💧اهمیت آب و منشأ آسمانی نعمتها:
🌱طب اسلامی و سنتی همواره بر اهمیت آب سالم و همچنین استفاده از نعمتهای طبیعی که خداوند فراهم کرده، تأکید دارند.
🌱این نگاه که منشأ تغذیه و درمان، در طبیعت و خلقت الهی است، یک اصل اساسی در این مکاتب درمانی است.
#آب #گیاه
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
🌿گیاهدرمانی (فیتوتراپی):
🌱بخش عظیمی از درمانها در طب ایرانی اسلامی متکی بر استفاده از گیاهان دارویی است.
🌱تأکید بر اینکه درختان و گیاهان دارای خواص درمانی و غذایی هستند، کاملاً منطبق با اصول این طب است که در آن، گیاهان به عنوان دارو و غذا برای حفظ سلامتی و درمان بیماریها مورد استفاده قرار میگیرند.
#گیاهان
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
🌴کاربرد اجزای مختلف گیاه:
🌱در طب اسلامی، به جای دور انداختن، از اجزای مختلف یک گیاه (مانند میوه، برگ، ریشه، پوست، صمغ و...) برای مقاصد درمانی و بر اساس خواص و مزاج آنها استفاده میشود.
🌱طب جامع و نگاه به خلقت:
این دیدگاه با نگاه جامع و توحیدی طب اسلامی سازگار است که در آن، تمام اجزای طبیعت و خلقت دارای حکمت و فایدهای برای انسان هستند و باید برای حفظ سلامتی و درمان از آنها استفاده کرد.
#گیاهان #طب_اسلامی
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
📆 #چهارشنبه
اللهم عجل لولیک الفرج
📿 ذکر 100 مرتبه
☀️یا حی یا قیوم
☀️7 آبلن
☀️7 جمادی الاولی
☀️29 اکتبر
🔸هرکس می خواهد معده ش آزارش ندهد، در بین غذا آب نخورد.
#تقویم
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
✅اهمیت گوشت تازه ماهی
🔸جواز و منبع غذایی: تصریح قرآن به خوردن گوشت تازه دریا، نشاندهنده جواز و اهمیت تغذیهای آن است.
🔸در واقع، ماهی به عنوان یک غذای اصلی و حیاتی معرفی شده است.
🔸تازه بودن گوشت (ماهی)، از دیدگاه طب اسلامی و روایات، بسیار مهم تلقی میشود.
🔸ماهی به دلیل لطافت گوشت، سریعاً فاسد میشود.
بنابراین، مصرف ماهی تازه بهترین نوع آن دانسته شده و از مصرف ماهی مانده و کهنه که تولیدکننده سودای زیاد و غیرطبیعی است، نهی شده است.
#ماهی #طب_اسلامی
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
🌱شکر نعمت ماهی (با توجه به طبع سرد آن) مستلزم رعایت مصلحات و پرهیز از مضرات است.
👈 یعنی برای بهرهمندی کامل از خاصیت آن و جلوگیری از آسیب، باید آن را با خوراکیهای گرم مصرف کرد.
🍃روایات معصومین (ع) ضمن تأیید فواید ماهی، بر تنظیم طبع آن و پرهیز از سوء مصرف تأکید فراوان دارند:
✅فواید ماهی (در صورت مصرف صحیح):
🐟ماهی، مولّد نطفه است و به تولید اسپرم سالم کمک میکند، به ویژه در افراد گرم مزاج باعث تقویت نیروی جنسی میشود.
🐟برای تقویت و چاق شدن بدن (به ویژه در زنان) مفید است، اگر به صورت کباب و با مصلحات مصرف شود.
🐟درمان کننده برخی مشکلات ناشی از غلبه حرارت و خشکی مانند سرفههای خشک و ضعف کبد و کلیه ناشی از حرارت است.
🐟تولید بلغم و سودا: مصرف مداوم و بدون مصلح ماهی، به دلیل تولید خون لزج و بلغمی، بدن را لاغر و فاسد کرده و بلغم را افزون میکند. ماهی شور یا دودی نیز تولیدکننده سودا است.
#ماهی #طب_اسلامی
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
18.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 هشدار جدی طب اسلامی!
❓ماهی خوردی؟ این ۲ دقیقه زندگیات را نجات میدهد!
اگر ماهی میخورید، این ویدیو را از دست ندهید!😳
👈خداوند در سوره نحل (آیه ۱۴) از "گوشت تازه" دریا بهعنوان یک نعمت بزرگ یاد میکند. اما آیا میدانستید این نعمت، اگر با آداب صحیح مصرف نشود، میتواند بسیار خطرناک باشد؟
❌ اگر بعد از ماهی این کار را انجام دهید، خودتان را در معرض فلج و سکته قرار دادهاید! (به نقل از امام صادق علیهالسلام).
حتماً ببینید: مصلح اصلی ماهی چیست و چرا نباید ماهی را با ماست یا تخممرغ بخوریم؟
👈استاد مهدی کمیجانی دکتری حرفه ای طب ایرانی اسلامی
#طب_اسلامی #ماهی #سوره_نحل #سلامتی #تغذیه_سالم #سبک_زندگی_اسلامی
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
🍃دیدگاههای طب اسلامی و روایات در مورد ماهی:
از آنجا که آیه ۱۴ سوره نحل به خوردن "گوشت تازه" (ماهی) اشاره دارد، مطالب طب اسلامی در مورد ماهی و آداب مصرف آن بسیار حائز اهمیت است:
🔹طبع و مزاج ماهی:
به طور کلی، در طب سنتی و اسلامی، ماهی طبع سرد و تر (بلغم) دارد.
🔹مصرف ماهی برای افراد با مزاج سرد (بلغمی یا سوداوی) یا کسانی که غلبه بلغم یا سردی در مغز و معده دارند، مضر دانسته شده است.
#ماهی
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
🍃آداب و توصیههای مصرف ماهی:
🔹برای کاهش سردی و مضرات ماهی، تاکید زیادی بر مصرف آن با مصلحات گرم شده است:
🍯خرما و عسل:
پس از ماهی، حتماً خرما یا عسل خورده شود تا از غلبه "رگ فالج" (عامل سکته یا فلج) جلوگیری شود.
🔸ادویههای گرم:
استفاده از ادویهها و چاشنیهای گرم مانند زنجبیل، فلفل سیاه، آویشن، دارچین، و گلپر توصیه میشود.
🔸آبغوره و سماق:
مصرف ماهی کباب شده با آبغوره و سماق (برای افراد گرم مزاج) برای دفع مواد زائد صفراوی یا دموی مفید است.
🔸نارنج:
آب نارنج به عنوان تنها طعمدهنده ترشی که مزاج گرمی دارد، برای مصرف با ماهی مناسب است (برخلاف آبلیمو و سرکه).
🔸پخت مناسب: بهتر است ماهی به صورت کباب شده روی آتش و تازه مصرف شود و از مصرف ماهیهای کهنه و شور یا ماهی سرخ کرده (در روغن زیاد) پرهیز شود.
#ماهی
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
✅نقش خرما و عسل در تعدیل مزاج ماهی در طب اسلامی
👈 مهمترین و مشهورترین توصیه در روایات اهل بیت (ع) در مورد مصرف ماهی، استفاده از خرما و عسل بلافاصله پس از آن است.
👈این دو ماده به عنوان مصلح اصلی و استراتژیک برای خنثی کردن سردی و عوارض ماهی معرفی شدهاند.
🌱 روایت کلیدی از امام صادق (ع):
هر کس شب بخوابد در حالی که در شکمش ماهی باشد و آن را با خرما یا عسل دنبال نکرده باشد، رگ فلج (سکته یا سستی اندام) پیوسته بر او ضربه میزند تا صبح شود."
#ماهی #خرما #عسل
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
❌پرهیزات مصرف همزمان ماهی
🔹لبنیات: خوردن همزمان ماهی با ماست، دوغ و شیر به شدت نهی شده است، زیرا هر دو طبع سرد دارند و باعث عوارض گوارشی و بیماریهای مزمن (مانند برص و اماس) میشوند.
🔹تخم مرغ و گوشت: مصرف همزمان ماهی با تخم مرغ یا گوشت قرمز/مرغ به دلیل تداخل در هضم پروتئین و تولید بیماریهای گوارشی توصیه نمیشود.
🔹خوابیدن: خوابیدن بلافاصله پس از خوردن ماهی به دلیل افزایش سردی بدن و اختلال در هضم، میتواند ریسک بیماریهای ناشی از سوء مزاج سرد مانند فلج یا سکته را افزایش دهد. حداقل ۲ تا ۳ ساعت فاصله توصیه شده است.
🔹آب سرد: بلافاصله بعد از ماهی نباید آب نوشید و غسل با آب سرد بعد از خوردن ماهی نیز سستی بدن ایجاد میکند.
#ماهی #پرهیزات
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib
سوال مسابقه روز هفتم :
❌❌✅✅👇👇
هدیه یک میلیونی از خدمات مجموعه رایحه سیب
دویست هزار تومان بن فروشگاهی
دویست هزار تومان از خدمات سلامت کده
ششصد هزار تومان دوره های آموزشی
👇👇
لینک پاسخگویی:
https://www.digisurvey.net/u/kish-2roze/1aul3
از محتواهای امروز کانال مجموعه رایحه سیب می تونید جواب سوال مسابقه رو انتخاب کنید.
به دو نفر از شرکت کنندگان یک میلیون تومان از خدمات مجموعه رایحه سیب تقدیم می گردد.
#مسابقه
شماره ۶
🍎مجموعه طبی رایحه سیب👇👇
@rayeheyesib