🔮روز ۱۶ رجب المرجب روز بسیار باعظمتی است 💡💡
1️⃣در این روز بسیار با اهمیت امیر عالم وجود از خانه کعبه پابه عرصه گیتی نهادند:
2️⃣وقتی فاطمه بنت اسد (سلام الله علیها)از خانه خدا بیرون آمد، گفت: به راستی من بر زنهای پیش از خود برتری یافتم؛ زیرا آسیة دختر مزاحم (همسر فرعون) خدا را پنهانی در جایی عبادت کرد که دوست نمی داشت در آن مکان (یعنی کاخ فرعون) خدا را عبادت کند، مگر در حال ناچاری. و به راستی مریم دختر عمران درخت خشک خرما را با دستش تکان داد تا رطب تازه ای از آن بخورد، ولی من داخل خانه خدا شدم و از میوه های بهشتی و ورقها (یا روزیها)ی آن استفاده بردم.»
3️⃣هنگامی که علی( علیه السلام )بر سنگ سرخ بهشتی پا نهاد ، به سجده رفت و در همان حال چنین فرمود: « أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ أَنَّ مُحَمَّداً رَسُولُ اللَّهِ وَ أَشْهَدُ أَنَّ عَلِيّاً وَصِيُّ مُحَمَّدٍ رَسُولِ اللَّهِ وَ بِمُحَمَّدٍ يَخْتِمُ اللَّهُ النُّبُوَّةَ وَ بِي يُتِمُّ الْوَصِيَّةَ وَ أَنَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِين »
4️⃣مراسم نامگذاری:
مولود نورانی که در درون خانه خدا به دنیا آمده و چهار شبانه روز از او و مادرش با غذای بهشتی پذیرایی شده، برای نام گذاریش نیز خدای خانه باید تصمیم بگیرد، نه پدر و مادر و یا پدربزرگ و مادربزرگ. و چنین هم شد، خداوند منّت خویش را بر او کامل نمود و با جملاتی از عالم غیب به گوش فاطمه مادر نوزاد رساند که او را چه نام نهد.
وقتی ابوطالب (علیه السلام) قضیه خروج فاطمه بنت اسداز درون کعبه را شنید، به کنار کعبه شتافت و در همان ابتدا که فاطمه بنت اسد از شکاف کعبه بیرون آمد،
قنداقه از وی گرفت و روی به خدای عالم کرده عرضه داشت:
یا رب هذا الغسق الدجی / والقمر المنبلج المضی
بین لنا من أمرک الخفی / ماذا ترى فی اسم ذا الصبی
یعنی:
ای خداوند تاریکی و آفتاب و ماه! از آن امر و الطاف خفی خود بر ما روشن نما که ما اسم این کودک را چه بگذاریم.
جناب ابوطالب شنید صدای هاتفی را که از غیب می گوید:
یا أهل بیت المصطفى النبی / خصصتما بالولد الزکی
إن اسمه من شامخ العلی / علی اشتق من العلی
یعنی:
ای دودمان مصطفای پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، خداوند این نوزاد تازه را ویژه شما گرداند. نام او از ناحیه خداوند است و او علی است که مشتق شده از نام خداوند.
5️⃣فاطمه بنت اسد می گوید:
پس هنگامی که خواستم [از کعبه] خارج شوم، هاتفی [از غیب] مرا ندا داد: ای فاطمه [او را] به نام علی نام گذاری کن! پس او علی است و خدای علیّ اَعْلی است که می گوید: به راستی، اسم او را از اسم خودم جدا ساختم و او را به ادب خود پرورش دادم و او را بر پیچیدگیهای علم خود آگاه ساختم و او کسی است که... بر بام خانه من اذان خواهد گفت و مرا تقدیس و تمجید خواهد نمود. پس خوش به حال کسی که او را دوست بدارد و اطاعتش کند و وای بر کسی که او را دشمن بدارد و نافرمانی کند.»
آن گاه فاطمه بنت اسد روی به خانه نهاد. شخصی به سرعت خود را به ابوطالب و خانواده او رساند و بشارت ولادت علی علیه السلام را داد. همه خانواده که در پیشاپیش آنها محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) قرار داشت، به استقبال فاطمه و نوزادش آمدند
6️⃣محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله) نوزاد را در بغل گرفتند
حال هنگامه ی قرائت کتب آسمانی از لسان خوش بیان قرآن ناطق است:
چون نگاه حضرت امیر (علیه السلام) بر جمال بی مثال رسول خدا (صلّى اللّه علیه و آله) افتاد، شاد شد و خندان گردید و گفت: السّلام علیك یا رسول اللّه و رحمه اللّه و بركاته
پس به قدرت حق تعالى شروع كرد به تلاوت سوره مؤمنون: «بسم اللّه الرّحمن الرّحیم قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ هُمْ فِی صَلاتِهِمْ خاشِعُونَ».چون این آیه را خواند، رسول خدا (صلّى اللّه علیه و آله) فرمودند: به تحقیق كه آنان (مؤمنان) به وسیله تو به فلاح و رستگارى دست یافتن د. آن گاه امیر المؤمنین (علیه السّلام) ادامه آیات را خواندندتا «أُولئِكَ هُمُ الْوارِثُونَ الَّذِینَ یَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِیها خالِدُونَ». سپس حضرت رسول (صلّى اللّه علیه و آله) فرمودند: به خدا سوگند تو امیر آنها هستی، از طعام علمت به آنها خواهی داد و آنها استفاده می كنند و تویى راهنماى ایشان، و به تو هدایت می یابند».
7️⃣ رسول مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) زبان خویش را در دهان او قرار دادند و اذان و اقامه در گوش او خواندند.
8️⃣آن گاه ابوطالب شتران زیادی را به عنوان ولیمه این نوزاد قربانی نمود و تمام مردم را نیز دعوت نمود؛ به این صورت که اوّل هفت بار خانه خدا را طواف نمایند، آن گاه داخل خانه ابوطالب روند و بر علی (علیه السلام )سلام نمایند.
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
دانابی شو؛ دانا شو!👇👇
📚
@dastanak_ir