🔶۹ فوریه ۱۹۴۳ (۲۰ بهمن ۱۳۲۱)، آغاز کشتار وولین
🔸کشتار وولین –که در تاریخنگاری لهستانی به این نام شناخته میشود و در منابع اوکراینی از آن بهعنوان "تراژدی وولین" یاد میشود– شامل قتلعام گسترده شهروندان لهستانی بهدست ارتش شورشی اوکراین (UPA) و کشتار اوکراینیهای ساکن غرب اوکراین بهدست ارتش میهنی لهستان (AK) بود. این درگیری عمدتاً در مناطق وولین و گالیسیا رخ داد.
🔸ریشههای این تنش هزار سال پیش شکل گرفت، اما بهویژه پس از کنفرانس صلح پاریس در سال ۱۹۱۹ (۱۲۹۸) شدت یافت، زمانی که جامعه جهانی به لهستان اجازه داد گالیسیا را اشغال کند. شکست روسیه شوروی در جنگ ۱۹۱۸-۱۹۲۱ (۱۲۹۷-۱۳۰۰) با لهستان منجر به امضای معاهده ریگا در ۱۹۲۱ (۱۳۰۰) شد که برخلاف خواست جنبش استقلالطلب اوکراین، گالیسیا را به لهستان ملحق کرد. سربازان اوکراینی که در ارتش سیمون پتلیورا به لهستان برای دفاع از استقلالش کمک کرده بودند، به اردوگاههای کار اجباری فرستاده شدند. گالیسیا بهجای خودمختاری، تحت سیاست لهستانیسازی اجباری قرار گرفت و حتی نام منطقه به "مالوپولسکا" (لهستان کوچک) تغییر یافت.
🔸دولت لهستان، وولین و گالیسیا را سرزمینهای تاریخی لهستان میدانست و با اعمال سیاستهای سرکوبگرانه، روند لهستانیسازی این مناطق را با سرعت و خشونت اجرا کرد. این اقدامات باعث تشدید تنشهای اوکراینی-لهستانی شد و منجر به فعالیتهای تروریستی سازمان ملیگرایان اوکراین (OUN) در دهه ۱۹۳۰ (۱۳۰۰) گردید.
🔸آغاز کشتارهای گسترده با اقدامات پلیس کمکی اوکراین تحت فرمان نازیها رقم خورد. این نیروها عملیاتهای سرکوبی انجام دادند که...