حیات بخشی،بارزترین نماد همتایی قرآن و غدیر
آیت الله العظمی جوادی آملی:
همتايی قرآن و غدير كه نماد عترت اطهار
"سلام الله علیهم" است، در امور فراوانی است كه بارزترين آن ها، #حيات_بخشی اين دو ثقل خواهد بود، زيرا درباره قرآن كه عنصر اصلی دعوت حضرت ختمی نبوت "صلی الله علیه و آله و سلم" است، چنين آمد: «ياَيُّهَا الَّذينَ ءامَنوا استَجيبوا لِلّهِ ولِلرَّسولِ اِذا دَعاكُم لِما يُحييكُم واعلَموا اَنَّ اللهَ يَحولُ بَينَ المَرءِ وقَلبِهِ واَنَّهُ اِلَيهِ تُحشَرون»[۱] و درباره امامت، از حضرت رسول اكرم "صلی الله عليه و آله و سلم" چنين رسيد: «مَنْ مَاتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ اِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة»[۲]
[۱]سوره انفال آیه ۲۴
[۲]وسائل الشیعه ج۱۶ ص۲۴۶
پیام به همایش غدیر و انسجام اسلامی، دی۸۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
@daftar_ayatollah_javadi_amoli آیت الله جوادی آملی .mp3
زمان:
حجم:
2.3M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«فرمود کسی که وضع مالی او خوب است، در کيف و در جيب او مال فراوان است، تکيه او به جيب و کيف خودش بيش از تکيه او به قدرت الهی باشد او مؤمن کامل نيست؛ او معلوم ميشود که #مشکل دارد. درست است که خدا را شکر که داری، خدا را شکر که جيب ما پر است، خدا را شکر که کيف ما پر است، خدا را شکر که پسانداز داريم؛ اما اعتماد «بِمَا فِي يَدِ اللَّهِ أَوْثَقَ بِمَا فِي يَدِهِ» اين ميشود توحيد.
انسان مالی دارد در دم دست است، مالی هم دارد در گاوصندوق، به کدام اميدوارتر است؟ به آن گاوصندوق، برای اينکه آن در دسترس کسی نيست. فرمود مالی که نزد خدا داری به منزله يک گاوصندوق است در دست کسی نيست که سهم شما را بگيرد.خدای سبحان هم فرمود شما عائله من هستيد فرمود اگر مرا رها کرديد مشکل خودتان هست...
چگونه ميشود که من شما را رها کنم؟ اما شما بيايد بگيريد ما داريم سهميه را ميدهيم، شما اينجا را رها کرديد رفتيد جای ديگر، آنجا که خبری نيست...
هيچ کسی نيست بگويد خدا و جواب نشنود.»
درس اخلاق ۹۸/۹/٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
دعوت پيامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به محبّت اهل بيت(عليهم السلام)
پيامبر اكرم (صلی الله عليه و آله و سلم) در برابر رسالت خود از مردم مزدی طلب نكرد، ولی آنان را به محبت اهل بيت عصمت و طهارت فراخواند و فرمود:«لا أسألكم عليه أجراً إلّا المودَّة في القربی»؛ در برابر اين تبليغ، هيچ مزدی از شما نمی خواهم، مگر دوستی خاندانم.
در جای ديگر مي فرمايد: مزدی هم كه از شما خواستم به نفع شماست، نه به نفع ما:«قل ما سألتكم من أجرٍ فهو لكم»؛ من گفتم برای حفظ دين بايد به اميرالمؤمنين علی (عليه السلام) و فرزندان بزرگوارش ارادت داشته باشيد، و مزد رسالت من، علاقه به خاندان من است. اما اين علاقه، حافظ دين شماست و من در واقع هيچ مزدی از شما نخواسته ام.
مثل اين كه به كسی بگويند: وقتی كه تشنه و وامانده بودی، دست تو را گرفتم و به سرچشمه زلالی راهنمايی كردم، و حالا مزدم اين است كه شما به اندازه كافی از اين چشمه بنوشی، و برای آينده نيز ذخيره كنی. در اين مثال می توان گفت كه من مزدی از شما نخواستم زيرا مزدی كه من از شما مي خواهم، به سود من نيست، بلكه به نفع خود شماست، چون من شما را راهنمايی كردم تا اين معارف و احكام را ذخيره كنيد و علی و اولاد علی (عليهم السلام) ذخيره معارف دينی و بقية الله اند.
اين كه پيامبر میفرماید:مزد رسالتم محبت اهل بيت من است، در حقيقت يك هدايت جديد است و واقعاً مزد نيست.
