توطئه دشمن و لزوم هوشیاری
🔸ميزان بيداری هر امّت، مرهون مقدار هوشياری آنان است و به قدر هوشياری خود، در ستيز با مهاجمان ضدّ دين موفق خواهند بود. ضريب ستيز دشمنان دين را قرآن كريم چنين ترسيم مي فرمايد:
۱.صهيونيست ها و اسرائيلي صفتان، همواره نقشه شومِ تازه طرح مي كنند:«لا تزال تطّلعُ
علي خائنةٍ منهم»
۲.انگيزه خيانت آنان، تنها در مسايل سياسی و نظامی و اقتصادی و... خلاصه نمیشود، بلكه میکوشند كه اسلام زدايی كنند و مسلمانان را از اسلام خارج سازند:«ولا يزالون يقاتلونكم حتي يَرُدُّوكم عن دينكم ان استطاعوا...»
۳.هدف صاحبان مكاتب گوناگونِ الحاد يا شرك يا كفرِ نسبی، فقط خارج ساختن مسلمانان از حوزه اسلام نيست، بلكه داخل ساختن مسلمانان در قلمرو مكتب ضلال خود و تابع ساختن و ذليل كردن آنان را هدف نهایی خود قرار داده اند:«ولن ترضي عنك اليهود و لا النّصاري حتّي تتبع ملّتَهم»
۴.برای نيل به اين هدف شوم، از جاسوسان و نفوذيان مدد میگیرند:«وفيكم سَمّاعون لهم»
🏷کتاب ولایت فقیه صفحه۳۲۰
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
«احترام به تداوم حیات فرزندان»
آيت الله العظمی جوادی آملی:
▫️در نظام اخلاقی اسلام، حرمت نهادن به فرزندان خانواده جایگاه ویژه ای دارد. در جزیرة العرب زمانی که پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله و سلم ظهور کردند،این ننگ اخلاقی وجود داشت که فرزندان را بر اثر ترس از هزینه زندگی و قحطی و خشکسالی میکشتند؛اما اسلام با این عمل زشت و شنیع به شدت مبارزه کرد:«وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ مِنْ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُكُمْ وَإِيَّاهُمْ». «وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلَاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْئًا كَبِيرًا».
کشتن فرزندان با این تفکر واهی، #خطای_بزرگی است.
▫️اسلام کوشید که از دو طریق #اعتقادی و #عملی با این رفتار غیراخلاقی مبارزه کند؛ یعنی هم فکر انحرافی شان را اصلاح کند و هم رفتار آن ها را تغییر دهد:در تصحیح تفکر نادرست آنها فرمود:
رزق و روزی بندگان با ماست نه به عهده شما و هر که را بخواهیم بیحساب روزی میدهیم: «وَاللَّهُ يَرْزُقُ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ».خزائن آسمان و زمین نزد اوست و این پندار باطلی است که با تلاش در مسیر حرام میتوان مال بیشتری به دست آورد و در رفاه زندگی کرد:«وَإِنْ مِنْ شَيْءٍ إِلَّا عِنْدَنَا خَزَائِنُهُ وَمَا نُنَزِّلُهُ إِلَّا بِقَدَرٍ مَعْلُومٍ».
آنچه بیان شد در جهت اصلاح عقیده بوده؛ اما در جلوگیری از #انحراف_اخلاقی و تعالی بخشیدن به کرامات انسانی و تداوم حیات در پرتو اخلاق اسلامی بر پیوند ناگسستنی میان اعضای خانواده تأکید فراوان دارد.مکتب آسمانی اسلام میآموزاند که اساس خانواده بر پایه تقوا و خداترسی و محبت و دوستی بنیان نهیم: «وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً». رحمت و مودت، نشانه حیات با سعادت و هرگونه رفتار آمیخته با عداوت، نشان یک زندگی پلید و استمرار حیات حیوانیت است. تفکری که بر اثر ترس از تنگدستی در مقام عمل به قتل فرزندان و اهل خانواده دست بزند،بینشی پلید و خطرناک است و رفتاری که از این اندیشه برخیزد، جز #معاصی_کبیره و سیئات است.
🏷کتاب ادب قضا در اسلام ص۱۱۱،۱۱۲
#معاصی_کبیره #انحراف_اخلاقی #سقط_جنین
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
🏴مراسم عزاداری و ذکر توسل به حضرت سیدالشهداء سلام الله علیه،در دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی در قم به مدت ۱۰ روز برگزار میگردد.
