─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌗◁امام صادق عليهالسلام در روايتی ميفرمايد: «لَوْ أَنَّ مُؤْمِناً فِي جَزِيرَةٍ مِنْ جَزَائِرِ الْبَحْرِ لَابْتَعَثَ اللَّهُ لَهُ مَنْ يُؤْذِيه»يعني اگر مؤمنی به تنهايي در جزیره دورافتادهاي زندگی کند، خدا کسی را به آن جزیره ميفرستد، تا اذیتش کند. چرا؟ چون مؤمن باید آزموده شود؛
🌀بر خلاف كافر كه خدا وسایل خوشیاش را در اين دنيا فراهم ميکند؛ اما بهرهمندي كافر از آنها در واقع عذاب املاء و استدراج است. خداوند در قرآن میفرماید:
📖إِنَّمَا يُرِيدُ اللّهُ لِيُعَذِّبَهُم بِهَا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَتَزْهَقَ أَنفُسُهُمْ وَهُمْ كَافِرُونَ
💬يعني خدا کفار را آرام، آرام به سوي عذاب میکشاند، تا عذابشان سختتر شود. در حاليكه خدا برای مؤمن گرفتاریهايي را پیش میآورد، تا به وسيله آنها او را بيازمايد و در نتيجه تحمل و صبر در مقابل آنها درجاتش عالیتر
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌓◁از همينرو حتی اگر مؤمن در جزیرهاي تنها باشد، خداوند كسي را براي آزار و اذيت او ميفرستد.
🌀بلا برای انسانهای خوب خدا باعث رشد و ترقی است . کمبودها و فقر نداری همه خوبان خدا موجب حرکت و بالا رفتن است .
دانه های تسبیح را ببین!چرا دانه ها به راحتی جابجا شده و پیش و پس می شوند؟
💬چون قسمتی از تسبیح خالی است،و چون خالی است به حرکت در آمده و پیش و جلو می روند و گرنه اگر همان قسمت هم پر از دانه بود به حتم قفل و بی حرکت می شدند.
☄می خواهم بگویم : نقص ها ، کمبود ها در زندگی زمینه ساز رشد و حرکت و تعالی آدم ها را رقم می زند.
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌗◁مادرها ، به وقتش بچه ها را از شیر می گیرند،ولی بچه ها مثل ابر بهار اشک می ریزند،مادرها اما هیچ اعتنایی نمی کنند،بیچاره بچه ها خبر ندارند که این مادر های مهربان می خواهند برابر شان سفره هایی از غذا پهن کنند.
🌀ای خوشا به حال آنها که گرفتن های خدا را از این دست بدانند.ای خوشا به احوال آنها که بدانند اگر خدا چیزی را از آدمی می گیرد، نمی گیرد جز انکه می خواهد بهتر و بیشترش را بدهد.
💬شاید یه نفر بپرسه خب چرا کافران در ناز و نعمتند ضمن این که خیلی ازشیعیان هم گنا ه میکنندو دنبال رشد و تقرب و این حرفها نیستند
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌓◁بزارید یه مثال بزنم اگر لکه ای روى لباس سفيد شما بیفتد ، صبر مىكنيد تا به منزل برويد و لباس خود را عوض كنيد. اگر لکه ای روى لباس سیاه شما بیفتد ، صبر مىكنيد تا آخر هفته با لباسهای دیگر آنرا میشویید و اگر لکه ای روى قالى زير پاى شما بریزد، آن را رها مىكنيد تا مثلًا شب عيد به قالى شويى ببريد.
