⁉️ منظور از قوانین تکوینى و تشریعى چیست؟
#قوانین_تکوینی
🍃خداوند دو گونه فرمان در عالم هستى دارد؛ یک سلسله از فرمان هاى او به صورت قوانین طبیعى و مافوق طبیعى است که به موجودات مختلف این جهان حکومت مى کند، و همه آنها مجبورند در برابر آن زانو بزنند و لحظه اى از این قوانین سرپیچى نکنند، و اگر فرضاً سرپیچى کنند، ممکن است محو و نابود گردند. این یک نوع «اسلام و تسلیم» در برابر فرمان خداست.
🔹بنابراین اشعه آفتاب که به دریاها مى تابد و بخار آب که از دریا بر مى خیزد و قطعات ابر که به هم مى پیوندند، دانه هاى باران که از آسمان فرو مى ریزد، درختانى که بر اثر آن نمو مى کنند و گل ها که در پرتو آن شکفته مى شوند همه مسلمان اند؛ زیرا هر کدام در برابر قانونى که آفرینش برایش تعیین کرده است تسلیم اند.
#قوانین_تشریعی
🍃نوع دیگرى از فرمان خداست که فرمان تشریعى نامیده مى شود یعنى قوانینى که در تشریع آسمانى و تعلیمات انبیاء وجود داشته است. تسلیم در برابر آنها جنبه «اختیارى» دارد و تنها افراد با ایمان هستند که به خاطر تسلیم در مقابل آنها شایسته نام «مسلمان» مى باشند. البته سرپیچى از این قوانین نیز، دست کمى از سرپیچى از قوانین آفرینش ندارد که این هم باعث انحطاط و عقب ماندگى و یا نابودى است.
📚 @javadheidari110
استاد جواد حیدری/استاد جواد حیدریQsbM28iHSaDLhByaokb1UctWyEMeolM9eF6ZjoRx.mp3
زمان:
حجم:
16.71M
تربیت مربی عقاید کودک5⃣1⃣
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#تربیت_مربی_عقاید_کودک_15
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
🚩 امروز روز کودکان فلسطینی است.. معصوم ترین موجودات زمین که در چنگ کفتارها دست و پا میزنند..
اما صهیونیسم طبق تورات، این کتاب تحریف شده خاخامهای کافر، کودک میکشد..
مبنای کودک کشی رژیم اسرائیل، دین تحریف یافته آنهاست👆
@javadheidari110
پرسش:
نظر اسلام در مورد ناسیونالیسم چیست؟
.........................................................................
✍️پاسخ:
نکته ی اول: معنای ناسیونالیسم(nationalism)، در کتب لغت ؛ ملیگرایی، وطنپرستی، ملتپرستی، دلبستگی شدید کسی یا گروهی به نژاد، فرهنگ، زبان، و همه مظاهر ملیت و قومیت خودی، ذکرشده است.(1)
نکته ی دوم : ناسیونالیسم، اگر تنها جنبه ی مثبت داشته باشد؛ یعنی موجب همبستگی بیشتر و روابط حسنه بیشتر و احسان و خدمت بیشتر به کسانی که با آنها زندگی مشترک داریم بشود، ضد عقل و منطق نیست و ازنظر اسلام مذموم نیست.
نکته ی سوم: ناسیونالیسم آنگاه عقلا محکوم است که جنبه منفی به خود میگیرد. یعنی افراد را تحت عنوان ملیتهای مختلف از یکدیگر جدا میکند و روابط خصمانهای میان آنها به وجود میآورد و حقوق واقعی دیگران را نادیده میگیرد.