#زمان:از روز جمعه ۲۰ الی ۲۹ تیرماه(۱۵ الی ۲۴ محرم) ساعت ۱۰:۳۰ صبح
#مکان:قم،خیابان شهداء(صفائیه)،کوچه ۱۹،دفتر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی
🌐سایت دفتر
https://esra.ir/fa/web/javadi/w/6171275
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امام رضا (سلام الله علیه) کسانی را که از دیگر راه ها به جبران خطاهای خویش موفق نشده اند ، به فرستادن درود بر پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) و اولیای معصوم (سلام الله علیهم) سفارش فرمود و اهدای صلوات را سبب نابودی اثر گناهان دانست:
مَنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَی مَا یُکَفِّرُ بِهِ ذُنُوبَهُ فَلْیُکْثِرْ مِنَ الصَّلَواتِ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِه فَإِنَّهَا تَهْدِمُ الذُّنُوبَ هَدْماً.[۱]
[۱]الأمالی شیخ صدوق ص۷۳
ادب فنای مقربان ج۹ ص۱۳۰
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
13.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
خطبه ۱۱ نهج البلاغه:
«دستور حضرت امیرمؤمنان سلام الله علیه مبنی بر تیزبینی در شناخت دشمن»
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
14.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
⚠️خطر اختلاف و تفرقه/ مصونيت از آن در سايه ولايت اهل بيت علیهم السلام
۱۳۸۴/۵/٧
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠عوامل بركت
🔸در روايات از برخی امور با عنوان عامل بركت ياد شده است:
۱.نماز:
«للمصلّي حبّ الملائكة و هدي و إيمان و نور المعرفة و بركة في الرزق... »؛ براي نمازگزار، دوستي فرشتگان، هدايت، ايمان، نور معرفت، بركت در روزی و ... است.
در برخی روايات، از نماز شب با اين اوصاف تعريف شده است.
۲.مشاوره با عاقلان خير خواه:«يا هشام!... و مشاورة العاقل الناصح يُمنٌ و بركةٌ و رشدٌ و توفيق من الله فإذا اشار عليك العاقل الناصح فإيّاك و الخلاف فإنّ في ذلك العطب»؛ای هشام!...مشورت با عاقل خيرخواه و يك رنگ، بركت، رشد و توفيقي از جانب خداست. پس اگر عاقل خيرخواهي به تو مشاوره داد، مبادا لجاجت و مخالفت كنی؛زيرا مايه هلاكت است.
۳.يك رنگی و ترك غشّ در برخورد با برادر مسلمان:
«من غشّ أخاه المسلم نزع الله عنه بركة رزقه و أفسد عليه معيشته و وكله إلي نفسه»؛كسی كه از در غشّ و نيرنگ با برادر مسلمان خود در آيد، خداوند بركت را از روزي او ميبرد، معيشت وي را فاسد ميگرداند و او را به خودش واگذار میکند.
۴.ادای حقوق ديگران:«من حبس عن أخيه المسلم شيئاً من حقّه حرّم الله عليه بركة الرزق إلاّ أن يتوب»؛ كسي كه از اداي حقي از برادر مسلمانش خودداري كند، خداوند، او را از بركت روزي محروم ميكند؛ مگر آنكه توبه كند.
#بخش_اول
📚ادب فنای مقربان ج۲ ص۱۵۳،۱۵۴
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی
💠عوامل بركت 🔸در روايات از برخی امور با عنوان عامل بركت ياد شده است: ۱.نماز: «للمصلّي حبّ الملائك
#بخش_دوم
💠عوامل برکت
۵.صدقه:
جمعی همراه امام صادق (علیه السلام) به مسافرت ميرفتند، ليكن از تعرّض راهزنها نگران بودند...امام صادق(عليه السلام) به آنان فرمود:
نيت كنيد كه ثلث مال خود را صدقه بدهيد تا بقيه آن محفوظ بماند. آنها نيز چنين كردند. ناگهان راهزنها بر آنان ظاهر شدند. همگی ترسيدند، اما امام صادق(عليه السلام) به آنها فرمود: چرا ميترسيد، در حالی كه در امان الهی هستيد؟ راهزن ها جلو آمدند و دست امام صادق(عليه السلام) را بوسيدند و گفتند: رسولخدا(صلّي الله عليه وآله وسلّم) را در خواب ديديم به ما دستور داد كه خود را برای خدمت، به شما عرضه كنيم. اكنون ما در خدمت شما و اين جمعيت هستيم تا از دشمنان و دزدان حفظتان كنيم. امام صادق(عليه السلام) فرمود: به شما نيازي نداريم. آن كه شرّ شما را از سر ما كوتاه كرد، شرّ ديگران را نيز كوتاه ميكند. در نتيجه، صحيح و سالم به مقصد رسيدند و ثلث مال خود را صدقه دادند و با بقيه آن به تجارت پرداختند و از هر درهم، ده درهم سود بردند. همراهان ميگفتند: بركت امام صادق(عليه السلام) چقدر زياد بود. امام صادق(عليه السلام) در جوابشان فرمود: بركت معامله با خدا را شناختيد، پس بر اين معامله مداومت داشته باشيد: «قد تعرّفتم البركة في معاملة الله عزّ و جلّ فدوموا عليها».[۱]
۶.مهمترين عامل ريزش بركت فراوان خدا، همانا تقوای الهي است؛چنان كه حضرت اميرمؤمنان(سلام الله علیه) فرمود:
«فمن اَخَذَ بالتقوي... وَبَلَتْ عليه البَرَكةُ».
