Araspress
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی:
مجلس پیگیر بازگشت مزیتهای اقتصادی به مناطق آزاد است
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم تفکیک قوانین مناطق آزاد از سرزمین اصلی، از برنامههای مجلس برای بازگرداندن مشوقهای سرمایهگذاری به مناطق آزاد خبر داد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، نشست تخصصی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در منطقه آزاد ارس با حضور اعضای کمیسیون، برخی دیگر از نمایندگان مجلس در استان، معاون فرهنگی اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس و برخی دیگر از مدیران کل استانی برگزار شد.
علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در این نشست گفت: منطقه آزاد ارس را فرصتی بینظیر برای توسعه تبادلات تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و به ویژه اوراسیا میدانیم و این منطقه میتواند به دروازه اقتصادی ایران در شمال غرب کشور تبدیل شود.
بابایی با بیان اینکه موانع پیش روی مناطق آزاد باید مرتفع شود، اظهار داشت: متأسفانه در سالهای اخیر با اعمال برخی قوانین دست و پاگیر عملاً تفاوتی بین مناطق آزاد و سرزمین اصلی باقی نمانده است. این در حالی است که فلسفه وجودی مناطق آزاد ایجاد فضایی با قوانین متفاوت و مشوقهای ویژه برای توسعه اقتصادی است.
وی با اشاره به ضرورت بازنگری در قوانین مناطق آزاد گفت: مجلس باید پیگیر بازگشت مزیتها و مشوقهای سرمایهگذاری به مناطق آزاد باشد. نمیتوانیم از سرمایهگذاران بخواهیم در مناطق آزاد سرمایهگذاری کنند و پس از جذب سرمایه مشوقها را از آنها بگیریم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه به موضوعات اجتماعی مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: مناطق آزاد اگرچه بنگاههای اقتصادی هستند اما باید رویکرد اجتماعی و فرهنگی نیز داشته باشند. ارتباط بین منابع دولتی، بنگاههای اقتصادی و زنجیرههای تولید میتواند فرصتهای ارزشمندی برای اشتغال و توسعه منطقه ایجاد کند.
بابایی کارنامی در خصوص درخواست ایجاد مرکز جراحی محدود در منطقه آزاد ارس گفت: موضوع ایجاد مرکز جراحی محدود در منطقه آزاد ارس بر اساس یک سری شاخص ها از جمله تعداد بیمهشدگان منطقه انجام می گیرد و قول میدهم این موضوع را پیگیری کنم.
وی از برگزاری جلسه جمعبندی سفر کمیسیون به استان آذربایجان شرقی در استانداری خبر داد و اظهار امیدواری کرد: طی یک تا دو ماه آینده شاهد نتایج مثبت این سفر در استان و به ویژه در منطقه آزاد ارس خواهیم بود که بخشی از آن مربوط به حوزه درمان کارگران است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان تأکید کرد: کمیسیون اجتماعی خود را متعهد میداند که در اولویتبندی و حل مشکلات مناطق آزاد به ویژه در حوزههای اجتماعی و درمانی تمام تلاش خود را به کار گیرد.
Araspress
تراز تجاری مثبت 41.6 میلیون دلاری در مناطق آزاد کشور در فروردینماه 1404
براساس آمار منتشرشده از سوی معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مجموع صادرات کالا و خدمات در مناطق آزاد کشور طی فروردینماه سال جاری به 100.85 میلیون دلار رسیده است. در مقابل، واردات این مناطق بدون احتساب ماشینآلات، 59.207 میلیون دلار اعلام شده که نشاندهنده تراز تجاری مثبت 41.643 میلیون دلاری است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس به نقل از فرینا، در این گزارش، وضعیت تراز تجاری هریک از مناطق آزاد کشور به تفکیک آمده است:
منطقه آزاد ماکو با صادرات 7.55 میلیون دلار و واردات 2.2 میلیون دلار، تراز تجاری مثبت 5.35 میلیون دلاری را ثبت کرده است. عمده صادرات این منطقه شامل مواد اولیه و کالاهای مسافری بوده و 7 میلیون دلار از صادرات آن به خدمات ترانزیت اختصاص دارد.
منطقه آزاد چابهار با صادرات 0.8 میلیون دلار و واردات 13.3 میلیون دلار، تراز تجاری منفی 12.5 میلیون دلار را تجربه کرده است. واردات چابهار عمدتاً شامل مواد اولیه، کالاهای مصرفی، خودرو و کالاهای مسافری بوده است.
منطقه آزاد اروند با صادرات 20 میلیون دلار و واردات 6 میلیون دلار (بدون احتساب ماشینآلات)، تراز تجاری مثبت 14 میلیون دلاری داشته است. واردات این منطقه شامل ترکیبی از کالاهای مصرفی، مسافری، مواد اولیه و خودرو است.
منطقه آزاد کیش با صادرات 22.3 میلیون دلار و واردات 24.9 میلیون دلار، تراز تجاری منفی 2.6 میلیون دلار داشته است. صادرات کیش عمدتاً شامل خدمات فنی و مهندسی (17.5 میلیون دلار) و گردشگری (4.8 میلیون دلار) بوده است. واردات این منطقه بدون احتساب ماشین آلات شامل خودرو، مواد اولیه و کالاهای مصرفی و مسافری است.
منطقه آزاد قشم با صادرات 28.8 میلیون دلار و واردات 4.4 میلیون دلار، تراز تجاری مثبت 24.4 میلیون دلار را ثبت کرده است. عمده واردات این منطقه به مواد اولیه، کالاهای مصرفی و مسافری اختصاص دارد.
منطقه آزاد انزلی با صادرات 0.4 میلیون دلار و واردات 4.807 میلیون دلار، تراز تجاری منفی 4.407 میلیون دلاری داشته است. واردات این منطقه بدون احتساب ماشینآلات، در حوزه مواد اولیه، کالاهای مصرفی، خودرو و کالاهای مسافری انجام شده است.
منطقه آزاد ارس با صادرات 21 میلیون دلار و واردات 3.6 میلیون دلار، تراز تجاری مثبت 17.4 میلیون دلاری را ثبت کرده است. واردات این منطقه نیز بدون احتساب ماشینآلات، شامل مواد اولیه، کالاهای مصرفی، خودرو و کالاهای مسافری است.
در پایان این گزارش آمده است که میزان کل واردات ماشینآلات و تجهیزات تولید در مناطق آزاد هفتگانه، 38.51 میلیون دلار و مجموع واردات ماشینآلات تجهیزات تولید و مواد اولیه در این مناطق 48.41 میلیون دلار بوده است.
Araspress
ببینید؛
🎥 بازطراحی مناطق آزاد؛ نگاهی نو برای آیندهای روشن
🔸رضا مسرور، دبیر شورایعالی مناطق آزاد، با تأکید بر لزوم اصلاح رویکردها و بازطراحی ساختار مناطق آزاد، مرحلهای تازه در مدیریت این مناطق ایجاد نموده و آن را محور برنامه های خود قرار داده است.
🔸در این بازطراحی، جذب سرمایهگذاری و تولید صادراتگرا بهعنوان محور اصلی برنامهها شناخته شده؛ رویکردی که در جلسات، بازدیدها، سیاستگذاریها و دستورالعملهای دبیرخانه شورایعالی بهصورت جدی پیگیری میشود.
🔸عملکرد سازمانهای مناطق آزاد نیز بر همین اساس ارزیابی شده و گزارش آن هر سه ماه به رئیسجمهور و رئیس شورایعالی مناطق آزاد ارائه خواهد شد.
🔸در مسیر تحول؛ با هدف ارتقاء جایگاه مناطق آزاد در اقتصاد ملی و بینالمللی.
@iranfreezones
Araspress
با اعلام دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد کشور؛
تراز تجاری منطقه آزاد ارس در فروردین ماه ۱۷.۴ میلیون دلار مثبت است
براساس آمار منتشرشده دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، تراز تجاری منطقه آزاد ارس در فروردین ماه ۱۷.۴ میلیون دلار مثبت است.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد ارس، تراز تجاری که نشاندهنده تفاوت ارزش صادرات و واردات است، از شاخصهای کلیدی تحلیل عملکرد اقتصادی و پتانسیلهای تجاری مناطق آزاد بهشمار میآید که با اعلام معاونت اقتصادی و سرمایهگذاری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، منطقه آزاد ارس با صادرات ۲۱ میلیون دلار و واردات ۳.۶ میلیون دلار طی فروردین ماه ۱۴۰۴، تراز تجاری مثبت ۱۷.۴ میلیون دلاری را ثبت کرده است.
توسعه زیرساختها، حمایت از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان و تسهیل در قوانین صادراتی از جمله مواردی است که مورد توجه مدیران سازمان منطقه آزاد ارس قرار گرفته است تا شاهد بهبود تراز تجاری مثبت باشیم.
منطقه آزاد ارس با بهرهگیری از زیرساختهای مناسب، سیاستهای تشویقی و موقعیت جغرافیایی ویژه، ظرفیت قابلتوجهی برای تبدیل شدن به یک مرکز تجاری پیشرو در سطح منطقهای و بینالمللی دارد که میتواند نقش کلیدی در ارتقای تراز تجاری و رشد اقتصادی این منطقه و کشور ایفا کند.
گفتنی است این منطقه، یکی از مناطق مهم تجاری و اقتصادی ایران است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود، نقش قابل توجهی در تجارت، صادرات و واردات کشور ایفا میکند. این منطقه در شمال غربی کشور و در مرز مشترک با ارمنستان، آذربایجان و نخجوان قرار دارد که آن را به یکی از مهمترین کریدورهای تجاری و ترانزیتی ایران تبدیل کرده است.
101.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
حضور اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در منطقه آزاد ارس