4.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #خندوانه_جذب
👈درمان بیمار کورونا توسط،مروجین #خرافه_جذب در ایران کشف شد. 😂
1. شما اصلا بیمار نمیشوید!
2.فقط به این بیماری فکر نکنید.!
#آزمندیان
#عرشیانفر
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
#خدا_از_حق_خودش_میگذره
⁉️مگر خدا نفرموده است که حق الناس را رعایت کنید من از حق الله می گذرم حال اگر نماز نخوانیم خدا از حق خودش می گذرد؟
🔰پاسخ:
1⃣ اولا - از قرآن کریم و سایر متون دینی استفاده می شود که بخشش گناهان و گذشت خداوند از حق خود، در جایی است که انسان گناهان و خطاهایی را از روی جهالت انجام دهد و توبه کرده و با عمل صالح گذشته خود را جبران نماید در این صورت از حق خود می گذرد، نه اینکه عمدا گناه کند و اصرار بر عمل خود داشته باشد به این خیال که خداوند او را می بخشد. عفو و بخشش خداوند بی دلیل نیست بلکه با حساب و کتاب است.
🔸بر اساس روایات اگر کسی عمدا نماز نخواند موجب کفر او می شود و دیگر زمینه ای برای بخشش و گذشت او فراهم نمی شود.
2⃣ ثانیا: اگر قرار بود خداوند از حق خودش به راحتی بگذرد به گونه ای که هر کس خواست به دستورات الهی عمل کند و هر کس دوست داشت آن را رها نماید؛ در این صورت چه لزومی داشت که اصلا خداوند دستوری برای بندگانش صادر کند و یا دیگر لزومی نداشت تا خداوند متعال برای ابلاغ دستورات خودش به مردم صد و بیست و چهار هزار پیامبر را با آن همه مشقت هایی که برای آنها وجود داشت مبعوث نماید.
3⃣ثالثا: اگر قرار باشد خدا نسبت به حق خودش در خصوص نماز بی تفاوت باشد دلیلی ندارد این همه آیات و روایات مربوط به عذاب کسانی که نسبت به نماز سهل انگارند و یا نماز نمی خوانند بیان نماید.
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ @javadheidari110
💠 پرسش:
چرا هرچقدر دعا می کنم و حاجتم را از خداوند طلب می کنم برآورده نمی شود؟
✍️ پاسخ:
دعا عامل اتصال انسان به خداست ونوعي عبادت تلقي مي شود اما درعين حال شرايط وآدابي دارد که با رعايت آن آداب دعاهاي ما به اجابت نزديک ترخواهد شد.برخي از آن آداب، آداب ظاهري دعا و برخي ديگر آداب باطني دعا مي باشد
با وضو بودن، توجه به زمان، حضور در برخي مکانها، ذکر صلوات قبل و بعد ازدعا و مضطربودن ازجمله آداب ظاهري دعا مي باشدواموري همچون ترک گناه، خلوص نيت، حسن ظن به خدا، معرفت وتوجه به مضمون دعا به عنوان آداب باطني آن ذکر شده است.
بيان حوائج ومشکلات و به زبان آوردن خواسته ها درهنگام دعا امري مطلوب و پسنديده است و در روايات به ما توصيه شده که حتي نمک غذاي خويش را هم ازخداوند بخواهيد بنابراين ذکر نيازمنديها و خواسته هاي مادي و معنوي ما خود نشانگر فقر ذاتي و ناچيز بودن ما دربرابر خداوند است ومي توان گفت نوعي تمرين بندگيست و توحيد افعالي انسان را محکم ترمي نمايد اما درعين حال لازم است در کنار بيان نيازها و خواستن آنها از خداوند متعال در ادامه، خواست خداوند و مصلحت او را نيزهنگام دعا مد نظر گرفته و کاررابه خداوند بسپاريم.
استجابت دعا خودبهخود ايجاد نمیشود و انسان باید مقدمات و زمينههاي پیدایش آن رافراهم کند بنابراین انجام کارهاي محبوب خداوند به ما در آمادگی برای دریافت محبت الهی و استجابت دعا کمک ميکند
یکی از موانع استجابت دعا گناه است انسان با انجام گناه کوچک و بزرگ راه استجابت دعا را برخود می بندد کوچک شمردن گناه نیز مانع مهم دیگری در عدم استجابت دعا بشمار می رود.
استجابت به معنی این نیست که هرآنچه من میخواهم به همان شکل رقم بخورد بلکه گاهی دعای ما به اشکال دیگر برآورده می شود درحالی که ما متوجه نیستیم.
نظام جهان نظام حکیمانه و بر مبنای سبب و مسبب است بنابراین در دعا کردن نباید انتظار داشته باشیم که خداوند نظم عالم را برای ما به هم بزند تا امری که مصلحت نیست را تبدیل به مصلحت نماید.