کتاب سیره پیامبران(عليهم السلام) در قرآن ج۶ ص۱۱۵،۱۱۶
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
معرفی کتاب عید ولایت
🔸قرآن مشحون از آیاتی است که ظاهری زیبا و باطنی ژرف دارد و اسرار آن پایان نمیپذیرد. در معرفی ابعاد شخصیتی حضرت امیر مؤمنان علی (سلام الله علیه) ، که هر کدام به قدر همت خود، از اقیانوس معرفت او گوهری برگرفته، لیکن هیچکس توان رسیدن به ژرفای آن را ندارد.در این اثر موضوعاتی که مورد بررسی قرار گرفته است:
۱.عید ولایت در قرآن
۲.عید ولایت در تاریخ
۳.فاتح ولایت از زبان خود
۴.اولین مدافع ولایت
۵.وارثان غدیر
۶.اهمیت و آداب عید ولایت
#معرفی_آثار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐http://nashresra.ir
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#احکام_شرعی
#مسئله۱۰۰۸.
هر گاه شک کند که تکبیرةالاحرام را گفت یا نه، چنانچه مشغول خواندن چیزی مانند حمد باشد، بنا را بر گفتن بگذارد و به شک خود اعتنا نکند و اگر به خواندن چیزی مشغول نشده، باید تکبیرةالاحرام را بگوید.
▫️إذا شكّ في أنّه هل أتی بتکبیرة الإحرام أم لا، فإن انشغل بقراءة الفاتحة فلا یعتني بشکّه حینئذ، وإن لم یدخل فیها فیجب علیه أداء التکبیرة.
#مسئله۱۰۰۹.
هر گاه پس از گفتن تکبیرةالاحرام شک کند که آن را صحیح ادا کرده یا نه، بنا را بر صحّت بگذارد و به شک خود اعتنا نکند.
▫️إذا شكّ في أنّه هل أتی بتكبيرة الإحرام صحیحة أم لا؟ فیبني على الصحة ولا یعتني بشکّه حینئذ.
#توضيح_المسائل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 سایت دفتر:https://javadi.esra.ir
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
💻ایمیل : daftar@esra.ir
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
11.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
مرحوم حاج آقا رحیم ارباب را خدا غریق رحمت کند! یک بار خودمان خدمتشان رسیدیم که آن یک ساعت تقریباً طول کشید، تمام این یک ساعت نوشتنی بود! ما یک حرف زائدی از این بزرگوار نشنیدیم، همهاش نوشتنی بود؛ البته ما هم همه آن حرفها را نوشتیم؛ یعنی جلسهای نبود که حرف عادی رد و بدل شود. بزرگان دیگر هم رفتند خدمتشان یک نواری را ضبط کردند که در آن نوار شرح حال خودشان را گفتند، فرمودند اوّلین روزی که من به درس #نهجالبلاغه مرحوم جهانگیرخان قشقایی رفتم، ایشان این خطبه حضرت امیر سلام الله علیه را داشتند تفسیر میکردند که «یَعْلَمُ عَجِیجَ الْوُحُوشِ فِی الْفَلَوَاتِ وَ مَعَاصِیَ الْعِبَادِ فِی الْخَلَواتِ وَ اخْتِلاَفَ النِّینَانِ فِی الْبِحَارِ الْغَامِرَاتِ»...
درس تفسیر ٩۵/٨/٢٣
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مرحوم ابن بابويه و ديگران از اميرالمؤمنين (سلام الله علیه) نقل كرده اند كه خدای سبحان چند چيز را در چند چيز مخفی كرده است:
۱.قهر خود را در بين معاصي مستور كرد. از اين رو بر انسان لازم است از همه معاصي بپرهيزد و هيچ معصيتی را كوچك نشمرد؛ چون نمی داند خداوند با كدام معصيت انسانِ گنه كار را مي گيرد. شايد مورد مؤاخذه همين گناهی باشد كه او می خواهد مرتكب شود.
۲.مهر خود را در ميان طاعات مخفي كرد؛ يعني معلوم نيست كدام اطاعت را قبول مي كند. از اين رو چيزي از طاعت های او اعم از واجب و مستحب را نبايد حقير شمرد، چه بسا همان موافق قبول و رضايش باشد.
۳.ولیّ خود را در بين انسان ها ناشناس قرار داد؛ يعنی معلوم نيست ولی او كيست. از اين رو كسی حق ندارد ديگری را تحقير كند؛ شايد آن كس ولیّ خدا باشد.
۴.اجابتش را در بين دعاها مخفی كرد. پس نبايد دعايی را كوچك شمرد. شايد همان باشد كه به اجابت می رسد.[۱]
[۱]معانی الاخبار ص۱۱۲،بحارالانوار ج۶۸ ص۱۷۶
تسنیم ج۴ ص۲۷۱
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معرفی کتاب شمیم ولایت:
🔸بارزترین و در عین حال كاملترین چهرۀ ولایت بعد از شخص ارزشمند پیامبر اكرم (صلی الله علیه و آله و سلم ) همانا وجود مبارک امیرمؤمنان (سلام الله علیه) است كه تجسم همۀ خیرات و تمثل همۀ كمالات است. شناخت و معرفت آن حضرت و آگاهی از نحوۀ رفتار و كیفیت سلوک فردی و اجتماعی او یكی از بهترین راهكارها برای راهیابی به مراحل ولایت و نیز تحقق ارزشها و جهات گرامی و متعالی ولایت است.
