داناب (داستانک+نکاتناب)💠
🟡 دانلود کنید 🟢 ۲۱۹مین شماره نشریه #مسک منتشر شد! 📚 @DasTanaK_ir | داناب
بوستان حدیث: بالاترین خوبیها
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اسم عملیات اسرائیل علیه ایران تغییر کرد 😉
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
عذرخواهی رهبر انقلاب از مهاجرانی
«اگر به شما توهین شده، عذر میخواهم»
📌در اردیبهشت سال ۱۳۶۹، اتفاقی افتاد که شاید در نگاه اول خیلی ساده بهنظر برسد، اما وقتی دقیقتر نگاه کنیم، میشود از دل آن درسهایی بزرگ درباره اخلاق سیاسی، انصاف، و منش رهبری انقلاب گرفت.
ماجرا از یک مقاله شروع شد.
سید عطاءالله مهاجرانی، چهرهای فرهنگی و سیاستورز، در یادداشتی پیشنهاد داد که جمهوری اسلامی وارد گفتوگوی مستقیم با آمریکا شود. پیشنهادی که در فضای آن روزها ـ درست بعد از پایان جنگ و در اوج حساسیتها نسبت به رابطه با آمریکا ـ خیلی زود جنجالی شد.
عدهای با چهره برافروخته به او تاختند. فضا آنقدر سنگین شد که مخالفت با «یک ایده»، تبدیل شد به حمله به «یک آدم».
در همین ایام، رهبر انقلاب در یک سخنرانی عمومی، به صراحت با ایده مذاکره مستقیم مخالفت کردند. اما بلافاصله پس از آن، برخیها این موضعگیری را بهانه کردند تا مهاجرانی را هدف حملات تند قرار دهند.
اینجاست که اتفاقی بینظیر رخ میدهد: رهبر انقلاب، شخصاً و با لحنی صمیمی و پدرانه، نامهای به مهاجرانی مینویسند. نامهای که نشان میدهد فاصلهای بزرگ وجود دارد بین نقد فکر و تخریب صاحب فکر.
ایشان در این نامه مینویسند:
«من یک فکر را تخطئه کردهام، نه یک شخص را. نیت توهین به کسی نداشتم، و اگر کسی با استناد به حرف من به شما توهین کرده، از شما عذر میخواهم.»
این جملهها نه یک تعارف رسمی، بلکه یک موضعگیری اخلاقی مهم است. وقتی رهبر نظام، با آن جایگاه بلند، مینویسد اگر به شما توهین شده، عذر میخواهم، یعنی در منطق رهبری، حفظ حرمت انسانها بالاتر از پیروزی در جدلهای فکری است. یعنی حتی اگر با کسی اختلافنظر داشته باشیم، اجازه نداریم شخصیت او را لگدمال کنیم.
رهبری در ادامه، تأکید میکنند که آقای مهاجرانی را از سالها قبل میشناسند، و به صفا و دلسوزی او باور دارند. و در نهایت با یک جمله ساده و روشن، مینویسند: «حداکثر این است که به توصیه شما عمل نخواهیم کرد.»
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
اسمهایی شبیه هم؛ یکی با امام، دیگری بر امام: نافع بن هلال و هلال بن نافع
🟢 بهشت / نافع بن هلال
نافع بن هلال، که با عناوین جَمَلی، بجلی، مرادی و بجلی مرادی در منابع تاریخی از وی یاد شده، از یاران امام علی (ع) و یکی از کوشاترین یاران امام حسین (ع) در جریان کربلا بوده است.
گفتنی است که شخص دیگری به نام هلال بن نافع، در کربلا حضور داشته که جزو سپاه عمر بن سعد و از گزارشگران حادثه کربلاست و گاه، وی با این نافع بن هلال، اشتباه گرفته شده است.
