5.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙بشنوید||صحبتهای حاج قاسم سلیمانی پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸
ماجرای پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و عوامل پشت پرده آن یکی از رمز و رازهای باقی مانده از تاریخ جمهوری اسلامی است. پیش از این با انتشار مقاله «روندپژوهی پذیرش قطعنامه 598 توسط امام خمینی(ره)» بخشی از ابعاد این ماجرا تبیین شد.
هماکنون صوت شهید سرافراز حاج قاسم سلیمانی در اولین روزهای پس از پذیرش قطعنامه منتشر شده است. نکته مهم آنکه آن شهید عزیز در این صوت تلویحا به عدم پشتیبانی کامل از جنگ و عدم سرمایهگذاریها برای پیشرفت جنگ اشاره میکند و میگوید:
«اگر بنا بود واقعا دولت، مملکت، جنگ، نظام، سپاه همه اینها بیش از این سرمایهگذاری روی جنگ نکنند و آخرین سرمایهگذاری همین بود که تا حالا انجام گرفته بود واقعا مصلحت بهترین همین بود که امام تشخیص دادند.»
🆔 @Bonyadtarikh
11.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کوتاهنما: اخلاص و تدبیر در مکتب سلیمانی
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
🆔 @Bonyadtarikh
♨️نقش آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی در انتشار آثار امام خمینی
🏴 بهمناسبت ارتحال آیتالله مجتبی تهرانی
▫️از برنامههای حاج آقا مجتبی تهرانی در نجف چاپ آثار علمی امام بود. امام كتاب تحريرالوسيله را در دوران تبعيد به تركيه تكميل و آماده کرده بود، ليكن نمیخواست با بودجه بيتالمال آن را به چاپ برساند. حاج آقا مجتبی با حاج حسين مصدقی (از ناشران كتابهای مذهبی در تهران) تلفنی گفت و گو كرد و با سرمايه او اين كتاب در نجف به چاپ رسيد. كتابهای ديگر امام نيز مانند الرسائل و نيز جلد چهارم طهارت به وسيله حاج آقا مجتبی پس از تصحيح و اصلاح و زيرنويسی چاپ شد. سه جلد مكاسب محرمه امام نيز به وسيله آقای تهرانی ويراستاری و چاپ شد.
📚مقاله «حاج آقا مجتبی تهرانی شاگرد دلباخته مکتب امام»، حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره34،
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
#سیدحمید_روحانی
🆔 @Bonyadtarikh
⬅️ اعتراض امام خمینی به درج القاب برای ایشان
🔹مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی برای چاپ کتاب تحریرالوسیله، در پشت جلد كتاب با نظر و همفكری شهيد حاج سيد مصطفی خمينی عنوان «زعيمالحوزات العلمية» را برای امام منظور كرد. وقتی امام كتاب را ديدند سخت ناراحت شدند و حجتالاسام والمسلمين حاج شيخ محمود قوچانی را كه متصدی چاپ اين كتاب بود مورد اعتراض قرار دادند و اعلام كردند دستور میدهم همه اين كتابها را به دجله بريزند!
🔸آقای قوچانی با مشورت مدير چاپخانه تدبيری انديشيدند و روی آن عنوان مهر امحا زدند امام در نامهای به مرحوم حاج شيخ مجتبی درباره عنوانی كه در پشت كتاب تحريرالوسيله آمده بود چنين گله كردند:
دو سه روز پيش كتاب تحريرالوسيله را آوردند، ديدم پشت كتاب عبارتی نوشته شده است كه موجب تأسف و تأثر و نگرانی شد. فرستادم آقای قوچانی آمد از ايشان مؤاخذه كردم گفتند دستور حاج آقا مجتبی است. خيلی موجب تعجب شد. شما با آنكه قدری سيره اينجانب را میدانيد چه شده است كه يک همچو عبارتی را دستور دادهايد بنويسند؟ گفتم بايد محو شود...
📚 مقاله «حاج آقا مجتبی تهرانی شاگرد دلباخته مکتب امام»، حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره34،
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
#سیدحمید_روحانی
🆔 @Bonyadtarikh
📔گزارش ساواک در خصوص مروجین امام خمینی از جمله شیخ مجتبی تهرانی
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
🆔 @Bonyadtarikh
📌مقابله مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی با دارالتبلیغ
🏴 بهمناسبت ارتحال آیتالله مجتبی تهرانی
▫️حاج آقا مجتبی تهراني در پی تبعيد امام به تركيه در سال 1343با اينكه خود را از درس خواندن بینياز نمیديد، در درس هيچ كدام از حوزههای درسی رسمی قم حضور نيافت چون آن درسها را در آن پايه نمیديد كه برای او مفيد باشد.
