🔶کی به شماها اجازه داشتن توان نظامی داده؟
🔸همان طور که پیشتر در یادداشتی اشاره شده بود، باور به امکان عقبنشینی اتمی در برابر برداشته شدن فشار اقتصادی، غیرمنطقی بوده و با رفتار و خواستههای علنی و غیرعلنی آمریکا و متحدانش همخوانی ندارد.
🔸سندی که دیروز به امضا ترامپ رسید صراحتا بیان میکند:
▪️ایران نباید به سلاح هستهای و موشکهای بالستیک قارهپیما دسترسی داشته باشد.
▪️شبکه (به اصطلاح) تروریستی ایران باید خنثی شود.
▪️توسعه گسترده موشکها و سایر توانمندیهای تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران باید مهار شود.
🔸در واقع علاوه بر برنامه اتمی و برنامه موشکهای بالستیک، داشتن هرگونه توان متعارف نظامی توسط ایران نامشروع دانسته و محکوم شده است.
🔸بهای توافقی پایدار با آمریکا خلع سلاح کشور مانند سوریه و تسلیم هرگونه بازدارندگی نظامی خواهد بود، بهایی که با توجه به اصول اولیه روابط بینالملل و همسایگانی که از ادعای علنی و غیرعلنی به خاک کشور ابایی ندارند، غیرقابل پرداخت است.
#ایران #اسرائیل #آمریکا #سیاست
Archivist
@Partisan2015
🔷️ بخش سوم | نقشه جدید
🔹️در بخش پیشین ماجرای سفارش ۱۲ شناور سائر توسط اسرائیل از فرانسه و تحویل ۷ فروند از ۱۲ فروند پیشاز اعمال تحریم تسلیحاتی پاریس علیه اسرائیل بیان شد.
🔹️با اینکه تحریم تسلیحاتی علیه اسرائیل وضع شده بود اما روند ساخت قایقهای سفارش داده شده در کشتیسازی شربورگ ادامه داشت. ۴ قایق از ۵ قایق باقیمانده تکمیل شده بودند و پنجمی نیز در آستانه به آباندازی بود. نیروی دریایی اسرائیل بهشدت بهاین قایقها احساس نیاز میکرد. آنها صبر فروکش کردن خشم فرانسویها و برداشته شدن تحریم را نداشتند.
🔹️طرف اسرائیلی تنها ۳۰ درصد هزینه ساخت قایقهای تحریم شده را پرداخته بود؛ درنتیجه لویی آمیو، مالک کشتیسازی فرانسوی که درخطر ورشکستگی قرارداشت، مدام به دولت فرانسه مراجعه میکرد تا راهی برای تحویل قایقها به مشتری بیابد اما فایدهای نداشت.
🔹️اسرائیلیها ایده دیگری در سر میپروراندند. آنها قصد داشتند چیزی که در کوتاهمدت با مذاکره حل نمیشد را بهروش دیگری بدست آورند. سرقت! آن هم پنج فروند شناور ۴۵ متری، در فاصله بیشاز ۶۰۰۰ کیلومتری از بندر حیفا. این سرقت باید به قانونیترین شکل ممکن انجام میگرفت. برنامه این بود یکشرکت اروپایی بهجای اسرائیل، این قایقها را از کشتیساز فرانسوی بخرد اما نیروی دریایی اسرائیل آنها را تحویل بگیرد.
🔹️اسرائیلیها همیشه دوستانی در شرکتهای بزرگ اروپایی داشتند. یکی از این افراد، مارتین زیِم، رئیس یکشرکت کشتیسازی نروژی با نام Akers بود که سرمایهگذاری اندکی در بخش اکتشاف نفت در اسرائیل کرده بود. قرار شد شرکت او این پنج قایق را از...
پارتیزان
🔷️ بخش سوم | نقشه جدید 🔹️در بخش پیشین ماجرای سفارش ۱۲ شناور سائر توسط اسرائیل از فرانسه و تحویل ۷ ف
فرانسه بهجای اسرائیل بخرد. تنها فرانسوی که از این نقشه آگاه شده بود، لویی آمیو مالک کشتیسازی بود. حتی به سفیر اسرائیل در فرانسه هم اطلاعی داده نشده بود.
🔹️این پنج قایق، هرکدام ۴ موتور قدرتمند با توان رسیدن به سرعت بالای ۴۰ گره دریایی داشتند که از کیلومترها نظامی بودن آنها را داد میزد. این که یکشرکت کشتیسازی برای اکتشاف نفت چه نیازی به این نوع قایقها دارد مسئلهای بود که زیم به همراه اسرائیلیها بهانهای برایش جور کردند تا فرانسویها را متقاعد کنند. از سوی دولت فرانسه مفادی در قرارداد گنجانده شد که شرکت نروژی را از فروش قایقها به طرف ثالث بدون اجازه فرانسه منع میکرد.
#اسرائیل #فرانسه
#نیروی_دریایی #تاریخ_معاصر
۱/۲
NPC
@Partisan2015
🔷️ بخش چهارم | سرقت سائر
🔹️طرف اسرائیلی در همکاری با لویی آمیو، کشتیساز فرانسوی و شرکت نروژی، کاغذبازیهای قانونی را آغاز کردند. آنها قصد داشتند از بروکراسی اداری فرانسه نهایت استفاده را ببرند تا دولت هرچه دیرتر متوجه اتفاقی که درحال افتادن بود شود. حتی زمان ارسال نامههای لازم به دولت طوری تنظیم میشد که با تعطیلات کریسمس همزمان باشد و مقامات فرانسوی در پستشان نباشند.