اما نافع یکی از چهار نفری است که در راه کوفه، در منزلی به نام «عُذَیب الهِجانات» به امام حسین (ع) پیوستند. هنگامی. که امام (ع)، سخنرانی معروف خود را در شب عاشورا خطاب به یارانش ایراد کرد، در پایان فرمود: «من، مرگ را چیزی جز خوشبختی، و زندگی با ستمگران را چیزی جز ملال نمی.دانم.» در این هنگام، نافع، پس از زهیر بن قین، از جا برخاست و گفت: «به خدا سوگند، ما از دیدار پروردگارمان، ناخشنود نیستیم، و براساس نیتها و بصیرتهای [درست] خود هستیم. با دوست تو، دوست و با دشمن تو، دشمن هستیم.»
نافع بن هلال، در رساندن آب به خانواده امام (ع) نقش مؤثری داشت. وی حوالی شب عاشورا، پرچمدار گروهی بود که مأموریت داشتند تا آب تهیه کنند.
وی هنگامی که علی بن قَرَظه، به بهانه خونخواهی برادرش به امام حسین(ع) حمله برد، راه را بر وی بست و با وارد کردن ضربهای به وسیله نیزه بر او، حمله وی را دفع کرد.
نافع بن هلال، تیراندازی ماهر بود و در روز عاشورا، 12 نفر از سپاه دشمن را هدف قرار داد و از پا درآورد و عدهای را نیز زخمی کرد و پس از تمام شدن تیرهایش، با شمشیر خود، به صف دشمن زد، در حالی که این رجز را بر لب داشت:
من غلام یمنی و بجلیام
دینم، دین حسین و علی است
وی، در نهایت، آنقدر جنگید تا هر دو بازویش شکست و به اسارت دشمن درآمد. وقتی او را نزد عمر بن سعد بردند، در حالی که خون بر محاسنش جاری بود، با شهامت تمام، خطاب به او گفت: «به خدا سوگند، من 12 نفر از شما را کشتم، و این، جز آنهایی است که زخمی کردم. خودم را برای تلاشی که کردهام، سرزنش نمیکنم، و اگر بازو و مچی برایم مانده بود، نمیتوانستید مرا اسیر کنید.»
عمر بن سعد، به شمر دستور داد تا او را بکشد، نافع، در آخرین لحظات زندگی، خطاب به شمر گفت: «به خدا سوگند، بدان که اگر تو در زمره مسلمانان بودی، بر تو گران میآمد که با [ریختن] خون ما به دیدار خدا نائل شوی! ستایش، خدایی را که مرگ ما را به دست بدترین آفریدگانش قرار داد»
نام وی در «زیارت رجبیّه» و «زیارت ناحیه» آمده است. در «زیارت ناحیه مقدسه» میخوانیم: «سلام بر نافع بن هلال بن نافع بجلی مرادی»
🟡 جهنم/ هلال بن نافع
امام حسین(ع) در راه کربلا به چند سوار که از کوفه می آمدند برخورد کردند؛ از جمله آنها هلال بن نافع و عمروبن خالد بود که خبر شهادت مسلم بن عقیل را به سیدالشهدا(ع) دادند و همان جمله معروف شمشیرها بر علیه شما و دل ها با شما می باشد را گفتند، اما به امام ملحق نشدند.
در کربلا نیز هلال بن نافع در لشکر عمربن سعد شرکت داشته و همان کسی است که داستان شهادت امام حسین(ع) در قتگاه را نقل می کند و می گوید:
🔹 من با لشکر عمر سعد نحس ایستاده بودم که شنیدم کسی را که فریاد میزند: ایها الامیر! تو را بشارت باد که اینکه شمر بن ذی الجوشن، حسین را به قتل رسانید. هلال گفت: من در میان دو صف لشکر آمدم و بر بالای سر آن جناب ایستادم در حالتی که آن مظلوم مشغول جان دادن بود؛ به خدا سوگند که هرگز ندیده بودم هیچ کشته به خون خویش آغشته را که در خوشرویی و نورانیت وجه، بهتر از حسین علیه السّلام باشد و به تحقیق که نور صورت و جمال هیئت او مرا از تفکر در کیفیت قتل آن جناب باز داشت و در آن حال خواهش جرعه آبی می نمود، شنیدم که کافری بی دین به آن سبط سیدالمرسلین علیه السّلام به زبان بریده این گونه جسارت نمود که به خدا آب نخواهی چشید تا آنکه خود وارد دوزخ گردی و از آب گرم و سوزان جهنم بیاشامی
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
9.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥راز حمام شیخ بهایی اصفهان که با یک شمع سالها متمادی آب حمام را گرم میکرد بدون این که خاموش شود
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
یارو به عنوان دامپرور نمونه کشور انتخاب می شه.