علاوه بر این ، گاهی انسان نسبت به خیر و شر خود آگاه نیست به گونه ای که آن چه به خیر خود میداند، شرّ اوست و آن چه شر می پنداردخیر اوست.
درقرآن آمده است:
« وَ عَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ»(1)
چه بسا چیزی را خوش نداشته باشید ، حال آن که خیرِ شما در آن است. و یا چیزی را دوست داشته باشید ، حال آنکه شرِّ شما در آن است. و خدا می داند ، و شما نمی دانید.
برای برآورده شدن حاجت نیازمند توسل به امور معنوی هستیم لذا از طریق توسل به اهل بیت (ع)، توسل به نماز، به نیکی به پدر و مادر، صله ارحام، صدقه و... راه اجابت را برای خویش هموار نمایید.
خدای متعال منبع بی نهایت قدرت و رحمت است، بنابراین ناامید شدن از خداوند به هیچ وجه مبنای درستی ندارد و ناشی از ناآگاهی انسان است. انسان آگاه هرگز از خدای متعال ناامید نمی شود و می کوشد تا موانع موفقیت را از سر راه خود بردارد.
پی نوشت:
1 سوره بقره(2)، آیه 216
#کارشناس_اخلاق
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
📖 داستانی کوتاه ...
پادشاهی دید که خدمتکاری بسیار شاد است، از او علت شاد بودنش را پرسید.
خدمتکار گفت: قربان همسر و فرزندی دارم و غذایی برای خوردن و لباسی برای پوشیدن و بدین سبب من راضی و شادم.
پادشاه موضوع را به وزیر گفت. وزیر هم گفت: قربان چون او عضو گروه ۹۹ نیست بدان جهت شاد است، پادشاه پرسید گروه ۹۹ دیگر چیست؟
وزیر گفت: قربان از امروز هدیهای شامل یک کیسه برنج را با ۹۹ سکه طلا جلو خانه وی قرار دهید، و چنین هم شد. خدمتکار وقتی به خانه برگشت با دیدن کیسه و سکه ها بسیار شاد شد و شروع به شمردن کرد، ۹۹ سکه؟
و بارها شمرد و تعجب کرد که چرا ۱۰۰ تا نیست، او ناراحت شد و تصمیم گرفت از فردا هر کاری بکند تا یک سکه طلای دیگر اضافه گرفته، و در حد عالی قرار گیرد.
او از صبح تا شب سخت کار میکرد، و به آنچه به دست می آورد، خوشحال نبود. وزیر هم که با پادشاه او را زیر نظر داشت گفت: قربان او اکنون عضو گروه ۹۹ است و اعضای این گروه کسانی هستند که زیاد دارند؛ اما شاد و راضی نیستند و همیشه درگیر یک درجه کمتر از عالی غصه دارند.
🔹تصمیم بگیریم قدر نعمتها و داشته های موجود خود را بدانیم تا شادکام باشیم.
تمامیت خواهی و کامل خواهی ، فرد را نگران و آشفته بهترین نبودن کرده و به جای شکر نعمت و احساس رضایت، نارضایتی فراهم می کند.
@javadheidari110
#طالع_بینها_و_فالگیرها
❓تا چه میزان می توان روی سخنان فالگیرها و طالع بین ها حساب باز کرد؟
🔰 در تاریخ آمده است که امیرالمؤمنین علیه السلام می خواستند به جنگ نهروان بروند یکی از همین طالع بین ها آمد خدمت حضرت و به ایشان عرضه داشت:
من طالع را نگاه کردم و دیدم این زمانی که شما قصد رفتن دارید زمان بدی است و شما شکست خواهید خورد.
💠 حضرت فرمودند که اگر من به حرف تو گوش دهم مشرک می شوم؛ چرا که این یعنی تو در سرنوشت من تأثیر داری و تو می توانی اوضاع را عوض کنی پس خدا چه می شود؟!
حضرت علی علیه السلام حرکت کردند و در جنگ پیروزی قاطعی هم کسب کردند.
✳️ پس هر کسی که به حرف های این اشخاص گوش فرا دهد در واقع معتقد شده که در این عالم دو مؤثر وجود دارد
یکی خداوند متعال و دیگری طالع بین، و از این جهت مشرک شده است.
🔹منطقی ترین و عالمانه ترین صورتی که می توان برای منشأ حرف ها و اطلاعات و سخنان این ها در نظر گرفت ارتباط با شیاطین جن است.
🔸 شیاطین جن خبرهایی را از طریق استراق سمع یا طرق دیگر بدست می آورند که در این میان یک خبر درست را مطرح می کنند تا بتوانند نود و نه خبر دروغشان را هم غالب کنند؛ پس طالع بین ها و فالگیرها یک قدم برای فرد برمیدارند تا بتوانند از طریق اعتماد سازی به هدف شوم خودشان دست یابند و مهمترین سرمایه فرد که ایمانشان باشد را از آنها بگیرند؛ پس از این جهت هم باید هوشیار باشیم.