▪️او از موضع سازشكارانه برخی از مقامات روحانی مانند #سيدكاظم_شريعتمداری سخت رنج میبرد و از نيرنگهای او برای به بيراهه كشاندن نهضت اسلامی ايران نگران بود. آنگاه كه آقای شريعتمداری #دارالتبليغ را افتتاح كرد، حاج آقا مجتبی به دور از هر گونه تظاهر به مخالفت، تلاشهایی را در راه دور داشتن حوزه قم از اين دستگاه مرموز آغاز و دنبال كرد؛ طلاب علوم اسلامی را از نامنويسی در دارالتبليغ بازمیداشت، با اساتيد و افاضل قم در راه به انزوا كشانيدن آن تشكيلات پيوسته گفت و گو و رايزنی داشت.
▫️حاج آقا مجتبی يکی از برنامههايی را كه برای رويارویی با دارالتبليغ به كار گرفت بنياد مؤسسهای مدرن و پيشرفته برای تحصيل و تدريس و مطالعه اهل علم و انديشه بود. او ساختمانی را كه به امام واگذار شده بود، با رخصت از امام برای اين منظور به تجهيزات لازم مجهز كرد.
▪️در گام نخست كتابخانهای پديد آورد كه بتواند نيازمندیهای علمی و پژوهشی دانشپژوهان، انديشمندان و پژوهشگران را برآورده سازد؛ كتابهای زيادی با همت حاج آقا مجتبی خريداری و به اين مركز آورده شد. سالنهای مطالعه و نيز سالنهايی برای تدريس اساتيد با شيوهای نوين و مجهز آماده گرديد. محلی نيز برای تحقيق پيرامون مسائل اسلامی در نظر گرفته شد. از اساتيد حوزه قم دعوت به عمل آمد به جای درس گفتن در برخی مقابر و مساجد، كلاس درس خود را در آن مركز قرار دهند.
🖇ادامه متن فصلنامه را در وبسایت رسمی بنیاد تاریخ پژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بخوانید
📚منبع: مقاله «حاج آقا مجتبی تهرانی شاگرد دلباخته مکتب امام»، حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، شماره34،
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی #سیدحمید_روحانی
🆔 @Bonyadtarikh
53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
💠رهبر انقلاب به عزت شهید سلیمانی اشاره کردند و گفتند که مرقد او توسط هزاران نفر از نقاط مختلف و حتی کشورهای دیگر زیارت میشود. این عزت، پاداش اخلاص او در خدمت به ملت و جبهه مقاومت است.
💠ایشان تأکید کردند که راهبرد همیشگی حاج قاسم احیای جبهه مقاومت بود و نقش او در نجات عراق از حملات نیروهای خارجی را بیبدیل دانستند.
💠رهبر انقلاب خاطرنشان کردند که دفاع از حریمهای مقدس برای حاج قاسم یک اصل بود و او ایران را نیز حرم میدانست. ایشان تأکید کردند که اگر این دفاعها انجام نمیشد، امروز از اعتاب مقدس خبری نبود.
💠ایشان در ادامه فرمودند: لبنان و یمن نماد مقاومت هستند و پیروز خواهند شد.
#رهبر_معظم_انقلاب #شهید_حاج_قاسم_سلیمانی
🆔 @Bonyadtarikh
مشارکت مرحوم آیتالله مصباح در اولین ترجمه تفسیر المیزان
🏴 بهمناسبت سالروز ارتحال علامه مصباح یزدی رحمهالله
🔹این نکته در فهرست فعالیتهای علمی #آیتالله_مصباح کمتر مورد توجه قرار گرفته است که ایشان در اولین ترجمه #تفسیر_المیزان، که قبل از سال 1344 انجام و حدود 40 مجلد چاپ شد، در کنار آقایان محمدعلی گرامی، عبدالکریم نیری بروجردی، محمدرضا صالحی کرمانی، سیدمحمد خامنهای، محمدجواد حجتی کرمانی، در ترجمه 12 جلد آن مشارکت داشتند که ده جلد اول این ترجمه در انتشارات دارالعلم قم و سی جلد بعد در انتشارات محمدی منتشر شد. اما بعدها با پیشنهاد #علامه_طباطبائی و به جهت یک دست شدن ترجمهها، مجموع تفسیر المیزان توسط آقای موسوی همدانی ترجمه و توسط دفتر انتشارات اسلامی (جامعه مدرسین حوزه علمیه قم) به چاپ رسید.
