له النّجف زعموا أن بحر فارس كان يتّصل به .
مراد از بحر فارس، همان خلیج فارس است. گویی خلیج فارس تا نجف بوده است و اینگونه تصور شده است.
نزدیک منطقه صافی صفا در نجف، بحر النجف وجود دارد. بحر النجف، قسمتی در نجف است که حدود ۵۰ متر پایین رفته است. گویا دریاچهای بوده که خشک شده است. شاید مراد حموی در معجم البلدان، همان بحر نجف بوده است.
قبر امیر المومنین در برخی روایات، بین الحیرة و النجف ذکر شده است. مراد از نجف در این روایات نیز ممکن است همان بحر النجف باشد. حاصل آنکه حیره نزدیک نجف است. البته نزدیک بودن حیره به کوفه گویا روشن است.
🔹اظهار قبر امیر المؤمنین در زمان سکونت حضرت در حیره
در ایامی که حضرت در حیرة ساکن بودهاند، چند اتّفاق مهمّ رخ میدهد. یکی از این وقایع، اظهار قبر امیرالمؤمنین است. قبر حضرت تا زمان امام صادق ع از ترس خوارج و بنی امیه مخفی بوده است. روایات زیادی بر اظهار قبر، توسّط حضرت صادق (ع) دلالت دارد.
کافی ج۱، ص۴۵۶، رقم۶ و ج۴، ص۵۷۱، رقم۱.
کامل الزیارات، باب۹: تمامی روایات این باب مربوط به همین مساله است. الدلالة علی قبر امیر المومنین (ع)
فرحة الغری، ص۶۵-۷۲، و ص۱۰۰-۱۰۱.
شیخ مفید، بیان کرده است که در زمان ابی جعفر المنصور، قبر حضرت، اظهار شده است. در روایتی از کامل الزیارات وارد شده است که در زمان سفّاح همیشه حضرت به زیارت امیر المومنین میرفتند:
🔸«حَدَّثَنِي مُحَمَّدُ بْنُ جَعْفَرٍ الرَّزَّازُ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحُسَيْنِ بْنِ أَبِي الْخَطَّابِ الزَّيَّاتِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ جَرِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنِّي لَمَّا كُنْتُ بِالْحِيرَةِ عِنْدَ أَبِي الْعَبَّاسِ كُنْتُ آتِي قَبْرَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع لَيْلًا وَ هُوَ بِنَاحِيَةِ النَّجَفِ إِلَى جَانِبِ الْغَرِيِّ النُّعْمَانِ فَأُصَلِّي عِنْدَهُ صَلَاةَ اللَّيْلِ وَ أنْصَرِفُ قَبْلَ الْفَجْرِ» .
📆 خارج فقه زکات، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 امام صادق (علیه السلام) در منطقه حیره / ۲
🔹 سفر اول امام صادق (علیه السلام) به حیره در زمان سفاح
ظاهراً دو بار حضرت به این منطقه منتقل شدهاند. یکبار در زمان ابی العباس السفّاح و یکبار در زمان ابوجعفر المنصور. روایات مربوط به حیره سه دسته است. در برخی وارد شده است که «قدم علی ابی العباس» و در برخی وارد شده است که «قدم علی ابیجعفر المنصور» و در برخی توضیح داده نشده که در زمان کدام یک از حکّام بوده است.
