.#بهتر_است_بدانیـــــــــم...
🍁 #پایــــیــــز (۹)🍁
♦️♦️ادامه توصیه های پاییزی:
👇👇 در ادامه مبحث توصیه های پاییزی:
✔️شیر و لبنیات در پاییز:
👈🏻در مورد لبنیات، بحث بسیار گسترده و وسیع است .
🥛در طب سلامت محور،شیر تازه دوشیده شده را گرم و تر می دانند. و ما خوراکیهای گرم و تر را برای فصل پاییز می پسندیم.
👈🏾اما تاکید فراوان شده است که شیر تازه دوشیده شده باشد و گفته اند که حتی گرمی پستان دام در آن مانده باشد منظور شدت تازگی و دست نخوردگی شیر است.
👈🏼 یعنی انرژی حیاتی حیوان را هنوز در خود نگه داشته باشد تا بتواند گرمی و تری ملایم طبع را انتقال دهد.
👈🏽 یکی از رطوبت هایی که به رطوبت غریزی ما آدم ها خیلی نزدیک است و موجب طول عمر ما می شود از شیر تازه گرفته می شود. یکی دیگر هم رطوبت انگور است.
👈🏼به همین دلیل بیشتر توصیه می شود شیر تازه را به شرط آنکه تغییری در ترکیب آن داده نشود و به عبارتی دست کاری و فرآوری نشده باشد استفاده کنیم و این بهترین شیر است؛ مزاج گرم و تر دارد و بنیه ی را قوی می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند و با ضعف ایمنی که گفتیم در فصل پاییز پیش می آید مقابله می کند و یک غذای کامل هم هست که با مزاج گرم و تر مناسب فصل پاییز است.
👈🏼 اما شیرهای پاکتی و صنعتی این ویژگی را ندارند و ما توصیه نمی کنیم.
👈🏻در مورد لبنیاتی که محصولات و فراورده های شیر طبیعی و تازه هستند محصول گرم و تر دیگری نداریم به جز کره و یا خامه که آنها را خیلی لبنیات حساب نمی کنیم و بیشتر جزو روغنها و چربیها محسوب می شوند یعنی کره و خامه آنقدر از ذات شیر دور شده اند که نه در طب جدید و نه در طب کهن دارای خواص لبنی به حساب نمی آیند.
👈🏼روغن حیوانی یعنی روغنی که از شیر گرفته شده است و کره حیوانی مزاجی گرم و تر دارند و مفیدند اما جزو لبنیات نیستند.
👈🏽خامه یا سرشیری که از شیر گرفته می شود هم مزاج گرم وتر دارد و در فصل پاییز خوب است اما جزو محصولات لبنی حسابش نمی شود و خواصش با لبنیات متفاوت است.
👈🏾 اما ماست و دوغ هر دو سرد و تر هستند و ما در فصل پاییز توصیه نمی کنیم که خورده شوند و اگر کسی به حسب خطا یا عادت مصرف کرد حتماً باید مصلحاتش را استفاده کند.
👈🏼پنیر اگر پنیر تازه باشد رطوبت خوبی دارد و به شرط آنکه زیاده روی نشود در پاییز مفید است.
👈🏼بیشترین خاصیت پنیر، مربوط به پنیر تازه ست و با کهنه شدن مضر تر می شود.
🔻نحوه درست کردن پنیر آسان است. قبلا هم توضیح دادیم.
🔻شیر را بجوشانید. به نقطه جوش که رسید و کف کرد و بالا آمد مقداری سرکه ی طبیعی انگور یا ماست ترش به آن اضافه کنید و کمی بگذارید به جوشیدن ادامه دهد. چند لحظه و بعد شعله را خاموش کنید و اجازه دهید قسمتی که بسته شده و تجبن پیدا کرده یعنی قسمت پنیری در وسط جمع شود و از صافی رد کنید. این دلمه پنیر تازه دارای عالی ترین رطوبت شیر است و رطوبت رسان عالی بدن هم هست.
👈 بعضی ها دوست دارند رطوبت آن را کم کنند و آن را در پارچه ای می پیچند و چیز سنگینی روی آن می گذارند و صبر می کنند تا آب آن برود و به یک پنیر سفت تبدیل شود.
👈🏼👈🏼توصیه می کنم در نواحی خشک به همان صورت تر و تازه یعنی با مقداری رطوبت همراه ، کمی نمک بزنید و استفاده کنید. مفید تر است.
👈🏼در ظرف در بسته می توانید تا یک هفته در یخچال نگه دارید . البته علی رغم اینکه تری بسیار عالی دارد باید حواسمان باشه که سردی با خود دارد وباید با مصلحاتی مثل زیره، سیاهدانه و عسل و گردو که در توصیه های اسلامی وارد شده استفاده شود.
👈🏽اما یادتان باشد، پنیر را غذای روز و به خصوص صبح نمی دانیم یعنی پنیر غذای شب و شام است و توصیه می کنیم در شب برای آرامش و خواب و برای رفع استرس ها و تری بخشی ملایم بدن استفاده شود.
📳 https://eitaa.com/daroshefaenarjeskhatoon313