در این راستا «شمیم ولایت» عطر دلانگیز ولایت را در دو بخش و ده فصل بر مشام فرهیختگان و دوستداران قرآن و عترت میرساند كه شامل ولایت در قرآن، ولایت علوی، ظهور ولایت در صحنه غدیر، تجلّی ولایت در آیه تطهیر، امام علی (سلام الله علیه) مظهر اسمای حسنای الهی، قرآن در كلام امام علی (سلام الله علیه)، وحدت جوامع در نهج البلاغه و ... است.
#معرفی_آثار
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐http://nashresra.ir
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
در سوره مباركه «احزاب» خدای سبحان برای بشر شرف قائل شد، تنها برای پيغمبر و اولاد پيغمبر(عليهم الصلاة و عليهم السّلام) نيست؛ منتها آنها در #قلّه هستند و پيروان آنها در دامنه آن هستند. اين صلوات را هم برای او و هم برای مؤمنين فرستاد؛ در يك سوره هم برای پيغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) و هم برای پيروان پيغمبر فرستاد؛ اگر اين آيه معروف: «إِنَّ اللَّهَ وَ مَلائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَي النَّبِيّ» در سوره مباركه «احزاب» است،
در همان سوره فرمود: «هُوَ الَّذي يُصَلِّی عَلَيْكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَي النُّورِ»؛ خدا بر شما صلوات ميفرستد و ملائكه بر شما صلوات ميفرستند تا شما را نورانی كنند؛ منتها صلواتی كه برای آن ذات مقدس است مرحله #بالاتر است و صلواتی كه برای مؤمنين است، مراحل «وسطیٰ» و «#نازله» است. پس اين شرف هست كه انسان به جايی برسد كه ملائكه آسمان بر او صلوات بفرستند!مرحوم بحرالعلوم نقل ميكند وقتی خواجه طوسی نام مبارك سيد مرتضی را در درس ميبرد، ميگفت: «صلوات الله عليه»...
درس اخلاق ۹۳/۱۱/۱۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
تقوا نگهدارنده انسان
حضرت اميرالمؤمنين(سلام الله علیه) فرمود:«من اتّقی الله يُتّقی»[۱]؛ كسی كه #تقوا پيشه كند در امان است.هم از شرّ نفس، و هم از شرّ فتنه جويان و شياطين انسی و جنّی در امان است؛ زيرا در بسياری از مواقع بر اثر هيبتی كه شياطين از انسان متّقی احساس مي كنند به فكر شرّ رساندن به او نمیافتند و در مواردی كه به فكر توطئه و شر رساندن میافتند،خداوند توطئه آنان را خنثی میکند.
[۱]بحارالانوار ج۶۸ ص۱۸۲
ادب فنای مقربان ج۱ ص۴۱۹
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
15.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شرح_نهج_البلاغه
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
فرمود که «يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ مَعْرِفَةُ الْعِلْمِ دِينٌ يُدَانُ بِهِ» اين #علم_شناسی يک دين است براي اينکه شما با اين ميخواهيد خدا را بشناسيد پيغمبر(صلی الله علیه و آله و سلم) را بشناسيد، اهل بيت(عليهم السلام) را بشناسيد «بِهِ يَكْسِبُ الْإِنْسَانُ الطَّاعَةَ فِي حَيَاتِهِ وَ جَمِيلَ الْأُحْدُوثَةِ بَعْدَوَفَاتِهِ» تا زنده است با آبرو است، وقتی هم رحلت کرد خوشنام است، خوشنامی نه يعنی اسمش را در تابلو بکشند. بعد از اينکه مُرد ميگويند کلينی اين چنين گفت. مستحضريد کلين از اين روستاهای اطراف ری است. وقتی که شما از تهران به طرف قم تشريف میآورید دست چپ يک روستايی دارد به نام کلين. پدر مرحوم کلينی هم آنجا دفن است. اين کلينی برای آنجا است. يک طلبه از اينجا حرکت ميکند ميرود نجف، آبرو ميشود، ميشود «جمال احدوثه»...
۱۴۰۳/۰۸/۱۶
#حکمت147
🌐سایت دفتر
♻️کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
5.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹زیارت آیت الله العظمی جوادی آملی از حرمین عسکریین سلام الله علیهما.
#سامراء_المقدسة
#باز_نشر از کانال حرم مطهر امامین عسکریین سلام الله علیهما
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی