او را پیروی میکنند. وقتیکه این قهرمانها راهی را میروند، دیگران نپرسیده و نسنجیده، دنبال آنها میروند. در مسائل کوچک، اینها خطری ندارد؛ مثلاینکه انسان در لباس پوشیدن از فلان قهرمان پیروی و تقلید کند. اما یکوقت در مسائل بزرگ و اساسی عدهای به دهان بزرگان و قهرمانها نگاه میکنند ببینند این قهرمان از کدام راه میرود تا آنها هم از آن راه بروند. قرآن این را محکوم میکند؛ میگوید: اِذْ تَبَرَّأَ الَّذینَ اتُّبِعوا مِنَ الَّذینَ اتَّبَعوا(2) در قیامت تابعها از متبوعها و متبوعها از تابعها تبری میجویند؛ میبینید یک عده از این مردمی که کورکورانه از اکابر و کبرا پیروی کردهاند دادشان بلند است میگویند خدایا اِنّا اَطَعْنا سادَتَنا وَ کبَراءَنا فَاَضَلّونَا السَّبیلا (3) پروردگارا این بزرگان ما بودند که ما را گمراه کردند. ولی آیا این به پیشگاه الهی پذیرفته میشود؟ نه. جواب میدهند ما به شما عقل و منطق داده بودیم، شما میتوانستید با عقل و منطقتان کار آن بزرگهایی را که اندیشه شما را پرکرده بود بسنجید، ببینید آیا با عقل و منطق جور درمیآید یا جور درنمیآید؟» (4)
پینوشتها:
1. وسائل الشیعة،ج15 ،ص354
2. بقره؛ 166
3. احزاب؛ 67
4. خدا در زندگی انسان،ص97
🍀
🍀🍀
🍀🍀🍀
🍀🍀🍀🍀@javadheidari110
#پست_پیشگام
#سلبریتی_در_منظومه_تفکر_اسلامی
✴️ پرسش
پدیدهای به نام سلبریتی،چگونه در منظومه تفکر اسلامی قابلتحلیل است؟
🍁🍁🍁
✅ پاسخ
بدون شک یکی از اقشاری که امروزه در حوادث و مناسبات مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر افکار عمومی جامعه تأثیر به سزایی دارند "سلبریتی ها" یعنی چهرههای مشهور و رسانهای هستند. اما بهراستی در دنیای سلبریتی ها چه خبر است؟
در دنیای سلبریتی ها همهچیز در خدمت شهرت و بالا رفتن مقبولیت آنها در میان عامه مردم است. فرهنگ شهرت به طرز عجیبی با سادهسازی مفاهیم مختلف عجین شده است. سلبریتی ها نسخه سادهشده و دمدستیای از کمک، صلح، انساندوستی، مبارزه با فقر را باکارهایی نظیر شرکت در کمپینهای محیطزیست و عکس گرفتن با کودکان کار به مخاطبان میلیونی خود نشان میدهند؛ بیآنکه کاری در جهت حل ریشهای آن مشکل کنند. دلیلش هم مشخص است. آنها سلبریتی هستند، نه تکنسین و پزشک و جامعهشناس. آنها قرار است به هدفشان برسند. «دیده شدن» هدف آنهاست و بقیه چیزها وسیله است. چراکه برای فراموشنشدن نیاز دارند به شکلهای متنوع، در عرصههای مختلف خود را به طرفدارانشان یادآوری کنند. آنها در جزئیترین نمودهای زندگی از آنها تقلید میکنند و این یکی از بزرگترین آسیبهای جوامع امروز است.