نتیجه اینکه: آنچه مورد مخالفت اسلام عزیز می باشد جنبه های منفی ناسیونالیسم است که غرض آن نفی ملیت ها و کشورهای دیگر است ولی با وطن دوستی و عشق به خاک و آب وطن و حفاظت از مرز و بوم آن به هیچ وجه مخالفتی ندارد. (2)
پینوشت ها:
1. فرهنگ معین - فرهنگ لغات و اصطلاحات ، ص 316
2. مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 14، ص: 64
کانال رسمی استاد جواد حیدری
💎•┈┈••✾••┈┈•💎
@javadheidari110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠پرسش:
آیا در قیامت،عریان محشور میشویم؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول : از روایات پیامبر اسلام و آل الله علیهم صلوات الله، چنین استفاده میشود که همه افراد در روز قیامت ، عریان محشور میشوند جز افرادی که در دنیا تقوا را لباس خود قرار داده و اهل ایمان باشند.
قرآن کریم میفرماید : «...وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِكَ خَيْر...»؛« و جامهی پرهيزگارى از هر جامهاى بهتر است».(1)
در روایتی که در منابع شیعه و سنی مذکور است و به نقل از رسول مهربانیهاست چنین آمده:«يُحْشَرُونَ حُفَاةً عُرَاةً غُرْلا»؛«مردم در قیامت،پابرهنه،عریان و غیر مختون ( مانند روزی که از مادر متولدشدهاند) محشور میشوند.(2)
از وجود نازنین پیامبر اسلام صلواتاللهعلیه منقول است که خطاب به صدیقه طاهره سلامالله علیها فرمودند:« تُسْتَرُ عَوْرَةُ الْمُؤْمِنِ وَ تُبْدَى عَوْرَةُ الْكَافِرِين»؛«عورت مؤمن پوشیده میشود و عورت کافران آشکار»(3)
امام صادق علیهالسلام یکی از اوصاف مؤمنین در قیامت را چنین بازگو میکنند:« مَسْتُورَةٌ عَوْرَاتُهُم»؛«عورتهای آنان پوشیده است»(4)
نکته دوم :البته باید توجه داشته باشیم،هرچند عریان محشور شدن نوعی عذاب که نتیجه و ظهور اعمال و رفتار ما در دنیا است اما در آن صحنه ، انسانها چنان به خود مشغول و در فکر نجاتشان میباشند که به هم دیگر نگاه نمیکنند و توجهی به هم ندارند.لذا وقتی یکی از همسران پیامبر از ایشان پرسید:« وای از این زشتی! آیا آنان از زن و مرد به عورتهای یکدیگر نگاه میکنند؟!» ، پیامبر فرمودند:« هر انسان در آن روز چنان به خودش مشغول و گرفتار است که حتى فرصت ذهنی برای این کار ندارد»(5)
پینوشت:
1. اعراف/26
2. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج7، ص: 69
3. همان ، ص 111
4. همان ، ص 184
5. همان/69
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
☀️ وَإِن یَكَادُ ٱلَّذِینَ كَفَرُوا۟ لَیُزۡلِقُونَكَ بِأَبۡصَـٰرِهِمۡ لَمَّا سَمِعُوا۟ ٱلذِّكۡرَ وَیَقُولُونَ إِنَّهُۥ لَمَجۡنُونࣱ ☀️ سورة القلم 51
❌ آیه 《و إن یکاد》و چشم زخم ❌⁉️
✅ خداوند در این آیه ی شریفه می فرماید:
👈نزدیک بود كه كافران با نگاه خود تو را
هدف قرار دهند، آن گاه كه آیات قـران را مـى شـنیدند. 🔺
در تفسـیر آیـه آمـده اسـت : 🔻
🔴« لیزلقونک » یعنى تو را با چشم زخم مورد اصابت قرار مى دهند.
✅زلق، یعنى لغزش، و زلَقَهُ یعنى او را از
جاى خود لغزاند و دور كرد.
ازلاق با چشم نیز یعنى با نگاه پُر و تیز به كسـى تنـد و خشمگینانه نگریستن، به گونه اى كه وحشت آفریند و او را به عقب نشینى از سر تـرس وا دارد.
