«خیر در وحدت است و شرّ در تشتّت»
از عوامل مهم پایداری جامعه، اتحاد و انسجام افراد است و در مقابل آن، اختلاف و تفرقه به تزلزل و فشل و فروپاشی جامعه خواهد انجامید، از همین رو خداوند متعالی، مسلمانان را به حفظ اتحاد دعوت: « فَاتَّقُوا اللهَ وأصلِحوا ذاتَ بَینِکُم وأطیعُوا اللهَ ورَسولَهُ إن کُنتُم مُؤمِنین » و از تنازع و اختلاف نهی می کند: « وأطیعوا اللهَ ورَسولَهُ ولاتَنَازَعُوا فَتَفشَلوا وتَذهَبَ ریحُکُم». حضرت علی بن ابی طالب(علیه السلام) در دعوت جامعه به اتحاد چنین فرمود: فإیّاکم و التلوّن فی دین الله! فإن جماعةً فیما تکرهون من الحقّ خیر من فرقة فیما تحبّون من الباطل و إنّ الله سبحانه لم یعط أحداً بفرقة خیراً ممّن مضی و لاممّن بقی. از این سخن ساطع چنین برمی آید که مقتضای سنّت الهی که در گذشته، حال و آینده جریان دارد این است که خیر در وحدت است و شرّ در تشتّت.
جامعه در قرآن ج۱۷ ص۲۴۲
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠فرمان تقویت نظامی و اهمیت اتحاد ملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«و اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّة».
این جمله ، عموم و اطلاق دارد و هرچه را مایه تقویت نیروی نظامی است، فرا می گیرد. براین پایه ، مسلمانان باید سپاهی مقتدر سامان دهند و در برابر دشمنان از آمادگی کامل، یعنی از نیروهای کارآزموده رزمایشی و مانند آن، سلاح های پیشرفته، آموزش نظامی و اتّحاد ملّی برخوردار باشند و از پراکندگی بپرهیزند.
ملت پراکنده، هرچند نیروی نظامی قوی داشته باشند ، باز گرفتار وهن و ضعف اند و اختلاف آن ها سبب سستی و قدرت سوزی آنان است :«لا تَنازَعوا فَتَفشَلوا و تَذهَبَ ریحُکُم».
🏷تسنیم ج۳۲ ص۶۴۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
«نیروی نظامی توانمند و مرز مأموریت آن»
آیت الله العظمی جوادی آملی:
خدای حکیم ، نظامی را توانمند می داند که ارتش آن دو رکن اساسی دارد:نیروی انسانی آزموده با فکر خوب و ایمان محکم و بازوان توانا و ابزار نظامی روزآمد:«و اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ و مِن رِباطِ الخَیل».مرکز نگهداری اسبان جنگی را که امروزه همان پایگاه های نظامی برای استقرار تجهیزات جنگی است، «رباط الخیل» میگویند.
در جنگ خیبر مسلمانان از منجنیق مدد جستند که از پیشرفته ترین سلاح های نظامی آن دوران بود ، پس یادکرد «رِباطِ الخَیل» بیان نمونه است ؛ یعنی سپاهیان مسلمان باید از پایگاه ها و تسلیحات مدرن جنگی برخوردار باشند ؛ مانند هواپیماهای شکاری و شناسایی و بمب افکن ، زیردریایی ها و ناوهای گوناگون ، خودروهای زرهی و انواع موشک و پهباد و سلاح های سبک و سنگین روزآمد.
مأموریت نیروهای نظامی ، همانا دفاع از حکومت اسلامی و پشتیبانی از کیان اسلام و مسلمانان و ترس افکنی در دل دشمنان خدا و مؤمنان است :«و اَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ و مِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ و عَدُوَّکُم» با بسیج نیروی انسانی و فراهم سازی امکانات ، به گونه ای که دشمنان هراسناک گردند و فکر تجاوز به کشور اسلامی را در سر نپرورانند ، پس مرز آمادگی مسلمانان، هم از جهت نیروی انسانی و هم تجهیزات نظامی، در امان ماندن کشور از تهاجم بیگانه و حریم گرفتن دشمن است :«تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللهِ و عَدُوَّکُم».
🏷تسنیم ج۳۲ ص۶۴۱،۶۴۲
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
16.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شرح_حدیث
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«قسم دروغ خانه سرا را ويران ميکند. قطع صله رحم هم دودمان را ويران ميکند...»
درس خارج فقه قضا و شهادت جلسه۱۱۲
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«اينكه به ما گفتند هر لحظه مواظب باشيد که در درون شما چه ميگذرد، هر وقت در راه و غير راه به فكر خلاف افتاديد، فوراً «يا الله»، «استغفرالله»، «لا اله الا الله» بگوييد، نگذاريد او شما را مشغول بكند.
خودخوری و كينه و امثال ذلك تا بخواهد در درون ما راه پيدا كند،بگوييم «لا حول و لا قوة الا بالله»، نگذاريم او ما را مشغول كند.»