سفر اول حضرت امام صادق (علیه السلام) - که در روایت صفوان با تعبیر حمله اولی از آن یاد شده - مربوط به زمان ابوالعباس سفّاح است که صفوان جمّال حضرت را به حیره میبرد. صفوان جمال با بنی العباس مرتبط بوده است. داستان شترهای او با منصور هم معروف است. (رک: رجال الكشي، ص: ۴۴۱)
🔸 وقتی حضرت [در زمان سفاح ] وارد حیره میشوند، جمعیت کثیری برای زیارت حضرت می آیند. محمد بن معروف هلالی میگوید من تا سه روز موفق به زیارت حضرت نشدم و روز چهارم حضرت در مسیری مرا دید و در ادامه داستان مفصّلی نقل میکند که یک روایت مفصّلی است که در منابع مختلف نقل شده است. این روایت در اصول ستّ عشر، و همچنین در نوادر علی بن اسباط و برخی منابع دیگر ذکر شده است. [قال: مضيت الى الحيرة الى ابى عبد اللّه جعفر بن محمد عليهما السلام فى وقت السفاح فوجدته قد تداك الناس عليه ثلثة ايام متواليات فما كان لى فيه حيلة و لا قدرت عليه من كثرة الناس و تكانفهم عليه ... الأصول الستة عشر، ص:۱۳۱]
🔹در زمان سفاح، در برههای مردم از ملاقات با حضرت منع شده بودند. داستان خیار فروش معروف که یک مساله شرعی داشت و میخواست خدمت حضرت برسد، مربوط به زمان سکونت حضرت در حیره است که در زمان ابی العبّاس، اتّفاق افتاده است. این داستان در خرائج و جرائح راوندی وارد شده است. [أَنَّ هَارُونَ بْنَ خَارِجَةَ قَالَ كَانَ رَجُلٌ مِنْ أَصْحَابِنَا طَلَّقَ امْرَأَتَهُ ثَلَاثاً فَسَأَلَ أَصْحَابَنَا فَقَالُوا لَيْسَ بِشَيْءٍ فَقَالَتِ امْرَأَتُهُ لَا أَرْضَى حَتَّى تَسْأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع وَ كَانَ بِالْحِيرَةِ إِذْ ذَاكَ أَيَّامُ أَبِي الْعَبَّاسِ. قَالَ فَذَهَبْتُ إِلَى الْحِيرَةِ وَ لَمْ أَقْدِرْ عَلَى كَلَامِهِ إِذْ مَنَعَ الْخَلِيفَةُ النَّاسَ مِنَ الدُّخُولِ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع... الخرائج و الجرائح، ج۲، ص: ۶۴۲]
🔸در زمان سفّاح، ممانعتها و سختگیریهای شدید نسبت به امام صادق (علیه السلام) بوده است. در روایتی وارد شده است که حضرت به جهت حکم سفّاح به عید فطر، به جهت تقیّه افطار نمودند و فرمودند:
«سَهْلُ بْنُ زِيَادٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ رِفَاعَةَ عَنْ رَجُلٍ عَن أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي الْعَبَّاسِ بِالْحِيرَةِ فَقَالَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ مَا تَقُولُ فِي الصِّيَامِ الْيَوْمَ فَقُلْتُ ذَاكَ إِلَى الْإِمَامِ إِنْ صُمْتَ صُمْنَا وَ إِنْ أَفْطَرْتَ أَفْطَرْنَا فَقَالَ يَا غُلَامُ عَلَيَّ بِالْمَائِدَةِ فَأَكَلْتُ مَعَهُ وَ أَنَا أَعْلَمُ وَ اللَّهِ أَنَّهُ يَوْمٌ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ فَكَانَ إِفْطَارِي يَوْماً وَ قَضَاؤُهُ أَيْسَرَ عَلَيَّ مِنْ أَنْ يُضْرَبَ عُنُقِي وَ لَا يُعْبَدَ اللَّهُ». کافی، ج۴، ص۸۳
🔹جریان معلی بن خنیس در زمان سفاح
جریان کشته شدن معلی بن خنیس در دوران ابوالعباس سفّاح واقع شده است. معلّی بن خنیس که از یاران امام صادق (علیه السلام) بود، توسّط امیر مدینه، داود بن علی، دستگیر میشود و به فرمان او، توسّط صاحب شرطه یا رئیس پلیس او که صیرافی نام دارد، کشته میشود. در آن زمان حضرت امام صادق (علیه السلام) در مدینه ساکن بودهاند. در مورد وقایع مربوط به معلّی بن خنیس، هیچ صحبتی از خلیفه و سفاح و منصور نیست. قتل معلّی، به وسیله داود بن علی صورت گرفته است. داود بن علی، امام (علیه السلام) را هم تحت فشار قرار میدهد و حضرت او را نفرین میکند. داود بن علی، یک ماه پس از قتل معلّی به سبب نفرین حضرت در سال ۱۳۳ از دنیا میرود. در رابطه با این واقعه روایات متعدّدی نقل شده است که اطمینان به صدور آنها وجود دارد و مسلّم است که این قضایا در مدینه رخ داده است و ارتباطی به کوفه و حیره ندارد.
