🌷 پرسمان دهه کرامت (به سوی نور)
🌀پاسخ به ۳۱ پرسش پرتکرار درباره دهه کرامت
🔹 تهیه شده در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان
📥 دریافت PDF پرسمان: m8r.ir/227
🇮🇷 دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان
🌐 eitaa.com/joinchat/309461000C26df2b53cf
💥 نویسندگان:
✅جواد حیدری (بخش عقاید و تاریخ)
✅محسن دهقان(بخش اخلاق )
#دهه_کرامت
#ویژه_نامه
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
سلام علیکم
استاد گرامی به پاس تمام لحظاتی که صرف بندهی حقیر نمودید تا علاوه بر درس عقائد، آداب تفکر در مباحث و تواضع در برابر حق را نیز به بنده بیاموزید کمال تشکر را دارم؛ علاقهی شما به کلام خدا و اهلبیت وجود حقیر را بیش از پیش سرشار از محبت خدا و اهلبیت نمود، از تعالیم ارزشمندتان بسیار سپاسگزارم.
ضمن گرامیداشت یاد و خاطرهی معلم شهید مرتضی مطهری، بدینوسیله از اساتیدِ محترمِ استاد حیدری که آنان نیز حق معلمی بر گردن بنده دارند کمال تشکر را دارم و از خدای مهربان برای معلمانی که به دیار باقی رحل اقامت کردند از جمله استاد شفیعی علو درجات را خواهانم.
#یکی_شاگردان_استاد_حیدری
1744095768192_-2147483648_-210092.ogg
زمان:
حجم:
6.84M
💥 سلسله مباحث ساده و روان اعتقادی (اصول دین)
🔺7⃣1⃣ معاد_حیات پس از مرگ
🎤جواد حیدری
#اصول_دین
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
❌ فایل پایانی
سلام🌹
وقت قشنگ همگی بخیر.
ممنون بابت ابراز لطف و محبت عزیزان و سروران نسبت به تبریک #روز_معلم
ان شاء الله پروردگار عالم بهترین مصلحت را برای همه مقدر و عاقبت ما را ختم بخیر و سعادت گرداند.
از عزیزانی هم که بابت سلسله مباحث روان و کوتاه اصول دین، پیام تشکر فرستادند، قدردانم و امیدوارم توفیق خدمتگزاری به شما خوبان از ما سلب نشود.
🔹 چرا دیه زن و مرد متفاوت است؟
🔻 حجتالاسلام رضا پوراسماعیل کارشناس شبهات دینی در گفتوگو باحوزه:
◻️ در نگرش اسلامی، هیچگونه ارزشگذاری بر اساس زن یا مرد بودن وجود ندارد. معیار برتری در اسلام، تقوا و پرهیزگاری است، و نگرش جنسیتی ارزشی، فاقد اعتبار است.
◻️ اسلام تحولی عظیم در جایگاه زنان ایجاد کرد.
در جامعهای که پیش از آن، زن از ابتداییترین حقوق محروم بود، اسلام حقوقی نظیر مالکیت، ارث و دیه را برای زنان به رسمیت شناخت.
◻️ برای تبیین تفاوتها، لازم است توجه کنیم که اصل، بر اشتراک حقوق و تکالیف بین زن و مرد است.
◻️ تفاوتهای آفرینشی؛ زمینهساز مسئولیتهای متفاوت
سهمالارث مردان معمولاً بیشتر از زنان است، اما مردان موظف به تأمین نفقه همسر و فرزندان خود هستند. در حالی که زنی که ارث میبرد، هیچگونه تکلیف اقتصادی نسبت به خانواده ندارد.
◻️مردان در صورت نیاز، موظف به جهاد در راه خدا و دفاع از کشور هستنددر حالی که زنان از این تکلیف معاف هستند.
◻️فقدان مرد به عنوان ستون اقتصادی خانواده، مشکلات معیشتی بیشتری را برای آنها به همراه دارد؛ بنابراین، تفاوت در میزان دیه، به معنای ارزشگذاری متفاوت جان زن و مرد نیست، بلکه دیه بیشتر مرد، در نهایت به نفع زنان و فرزندان او تمام میشود، نه خود متوفی.
📎بیشتر بخوانید
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
کانال رسمی استاد جواد حیدری
🔹 چرا دیه زن و مرد متفاوت است؟ 🔻 حجتالاسلام رضا پوراسماعیل کارشناس شبهات دینی در گفتوگو باحوزه: ◻
گفت و گوی دکتر پوراسماعیل از دوستان فاضل و کارشناس مرکز ملی پاسخگویی را حتما مطالعه بفرمایید.