🍃همچنین بخش قابل توجهی از اطلاعاتی که فالگیرها و طالع بین ها در اختیار اشخاص قرار می دهند در واقع از خود این اشخاص می گیرند به واسطه سوالاتی که می پرسند و سرنخ هایی که بدست می آورند، در حالی که آن شخص اصلا متوجه این کار نمی شود.
♻️ نا گفته نماند که درصد بسیار بالایی از این افراد دنبال شیّادی و کلاهبرداری و پرکردن جیب های خودشان هستند که در برخی موارد متأسفانه سوء استفاده های دیگری هم از افراد می کنند.
✅در نتیجه ما این راهها را به هیچ وجه توصیه و تأیید نمیکنیم و به همان راهی که اهل بیت ع و علماء رفتند توصیه می کنیم.
@javadheidari110
💠پرسش:
آیا این مطلب که ،علماء و فقیهان با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف ،مخالفت میکنند ، صحت دارد؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول :در روایات اهلبیت علیهمالسلام ، علم و عالم با تعابیر مختلف تمجید و تعظیم شدهاند و عالمان بهعنوان نگهبانان دین ، جانشینان رسول خدا ، معرفیشده و از مردم خواستهشده است از آنان تقلید و تبعیت کنند.(1)
نکته دوم : توجه در منظومهی روایی اهلبیت علیهمالسلام ،انسان را به این نکته رهنمون میکند که : بعضی از عالمان هستند که با تأویلات و برداشتهای خود درصدد انحراف مردم هستند که از تبعیت و پیروی از آنها منع شده است.مرحوم شیخ حرّ عاملی در وسایل الشیعه بابی را با این عنوان گشودهاند :« بَابُ عَدَمِ جَوَازِ تَقْلِيدِ غَيْرِ الْمَعْصُومِ ع فِيمَا يَقُولُ بِرَأْيِهِ وَ فِيمَا لَا يَعْمَلُ فِيهِ بِنَصٍّ عنهم»؛«عدم جواز تقلید از کسی که بارأی و نظر خود و بدون در نظر گرفتن روایات اهلبیت علیهمالسلام فتوا میدهد»(2)
نکته سوم :اما در مورد روایاتی که بیانگر مخالفت اهل علم با امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستند :
الف ) غالب این روایات دارای ضعف سند میباشند و برای تخریب چهره علماء که حافظان و نگهبانان دین و مذهب هستند ،جعلشدهاند.
ب ) فارغ از بحث سندی ، این روایات ناظر به علماء سوء و منحرف میباشند که در تمام دوران حتی بعد از رسول خدا صلیالله علیه و اله بودهاند.
ج) الفاظ موجود در روایات عام بوده و عالمان دیگر فرقهها و مذاهب را هم که اعتقادی به امام زمان ندارند و یا در شخصیت ایشان دچار انحراف میباشند،شامل میشود.
پینوشت:
1. الكافي (ط - الإسلامية)، ج1، ص: 67
2. وسائل الشيعة، ج27، ص: 124
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠پرسش:
آیا پیامبر اکرم صلیالله علیه و اله، کسی را به قتل رساندند؟
#کلام_پیامبر_جنگ_قتل_شجاعت
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
پیامبر اکرم صلیالله علیه و اله، انسان شجاع و دلیری بوده و در سختترین لحظات جنگ پناهگاه اصحاب خويش بودند.
از امیرالمؤمنین علي علیهالسلام نقلشده است: «وقتیکه جنگ و نبرد شدت میگرفت و نبرد تنبهتن آغاز میشد به رسول خدا پناه میبردیم و در اين هنگام هیچکدام از ما از او نزدیکتر به دشمن نبود». (1)
بااینوجود در منابع تاریخی به این مطلب تصریحشده است هیچکس به دست ایشان کشته نشد مگر يک نفر.
جریان کشته شدن این فرد در منابع تاریخی بدین شرح نقلشده است: أبی ابن خلف که از سران مشرکين بود روزي به پيامبر گفت: «من اسبي دارم که هرروز به او آبوعلف میدهم تا چاق و چالاک بشود و سرانجام سوار بر آن شده و تو را میکشم»! پيامبر خدا فرمود: «بلکه به خواست خدا من تو را میکشم». در جنگ احد أبی بن خلف پرسيد: «محمد کجاست؟».