شاید یکی از دلایلی که در تعالیم دینی ما "شهرتطلبی" بهشدت نکوهیده شده و در روایات معصومین تأکید شده است آن چنانکه از یک شیر درنده میگریزید از "شهرت" فرار کنید این است که اساساً شهرت به دنبال خود انسان را مبتلا بهنوعی "مستی" و "توهم خودبرتری" میکند. براین اساس امام صادق علیهالسلام فرمود:اگر توانستيد گمنام بمانيد،اين كار را بكنيد،تو را چه میشود اگر مردم تمجيدت نكنند،و اينكه نزد مردم مورد مذمّت باشى درحالیکه نزد خداوندت ستوده باشى؟.(1)
بله، افراد سرمست از شهرت و خودبرتربین (چه در عرصه هنر یا ورزش و یا سیاست) معمولاً خود را در همه زمینهها صاحبنظر دانسته و از خودشیفتگی به خودشگفتی رسیده همواره خود را تافتهای جدا بافته از افراد عادی جامعه میپندارند. خداوند متعال در قرآن کریم در سوره مبارکه "شعراء" که درواقع تعبیری از سلبریتی ها به مفهوم امروزی آن است از سرمستان از شهرت و همچنین جامعهای که تحت تأثیر آنان است بهشدت انتقاد و آنان را موجب گمراهی معرفی میکند. ازآنجاکه شعر در جزیره العرب هنری فاخر و بسیار موردتوجه به شمار میرفت موجب جایگاهی ویژه برای صاحبان این هنر و تأثیر به سزای آنان در افکار عمومی و مناسبات سیاسی اجتماعی عصر خویش محسوب میشد.
به گواهی تاریخ جزیره العرب شاعران جاهلی که دارای نفوذ فراوان در جامعه بودند در تعامل با جریانات قدرت و ثروت و در مقابل مطامع دنیوی یکی از اصلیترین منشأهای رسوخ بسیاری از خرافات و انحرافات در افکار عمومی عصر خویش به شمار میرفتند.
خداوند در آیه ۲۲۴ سوره شعراء ضمن انتقاد از این طایفه میفرماید: "وَالشُّعَرَاء يَتَّبِعُهُمُ الْغَاوُونَ: تنها کمخردها از شعراء تأثیر میپذیرند و تبعیت میکنند." و سپس به دو ویژگی آنان اشاره میفرماید: "أَلَمْ تَرَ أَنَّهُمْ فِي كُلِّ وَادٍ يَهِيمُونَ: آیا ندیدی که آنان به هر وادی و حوزهای ورود و بدون دانش نظر میدهند؟! "وَأَنَّهُمْ يَقُولُونَ مَا لا يَفْعَلُون: و آنان کسانی هستند که میگویند آن چراکه خود عمل نمیکنند."
بهوضوح باید گفت نگونبخت جامعهای که افکار عمومی آن بجای نخبگانش از سلبریتی هایش تأثیر بپذیرد و این مفهوم چقدر این روزها برای ما قابلدرک است! صدالبته پرواضح است که شهرت بهصورت مطلق نکوهیده نیست و چهبسا افراد مشهوری که از شهرت خود درراه خدا و خدمت به خلق استفاده کرده و میکنند آنچه مضموم است شهرتطلبی و سرمستی و خودشگفتی از شهرت است و اسفبارتر از آن تأثیر و تبعیت جامعه از این قبیله خودبرتربین.
در پایان و بهعنوان نتیجهگیری به فرازی جالب از سخنان متفکر شهید، استاد مطهری در موضوع سلبریتی ها و عواقب و آسیبهای تبعیت از آنها اشاره میکنیم:
«یک قهرمان ورزشی که افراد، او را در میدانهای ورزش در تلویزیون دیدهاند شما میبینید بسیاری از جوانها ژستهای او را پیروی میکنند. یک قهرمان هنری وقتیکه پیدا میشود میبینید مردم ژستهای
پرسش:
شنیدهام هرکسی از دنیا برود فشار قبر دارد. آیا این نکته، صحت دارد؟ آیا این عذاب شامل مجاهدان راه خدا هم میشود؟
✍️ پاسخ: 💠
با عرض تسلیت و تبریک به مناسبت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی (ره)؛ نکاتی تقدیم میشود.
نکته اول: در منظومهی روایی، کلمه «قبر»، بسیاری از اوقات به معنای عالم برزخ هست و مقصود قبر خاکی نیست. امام صادق علیهالسلام فرمودند: «الْقَبْرُ مُنْذُ حِينِ مَوْتِهِ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ»؛ «قبر از لحظه مرگ است تا روز قیامت».(1)
نکته دوم: طبق روایت امام صادق علیهالسلام، بسیاری از افراد، بهواسطه اعمالشان در دنیا، دچار این نوع از عذاب (فشار قبر) میشوند؛ اما مؤمنین و افرادی که در دنیا عامل به دستورات خداوند باشند از این عذاب در امان هستند. لذا در روایات اهلبیت علیهمالسلام روایات متعددی وجود دارد که انجام بعضی از امور باعث کاهش عذاب قبر و بعضی اعمال موجب از بین رفتن فشار قبر میشود.
شخصی از امام صادق علیهالسلام پرسید: «آیا کسی از فشار قبر نجات پیدا میکند؟»، حضرت در پاسخ فرمودند: «نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْهَا، مَا أَقَلَّ مَنْ يُفْلِتُمِنْ ضَغْطَةِ الْقَبْر»؛ «به خدا پناه میبریم از فشار قبر، چه اندازه کم هستند افرادی که از فشار قبر رهایی پیدا میکنند.»(2)
حضرتشان در پاسخ به سؤال ابو بصیر از فشار قبر فرمودند: «هَيْهَاتَ مَا عَلَى الْمُؤْمِنِينَ مِنْهَا شَيْء»؛ «هرگز چیزی از فشار قبر بر مؤمنین نیست.»(3)
نتیجه اینکه: هرچند فشار قبر یک قانون عمومی و فراگیر هست ولی هستند افرادی که به خاطر ایمان و عمل صالح، از این عذاب در امان هستند.
پینوشت:
1. الكافي (ط - الإسلامية)، ج3، ص: 242
2. الكافي (ط-دارالحديث)، ج5، ص: 583
3. الكافي (ط-دارالحديث)، ج5، ص: 344
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
💠 پرسش:
مرز بین عزت و ذلت نفس و یا تکبر و تواضع چیست؟
#اخلاق_عزت_ذلت_تکبر_تواضع
✍️ همانگونه که انسان میل به کمال دارد و به دنبال تقویت و تثبیت فضائل اخلاقی دروجود خویش است و عقل و وحی نیز او را به دریافت هرچه بیشتر و بهتر فضائل اخلاقی دعوت می نمایند، شیطان نیز تمام هم و غم خویش را برای پرورش رذائل اخلاقی دروجود انسان بکار می گیرد و وسوسه های نفسانی و نفس اماره انسان نیز به کمک شیطان آمده تا ریشه رذائل اخلاقی را دروجود انسان زنده نگهدارند.بنابراین جنگ بین عقل و نفس همواره وجود داشته و تا آخر عمر همراه انسان می باشد.
به عنوان مثال ازیک طرف شخص به دنبال تثبیت عزت نفس دروجود خویش است و ازطرفی احتمال افتادن دروادی ذلت و خواری نفس برایش وجود دارد. و یا گاهی دچار کبر شده و یا بعضا به نقطه مقابل کبر یعنی تواضع روی می آورد.برای تشخیص این ویژگی ها از یکدیگر باید توجه کرد که انسان دارای دو نوع خود میباشد یکی خود حقیقی انسان و دیگری خود پنداری.خود حقیقی در وجود انسان اصالت دارد و خود اصلی و حقیقی است اما خودپنداری درواقع خود غیرحقیقی است که ذهنیت انسان آن را ساخته است.
کسی که ارزش وجودی خودش را در داشتن خانه و باغ و مال و ثروت می داند از خود حقیقی خود غافل است و کسی که به ارزشهای معنوی توجه می کند به سمت خود حقیقی درحرکت است.عزت نفس، عزیز داشتن خود واقعی و حقیقی می باشد.اما ذلت و خواری نفس عزیز داشتن خود غیر حقیقی.
حال برای تشخیص مرز بین عزت یا ذلت نفس باید دید شما به کدام یک از ابعاد وجودیتان بها می دهید؟آیا ارزشهای معنوی نزد شما عزیز است یا لذتهای جسمانی.گاهی انسان فقط به دنبال کسب لذتهای مادی است و دراین مسیر تن به دروغ و زشتی و بدی و خیانت و...نیز می دهد اینجا انسان عزت نفس نداردو خود را خوار می کند تا به هدف مادی اش برسد.اما گاهی انسان هرگزتن به دروغ و خیانت و... نمی دهد و حاضر نیست که در مقابل یک فرد جبار و ثروتمند به خاطر ترس یا رسیدن به مال، خضوع کند، در این حالت او از عزت نفس برخوردار است.
کسی که عزت نفس دارد یعنی خود را عزیز می داند و عزیز دانستنش به تبع عزیز دانستن ارزشهای معنوی می باشد چون ارزشهای والای الهی و معنوی را عزیز می داند و در برابر کسانی که این ارزشها را دارند تواضع می کند .
مرز بین کبر و تواضع نیز از همین طریق قابل درک است. انسان متکبر خود را بزرگتر می بیند و بویی از تواضع نبرده است بنابراین حاضر نیست دربرابر کسانی که دروجودشان ارزشهای معنوی است سرخم کند و تسلیم شود چرا که جایگاه خود را بالاتر می بیندبنابراین ملاک برای تشخیص، میزان تسلیم شدن دربرابر ارزشهای معنوی است. به هر میزانی که دربرابرامورخداپسندانه سرتعظیم فرود آورید عزت نفس و تواضع دارید و به هرمیزانی که خود رابالاتر ازدیگران و ارزشهای معنوی بدانید دچار تکبر و ذلت نفس هستید.
#کارشناس_اخلاق_و_مشاوره
آدرس کانال: @javadheidari110
🌿🌿🌿🌿🌿🌿
💠 پرسش:
چرا باوجود امام علی علیهالسلام ، حضرت زهرا سلامالله علیها برای گشودن درب اقدام کردند؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
در مورد باز کردن درب توسط حضرت فاطمه سلامالله علیها نکاتی تقدیم میشود :
نکته اول : طبق روایات صحیح بین شیعه و سنی ، تهدید به آتش زدن خانه وحی ،قبلتر توسط عمّال حکومت ، انجامگرفته بود و تصمیم بر هتک حرمت به خاندان وحی مسلم بود و این اتفاق افتاد .(1)
نکته دوم : با توجه به روایات متعدد مبنی برآوردن هیزم ، آتش زدن درب ، لگدزدن به درب ، مشخص میشود ، درب توسط کسی گشوده نشده است بلکه بازور و ظلم این اتفاق افتاده است.(2)
نکته سوم : حضرت زهرا سلامالله علیها برای اینکه جسارت کنندگان را از درب خانه دور کنند و اینکه شاید با شنیدن صدای حضرت خجالت بکشند، به درب نزدیک شده و با جمعیت صحبت کردند که با شنیدن صحبتهای حضرت ، گروهی آنجا را ترک کردند .ولی عده ای ماندند و شد آنچه شد. لا حول و لا قوة الا بالله
«فلما سمع القوم صوتها وبكاءها انصرفوا باكين، فكادت قلوبهم تتصدع وأكبادهم تنفطر، وبقي عمر معه قوم»
وقتی جمعیت صدای ناله و گریه فاطمه سلام الله علیها را شنیدند باحالت گریه برگشتند و عمر با همراهانش باقی ماند.(3).
پینوشت:
1. المصنف لأبي بكر بن أبي شيبة، ج 7 ص 432 ، ح 37045
2. الإمامةوالسياسة، ج 1 ص 16
3. همان
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110♨️
💠پرسش:
آیا خدا دیده میشود؟
..............................................................
✍️ پاسخ:
نکته ی اول: اگر منظور از دیدن، دیدن با چشم (رؤیت بصریّة) باشد، جواب منفی است؛ و تفاوتی بین دنیا و آخرت ندارد.
دلایل اینکه نمیشود خدا را دید و دیدن خداوند به معنای دیدن با چشم محال است، زیاد هست که به دو مورداشاره میشود:
الف: دیدن با چشم، وقتی معنا دارد که آن چیز، جسم یا جسمانی باشد و چنین چیزی حتماً دارای جهت هست و چیزی که جهت داشته باشد، محدود است و نیازمند مکان، درحالیکه خداوند از تمام این امور پاک و منزه است.
ب: اگر بگوییم خدا دیده میشود: یا تمام خدا را میبینیم که لازمهی آن محدود بودن هست و یا جزئی از ذات را مشاهده میکنیم که لازمه آن دارای اجزاء بودن خداوند است که تمام این امور در حقّ خداوند محال هست.
