📝 سرمقاله | پیام ارسال شد(بخش اول)
🔹روزِ قدسِ امسال مقداری از سالهای پیش متفاوت بود. شرایط خاصّ منطقه و درگیری شدید جبههی کفر و ایمان در چندین جبهه از یک سو و تهدیدهای متعدّد دشمنان نسبت به جمهوری اسلامی ایران، از جملهی عواملی است که راهپیمایی این روز را متفاوت کرده بود.
🔹رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در پیامی که شب پیش از روز قدس صادر شد، به حسّاسیّت و اهمّیّت این روز اشاره کردند و فرمودند: «امسال این راهپیمایی به نظر من اهمّیّت بیشتری دارد. ملّتهای دنیا طرفدار ما هستند؛ آنهایی که ما را میشناسند، طرفدار ملّت ایرانند لکن برخی از سیاستها و دولتها که مخالفند، علیه ملّت ایران تبلیغات میکنند: وانمود میکنند وجود اختلاف را؛ وانمود میکنند وجود ضعف را. راهپیمایی شما در روز قدس همهی این ترفندها و سخنان باطل را ابطال خواهد کرد.» ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
🔹روز جمعه هشتم فروردینماه، به عنوان آخرین جمعهی ماه مبارک رمضان، شهرها و روستاهای سراسر ایران شاهد حضور گسترده و پُرشور مردم متدیّن و موقعیّتشناس ایران بود. از پایتخت کشور گرفته تا هزاران روستای دورافتاده، مردم با زبان روزه به میدان آمدند تا نشان دهند مردمی فهیم و بابصیرت هستند که همچون موقعیّتهای خطیر گذشته در این نیم قرن، با حضور خود بر معادلات اثر گذاشته و محاسبات را تغییر میدهند.
🔹رهبر معظّم انقلاب اسلامی، در خطبههای عید سعید فطر، به این حضور پُرشور و پُرمعنا اشاره کردند و در این مورد فرمودند: «ختم ماه رمضان هم به این راهپیمایی پُرشور و پُرمعنا انجام گرفت؛ مردم ــ ملّت ایران ــ در جمعهی آخر ماه رمضان حرکت عظیمی را انجام دادند و مطالب زیادی از این اجتماع عظیم مردم به دنیا منعکس شد؛ آنهایی که باید بفهمند، آنهایی که باید بشناسند ملّت ایران را، خیلی پیامها را از این اجتماع عظیمِ شما مردم عزیز در تهران، در شهرهای گوناگون ــ بزرگ و کوچک ــ [دریافت کردند و] مردم توانستند این پیام را برسانند و کار بسیار مهمّی انجام گرفت. رشد قلبی همراه با تلاش سیاسی و تحرّک ایمانی، دستاورد این ماه رمضانی بود که گذشت؛ این را حفظ کنیم.»
🔸راهپیمایی خاص، در شرایط خاص
این حضور چه پیامهایی داشت و مخاطب این پیامها چه کسانی هستند؟ پاسخ به این سؤال مهم، قبل از هر چیز، مستلزم توجّه به شرایط خاصّی است که بر کلّ منطقهی غرب آسیا به طور عام و بر کشورمان ایران به طور خاص، حاکم است. اگر بخواهیم به طور خلاصه به این شرایط اشاره کنیم، وضعیّت عبارت است از درگیری در یک جنگ پیچیده و چندجانبه؛ دشمن از سویی چنین وانمود کرده و میکند که به دنبال دیپلماسی و حلّ چالشهای خود با ایران از طریق مذاکره است و به این ترتیب، افکار عمومی داخل کشور را به طور ویژه هدف گرفته تا خود را صلحطلب و اهل مذاکره و، در مقابل، جمهوری اسلامی ایران را بیمنطق و عامل بیثباتی و افزایش تنش جلوه دهد ــ ماجرای ارسال نامه از سوی ترامپ، محور اصلی این عملیّات روانی و دیپلماتیک است ــ درعینحال و به موازات این فضاسازی، خطّ ارعاب نیز بهشدّت دنبال میشود و در چند هفتهی اخیر، تقریباً روزی نبوده است که خالی از بازی دشمن در میدان ارعاب باشد؛ ارسال بمبافکنهای دورپرواز به جزیرهای در اقیانوس هند و فضاسازی گستردهی رسانهای دربارهی حضور این جنگافزارها، در کنار تهدیدات آشکار و مستقیم شخص رئیسجمهور آمریکا دربارهی بمباران ایران، از نقاط برجستهی این خط هستند.
🔹البتّه موارد فوق در یک بستر مهمتر ارائه و القا میشوند؛ ناامیدسازی و، به دنبال آن، منفعل کردن ملّت ایران. ارعاب وقتی کارآمد و مؤثّر است که جامعهی هدف نسبت به توانایی و قدرت خود دچار تردید و تزلزل شود و، در مقابل، دشمن را قدرتی بلامنازع تصوّر کند. دشمن میکوشد قدرت و تواناییهای کشور را در حوزههای مختلف ــ اعم از دفاعی، علمی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مانند اینها ــ زیر سؤال ببرد و با ترویج گستردهی ادّعای ناکارآمدی نظام، بستر را برای ارعاب و به دنبال آن موجّهسازی تسلیم، فراهم کند. بنابراین، حضور گستردهی مردم در راهپیمایی روز قدس را باید در میانهی چنین جنگ ترکیبی و پیچیدهای دید و تحلیل کرد و پیامهای آن را برشمرد.
🔸حمایت از فلسطین
اوّلین معنا و پیام حضور گستردهی مردم ایران در راهپیمایی روز قدس، اعلام مجدّد حمایت از آرمان فلسطین است. این همبستگی و حمایت اگرچه از ابتدای انقلاب وجود داشته امّا با توجّه به وضعیّت خاصّ فلسطین طیّ حدود دو سال اخیر، اهمّیّت و معنای بیشتری دارد. در کمتر از دو سال اخیر، بیش از پنجاه هزار فلسطینی در غزّه به شهادت رسیدهاند که اکثریّت آنها کودکان و زنان هستند.
📝 ادامه👇