#فرونشست - بخش ۱
▪️ گفتاری در فرونشست زمین در حوالی تخت جمشید
در سالهای اخیر، شاهد پیدایش شکافهایی در برخی اراضی کشور هستیم، از جمله در حوالی برخی آثار هخامنشی هم این قضیه رخ داده است. این شکافها غالباً در اثر حرکت دامنهای (Mass wasting) و فرونشست زمین (Land Subsidence) رخ میدهد. بخشی از آن متأثر از عوامل طبیعی است و بخشی نیز به سبب برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی یا همان Overdrafting.
برخی رسانهها (به ویژه رسانههای باستانگرای غربگرا) از این قضیه به عنوان یک بحران منحصربفرد یاد میکنند و میگویند: «نظام میخواهد از این طریق، آثار باستانی را نابود کند».
در پاسخ به این سخنان میگوییم:
👈🏻 این اتفاق از جهت عوامل طبیعی آن، در اروپا، ایالات متحده و بسیاری کشورهای دیگر نیز ممکن است رخ دهد. کافی است عبارت Land Subsidence را در کشورهای گوناگون جستجو کنیم.
👈🏻 در نزدیکی آثار هخامنشی و دیگر نقاط، چندین امامزاده و مسجد هم وجود دارد. اگر در اثر شکاف زمین، آثار هخامنشی آسیب ببینند، این مساجد و امامزادگان هم آسیب جدی خواهند دید. از سویی، بسیاری از آثار باستانی هخامنشی، توسط نظام جمهوری اسلامی ایران، به ثبت جهانی یونسکو رسیدند. اگر نظام قصد نابود کردن آنها را داشت، میبایست آن آثار را دور از چشم جهانیان نگه داشته؛ سپس نابود میکرد، نه اینکه آن آثار را به عنوان میراث جهانی در سازمان Unesco به ثبت برساند. پس این ادعا که نظام قصد نابودی آثار هخامنشی را دارد، سخنی بیاساس است.
ادامه دارد...
@ir_bastan