بنابراین معنای آیه چنین میشود:👇
✅ نزدیک بود وقتى آیات را مى خوانى تو را از موضـعى كه داشتى با شدت خشم و وحشتى كه در نگـاه تنـد و خشـمگینانه شـان بـه تـو بـود، بلغزانند.
پس آیه ارتباطی به چشم زخم ندارد.
⭕️دلیل دیگر بر اینكه اصلا در این آیه، سخن از چشم زخم نیسـت آن اسـت كـه چشـم
زخم، هنگامى است كه منظره اى خوشایند باشد نه نفرت انگیز! در حالی كه آیه صراحت
دارد كه نگاه هاى تند ایشان وقتى بود كه ذكر را می شنیدند، آن هـم بـا خشـم و نفـرت.
چنان كه در پى آن او را آماج دشنامها و فحشها و اتهام نارواى دیوانگى مى ساختند.
⭕️ البته چشم زخم حقیقت دارد همانطور که در نهج البلاغه علوی اشاره شده و برای در امان ماندن از چشم زخم، از ذکر شریف " ماشاءالله و لاحول و لاقوه الا بالله العلی العظیم "" و یا حرز امام جواد علیه السلام استفاده کرد.
🆔 @javadheidari110
استاد جواد حیدری/استاد جواد حیدریErjNcRXZ4w4FIdBhhfNGGV9jZUcyXkLKOnOPcydz.mp3
زمان:
حجم:
4.76M
تربیت مربی عقاید کودک6⃣1⃣
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#تربیت_مربی_عقاید_کودک_16
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
#سوال
❓ چه نیازی به امامت و رهبری دینی وجود دارد که از سوی خداوند منصوب شود یا مردم او را برگزینند؟
🔰 اگر جامعه دارای پیشوا و رهبر نباشد، دچار هرج و مرج و نابودی خواهد شد و به همین دلیل سیرۂ عقلا در طول تاریخ بشر همواره بر این بوده است که جامعه دارای حاکم و رهبر باشد.
💢 بنابراین جامعه از دو حال خارج نیست:
✅ یا دارای امام هست و یا نیست.
⭕️ فرض دوم به زوال و نابودی اجتماع منتهی می شود و تنها فرض اول صحیح است.
👈 حال که جامعه لزوما رهبر می خواهد از دو حال خارج نیست:
1⃣ یا این رهبر می تواند عالم، عادل، متقی، دل سوز، مردمی، صالح و شایسته باشد.
2⃣ یا نا آگاه، ستمگر، فاسد، تبه کار، خودخواه و خلاصه ناصالح و غیر شایسته.
✳️ بدیهی است که عقل و وجدان، فرض اول را بر می گزیند؛ اما گاهی ممکن است امر، دایر بين صالح و ناصالح و واجد تمام شرایط مذکور و غیر واجد نباشد بلکه امر بين صالح و اصلح باشد؛ یعنی مسئله افضلیت مطرح باشد.
♻️ در اینجا بین اهل سنت و شیعه اختلاف است، اکثر اهل سنت بر این باورند که با وجود افضل و اصلح، امامت فاضل و صالح اشکال ندارد.
🔶 و این نیز خلاف عقل و منطق است؛ زیرا از نظر عقل ترجیح بدون مرجح جایز نیست؛ تا چه رسد به ترجیح مرجوح بر راجح؛ بنابراین، از نظر عقل تنها یک راه باقی می ماند آن هم امامت شخصی که از لحاظ همه فضایل افضل بر تمام انسان های زمان خود باشد و بر این امامت از نظر شیعه چیزی جز حکم عقل و منطق و فطرت انسان نیست. در این بینش، نه محدودیت آزادی مطرح است و نه استبداد و نه چیزی که خلاف عقل و فطرت باشد بلکه چون تنها خداوند می تواند صلاح فرد و اجتماع را تأمین کند و این کار را هم به حکم عقل انجام می دهد، فرض های دیگر را مردود اعلام می دارد.
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#ولایت
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110