خبرنگار ازش می پرسه:
+ شما به گاوهاتون چی می دید بخورن؟
- سفیدا یا سیاها؟
+خبرنگار: سفیدا.
- علف می دم بخورن.
+ خبرنگار: به سیاها چی؟
- به اونا هم علف می دم!
+ خبرنگار: این گاوها رو کجا نگاه می دارید؟
- سفیدا یا سیاها؟
+ خبرنگار: سفیدا.
- توی یه گاوداری بزرگ.
+ خبرنگار: سیاها چی؟
- اون ها رو هم همون جا نگاه می دارم!
+ خبرنگار: این ها رو با چی تمیز می کنید؟
- سفیدا یا سیاها؟
+ خبرنگار: سفیدا.
- با آب.
+ خبرنگار: سیاها چی؟
- اون ها رو هم با آب!
خبرنگاره عصبانی می شه می گه: آقا! شما چرا نژادپرستی می کنی؟ هی میگی سفیدا یا سیاها... چه فرقی دارن؟
- یارو می گه: بابا! آخه سفیدا مال خودم هستن.
خبرنگار می گه: آها! پس بگو... مگه سیاها مال چه کسی هستند؟
یارو می گه: اونا هم مال خودم هستند!
🤣🤣🤣
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
🌓 اثر هاله ای!
🟢 ادوارد ثرندایک یکی از بزرگترین روانشناسان معاصر است و یکی از آزمایشهای جالب روانشناسی را او انجام داده است.
ثرندایک در مقالهای که در سال ۱۹۲۰ منتشر کرد آزمایشی را شرح داد که در آن از فرماندهان ارتش خواسته بود خصوصیات زیردستان خود را درجهبندی کنند. ثرندایک در پی این بود که چگونه اثر یک ویژگیِ با کیفیت مانند هوش، سایر خصوصیات شخصی دیگر مانند رهبری، وفاداری و صداقت را تحت تأثیر قرار میدهد.
🔸ثرندایک کشف کرد زمانی که افراد یک برداشت خوب از یکی از خصوصیات یک فرد انجام میدهند تمایل پیدا میکنند که سایر خصوصیات آن فرد را نیز خوب بدانند.
🔸به عنوان مثال به این فکر کنید که یک فرد جذاب میتواند اثر هالهای ایجاد کند. در این صورت مردم گمان میکنند که او یک شخص مهربان، باهوش و جالب هم هست. اثر متضاد این موضوع نیز رخ میدهد. احساسات منفی نسبت به یک خصوصیت فرد ممکن است سایر خصوصیات دیگر وی را نیز منفی جلوه بدهد.
🔸مثال دیگر آن وقتی است که معلمی از دانشآموزی ذهنیتی منفی به عنوان یک فرد «تنبل» میگیرد، در برخوردهای بعدی نیز ممکن است این پیش داوری بر قضاوت او تأثیر بگذارد. از اینرو است که به معلمان توصیه میشود در هنگام تصحیح ورقههای امتحانی به اسامی دانشآموزان نگاه نکنند تا ذهنیتهای قبلی بر نحوه قضاوت آنها تأثیر نگذارد/کانال مدیران آینده
✍اثر هاله ای در واقع همان پیش داوری هایی است که معمولا با یک زمینه ذهنی قبلی صورت میگیرد و قصاوت ما را نسبت به یک شخص یا مجموعه یا حتی یک کشور تحت تأثیر قرار میدهد و در نتیجه رفتار و عملکرد ما نیز بی تاثیر از این نگاه نخواهد بود و در نهایت که چه آثار منفی و کدورت هایی را که بین ما رقم نمی زند!