🌀خداوند نيز با هركس به گونهاى رفتار مینمايد و بر اساس شفّافيّت يا تيرگى روحش، كيفر او را به تاخير مىاندازد.از آنجا كه خداوند اولياى خود را دوست دارد، لذا اگر خلافى كنند، فوراً آنان را با قهر خود مىگيرد تا متذكّر شوند
💬چنانكه خداوند در قرآن مىفرمايد:اگرپیامبر بر ما افترا بندد حتما دست راست او را گرفته و رگ قلبش را قطع مىكنيم «وَ لَوْ تَقَوَّلَ عَلَيْنا بَعْضَ الْأَقاوِيلِ لَأَخَذْنا مِنْهُ بِالْيَمِينِ ثُمَّ لَقَطَعْنا مِنْهُ الْوَتِين
🍃الحاقة: 44 الى 46
─┅═༅1⃣4⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌗◁و همچنين اگر مؤمنين خلافى كنند، چند روزى نمىگذرد مگر آنكه گوشمالى مىشوند. امّا اگر نااهلان خلاف كنند، خداوند به آنان مهلت ميدهد و هرگاه مهلت سرآمد، آنان را هلاك مىكند: «و جعلنا لمهلكهم مَوعداً» و اگر اميدى به اصلاحشان نباشد، خداوند حسابشان را تا قيامت به تأخير مىاندازد و به آنان مهلت میدهد تا پيمانه شان پر شود. «انّما نُملى لهم ليزدادوا اثماً
👤ازامام صادق علیه السلام كه می فرمایند :
اذا اراد الله بعبد خیراً عجل عقوبته فی الدنیا واذا اراد بعبد سوء امسك علیه ذنوبه حتی یوافی بها یوم القیامه
🌀هرگاه خدواند خوبی بنده ای را بخواهد درهمین دنیا كیفرش دهد وچون برای بنده ی بد بخواهد گناهانش را نگه دارد تا درروز قیامت كیفرببیند .
─┅═༅1⃣5⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌓◁بعضی ها می پرسند: دستور به صبر و تحمل، یک دستور مخدر است، زیرا مثلا اگر ظالمی به انسان ظلم کند و ما صبر کنیم، موجب گستاخی بیشتر ظالم خواهد شد،
🌀کمونیستها نیز یکی از اشکالاتشان به اسلام و دین همین بود میگفتند: دین انسان را به صبر و تحمل در برابر ظالمان و استثمارگران دعوت کرده، پس دین مانند افیون، مخدر است.
💬پاسخ این که: در اینجا مثل موارد متعدد دیگر، تحریف حقایق شده است، واژه صبر که به معنی عزم و اراده قاطع و استقامت در برابر تلخیها و در برابر ظلم و ستم است، درست به عکس به معنی عجز و تسلیم تحریف شده است، اگر ما به لغت و آیات قرآن و گفتار معصومین علیه السلام رجوع کنیم، میبینیم که صبر و استقامت، موجب ظلم ستیزی و طاغوت زدایی است، نه موجب امضای ظلم و تثبیت طاغوت است.
─┅═༅1⃣6⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌓◁بنابراین چنین شبهه ای یک نوع غلط اندازی و اشتباه افکنی است. چرا که اسلام با کمال صراحت دستور میدهد: «فقاتلوا التی تبغی حتی تفیء الی امر الله; با طبقه ستمگر نبرد کنید تا تسلیم فرمان خدا شود.»
👤و علی علیه السلام میفرماید: «لن تقدس امة لا یؤخذ للضعیف فیها من القوی غیر متعتع; هرگز امتی که حق ضعیفان را از زورمندان با قاطعیت نگیرد، پاک و پاکیزه نمیشود.» و قبلا ذکر شد که قرآن نیروی انسان با استقامت را ده برابر نیروی انسانی که استقامت ندارد میداند، با توجه به این امور، به بیاساس بودن چنین شبهه ای آشکار میگردد.
🌀بخاطر همین وقتی حضرت زهرا سلام الله علیها مورد ظلم واقع میشوند سکوت نمی کنند حتی برای احقاق حق فدکشان فریاد میزنند . اینجا صبر دیگر معنا ندارد .
─┅═༅1⃣7⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌗◁یکی از نسخه های خوب برای درمان بی صبری و جزع و فزع در مشکلات توجه به شرایط سختر دیگران است در روایت داریم
📖 أُنْظُرْ إِلى مَنْ هُوَ دُونَكَ وَ لاتَنْظُرْ إِلى مَنْ هُوَ فَوْقَكَ به پایین دست خود نگاه كن، نه به بالا دست خود.
🌀درست است كه در بعضى مادّیات و ثروتها بالاتر از تو هستند، امّا دقت کن ببین تو هم شرایط خوبی داری که بسیاری آرزوی آنرا دارند .؟!
💬همه چیز را من حیث المَجموع باید نگاه كرد. خداوند علیم و حكیم همه ى بلاها را با عدل و ترازوى مساوات تقسیم كرده است.
☄«أَلْمَصائِبُ بِالسَّوِیَّةِ مَقْسُومَةٌ بَیْنَ الْبَرِیَّةِ گرفتارى ها و ابتلائات به صورت مساوى و یكسان میان مردم تقسیم شده است.»
─┅═༅1⃣8⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌗◁همین الان بزرگترین مشکل زندگی را مد نظر بگیرید ،حالا سوال اینکه آیا شرایط بدتر از این میتونست باشه یا ؟؟
👤بزرگی نقل ميکردند ايامي که ايشان در بيمارستان در تهران بستري بودند، مرحوم علامه اميني در تهران از دنيا رفتند و جسد ايشان را به نجف منتقل کردند در کنار کتابخانه ي ايشان دفن کردند. ميفرمودند: من به عيادت ايشان در بيمارستان رفتم. حال ايشان به شدت وخيم بود. ساعت آخر عمر ايشان بود. خدمت ايشان رفتم و سلام کردم. معمولاً وقتي به عيادت ميروند،سؤال ميکنند: حال شما چطور است؟ پاسخ بيمار هم اين است که بهتر هستم، همانطور هستم يا بدتر شدم! من به ايشان عرض کردم: حال شما چطور است؟ ايشان هيچکدام از اين سه پاسخ را ندادند. اينکه انسان بايد بندگي را از اين شخصيتهاي برجسته ياد بگيرد. به من فرمودند:
🌀بهتر از بدتر هستم. گفتند: اين جمله يعني چه؟ فرمود: معناي اين جمله شکر خدا کردن است. من اگر بدتر از اين بودم چه ميکردم؟
─┅═༅1⃣9⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌓◁یک شیعه وقتی به زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها نگاه میکند با این همه سختی و مشکل مثل کوه استقامت بودند
🕊اما کاری کردند که بالاخره همین بانو در بستر بیماری افتاد و ذره ذره در مقابل دیدگان امیرالمؤمنین علیه السلام آب شد. تا اینکه بعد از ماجرای جسارت به حضرت زهرا ارواحنا فداه در کوچه، حال حضرت وخیم تر شد و در بستر افتاد.
🌀آنقدر غم و اندوه بر حضرت زهرا ارواحنا فداه مستولی بود که ساعت به ساعت از حال میرفت.
💬در یکی از روزها بلال را فراخواند و از او خواستند اذان بگوید تا یاد روزهای پیامبر صلوات الله علیه برایشان زنده شود. چراکه بلال بعد از شهادت آن حضرت برای کسی اذان نگفته بود.
─┅═༅2⃣0⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌗◁بلال! اذان بگو که، یاس کبود دلتنگ است اذان بگو که اذان تو، آسمان رنگ است
🕊اذان بگو که پس از رحلت رسول خدا مصاحب دل من، ناله شباهنگ است
🕊اذان بگو به صدای بلند، افشا کن که پشت پرده ایمان، فریب و نیرنگ است
🕊بلال برو بالای مأذنه بگو چه خبر شده! بگو که پاره تن پیغمبر صلوات الله علیه رنجها دیده!
🕊اذان بگو که بدانند بعد پیغمبر نصیب آینههای خدانما سنگ است
🕊نه من غبار یتیمی نشسته بر رویم ببین جمال آینههایم مکدر از زنگ است
🕊بیبی زهرا سلام الله علیها دلتنگ اذان بلال شده، ولی نه هر اذانی
─┅═༅2⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🕊📓🕊༅═┅─
🌓◁بلکه تنها اذانی که بگوید:
🕊بگو که اشهد ان علی ولی الله بگو که لحن مناجات من غم آهنگ است
🕊بگو آی مردم! این همان علی است که پیغمبر در جلوی چشمان شما دستش را بالا آورد، حالا عدهای همان دستها را با طناب بستند! و کشانکشان به سوی مسجد میبرند! ایوای بر شما!
🕊بگو که فاطمه در حشر اگر ناز کند کُمیت جمله شفاعت کنندگان لنگ است
👤بلال به این مردم یک پیغام دیگری را هم برسان:
🕊بگو که فاطمه این یکی دو روز مهمان است سفر به خیر بگویید وقت ما تنگ است
─┅═༅2⃣2⃣༅═┅─