🔹️از همان اولین فروند، در جریان ساختوساز قایقها، همیشه خدمه اسرائیلی در شربورگ فرانسه حضور داشتند تا پساز اتمام آزمایشات، آنها را به بندر حیفا برسانند. برای اینکه فرانسویها شک نکنند که چرا پساز فروش قایقها به نروژ هنوز خدمه اسرائیلی در بندر حضور دارند؛ طرف نروژی نامهای به آمیو داد و از او درخواست کرد چون آموزش خدمه نروژی زمانبر است، میخواهد اسرائیلیها قایقهایش را به نروژ برسانند.
🔹️اما تعداد خدمه اسرائیلی کافی برای رساندن پنج فروند قایق به بندر حیفا در شربورگ فرانسه حاضر نبودند. نیروی دریایی اسرائیل، ۸۰ نفر را در گروههای کوچک برای مثال در دستههای ۸ نفره با هواپیمای مسافربری به اقصینقاط اروپا جز فرانسه اعزام کرد؛ افراد این گروهها اجازه نداشتند در هواپیما کنار یکدیگر بنشینند یا به زبان عبری سخن بگویند. سپس این خدمه با کرایه خودرو، مخفیانه خود را از کشورهای دیگر اروپایی به شربورگ فرانسه رساندند. همه ۸۰ نفر خدمه جدید تا روز فرار داخل قایقها سکونت داده شدند تا افزایش جمعیت اسرائیلیها در بندرگاه لو نرود.
🔹️قایق پنجم هنوز درحال ساخت بود، یکروز پلیس فرانسه به کشتیسازی آمد و از...
پارتیزان
🔷️ بخش چهارم | سرقت سائر 🔹️طرف اسرائیلی در همکاری با لویی آمیو، کشتیساز فرانسوی و شرکت نروژی، کاغ
گلایه همسایهها از بابت سروصدای موتور برقی که شب گذشته روشن شده بود خبر داد. اسرائیلیها فهمیدند روشن شدن شبانه چهار موتور تنها یکی از قایقها که روی هم ۱۴۰۰۰ اسب بخار توان داشتند، میتواند کل بندر را از برنامه آگاه کند، چه رسد به ۵ قایق همزمان! از آن موقع، هرشب موتورهای برق بیشتری را در کشتیسازی روشن میکردند و بعد از مدتی موتور خود قایقها هم روشن میشد تا همسایهها به سروصدای شبانه عادت کنند.
🔹️بالاخره در شب کریسمس، ۲۴ دسامبر سال ۱۹۶۹ میلادی، درحالیکه فرانسویها مشغول مراسم جشن بودند، عملیات فرار آغاز شد. ابتدا قرار بود قایقها ساعت ۲۰ راه بیفتند اما بهدلیل طوفان و بدی آبوهوا، آغاز حرکت تا ساعت ۰۲:۳۰ بامداد بهطول انجامید. پنج قایق سائر همزمان بهراه افتادند و پساز خروج آنها از بندر، دریابان مردخای لیمون، نماینده ارتش اسرائیل در فرانسه و طراح این عملیات سرقت، خبر خروج قایقها را به لویی آمیو رساند و یکچک پنج میلیون دلاری را به او داد.
▪️ادامه دارد...
۲/۲
NPC
@Partisan2015
🔶چچن در زمان جنگجهانی دوم
🔸در ۲۹ ژانویه ۱۹۴۴، لاورنتی بریا (L.P. Beria رئیس NKVD یا همان کمیساریای خلق در امور داخلی) «دستورالعمل مربوط به شیوه اجرای اخراج چچنها و اینگوشها» را تأیید کرد و در ۳۱ ژانویه ۱۹۴۴، تصمیمنامه شماره ۵۰۷۳ کمیته دولتی دفاع اتحاد جماهیر شوروی درباره انحلال جمهوری خودمختار چچن-اینگوش و تبعید ساکنان آن به آسیای مرکزی و قزاقستان به دلیل «همکاری با اشغالگران فاشیست» تصویب شد.
🔸ترتیب تصویب این اسناد نشاندهنده برنامهریزی قبلی برای تبعید در نهادهای مرکزی قدرت بود و اجرای آن به پایان نبرد قفقاز گره خورده بود.
تبعید چچنها و اینگوشها (عملیات چچنویچکا یا «عدس» توسط NKVD) از قلمرو جمهوری خودمختار چچن-اینگوش به قزاقستان و قرقیزستان در فاصله بین ۲۳ فوریه تا ۹ مارس ۱۹۴۴ انجام شد.
🔸حدود ۱۰۰ هزار نظامی مستقیماً در اجرای این تبعید مشارکت داشتند و تقریباً به همین تعداد نیز در مناطق مجاور در حالت آمادهباش قرار گرفتند. در ۲۰ فوریه، بریا به همراه ای.آ. سراف، ب.ز. کوبولوف و س.س. مامولوف به گروزنی آمد و شخصاً این عملیات را رهبری کرد.
🔸در جریان این عملیات، ۴۹۶ هزار چچن و اینگوش تبعید شدند که در ۱۸۰ قطار به محلهای اسکان آینده فرستاده شدند:
▪️ ۴۱۱ هزار نفر (۸۵ هزار خانواده) به جمهوری شوروی قزاقستان و ۸۵ هزار نفر (۲۰ هزار خانواده) به جمهوری شوروی قرقیزستان.
▪️در طول راه، ۱۲۷۲ نفر جان خود را از دست دادند. این تبعید با تلاشهای معدودی برای فرار به کوهستان یا مقاومت از سوی مردم محلی همراه بود.
🔸با فرمان هیئتهای رئیسه شوراهای عالی اتحاد جماهیر شوروی و...