💠حدیث (حرمت روز جمعه و فضیلت آن):
🔹در روایات از روز جمعه به عنوان سید الایام یاد شده است علت آن در حدیث معتبر و زیبای ذیل مشهود است .👇
🔸علي بن محمد، عن سهل بن زياد، عن ابن أبي نصر: عن أبي الحسن الرضا عليه السلام، قال: «قال رسول الله صلى الله عليه و آله: إِنَّ يَوْمَ الْجُمُعَةِ سَيِّدُ الْأَيَّامِ يُضَاعِفُ اللَّهُ فِيهِ الْحَسَنَاتِ وَ يَمْحُو فِيهِ السَّيِّئَاتِ وَ يَرْفَعُ فِيهِ الدَّرَجَاتِ وَ يَسْتَجِيبُ فِيهِ الدَّعَوَاتِ وَ يَكْشِفُ فِيهِ الْكُرُبَاتِ وَ يَقْضِي فِيهِ الْحَوَائِجَ الْعِظَامَ وَ هُوَ يَوْمُ الْمَزِيدِ لِلَّهِ فِيهِ عُتَقَاءُ وَ طُلَقَاءُ مِنَ النَّارِ مَا دَعَا بِهِ أَحَدٌ مِنَ النَّاسِ وَ عَرَفَ حَقَّهُ وَ حُرْمَتَهُ إِلَّا كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يَجْعَلَهُ مِنْ عُتَقَائِهِ وَ طُلَقَائِهِ مِنَ النَّارِ فَإِنْ مَاتَ فِي يَوْمِهِ وَ لَيْلَتِهِ مَاتَ شَهِيداً وَ بُعِثَ آمِناً وَ مَا اسْتَخَفَّ أَحَدٌ بِحُرْمَتِهِ وَ ضَيَّعَ حَقَّهُ إِلَّا كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يُصْلِيَهُ نَارَ جَهَنَّمَ إِلَّا أَنْ يَتُوب» (الکافي، ط دار الحدیث، ج6، ص445).
🔹از بزنطی نقل شده که امام رضا علیه السلام فرمود: پیامبر خدا صلی الله علیه وآله فرمود: روز جمعه، سرور روزهاست.
1⃣خداوند در آن [پاداش] خوبیها را چندبرابر میکند
2⃣و رتبهها را در آن بالا میبرد
3⃣و دعاها را در آن میپذیرد
4⃣و اندوهها را برطرف میکند
5⃣و حاجت های بزرگ را عملی میکند.
6⃣روز جمعه، روزیست که خداوند آزادشدگان از آتش را در آن زیاد میکند.
7⃣هیچ کسی از مردم در آن روز خداوند را نمیخواند در حالی که حقّ روز جمعه و حرمت آن را بشناسد، مگر اینکه بر خداوند -عزّ وجلّ- حقّ است که او را از آزادشدگان از آتش قرار میدهد؛
8⃣پس اگر در آن روز یا شبش بمیرد، شهید میمیرد
9⃣و با ایمنی [از قبر] برانگیخته میشود
🔟و هیچ کسی نیست که حرمت جمعه را کوچک بشمارد و حقّ آن را ضایع کند مگر اینکه بر خداوند -عزّ وجلّ- حقّ است که او را به جهنم برساند، مگر اینکه توبه کند.
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠سلام بر مهدی (علیهالسلام)
🌸روزِ من... با نام تو شروع میشود.
🌸مولای من …
🔹السَّلامُ عَلَيْكَ يَا حُجَّةَ اللّٰهِ فِى أَرْضِهِ،
🔸سلام بر تو ای حجّت خدا در زمینش،
🔹السَّلامُ عَلَيْكَ يَا عَيْنَ اللّٰهِ فِى خَلْقِهِ،
🔸سلام بر تو ای دیده خدا در میان مخلوقاتش،
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠سند و دلالت حدیث معروف « حب الوطن من الايمان »
🔸چون بنده به این حدیث استناد کردم یکی از دوستان در این مورد سند و دلالت و مراد از این حدیث سوال کردند.
🔹جواب:
🔷منبع حدیث :
🔻قدیمی ترین منبع آن در شیعه، کتاب تفسیر ابوالفتوح رازی (م پس از ۵۵۲ق) است. بعد از ایشان هم در قرن دهم قمری، ملا فتح الله کاشانی (م ۹۸۸ق) در تفسير منهج الصادقين فى الزام المخالفين،( ج۸، ص۳۴۳) و شیخ حر عاملی (۱۱۰۴ق) در مقدمه امل الآمل ( ج۱، ص۱۱) و ملا احمد نراقی (۱۲۴۵ق) در کتاب خزائن(ص ۵۲۸) به عنوان حدیث آورده اند.
🔻در کتب اهل سنت قدیمی ترین منبع آن کتاب الجهاد( ص ٧٧) ابن بطه عکبري ( م ٣٨٧) است. پس از ابن بطه، ذهبی (م ۷۴۸ق)، سیوطی (م ۹۱۱ق)، عجلونی (م ۱۱۶۲ق) و ملا حویش آل غازی (م ۱۳۹۸ق)
♻️بنابراین حدیث مذکور در منابع معتبر حدیثی فریقین نیامده است و منابع اولیه هم جزء منابع درجه سوم آمده است.
🔷سند روایت :
در هیچکدام از منابع، سند روایت ذکر نشده است و در اصطلاح جزء احاديث مرسل و ضعیف می باشد. و از آنجایی که شناختی از رجال سند نداریم نمیتوانیم حکم به جعلی بودن آن داشته باشیم.
با این حال بسیاری از محدثان اهلسنت در حدیث بودن آن تردید یا انکار و جعلی می دانند.
علت عمده در تردید و یا رد این حدیث در اهل سنت نه به خاطر سند روایت بلکه اشکال در دلالت و محتوای حدیث است .
🔸اشکالات گرفته شده:
۱.تناقض بین ایمان و حب وطن : در این حدیث حب وطن به عنوان نشانه ایمان دانسته شده است در حالیکه بسیاری از منافقین و غیر مسلمانان و کفار هم وطنشان را دوست دارند! (السعیدان، المقول من ما لیس بمنقول، ج۱، ص۷)
۲. غریزی بودن حب وطن: حب وطن غریزی است و اینکه اموری غریزی ناشی از ایمان باشد نامعقول است.(الشحود، علی بن نایف، موسوعة الرد علی المذاهب الفکریة المعاصرة، ج۳۹، ص۸۱.)
۳. دنیوی بودن حب وطن: وطن که دنیوی است با ایمان که اخروی است تناسب ندارد.( شهیدی، سیدجعفر، شرح مثنوی شریف، ج۵، ص۳۲۹.)
✍محمد الهی منش
🤚ادامه دارد 👇
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
👇ادامه:
🔵برای همین اشکالات؛ بسیاری از کسانی که حدیث را جعلی نمی دانند دست از معنای ظاهری وطن ( زادگاه و اقامتگاه ) دست برداشته اند و تفاسیر دیگری از وطن ارائه داده اند :
1⃣ عدهای منظور از وطن در این روایت را شهر مکه قلمداد کردهاند.(العجلونی، کشف الخفاء، بیروت، ج۱، ص۳۴۵).
شاید دلیل آن این است که وقتی پیامبر با ناراحتی از شهر مکه هجرت کردند در فراق شهر مکه و عدم تمایل به خروج از آن این جمله را فرمودند.
2⃣بعضی وطن را سرزمین بزرگ اسلامی، که حفظ آن بر همه واجب است، بهشمار بردهاند.(العاملی، الصحیح من السیره، الصحیح من سیرة النبی الاعظم، ج۳، ص۳۳۳)
به قول استاد شفیعی کدکنی :بهترين مفسر وطن اسلامى يا اسلامستان، در قرن اخير، شاعر بزرگ شبه قاره هند، محمد اقبال لاهورى است كه معتقد است مسلمانان بايد تركِ نسب كنند و از رنگ و پوست و خون و نژاد چشم پوشند، مىگويد:
نه افغانيم و نه ترك و تتاريم
چمنزاديم و از يك شاخساريم
تميز رنگ و بو بر ما حرام است
كه ما پرورده يك نوبهاريم
3⃣برخی منظور از وطن در این روایت را انسان و کرامت انسانی قلمداد کردهاند.
(مغنیه، محمدجواد، فی ضلال نهج البلاغه، بیروت، دارالعلم للملائین، ۱۹۷۹م، ج۱، ص۲۰۲)
4⃣بهشت و آخرت و قرب الهی: بسیاری از عرفا و متصوفه می گویند : از آنجایی که بهشت مسکن حضرت آدم و حواء بوده، وطن اصلی ما بهشت است که با انجام اعمال صالحه که در گرو ایمان است به آنجا برمیگردیم.(العجلونی، کشف الغناء، ج۱، ص۳۴۷)
🔻نمونهای از این نوع تفسیر را در متون ابن عربی، شیخ اشراق ، مولوی و شیخ بهایی میتوان دید.
شیخ بهایی ( ج ۱ ص ۲۴۶) میفرماید : « تجرید، شتاب در وطن اصلی و اتصال به عالم عقلی است و معنای سخن پیامبر حب الوطن من الایمان همین است».
✍محمد الهی منش
🤚ادامه دارد👇
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
👇ادامه :
🔷در فهم متون دینی ظواهر حجت هستند و وقتی سراغ تأویلات می رویم که معنای ظاهری حدیثی باطل باشد.
🔸به نظر می رسد هیچ یک از تفاسیر بالا، تفسیر صحیح از حدیث نیست چرا که بدون قرینه و شاهد است و یک نوع تفسیر به رای از حدیث « حب الوطن من الایمان » است.
🔹به نظر حقیر وطن در این عبارت به همان معنای ظاهری آن، که همان محل تولد و رشد شخص است، می باشد.
❌اما نه تفسیری که موجب شد تا این عبارت مورد استفادهٔ گروههایی با گرایش ملیگرایانه قرار گیرد.
✅بلکه این حدیث و حدیث «النظافة من الايمان » به یک معنا هستند. و وحدت سیاق این دو ما را به معنای حدیث می رساند.
📍در معنای حدیث «النظافة من الايمان» دقت کنید :
اگر معنای این حدیث این باشد که نظافت از ایمان ناشی می شود پس هر آدم نظیف و پاکیزه ای مومن است دروغ است و اگر هم بگوئیم هر مومنی نظافت دارد باز هم خلاف واقع است، زیرا هر مومنی نظافت را رعایت نمی کند.
📌پس به چه معناست: این حدیث می گوید کسی که ایمان دارد باید نظافت را رعایت کند یعنی این حدیث در ظاهر جمله خبری است ولی در باطن انشائی و امری است یعنی ای کسی که ایمان داری نظافت را رعایت کن .
📌حدیث « حب الوطن من الایمان» هم همین معنا را دارد یعنی:
کسی که ایمان دارد باید حب وطن داشته باشد و بی توجهی به وطن باعث نابودی وطن می شود.
🔗آبادانی وطن با حب وطن به دست می آید همانطور که حضرت علی علیه السلام می فرمایند:
وَ قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : عُمِّرَتِ اَلْبُلْدَانُ بِحُبِّ اَلْأَوْطَانِ .(تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام ج ۱، ص ۲۰۷).
🔸در این روایت تعبیر به اوطان شده نه وطن تا آن را مخصوص مکه بدانیم و جالب اینکه در تفسیر ابوالفتوح رازی که منبع قدیمی این حدیث هم هست تعبیر« حب الاوطان من الایمان» آمده است.
♻️بنابر این همانطور که نظافت مطابق میل و غریزه است حب وطن هم همینطور است و حب وطن نه تنها مشروع است بلکه مومن نباید نسبت به آن دو کوتاهی کند .
✅از مصادیق حب وطن ماندن در آن و تلاش برای رشد و آبادانی آن ،برگشت برای هدایت و پیشرفت آن ، حفظ از دشمن و تلاش برای امنیت آن است.
❎( اگر دوست داشتن وطن نشانه ایمان نباشد قطعا واگذاردن و سپردن آن به دشمن و در خطر انداختن آن و بالتبع ناموس نشانه بی ایمانی است.)
🔵در باب امنیت وطن :
خیری در وطن نیست مگر امنیت داشته باشد مثل روایت زیبایی که رسول اکرم صلیالله علیه و آله در ضمن حدیث طولانی به امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند : يَا عَلِيُّ لاَ خَيْرَ فِي اَلْقَوْلِ إِلاَّ مَعَ اَلْفِعْلِ وَ لاَ فِي اَلْمَنْظَرِ إِلاَّ مَعَ اَلْمَخْبَرِ وَ لاَ فِي اَلْمَالِ إِلاَّ مَعَ اَلْجُودِ وَ لاَ فِي اَلصِّدْقِ إِلاَّ مَعَ اَلْوَفَاءِ وَ لاَ فِي اَلْفِقْهِ إِلاَّ مَعَ اَلْوَرَعِ وَ لاَ فِي اَلصَّدَقَةِ إِلاَّ مَعَ اَلنِّيَّةِ وَ لاَ فِي اَلْحَيَاةِ إِلاَّ مَعَ اَلصِّحَّةِ وَ لاَ فِي اَلْوَطَنِ إِلاَّ مَعَ اَلْأَمْنِ .
یعنی بدون امنیت (شخصی و اجتماعی) خیری در وطن نیست.
🔸و اصلا وطنی که امنیت ندارد بدترین وطن هاست مثل روایت امیر المومنین علی علیه السلام که فرمودند : شَرُّ اَلْأَوْطَانِ مَا لَمْ يَأْمَنْ فِيهِ اَلْقُطَّانُ .(غرر الحکم و درر الکلم ج ۱، ص ۴۱۰)
🔻برای همین در دعای زیبای ابوحمزه ثمالی در سحر ماه رمضان امام سجاد علیه السلام می فرمایند:
«َ اَللَّهُمَّ أَعْطِنِي اَلسَّعَةَ فِي اَلرِّزْقِ وَ اَلْأَمْنَ فِي اَلْوَطَنِ »
یعنی :خدایا به من وسعت رزق و امنیت در وطن عنایت کن.الهی آمین 🙏
✍محمد الهی منش
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
13.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌨 حال و هوای بارانی حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام)❤️😍
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
▪️٢٢رجب ١٢٢٨هـ.ق سالروز درگذشت فقیه نامدار، شیخ جعفر کاشفالغطاء تسلیت باد.
👤 آیتالله بهجت قدسسره:
🔹حدسیات مرحوم کاشفالغطا در فقه ماشاءالله خیلی قوی است...
🔸مرحوم صاحب جواهر دربارهی کاشفالغطا رحمهالله فرموده است: «وَ لَمْ أَجِدْ أَقْوی حَدْساً مِنْهُ فی زَمانِهِ؛ در زمان او کسی را از لحاظ قوت حدس، قویتر از او ندیدم».
📚در محضر بهجت، ج٣، ص١٢۵
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
🔹مرحوم شیخ جعفر کاشفالغطاء با نام کامل جعفر بن خضر بن یحیی جناجی حلّی نجفی (۱۱۵۴-۱۲۲۸ق)، مشهور به شیخ جعفر نجفی، شیخ جعفر کبیر و شیخ المشایخ، از مراجع تقلید شیعه عراق در قرن دوازدهم و سیزدهم هجری قمری بود.
🔸او از شاگردان محمد مهدی فتونی، وحید بهبهانی و سید مهدی بحرالعلوم بوده ، کتاب معروف او در فقه به نام کشف الغطاء است.
🔸در نجف میزیسته و شاگردان بسیاری تربیت کـرده اسـت. سـیـد جواد صاحب مفتاح الکرامه و شیخ محمدحسن صاحب جواهر الکلام از جمله شـاگـردان اویـند.
او چهار پسر داشته که هر چهار تن ازفقها بودهاند.
🔸 وی پس از درگذشت علامه بحرالعلوم، مرجعیت شیعیان عراق، ایران و دیگر بلاد را بر عهده گرفت.
🔸از جمله فعالیتهای او، مقابله با اخباریگیری، مبارزه با وهابیت در دفاع از شهر نجف و نوشتن کتاب در رد وهابیت، صدور حکم جهاد علیه روسها، کمک به رفع اختلافات بین حکومت ایران و عراق را میتوان نام برد.
🔸ایشان چندین تالیف و اثر دارد، کتاب کشف الغطاء اثر معروف وی در فقه است.
🔹ویژگیهای اخلاقی
مرحوم کاشـف الغطاء دارای اخلاق الهی بود.
وارسته، فروتن، سخاوتمند، غیور، متواضع، مجاهد و با مستمندان از هر راهی که میتوانست برای فقرا پول جمعآوری میکرد و بر آنان انفاق مینمود، حتی نوشتهاند که گاهی خود به پول جمع کردن میپرداخت و در عبای خود پول جمعآوری و در همان مجلس بر فقرا و بیچارگان تقسیم مینمود.
🔸میرزای نوری (ره) در مستدرک مینویسد: سید مرتضی نجفی که مرد عادل و باتقوا و فرد مـورد اعتمادی است و در اوایل عمرش شیخ جعفر را درک کرده بود، به من گفت: روزی شیخ جعفر برای نماز ظهر تاخیر کرد و به مسجد نیامد مردم که از آمدن شیخ ناامید شدند، شروع کردند نماز را فرادی خواندند، چیزی نگذشته بود که شیخ وارد مسجد شد و با ناراحتی مردم را سرزنش کـرد کـه چـرا نماز را فرادی می خوانید؟ مگر یک نفر عادل بین شما نیست که به او اقتدا کنید؟
سـپس مؤمنی را دید که تا اندازهای امکانات مالی نیز داشت، و نماز میخواند فورا به او اقتدا کرده و بـه نماز ایستاد مردم که شیخ را دیدند به آن مؤمن اقتدا کرده، همه پشت سر او ایستادند و اقتدا کـردنـد آن مؤمن به قدری شرمنده شد که نمیدانست چگونه نماز را تمام کند، پس از ادای نماز ظهر کنار رفته و به شیخ عرض کرد: باید نماز عصر را خود جناب عالی امامت کنید شیخ خودداری کرد، او اصرار نمود، تا اینکه بالاخره شیخ گفت: حال که اصرار میکنی، اگر پولی بدهی که همینجـا بر فقرا تقسیم کنیم، از امامت تو صرفنظر میکنیم، آن مرد پذیرفت و دویست شامی (که پول رایج آن زمان بود) به شیخ پرداخت و شیخ جعفر قبل از شروع به نماز عصر، دستور داد فقرا را جمع کنند و همانطور پولها را بر آنها تقسیم نمود سپس به نماز ایستاد.
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠أَعْظَمُ البَلاَءِ اِنْقِطَاعُ الرَّجَاءِ
امیر المومنین علی علیه السلام: بزرگترین بلا، از دست دادن امید است. غررالحکم،ح۲۸۶۰
پ.ن.امید در کنار غیرت، تلاش و برنامه داشتن میتونه یه ملتی را شاد کنه .
کاری که به لطف خدا؛ بچه های تیم ملی فوتبال امروز به خوبی پیاده اش کردند دمشون گرم .🌷😍🌷
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
k-11-1.mp3
زمان:
حجم:
3.79M
📻#رادیو_اصفهان
«اهمیت شور و مشورت در جامعه اسلامی»
💎《برنامه نجوای بیداری》
🎙کارشناس : حجةالاسلام الهی منش
⬇️به جمع ما بپیوندید⬇️
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
💠در این چند روز وقایع مهمی اتفاق افتاده است:
🗞 در ۲۳ رجب
🔹هجوم به امام حسن علیه السلام و زخمی کردن ایشان در مدائن
🔹خورانیدن سم به امام کاظم علیه السلام در زندان بغداد، 183ه-ق
🗞 در ماه رجب سال هفتم هجری جنگ خیبر اتفاق افتاده است:
🔹۲۲ رجب فرار ابوبکر در جنگ خیبر ۷ ه.ق
🔹۲۳ فرار عمر در جنگ خیبر، 7ه-ق
🔹و اما روز ۲۴ هم روز افتخار برای امیر المومنین علی علیه السلام و روز مهمی برای شیعه است در مورد آن صحبت خواهم کرد👇
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128
🔹وَلَا تَتَّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقَ بِكُمْ عَنْ سَبِيلِهِ
🔸و از راه هاى ديگر پيروى مكنيد كه شما را از راه خدا پراكنده مى كند
📗سوره انعام، آیه 153
🆔https://eitaa.com/elahimanesh128