📆 خارج فقه زکات، ۲۷ اردیبهشت، ۳ و ۹ خرداد ۱۴۰۲
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠 امام صادق (علیه السلام) در منطقه حیره / ۳
🔹 سفر دوم امام صادق (علیه السلام) به حیره در زمان منصور
این سفر نیز صفوان جمال حضرت را به حیره برده است و در روایتی در کافی از آن تعبیر به حمله دوم شده است (عَنْ صَفْوَانَ الْجَمَّالِ قَالَ: حَمَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام الْحَمْلَةَ الثَّانِيَةَ إِلَى الْكُوفَةِ وَ أَبُو جَعْفَرٍ الْمَنْصُورُ بِهَا ... کافی، ج۶، ص: ۴۴۵)
این سفر در دوره منصور است، مصادف با زمانی است که هنوز قیام نفس زکیه تمام نشده است. در این زمان امام صادق (علیه السلام) و عبدالله (پدر نفس زکیّه) را به حیره نزد منصور آورده اند. از تعبیر برخی روایات به «قُدِّمَ بِهِمَا عَلَى الْمَنْصُورِ» استفاده می شود که به دستور حکومت حضرت را به حیره آوردهاند.
🔸در این سفر سختگیریها بسیار بیشتر بوده است، به حدی که در برخی نقلها وارد شده است که گویا برای همه مردم روشن بوده است که منصور، حضرت امام صادق (علیه السلام) و عبدالله بن حسن را به حیره منتقل کرده تا به قتل برساند ولی حضرت به وسیله برخی ادعیه و اوراد، کید او را باطل نمودند.
در خرائج و جرائح ج۲ ص۶۳۵ وارد شده است: «رُوِيَ أَنَّ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ دَعَانِي أَبُو جَعْفَرٍ الْخَلِيفَةُ وَ مَعِي عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْحَسَنِ وَ هُوَ يَوْمَئِذٍ نَازِلٌ بِالْحِيرَةِ قَبْلَ أَنْ تُبْنَى بَغْدَادُ يُرِيدُ قَتْلَنَا لَا يَشُكُّ النَّاسُ فِيهِ فَلَمَّا دَخَلْتُ عَلَيْهِ دَعَوْتُ اللَّهَ بِكَلَامٍ ... »
🔹 روایت دیگری نیز همراهی عبدالله بن حسن با امام صادق (علیه السلام) را در سفر به حیره تأیید می کند: «مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ مُوسَى بْنِ الْحَسَنِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنِ ابْنِ بَقَّاحٍ عَنْ هَارُونَ بْنِ الْخَطَّابِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرَّسَّانِ قَالَ: كُنْتُ أَرْعَى جِمَالِي فِي طَرِيقِ الْخَوَرْنَقِ فَبَصُرْتُ بِقَوْمٍ قَادِمِينَ فَمِلْتُ إِلَى بَعْضِ مَنْ مَعَهُمْ فَقُلْتُ: مَنْ هَؤُلَاءِ؟ فَقَالَ: جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ علیه السلام وَ عَبْدُ اللَّهِ بْنُ الْحَسَنِ قُدِّمَ بِهِمَا عَلَى الْمَنْصُورِ قَالَ فَسَأَلْتُ عَنْهُمْ مِنْ بَعْدُ فَقِيلَ لِي إِنَّهُمْ نَزَلُوا بِالْحِيرَةِ فَبَكَّرْتُ لِأُسَلِّمَ عَلَيْهِمْ ...» کافی، ج۶، ص۳۵۱.
حیره به معنای عام هم اطلاق میشده است که شامل سرزمین های اطراف آن هم میشود. از این جهت خورنق در این روایت جزء حیره شمرده شده است.
🔸 طبق گزارش صفوان جمال، امام صادق (علیه السلام) ابتدا در هاشمیه با هیئت خاصی نزد منصور می روند. «فَلَمَّا أَشْرَفَ عَلَى الْهَاشِمِيَّةِ مَدِينَةِ أَبِي جَعْفَرٍ أَخْرَجَ رِجْلَهُ مِنْ غَرْزِ الرِّجْلِ ثُمَّ نَزَلَ وَ دَعَا بِبَغْلَةٍ شَهْبَاءَ وَ لَبِسَ ثِيَابَ بِيضٍ وَ كُمَّةً بَيْضَاءَ فَلَمَّا دَخَلَ عَلَيْهِ قَالَ لَهُ أَبُو جَعْفَرٍ لَقَد تَشَبَّهْتَ بِالْأَنْبِيَاءِ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام وَ أَنَّى تُبَعِّدُنِي مِنْ أَبْنَاءِ الْأَنْبِيَاءِ ...»