[۱]بحارالانوار ج۹۳ ص۱۲۰،۱۲۱
ادب فنای مقربان ج۲ ص۱۵۴،۱۵۵
📲 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
8.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«همه ما موظفیم هم گذشتگان را حفظ کنیم و هم آیندگان را. هم میراث گذشته را حفظ کنیم بزرگانی که در این سرزمین با کتاب و بنان و بیان معارفی را به ما سپرده اند حفظ بکنیم، زیرا خدا به این قلم ها و کتاب ها و کتابت ها سوگند یاد کرد. خدایی که به مرکّب قسم می خورد خدایی که به کتاب قسم می خورد خدایی که به قلم قسم یاد می کند ما را به حوزه توانمند و دانشگاه توانمند دعوت می کند: ﴿ن وَ الْقَلَمِ وَ مَا يَسْطُرُونَ﴾ ما باید طرزی در حوزه و دانشگاه درس بخوانیم که نوشته های ما را خدا سوگند یاد کند. طرزی درس بخوانیم که بر گفته های ما خدا صحه بگذارد. طرزی درس بخوانیم که آینده را هم حفظ بکنیم.»
بخشی از پیام به همایش بینالمللی "خانواده مقاوم، جنبشهای اخلاقی جهان متحوّل"
۱۴۰۳/٢/٣۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
نارضایتی غربیها از زندگی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شما میتوانید با یک امتحان به دست آورید که آیا غربیها از زندگی راضی اند یا نه. از سالمندانشان بپرسید بهره ای که شما از زندگی بردید چیست؟ و چه چیزی به همراه دارید؟ شما که جوانی را با آن وصف گذرانیده اید اکنون خشنودید؟ یا میگویید کاش در راه دیگری صرف میکردیم. اگر چنین آماری گرفتید معلوم میشود که آنان تهیدست اند.
لذتهای دنیا خیلی زودگذر و ناپایدار است و میتوان با بردباری از کنار آنها گذشت. اگر انسان به مظاهر شهوت نگاه نکند و پرهیز کند به زودی برایش عادی میشود و دیگر در زحمت نیست؛ آنگاه از راه های صحیحی که در اختیارش هست بدون آنکه خود را رایگان از دست داده باشد استفاده میکند. آری عاقل چنین زندگی میکند و میداند آنچه او را از بیرون دعوت میکند به سودش نیست. او به پیامبران علیهم السلام تأسی و اقتدا میکند.او به خود میگوید: اگر این راه رفتنی و سودمند بود پیامبران که قابل ترین مردم اند میرفتند.برخی از امور چون مار ظاهری زیبا دارند و این ظاهر روکشی بر باطن زشت آنهاست. حضرت علی علیه السلام برای برخی از کارگزارانش مرقوم فرمود: مثل الدنيـا مثـل الـحـيـة لــيـن مسها قاتل سمها[۱]؛ دنیا چون مار است.
گاهی انسان غذای فاسدی را میخورد ولی پس از وارد شدن غذا به دستگاه گوارش او مسموم میشود؛ ولی کسی که دست بر مار میزند گویا همان وقت دست بر سم زده است.»
[۱]نهج البلاغه نامه ۶۸
"سخنرانی در انجمن اسلامی وین_اتریش ۱۳۶۹/۶/٩"
آفاق اندیشه ص۳۶۶،۳۶۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا