🔶از میدان تبلیغات تا میدان جنگ
ضربه بزنید:
🔸با موارد گفتهشده در بخشهای قبلی، ایران تصمیم گرفت تا برنامهی توسعهی پهپاد بالپرندهی سنگین را شروع نکند، زیرا چالشهای فناورانهی بسیاری داشت که غولهای صنعت هوافضا با صرف میلیاردها دلار پول و زمان طولانی، در حلشان شکست خورده بودند، این مسئله جز معدود مواردی بود که دیدگاه عملیاتی بر شوی تبلیغاتی در ایران غلبه کرد و از هدر رفت بودجه جلوگیری شد. مسئلهی دیگر نیز بودجه است، حتی اگر ما میتوانستیم به چالشهای گفتهشده در بخش سوم غلبه کنیم و یک پهپاد کاملا پنهانکار سنگین را بسازیم، تولید انبوه آن مشکلاتی را در پی داشت زیرا هزینهی ساخت و بهکارگیری این پهپادها از یک جت جنگندهی نسل ۴.۵ نیز بیشتر است و گاها به ۱۰۰ میلیون دلار میتواند برسد!
🔸علیرغم بودجهی پایین نظامی اما با اتخاذ تصمیم درست، ایران توانست به دومین کشوری در جهان تبدیل شود که پهپادهای بالپرنده را در اختیار گرفته است. البته میشد که با استفاده از یک یا دو عدد موتور بومی اوج و یا خرید موتور یاک-۱۳۰ از روسیه ما نیز یکپهپاد با توان حمل ۲ تن محموله را در اختیار بگیریم، اما باتوجه به علل ذکرشده در بخش سوم، با اولین نفوذ در آسمان یک کشور حفاظتشده پهپاد بهراحتی با یکسامانه دفاعی متوسط ساقط میشد و امروزه شاهد همچین سابقهی عملیاتی و نفوذی مانند این پست نبودیم.
🔸فارغ از هر مسئلهای، همیشه نیازهای دفاعی یککشور و عملکرد تسلیحات پیروی ظاهر و مشخصات خوب یکابزار نیست. گاها در یکمنطقهی جنگی با فضایی محدود، یکپهپاد سبک میتواند بسیار تاثیرگذارتر از یکغول...
پارتیزان
🔶از میدان تبلیغات تا میدان جنگ ضربه بزنید: 🔸با موارد گفتهشده در بخشهای قبلی، ایران تصمیم گرفت تا
چندتنی باشد. بهطور مثال مولتیروتورها که تا ۵ سال قبل اگر خبر بهکارگیری انان در یک ارتش شنیده میشد کاملا بیاهمیت و یا حتی از نظر بعضی از مردم، مسخره بهنظر میرسید، اما امروزه به یکجنگافزار حیاتی تبدیل شدهاند. همچنین شاهد هستیم که پهپادهای سنگین چندین میلیون دلاری در فضایی مانند سوریه، توسط گروهکهای مسلح نیز بهراحتی ساقط میشوند و مشخصا در یکجنگ کلاسیک ضد یکارتش مدرن قرار نیست کارایی بهتری از خود نشان دهند، اما در عوض پهپادی مانند هدهد (شاهد-X) وارد حفاظتشدهترین آسمان جهان شده، از پایگاههای نظامی فیلم گرفته و به پایگاه مادر بر میگردد!
🔸البته همچنان پهپادهای سنگین کارایی خودشان را دارند و یکارتش هم به پهپاد سنگین و هم سبک نیاز دارد، هیچوقت یکپهپاد سبک نمیتواند محموله ی اپتیکی، شناسایی الکترونیک و جنگال یکپهپاد سنگین یا تسلیحات آنرا حمل کند یا در هر شرایط آبوهوایی پرواز کند، اما در دنیای پهپادها همیشه بزرگی بهمعنای برتری مطلق نیست و نیازهای عملیاتی بسته به موقعیت و شرایط متفاوت خواهد بود.
#پهپاد #بالپرنده
#ایران #شاهد
۴/۴
CHAMROSH
@Partisan2015
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️ تمرینات سنتکام
🔹️فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا موسوم به سنتکام، ویدئویی از تمرینات تیپ اول از لشکر دهم کوهستان، با هویتزر سبک ۱۰۵ میلیمتری M119A3 را منتشر کرده است. این تمرینات و اجرای آتش جایی در حوزه مسئولیت سنتکام انجام گرفتهاند.
🔹️هویتزر کششی آمریکایی M119، نسخه تولید تحت لیسانس هویتزر انگلیسی L119 است. برد هویتزر M119 با مهمات راکتی M927 به بیشاز ۱۹ کیلومتر میرسد که حدودا ۴۰ تا ۵۰ درصد بیشتر از مهمات عادی M1 است. پرتابههای M927 حاوی ۲.۶۳ کیلوگرم مواد منفجره هستند. این هویتزر به ۴ نفر خدمه نیاز دارد.
🔹️در نگاه اول شاید بگویید نیروهای مسلح کشورمان نیز کاربر هویتزرهای کششی در این کلاس هستند. اما برای مقایسه، هویتزر M119A3 به سامانه کنترل آتش دیجیتال، سامانه ناوبری اینرسیایی برای تعیین موقعیت و مشخصات لحظهای هویتزر بدون نیاز به محاسبات زیاد توسط کاربر، سامانههای ناوبری و هدفگیری ماهوارهای، سامانه ارتباطی با رادارهای ضدآتشبار و سایر هویتزرهای حاضر درمیدان مجهز است. قیمت هر واحد هویتزر M119A3 برای ارتش آمریکا به ۱٫۴۰۰٫۰۰۰ دلار میرسد.
#آمریکا #سنتکام #توپخانه
NPC
@Partisan2015
30.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹سرانجام رادارِ آکینجی رسید
🔹شرکت بایکار با انتشار ویدئویی از نصب رادار مراد برروی دماغه پهپاد Akinci-A و انجام پرواز آزمایشی آن خبر داده است.
🔹پهپاد بایراکتار آکینجی در دماغه خود مکانی برای نصب و تعبیه رادار جلونگر داشت اما تاکنون از آن محروم بود؛ اکنون نسخه پهپادپایه رادار مراد ساخت شرکت آسلسان برروی این پهپاد نصبشده و آزمایشهای آن آغاز شده است.
🔹مراد یکرادار آرایهفازی فعال (AESA) مبتنی بر فناوری گالیومنیترید (GaN) است که در نسخههای مختلف برای هواگردهای ساخت ترکیه توسعه یافته است. از مشخصات عددی نمونه پهپادپایه رادار Murad اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.
🔹این رادار قابلیتهای هوابههوا (شناسایی و رهگیری و هدایت موشکهای هوابههوا) و هوابهزمین (SAR و ردیابی اهداف زمینی) را دارد. ترکیب قابلیتهای هوابههوا رادار مراد، مشخصههای پروازی پهپاد و توان حمل تسلیحات هوابههوا، به پهپاد آکینجی قابلیت خوبی در رهگیری پهپادها یا هواگردهایی نظیر بالگردها را ارائه میکند.
🔹علاوهبراین، پهپاد آکینجی تا پیش از این، برای کشف و رهگیری اهداف برروی زمین، تنها به سامانه نظارتوشناسایی بصری خود متکی بود که در آبوهوای نامناسب نظیر مه و بارندگی، دچار مشکل میشد، اما اکنون با وجود رادار مراد و قابلیت SAR آن، میتواند در هر شرایط جوی به اجرای عملیات بپردازد.
#پهپاد #آکینجی
#رادار #رادار_مراد
🔸 Fatherland
🔸 Partisan2015
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷️ صدوپنجاه کشته در یکحمله
🔹️ویدئوی فوق، روز گذشته توسط روسها منتشر شده که حمله موشکی به یکمحل آموزش و تمرین نیروهای اوکراینی در استان دنیپروپتروفسک را نشان میدهد. ویدئو احتمالا توسط پهپاد اورلان-۳۰ ثبت شده است.
🔹️آنطور که دیده میشود عده نسبتا زیادی از نظامیان اوکراینی در این مرکز تجمع دارند که مهمات خوشهای یکموشک روی آنها منفجر میشود. برخی منابع اوکراینی بهشکل غیررسمی تلفات این حمله را تا ۱۵۰ نفر اعلام کردهاند. مشخصا روسها به اطلاعاتی از این تجمع نیرو دست یافتهاند.
🔹️موشک مورد استفاده یا اسکندر با سرجنگی خوشهای بوده و یا به احتمال قویتر، راکت ۳۰۰ میلیمتری 9M537 راکتانداز تورنادو-اس. راکتهای 9M537 حاوی ۳۲ عدد ریزمهمات خوشهای هستند که هرکدام از آنها ۹۰۰ گرم مواد منفجره دارند. روسها ادعا کردهاند نسخه جدیدی از این راکتهای هدایتشونده با دقت بیشتر ساخته شده است.
#روسیه #اوکراین #موشک
NPC
@Partisan2015
🔷گازپروم به دنبال احیای نورداستریم-۲
🔹به گزارش فایننشالتایمز، ماتیاس وارنیگ مدیرعامل شرکت بینالمللی Nord Stream AG که سهامدار اصلی آن گازپروم روسیه است، درحال مذاکره با طرفهای آمریکایی جهت مطرح شدن احیای لولههای انتقال گاز نورداستریم-۲ در مذاکرات صلح بین روسیه و آمریکا است.
🔹ماتیاس وارنیگ که اصالت آلمانی دارد، در روسیه ساکن بوده و از تاجرین انرژی با روابط نزدیک به ولادیمیر پوتین است، منبع ناشناس آمریکایی به فایننشالتایمز گفته که نسبت به احیای نورداستریم-۲ در دولت ترامپ زیاد خوشبین نیست، چرا که دولت بایدن در سال ۲۰۲۲ این شرکت که مسئول ساخت نورداستریم بوده را تحریم کرده است و اکنون شامل فرآیندهای پیچیده لغو تحریم میشود.
🔹از طرفی باتوجه به اینکه موضع کلی اتحادیهاروپا نسبت به روسیه برخلاف آمریکا تغییر چندانی نداشته است، باید دید که آیا دولت آلمان نیز راضی به بازگشایی نورداستریم است؟
فایننشالتایمز گفته حتی درصورت رضایت آلمان، با توجه به موضع سخت اتحادیهاروپا نسبت به روسیه، بعید است که آلمان خود را در تقابل با دیگر اعضای اتحادیه قرار بدهد.
#نورد_استریم #روسیه #آمریکا
Maverick
@Partisan2015