۱۳۹۳/۰۱/۲۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
💠«جاهلیت مدرن و راه مبارزه با آن»
آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔸جاهلیت، ویژه گذشته نیست و جاهلیت مدرن امروز همانند یا بدتر از جاهلیت کهن دیروز است.جاهلیت اقوام و ملل پیشین ، امروزه به صورت های دیگری هویدا شده است.
جاهلیت کهن به شکل بت پرستی و عقاید خرافی دیگر بود ؛ ولی جاهلیت مدرن به خرافه های نو روی آورده است.شیوه زندگی و منحرف کردن جوانان و دستخوش اعتیاد قرار دادن آنان و ... نمونه هایی از جاهلیت جدیدی است که جوانان را به سوی خرافاتی می کشاند که سبب می شوند آنان بهترین دوران را در بدترین کارها صرف کنند.
🔸در جاهلیت مدرن ، بخش عظیمی از جوانان را خطر انواع مواد مخدر تهدید می کند که از جهت ضرر همانند جاهلیت کهن است، چون اگر بت پرستی امر خرافی بود ، اعتیاد به هروئین سم است و آدمی را به روز سیاه می نشاند.
تنها نگهبان و مانع از انحراف انسان ، #نیروی_عقل است.درس خواندن، عاقل شدن و هدایت یافتن ، مانند نفس کشیدن در هوای آزاد، واجب است.
🏷تسنیم ج۳۱ ص۵۳۹
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آيت الله العظمی جوادی آملی:
«ما تا نفس می کشیم ، باید درس بخوانیم و وقت را به بطالت نگذرانیم و باید محققانه درس خواند و محققانه عمل کرد.ملاّ شدن، دقیق درس دادن، دقیق بحث کردن و دقیق مطالعه کردن،رسالت اولیه ماست و جهان تشنه این هاست.»
آفاق اندیشه ص۳۰۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
#معرفی_آثار
✅کتاب سلونی قبل أن تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد ۸ به زودی منتشر خواهد شد.
🌐 http://NASHRESRA.IR
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
14.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«وقتی به امام سجاد سلام الله علیه خبر دادند که مختار قیام کرده،حضرت سوال کرد :حرمله را گرفتند یا نه؟...الان شما میبینید در #غزه شب و روز کودک کشی است...
[آن فرعون فقط پسران را میکشت، اما این صهیونیست ها هم پسران، هم دختران، هم پدران و هم مادران را میکشد ] »
۱۴۰۲/٨/١٧
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
▫️فرمود:«السَّاکِتُ عَنِ الْحَقِّ شَيْطانٌ أَخْرَسٌ» کسی که بايد اين حق را الآن بگويد ولی ساکت است اين يک شيطان دهن بسته است.
الآن بسياری از اين کشورهای غربی در برابر جنایات در غزه شيطان دهن بسته اند.
🔸اينکه ذات اقدس الهی فرمود يک عده از حيوانات پستتر هستند اين سرتاسر حق است.شما در اين فيلمها و امثال فيلم ميبينيد به اينکه وقتی يک گرگی يک گوسفندی را دريد اگر ببيند او مادر هست او را رها ميکند. اين صهيونيست از گرگ به مراتب بدتر است.
«أُولئِكَ كَالأنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ».
▫️الآن بدتر از جنگ جهانی اول و دوم، کودک کشی روزانه است.یک عده هم نگاه می کنند و به او اسلحه می دهند!الآن بسیاری از کشورهای غربی یا به صهیونیست ها اسلحه رایگان می دهند یا اسلحه می فروشند.
۱۴۰۳/٧/١
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
#احکام_شرعی
#مسئله۱۲۲۷.هرگونه شکی درباره صحت و بطلان نماز،پس از سلام نماز، بی اعتبار است؛برای مثال، شک کند رکوع کرده یا نه و آیا صحیح انجام داده یا نه،یا بعد از سلام نماز چهار رکعتی شک کند که چهار رکعت خوانده یا پنج رکعت ،به شک خود اعتنا نکند؛ولی اگر هر دو طرف شک او باطل باشد_مانند آنکه پس از سلام نماز چهار رکعتی شک کند که نماز او سه رکعت بود یا پنج رکعت_نمازش باطل است.
▫️لا يعتبر الشكّ بعد التسليم في صحّة الصلاة أو بطلانها؛ فإذا شكّ في الركوع أو في صحّته، أو شكّ بعد الفراغ من الصلاة الرباعية في أنّه هل أتی بأربع ركعات أو خمس ركعات مثلاً فلا يعتني بشكّه حینئذ؛ ولكن إذا كان کل من طرفي شكّه باطلاً کمن شكّ بعد التسليم في الصلاة الرباعية في أنّه هل أتی بثلاث ركعات أو خمس فیحکم علی صلاته بالبطلان حینئذ.
#توضيح_المسائل
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 سایت دفتر:https://javadi.esra.ir
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
💻ایمیل : daftar@esra.ir
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
17.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«مبارزه علنی دودمان ننگین اموی با دین»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی