🔶ارسال پیام ایستادگی
🔸تنها چند سال پیش بود که روابط حماس با تهران و دیگر اعضا محور مقاومت در اوج جنگ داخلی سوریه در سردترین وضعیت خود قرار داشت. این کاهش روابط میان ایران و حماس عموماً نتیجه تصمیمات دفتر سیاسی حماس بود که از سال ۲۰۰۷ خارج از نوار غزه رهبری این گروه را بر عهده داشته است.
🔸حتی در اوج این اختلاف و حمایت رهبری سیاسی حماس از معارضین سوری روابط ایران و حماس بهطور کامل قطع نشد. این موضوع علاوه بر سیاستهای تهران مرهون رهبری حماس در داخل غزه بهخصوص بازوی نظامی آن، گردانهای قسام بود که بهطور سنتی روابط گرمتر و نزدیکتری با تهران داشته و دارند.
🔸۱۰ ماه پس از زلزله هفتم اکتبر و در پی ترور اسماعیل هنیه در تهران، طی اقدامی غافلگیرکننده، حماس یحیی سنوار رهبر این گروه در غزه و از عوامل اصلی عملیات طوفانالاقصی را به رهبری دفتر سیاسی خود برگزیده است.
🔸طی هفتههای اخیر گزارشهای بسیاری از فشار ایالات متحده و اعراب بر رهبری سیاسی حماس در قطر جهت پذیرش آتشبس مطلوب اسرائیل مخابره شده بود، فشارهایی که ظاهراً با تهدید اخراج از قطر نیز همراه بوده است.
🔸انتخاب سنواری که طی ۱۰ ماه گذشته با موفقیت از چنگال اسرائیل گریخته و مقاومت علیه تهاجم همهجانبه اسرائیل را برعهده داشته است، ارسال پیام مقاومت و همبستگی با غزه از سوی رهبری حماس در مقابل فشارهای خارجی است. این انتخاب هر گونه آتشبس و مذاکرات آزادی گروگانها را در گرو توافق با غزه و نه رهبری خارجنشین آن قرار میدهد.
🔸جدای از اهمیت سیاسی انتخاب سنوار بهعنوان به نماد مقاومت فعال فلسطینیان در مقابل تلاش اسرائیل...