🔸آیتالله شیخ رضا استادی در مورد ترجمه المیزان توسط آیتالله مصباح میگوید:
«آقای مصباح یک جلد از تفسیر المیزان را ترجمه کردهاند که چاپ شده و چند جلد هم آیتالله مکارم و آقای گرامی و آقای حجتی ترجمه کردهاند که چاپ شده اما اینکه غیر از ترجمه یک جلد از تفسیر، حضرت آقای مصباح دخالت دیگری هم داشته بنده اطلاع ندارم.»
📚 عمار انقلاب، صص297-296
🆔 @Bonyadtarikh
✳️حضرت امام باقر علیهالسلام سردمدار مقابله با تحریف
💢مقام معظم رهبری: یاد امام باقر، یعنی یاد سر برآوردن حیات دوباره جریان اصیل اسلامی در مقابله با تحریفها و مسخهایی که انجام گرفته بود.(۱۳۸۸/۹/۴)
#ولادت_حضرت_امام_باقر
🆔 @Bonyadtarikh
📷تصویر رهبر معظم انقلاب اسلامی با شهیدان قاسم سلیمانی و سید حسن نصرالله.
✨یاد شهیدان گرامی و راهشان پر رهرو باد
🆔 @Bonyadtarikh
📍تسلیمطلبی، سازشکاری و کنار آمدن با دشمنان اسلام و انقلاب، مخالف راه حضرت فاطمه زهرا(س) است
📒متن کامل سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سید حمید روحانی در دفتر مقام معظم رهبری در قم
🔹۱۳دیماه۱۴۰۲ مراسم جشن به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت زهرا (علیهاالسلام) و امام خمینی (رحمةاللهعلیه) و گرامیداشت مقام حاج قاسم سلیمانی در سالگرد شهادت این شهید بزرگوار در دفتر مقام معظم رهبری در شهر مقدس قم برگزار گردید و در این مراسم مورخ خبیر انقلاب اسلامی حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی به سخنرانی پرداخت.
🔸ایشان در سخنان خود با تطبیق میان سیره حضرت زهرا سلام الله علیها و امام خمینی، مکتب امام را ادامه مکتب فاطمی عنوان کرده و خطر نفوذ تحریفگران در نهادها و محافل علمی و مذهبی را گوشزد کردند.
🔹بهجهت استفاده هرچه بیشتر جامعه نخبگانی و عموم علاقهمندان؛ متن این سخنرانی در ادامه ارائه شده است.
سرفصلهای این سخنرانی:
🔸بررسی ویژگیهای نهضت فاطمی
🔹علت معارضه با حضرت زهرا سلام الله علیها و فرزندان ایشان
🔸امتداد خط معارضه با مکتب فاطمی
🔹سکولارهای حوزوی و معارضه با مکتب فاطمی
🔸نهضت امام خمینی امتداد مکتب فاطمی
🔹وظایف حوزویان در برابر خط تحریف مکتب فاطمی
🔸«الف لام خمینی» تحریف در لباس تجلیل از امام(ره)
🔹مقابله با تحریف امام(ره) یک وظیفه همگانی
خبرگزاری رسمی حوزه علمیه
پایگاه خبری-تحلیلی 598
خبرگزاری رسا
خبرگزاری فارس
🆔 @Bonyadtarikh
⏬به خاک و خون کشیدن مردم با دستور یک آمریکایی
🔻درنگی در مأموریت مخفی ژنرال هایزر به تهران در ۱۴ دی ماه ۱۳۵۷ و #ترغیب فرماندهان ارتش شاهنشاهی به کشتار مردم
🔹یکی از اقدامات ژنرال هایزر در ایران، ترغیب #سران_ارتش به صدور دستور تیراندازی مستقیم به طرف مردم بود. این مطلبی است که خود هایزر در چند جا به صورت تلویحی به آن اعتراف می کند:
🔸«روز جمعه ۲۶ ژانویه ۱۹۷۹ [ششم بهمن ماه ۱۳۵۷] خبر رسید که در دانشگاه [تهران] راهپیمایی با حضور حدود دو هزار نفر برپا شده و جمعیت از کنترل خارج شده است. نیروها تلاش کرده بودند تا آنها را تحت کنترل درآورند و #تیراندازی هوائی کرده بود این کار بی تاثیر بوده است. از این رو لوله تفنگ هایشان را پایین آورده و به سوی جمعیت #شلیک کرده اند. برآوردها نشان می داد بین ۱۵ تا ۲۰ نفر کشته شده اند. اطمینان داشتم که این حادثه، پیامدهائی به دنبال خواهد داشت.»(ماموریت به تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص۲۶۹)
🔸هایزر در بخشی از کتاب خود، به ماجرای #تیراندازی_نظامیان به طرف مردم در میدان انقلاب (روبه روی ستاد ژاندارمری) در تاریخ ۲۹ ژانویه [نهم بهمن ماه] که طی آن چندین نفر کشته و تعداد دیگری نیز مجروح شده بودند، اشاره کرده و به طور مشخص بیان می دارد که دستور تیراندازی به طرف مردم را داده است. وی می گوید:
🔹«در جلسه دوشنبه ۲۹ ژانویه ۱۹۷۹ [نهم بهمن ماه ۱۳۵۷] با سران ارتش،... ناگهان پیامی تلفنی رسید که اپوزیسیون آماده ی حمله به ستاد مرکزی ژاندارمری در تهران است. من گفتم که این محل باید فورا به عنوان یک مرکز مهم دولتی مورد توجه و حفاظت قرار گیرد . به نظر من، بهترین روش این بود که روی سر راهپیمایان تیراندازی هوایی کنند و از گاز اشک آور استفاده نمایند. اگر این روش موثر نبود لوله تفنگ ها باید پایین می آمد تا شکی باقی نماند که نیروها شوخی ندارند. ژنرال قره باغی فورا به سمت تلفن رفت و با بختیار صحبت کرد و بعد آجودانش را خواست و به زبان فارسی به او #دستور_آتش داد. بعد به سوی من بازگشت و گفت همان طور که صحبت کرده بودیم اوضاع دقیقاً تحت کنترل خواهد شد... کمی بعد گزارش رسید که نیروها طبق دستور ما وارد عمل شده اند. تلاش کرده بودند بدون تیراندازی مستقیم، مردم را متفرق کنند اما بی فایده بوده است، بنابر این رهبران آنان را شناسایی و به سمت شان شلیک کرده بودند. گزارش دقیقی از #میزان_تلفات نداشتیم، اما قطعاً این تاکتیک باعث عقب نشینی جمعیت شده بود.(همان ،ص ۲۹۲)
🔸در جلسه سه شنبه ۳۰ ژانویه ۱۹۷۹ [دهم بهمن ۱۳۵۷]، ژنرال قره باغی در مورد حوادثی که روزگذشته در برابر ستاد مرکزی ژاندارمری رخ داده بود، به شدت احساساتی شده بود... خط و نشان کشید و سعی کرد که مرا مسئول تیراندازی مستقیم نیروها به مردم بداند.در واقع او با انگشت خود به سوی من اشاره کرد و گفت: تقصیر شماست، شما #مسئول_مرگ مردم هستید.» (همان، ص۲۹۸)
🔹هایزر در بخش دیگری از یادداشت های همین روز خود با خوشحالی اشاره می کند که دستورات صادر شده برای تیراندازی به سمت مردم، طی چند روز گذشته توسط نظامیان اجرا شده است. وی می گوید:
🔸«به پیروزی های چندروز اخیر اپوزیسیون می اندیشیدم. ما در برابر قدرت بی امان این #جنبش_مردمی، پیشرفت کمی به دست آورده بودیم. نکته ای که مایه اعتبار ما بود و باور نداشتم که سولیوان قدر آن را بداند، این بود که سربازان برای اجرای حکومت نظامی از دستورها اطاعت می کردند، و آنها آماده بودند که به سوی برادران ایرانی و برادران مسلمان خود تیراندازی کنند نشان داده بودند که هر کاری لازم باشد، انجام خواهند داد. (همان،ص۲۹۹)
🆔 @Bonyadtarikh