19.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️آیا در انجام کارها استخاره داشته باشیم یا خیر ⁉️
🎤#جواد_حیدری
✅ آیدی دریافت سوالات دینی👇👇
@khameneieshQ
#استخاره
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
✍پاسخگویی آنلاین
کانال رسمی استاد جواد حیدری 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b
✍️ تاملی بر نماز روز یکشنبه ماه ذی القعده
♦️نماز روز یکشنبه ذی القعده معروف به نماز توبه یکی از توصیه های اخلاقی اساتید در سیر و سلوک است.
♦️سید بن طاووس در اقبال الاعمال، بخش اعمال ماه ذی القعده روایتی را که مستند این نماز است از انس بن مالک از پیامبر(ص) نقل میکند.
روات حدیث عبارتند از: احمد بن عبدالله، منصور بن عبدالحمید، ابی امامه و انس بن مالک.
💠 بررسی سندی
🔻1-انس بن مالک مورد لعن حضرت علی قرار گرفته (در قضیه مناشده حدیث غدیر به عنوان مثال به ارشاد شیخ مفید ص 351 رجوع شود) و احادیث عجیب و غریب در شان پیامبر نقل کرده است (مثل روایت جماع پیامبر با یازده زن خود در یک ساعت!!! رجوع به صحيح بخاري ج ۱ ص ۶۲ ح ۲۶۸ ). جالب تر اینکه در روایتی از امام صادق نقل شده که سه نفر بر پیامبر دروغ می بستند که یکی از آنها همین انس بن مالک بوده است (خصال شیخ صدوق ج 1 ص 190).
♦️2-راوی دوم (ابی امامه ) اسم اصلی او صدی بن عجلان الباهلی هست. جزء صحابه پیامبر بوده و جرحی در کتب شیعه در مورد او رویت نشد . نظر محقق خویی بر حسن حال اوست. ولی اشکالی وجود دارد و آنهم اینکه در مشایخ ابی امامه اصلا انس بن مالک وجود ندارد لذا گویا در سند اشتباهی رخ داده است.
♦️3- راوی سوم منصور بن عبدالحمید بن راشد که قاضی مرو بوده است. او در طبقه پنجم راویان قرار دارد و به لحاظ شخص شناسی متروک الحدیث است و حدیث او اعتباری ندارد. ضمنا راوی طبقه پنجم نمی تواند بلاواسطه از راوی طبقه اول (ابی امامه) روایت نقل کند.
♦️4- راوی آخر احمد بن عبدالله هست. این نام مشترک بین خیل زیادی از روات است ولی فقط یک راوی می تواند بلاواسطه از منصور بن عبدالحمید روایت نقل کند که آنهم مجهول الحال بوده و راوی مجهول الحال در حکم ضعیف است.
💠 تکلیف روات حدیث مشخص شد. در مورد متن هم ناگفته پیداست که هیچ عاقلی ملتزم به ظاهر الفاظ این روایت و ثواب های عجیب و غریب و بی حساب و کتاب این نماز یک ربعی نشود و حتما باید تاویلاتی صورت گیرد تا حدیث مقبول واقع شود.
ثواب این نماز بدین صورت نقل شده: هر کس این نماز را به جا آورد، توبهاش مقبول و گناهانش آمرزیده میشود، دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند، با ایمان میمیرد، دین و ایمانش از وی گرفته نمیشود؛ قبرش گشاده و نورانی شده و والدینش از او راضی گردند؛ مغفرت شامل حال والدین او و ذریه او گردد؛ توسعه رزق پیدا کند؛ ملک الموت با او در وقت مردن مدارا کند؛ به آسانی جان دهد و...
♦️نکته مهمتر اینکه نسبت به منفردات کتب سید بن طاووس این سوال وجود دارد که چرا علمای شیعه قبل از ایشان ادعیه و اعمالی را که سید بن طاووس در قرن 7 نوشته را نیاورده اند؟ آیا این همه عالم مثل شیخ صدوق و کلینی و بقیه علماء طی حدود 300 سال مطلبی را در کتب ندیده اند و یکباره سید بن طاووس آنها را دیده است؟
💠 مطلب آخر هم اینکه محدث نوری این نماز را در باب نوادر مستدرک الوسائل آورده و گویا ایشان هم با آن همه تساهل در قبول روایات این نماز را خیلی معتبر نمی دانسته است.
💥 البته با توجه به قاعده ی تسامح در ادله ی سنن و توصیه ی بسیاری از بزرگان نسبت به اهمیت این نماز، خواندن آن به امید ثواب و قصد رجاء اشکالی ندارد.
#تأمل
#مفاتیح
#سید_بن_طاووس
#تسامح_ادله_سنن
#یکشنبه_ذی_القعده
🇮🇷کانال رسمی استاد جواد حیدری👇
https://eitaa.com/joinchat/4071489550C59c970ae1b