«بِبَغْلَةٍ شَهْبَاءَ»: بغله به معنی استر است و گویا حضرت یک استر ممتازی را طلب میکند. لباس سفید، یک نوع ابراز تشخّص است، در مقابل بنی العبّاس که رنگ سیاه، نشانه آنها بوده است.
در روایتی در کافی وارد شده است: «أَبُو عَلِيٍّ الْأَشْعَرِيُّ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ حُذَيْفَةَ بْنِ مَنْصُورٍ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام بِالْحِيرَةِ فَأَتَاهُ رَسُولُ أَبِي جَعْفَرٍ الْخَلِيفَةِ يَدْعُوهُ فَدَعَا بِمِمْطَرٍ أَحَدُ وَجْهَيْهِ أَسْوَدُ وَ الْآخَرُ أَبْيَضُ فَلَبِسَهُ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَمَا إِنِّي أَلْبَسُهُ وَ أَنَا أَعْلَمُ أَنَّهُ لِبَاسُ أَهْلِ النَّار» . كافي، ج۶، ص۴۴۹.
یعنی حضرت یک لباس دو لایه انتخاب کرده اند که یک طرف آن سفید و طرف دیگر سیاه بوده است و حضرت به جهت تقیّه، طرف سیاه را نمایان نمود. در ابتدای ورود حضرت به شهر حیره و ورود به منصور با لباس سفید بوده ولی در ادامه به جهت ملاحظاتی گاهی حضرت تقیه مینموده و لباس سیاه به تن میکرده است.
⬅️از دیدار امام صادق (علیه السلام) با منصور در همین سفر که قبل از قیام نفس زکیه بوده چند گزارش موجود است.
📆 خارج فقه زکات، ۲۷ اردیبهشت، ۳ و ۹ خرداد ۱۴۰۲
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠حدیث (عاقبت طعنه زدن به مومن)
🔹امام باقر علیه السلام فرمودند:
ما مِن إنسانٍ یَطعَنٌ فی عَینِ مُومِنٍ إلّا مات بِشَرّ میتَةٍ و کانَ قمِناً أن لا یَرجِعَ إلَی خَیرٍ.
🔸هر که پیش روی مومنی به او طعنه زند ، مرگ بدی در انتظار اوست و سزاوار است روی خیر و سعادت را نبیند.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج2، ص: 361
🔹«طعن»، زدن با نیزه است و به طور استعاره در عیب گویى و عیب گرفتن و سرزنش به کار مىرود.(راغب اصفهانی، مفردات الفاظ قرآن)
🔸طعن از کارهاى مذموم است و موجب ضرر دنیوى و عذاب اخروى مىشود.(جامع السعادات)
🔹 زخم زبان گونه اى مردم آزارى است؛ یعنى سخنى بر زبان آوریم که شخص مقابل را برنجاند.
🔸ضرب المثل معروفى است که مى گوید: زخم شمشیر خوب مى شود، ولى زخم زبان خوب نمى شود.
امام على علیه السلام مى فرماید: "طعن اللسان أمض من طعن السنان"؛ زخم زبان از زخم نیزه عمیق تر است.
📘غررالحکم، ص۲۲۳.
🔹مراد از مرگ بد یا به حسب دنیاست مثل با آتش سوختن، زیر آوار مردن، خورده شدن توسط حیوانات درنده و .. و یا به حسب آخرت است مثل کافر از دنیا رفتن و یا در حال معصیت از دنیا رفتن است.
اعاذنا الله من جمیع ذلک
♻️بنابراین انسان نباید به خود اجازه دهد که کسى را شماتت کند و یا قلب او را با نیش زبان خود به درد آورد. این که هر شخص با نیش زبان دیگرى را برنجاند، هنر نیست. هنر مرهم بر زخم گذاشتن است؛ هنر، تحمل یکدیگر و سکوت است.
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128