قران کریم میفرماید: «لا تُدْرِكُهُ الْأَبْصارُ وَ هُوَ يُدْرِكُ الْأَبْصارَ وَ هُوَ اللَّطيفُ الْخَبير»؛ «چشمها او را نمىبينند؛ ولى او همه چشمها را مىبيند؛ و او بخشنده (انواع نعمتها و باخبر از دقايق موجودات) و آگاه (از همه) چيز است»(1)
نکته دوم: اگر معنای رؤیت خداوند، مشاهده قلبی باشد، این امر اشکالی ندارد.
امیرالمؤمنین علیهالسلام در جواب ذعلب یمانی که از ایشان پرسید: آیا پروردگارت را دیدهای؟ فرمودند: آیا کسی را که ندیدهام، عبادت میکنم؟ و وقتی ذعلب میپرسد: کیف تراه؟ حضرت میفرمایند: «لَا تُدْرِكُهُ الْعُيُونُ بِمُشَاهَدَةِ الْعِيَانِ وَ لَكِنْ تُدْرِكُهُ الْقُلُوبُ بِحَقَائِقِ الْإِيمَان...»؛ «چشمها او را مانند چيزهاى ديدنى ديگر نمىبيند، ولى دلها با حقايق ايمان او را مىبيند»(2)
پینوشتها:
1. انعام/103
2. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 258
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110
11.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تطبیق_گرایی(۱)
#نفس_زکیه
💢 افراط ممنوع❗️
💢تطبیق دادن های بی مورد ممنوع❗️
💢احساسات کاذب درست کردن ممنوع❗️
✅ روایات درباره نفس زکیه بسیار واضح و روشن میباشد 👇
📜 محمد بن مسلم عن الباقر علیه السلام : و قتل غلام من آل محمد صلی الله علیه و آله وسلم بین الرکن و المقام، اسمه محمد بن الحسن النفس الزکیة.
🔹 امام باقر علیه السلام (درباره علامات ظهور) فرمودند : و کشته شدن جوانی از آل محمد در بین رکن و مقام که نامش محمد بن حسن همان نفس زکیه میباشد.
📚 کمال الدین ص۳۳۱
📜 صالح مولی بنی العذراء عن الصادق علیه السلام : لیس بین قیام قائم آل محمد و بین قتل النفس الزکیة الا خمس عشرة لیلة.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند : نیست فاصله ایی میان قیام قائم آل محمد و کشته شدن نفس زکیه مگر پانزده روز.
📚 کمال الدین ص ۶۴۹
🚫 تطبیق دادن های بی مورد جز اینکه مردم را نسبت به ظهور ناامید کند فایده ی دیگری نخواهد داشت.
🌀🌀🌀🌀🌀
🆔 @javadheidari110
💠پرسش:
معنای عبارت «قاصم الجبارین» چیست؟ آیا منشأ روائی دارد؟
✍️ پاسخ:
◽️یکی از جملاتی که این روزها با شهادت سردار سرافزار سپاه اسلام، شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی بسیار دیده و شنیده می شود، جمله زیبای «بسم الله قاصم الجبارین» است.
◽️ آنچه از زبان حضرات معصومین علیهم السلام در ادعیه و مناجاتها آمده این تعبیر است: «وَالْحَمْدُ لِلّهِ قاِصمِ الجَّبارینَ مُبیرِ الظّالِمینَ»؛ یعنی ستایش خدای را که درهم شکننده سرکشان و نابودکننده ستمکاران است.
◽️این عبارت در دعای افتتاح آمده و امام صادق (علیه السلام) میفرماید: پیامبر اسلام (ص) این دعا را در ماه مبارک رمضان میخواند و مشابه عبارت فوق در دعاهای دیگری نیز وجود دارد.
◽️البته توجه شود که عباراتی چون:
«بسم الله قاسم الجبارین»
«بسم الله القاصم الجبارین»
از لحاظ ادبیات عرب، اشتباه است و عبارت صحیح
«بسم الله قاصم الجبارین» است.
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
ازدواج_تقدیر_الهی_یا_انتخاب_انسان.mp3
زمان:
حجم:
5.28M
#ازدواج_معصومان
#ازدواج_ما
#سرنوشت_تقدیر
#جبر_یا_اختیار
#پادکست
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110