بخش پنجم: تنور گلی و نحوه ساخت آن
همین سازه سفالی بزرگ را خیلی ساده تر در بیابان و دشت هم می توان ساخت، البته با کمی تفاوت، اگر جایی هستید که باد می آید و زیاد هم نمی مانید، چاله ای استوانه ای و گود می کَنید، گِل درست می کنید و جداره چاله را با گِل می پوشانید، دقت بفرمایید ضخامت جداره گلی حداقل 5 سانتیمتر باشد، با کمی شُل جداره داخلی را صاف و یکدست می کنید. اگر می خواهید بدنه زیاد تَرَک برندارد، هنگام تهیه گِل، کاه یا علف خشک قاطی نمایید و بعد از ساخت جداره کمی به سازه فرصت دهید تا خشک شود، آتش را در این گودال درست کنید تا جداره پخته شود، بعد از پخته شدن می توانید نان را در آن بپزید. این نوع تنور ساده را ایلاتی ها و کسانی که در حال جا به جایی و کوچ بودند زمانی که برای مدتی چند روزه در جایی ساکن می شدند، درست می کردند.
بیشتر بدانیم، آموزشی، تنورها :
https://eitaa.com/naan_daan/199
نون دون، فروشگاه محصولات سالم:
https://eitaa.com/noon_doon