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
http://eitaa.com/joinchat/4259512332C8857967f1b
2.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بوه سرگیجه گرفت 😑
سندروم پای بی قرار اینه🤌🤣
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
سجده طولانی، اخلاق را عوض میکند. در هر شبانهروز لااقل یک سجده طولانی داشته باشید. هیچ عبادتی مثل سجده نیست. به تُربت امام حسین علیهالسلام زیاد سجده کردن، اخلاق را عوض میکند.
| مرحوم حاج اسماعیل دولابی رحمتاللهعلیه |
🗣 عالِم...
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
جواد قارایی
زیباترین سخن مولا علی این روزا بیشتر درک می شود:
نه مرگ آنقدر ترسناک است و نه زندگی آنقدر شیرین که آدمی پای شرافت خود گذارد!
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
🕋 دقیقترین روش تعیین قبله 🕋
📆 امروز ۲۵ تیرماه است
✍ اگر هنوز از #قبله منزل یا محل کار مطمئن نیستی ...
✍ اگر دوست داری قبله مسجدتون رو دقیق دقیق مشخص کنی ...
✍ اگه تو محله شما برای قبله هر کسی یه چیزی میگه ...
اصلا جای نگرانی نیست ...
✅✅فردا رو دریاب!
چون دو روز سال هست که در ساعت مشخص (به وقت ایران)، #خورشید دقیق بر #کعبه عمود می تابد و کعبه سایه ندارد:
1⃣ روز ۷ خرداد ساعت ۱۲:۴۸
2⃣ روز ۲۵ تیر ساعت ۱۲:۵۷✔️
🔴 که اگر در هر یک از این دو زمان مطابق تصویر یک میلهای عمود در زمین قرار گیرد سمت خلاف آن جهت دقیقِ دقیق قبله را نشان میدهد.
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب
«وَ قَالَ النَّبِیُ إِنَّ اللَّهَ تَعَالَى خَلَقَ مَلَکاً یَنْزِلُ فِی کُلِّ لَیْلَةٍ یُنَادِی
خداوند تعالی فرشته ای را خلق کرده است که در هر شب ندا می دهد:
♦️یَا أَبْنَاءَ الْعِشْرِینَ جِدُّوا وَ اجْتَهِدُوا:
ای فرزندان بیست ساله دنیا کوشش و تلاش کنید
?یَا أَبْنَاءَ الثَّلَاثِینَ لَا تَغُرَّنَّکُمُ الْحَیاةُ الدُّنْیا: ای فرزندان سی ساله دنیا شما را دنیا مغرور نکند
♦️یَا أَبْنَاءَ الْأَرْبَعِینَ مَا ذَا أَعْدَدْتُمْ لِلِقَاءِ رَبِّکُمْ: ای فرزندان چهل ساله دنیا برای ملاقات پروردگارت چه آماده کردید
?«یَا أَبْنَاءَ الْخَمْسِینَ أَتَاکُمُ النَّذِیرُ» ای فرزندان پنجاه ساله دنیا آماده مرگ باشید، آماده رفتن به سفر آخرت باشید جوانی شما گذشت.
♦️«یَا أَبْنَاءَ السِّتِّینَ زَرْعٌ آنَ حَصَادُهُ» ای فرزندان شصت ساله دنیا، موقع درو شما رسیده است، بله بهار فصل شادابی و طراوت است، ولی پاییز فصل زرد شدن برگها و درو است، حال فرشتگان الهی خطاب می کنند که ای شصت ساله ها فصل پاییز شما فرا رسیده است،
?«یَا أَبْنَاءَ السَّبْعِینَ نُودِیَ لَکُمْ فَأَجِیبُوا». آن فرشتگان ندا می کنند: ای فرزندان هفتاد ساله دنیا! شما را صدا زده اند اجابت کنید.
♦️«یَا أَبْنَاءَ الثَّمَانِینَ أَتَتْکُمُ السَّاعَةُ وَ أَنْتُمْ غَافِلُونَ». ..آی فرزندان هشتاد ساله دنیا! مرگ شما فرارسیده است و شما غافل هستید.
📚 إرشاد القلوب، جلد۱، صفحه۳۲
🇮🇷 @DasTanaK_ir | داناب