سرانجام آن حضرت را شناخت و بهسوی ايشان حملهور شد. پيامبر صلیالله علیه و اله هم نیزهای در دست گرفتند و خراشي بر گردن «ابي» انداختند. ابي بن خلف نعره میکشید و میگفت: محمد مرا کشت! يارانش به او دلداري میدادند که اين خراش کوچکي است بیتابی نکن! ابي بن خلف میگفت: «اگر اين زخم از ناحیهی دودمان و قبيله ربيعه يا مضر وارد میشد حق با شما بود اما به خدا سوگند در مکه به من گفت تو را میکشم و اگر آب دهان به من انداخته باشد مرا میکشد [چه برسد که به من نيزه زده باشد!].
نهایتاً او درراه مکه در منطقه سرف مُرد (2)
نکته قابلتوجه در این جریان این است که حتی دشمنان پیامبر اکرم صلیالله علیه و اله، ایشان را انسان صادق و راستگویی میدانستند؛ لذا اگر خبر غیبی از آن حضرت برایشان نقل میشد با حساسیت خاصی با آن برخورد میکردند.
پینوشتها:
1. بيهقي، ابوبكر احمد بن حسين، دلائل النبوه، تحقيق عبدالمعطي قلعجي، بيروت، دارالكتب العلميه، 1405 ق، چاپ اول، ج 3 ص 69-70.
2. أبو جعفر محمد بن جرير الطبري (م 310)، تاريخ الأمم و الملوك، تحقيق محمد أبوالفضل ابراهيم، بيروت، دار التراث، ط الثانية، 1387 هق، ج ٢ ص ۵١٨.
@javadheidari110
💠پرسش:
فلسفه ی تعدد زوجات پیامبر اسلام چیست؟
#کلام_تعدد_زوجات_پیامبر_شهوت_مصلحت
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول: پیامبر خدا صلواتاللهعلیه تا سن 25 سالگی در اوج عفت و پاکی همسری را اختیار نکردند و دوست و دشمن او را بهخوبی میستودند. (1)
نکته دوم: پیامبر اکرم صلیالله علیه و اله تا سن پنجاهسالگی تنها یک همسر داشتند و تا زمانی که حضرت خدیجه در قید حیات بودند، همسر دیگری اختیار نکردند. (2)
نکته سوم: پیامبرصلى الله علیه واله، تنها با یک زن باکره ازدواج کرد و او «عایشه» بود، بقیه همسران او، همه زنان بیوه بودند.(3)
نکته چهارم: پیامبر اکرم صلیالله علیه و اله بعد از رحلت حضرت خدیجه سلامالله علیها و بعد از پنجاهسالگی، به خاطر مصالح مختلفی، ازدواجهای متعددی داشتند که البته در عرف آن زمان یک امر عادی بهحساب میآمد.
برخی از مصالح و اهداف پیامبر در راستای تعدد زوجات، تقدیم میشود:
یک: اهداف سیاسی: مانند ازدواج پیامبر با حفصه و عایشه
دو: برای شکستن سنت جاهلی: مانند ازدواج با زینب
سه: براى کاستن از عداوت، یا طرح دوستى و جلب محبت اشخاص و یا اقوام متعصب و لجوج.
پینوشتها:
1. السیرة الحلبیّة، ج 1، ص 140
2. موسوعة التاریخ الاسلامی، چاپ مؤسسه الهادی، ج 1، ص 333 و 334
3. بحار الانوار، ج 22، ص 191
@javadheidari110
💠پرسش:
لعن به چه معناست؟ چرا در زیارت عاشورا بعضی افراد و جریان ها لعن شده اند؟
......................................................................................................................................
✍️پاسخ:
نکته اول : لعن در لغت به معنای راندن و دور کردن از رحمت خداوند می باشد. (1)
پس اگر می گوییم: «خدا فلانی را لعنت کند» یعنی: خدایا فلان فرد را از رحمت خود دور و عذابت را بر آن نازل کن.
نکته دوم: در قرآن کریم و روایات اهل بیت علیهم السلام، گروهی از مردم مورد لعن قرار گرفته اند و این امر در زیارت عاشورا تکرار شده است و بیانگر اهمیت موضوع و مطابق با قرآن می باشد.
نکته سوم: لعن در زبان قرآن و روایات، نوعی فرهنگ سازی و مرزبندی بین انسان ها است و تذکر می دهد: مواظب باشید در دام این افراد نیافتید و خود به صفات آن ها مبتلا نشوید.
نکته چهارم: کسانی که در زیارت عاشورا مورد لعن قرار گرفته اند، افراد و جریان هایی هستند که از مسیر حق دور شده و به نهایت شقاوت و سنگدلی رسیده اند و تمام تلاش خود را برای خاموش کردن نور الهی به کار گرفته اند.
نکته پنجم: در لعن کردن باید از نام بردن افرادی که برای برخی از مذاهب مقدس هستند پرهیز شود تا وحدت امت اسلام که مورد تاکید قرآن و روایات می باشد، حفظ و امنیت جامعه ی اسلامی به مخاطره نیافتد.
پی نوشت:
1. مفردات راغب، ص 741
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110