هدایت شده از نهضت قم
🟢 جزئیات رخدادهای اخیر در حوزه مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا چیست؟
🔷 بخش اول
🔹 پس از رسیدن نامه ترامپ، تهران با مشورتهای بسیار، یک پروتکل مذاکراتی را طراحی کرد که به شرح زیر بود و در نامه پاسخ نیز آمد؛ این اصول شامل موارد زیر بود:
1⃣ ایران بار دیگر تاکید می کند که به ویژه تحت سیاست فشار حداکثری مستقیماً با آمریکا مذاکره نخواهد کرد و رویکرد آمریکا را قاطعانه رد می کند. ایران آماده است به سرعت وارد گفتگو های غیرمستقیم و موثر برای کاهش تنش ها میان دو کشور شود. ایران اعلام میکند که «شرایط غیرواقعبینانه» ترامپ را نمیپذیرد و خواستههای آمریکا به قدری گسترده است که حتی به صورت فرضی هم نمیتوان به آنها پرداخت. در صورت پیشرفت و اعتمادسازی در مذاکرات غیرمستقیم، امکان شروع مذاکرات مستقیم وجود دارد.
2⃣ تمایل تهران برای شرکت در مذاکرات غیرمستقیم بر سر برنامه هسته ای خود، به عنوان مقدمه ای برای انقیاد کامل آن به نظارت بین المللی، مشروط بر اینکه مرجع هر گونه مذاکره در این زمینه، برنامه جامع اقدام مشترک ۲۰۱۵ (برجام) و احترام متقابل باشد. ایران تاکید دارد که هیچ یک از شروط هستهای ترامپ را پیش از مذاکرات اجرا نمیکند بلکه این شروط صرفاً در مذاکرات غیرمستقیم بررسی میشود.
3⃣ ایران هرگونه مذاکره در مورد ماهیت یا برد موشکهای ایران را قاطعانه رد میکند و آن را موضوعی غیرقابل مذاکره دانسته و آن را حق طبیعی، حاکمیتی و دفاعی جمهوری اسلامی میداند.
4⃣ ایران اعلام میکند که به نمایندگی از هیچ قدرت منطقهای مذاکره نمی کند، استقلال متحدان و دوستان خود در منطقه را تأیید کرده و هرگونه توافقی که توسط این متحدان پذیرفته شود، مورد تأیید تهران خواهد بود، زیرا این تصمیم صرفاً با آنها است و ایران سیاست خارجی ملتها یا گروه های دیگر از جمله انصارالله یمن را که متحد مستقلی است به آنها دیکته نمیکند. البته ایران آماده استفاده از ظرفیت خود برای کاهش تنشها در منطقه است.
5⃣ ایران از منافع و امنیت ملی خود به شکل قاطع دفاع خواهد کرد. ایران به صراحت هشدار می دهد که هرگونه اقدام نظامی یا خصمانه، چه از سوی ایالات متحده و چه از سوی هر یک از متحدان آن، با پاسخ بدون مرز ایران مواجه خواهد شد که تمامی دارایی های نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را در بر می گیرد. ایران به دنبال جنگ نیست و اگر آمریکا به دنبال صلح در منطقه است، باید مشکلات منطقه و در راس آن پرونده فلسطین را حل کند.
6⃣ حفظ محرمانگی جزئیات مذاکرات تا پیش از رسیدن به توافق بر همه چیز.
7⃣ تفکیک پروندهها برای رسیدن سریعتر به توافق.
8⃣ هدف و خواسته اصلی ایران، رفع تحریمهای اقتصادی است.
9⃣ دو طرف باید پایبندی خود به اصول فوق را پیش از شروع مذاکرات تصدیق کنند.
🔹 نهایتا پاسخ نامه، در یک سفر دو ساعته و پیش از روز قدس توسط دکتر عراقچی به طرف عمانی تحویل داده شد. هدف این بود که پاسخ نامه، یک پوشش مردمی با حضور عظیم ملت در روز قدس نیز داشته باشد تا جایی که حضرت آقا نیز برای دعوت مردم ایستاده سخنرانی کردند.
🔸 مسقط همان روز، محتوای کلی را به کاخ سفید و رابط آمریکایی در عمان منتقل کرد. واکنش اولیه آنها بسیار سرد بود و گفتند این یعنی رد همه خواستههای رئیس جمهور ترامپ!
عمان تعهد داد که تا ۴۸ ساعت بعد اصل نامه را به کاخ سفید میرساند.
🔹 در این زمان، کار در دو سطح تداوم یافت. در سطح دیپلماتیک، آمریکا در حال بررسی بود و رایزنیهایی توسط دیپلماتهای ما در چند کشور در سطح پایین انجام میشد که مثبت بود. تهران پیشنویس اولیهای آماده کرده و برای نیمه فروردین اعلام آمادگی کرد و واشنگتن در حال بررسی بود.
🔸 از آخر هفته قبل، مشخص شد که تاریخ شنبه ۱۲ آوریل، قرار است سرنوشتساز شود. لذا آمریکا اقدام به تسریع و تشدید ارسال تسلیحات آفندی و پدافندی به منطقه کرد. در مقابل نیز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که از اسفندماه آمادگیهای خود را به نزدیک سطح جنگی رسانده بودند، به آمادگی سطح جنگ در نیروهای مختلف هوایی، پدافندی و موشکی رسیدند و همزمان نیز اقدام به بازآرایش، متناسب با تهدیدات جدید کردند. ارتش آمریکا که دستپاچه شده بود، حتی حاضر شد داراییهای نظامی خود را از نقاط استراتژیکی مانند کره جنوبی سریعا به خاورمیانه منتقل سازد زیرا زمان به ضد آنها میگذشت.
🔹 در عرصه رسانهای نیز دشمن به دنبال بیثباتسازی داخل از طریق معتبرسازی تهدید بود؛ از این رو شخص حضرت آیتالله خامنهای و سرلشکر باقری پا به عرصه گذاشتند تا خط رسانهای فوق را بشکنند.
✍ محلّل
🔻ادامه در بخش دوم 👇👇👇👇
هدایت شده از نهضت قم
🟢 تحلیل رخدادهای اخیر در حوزه مذاکرات غیر مستقیم چیست؟
🔷 بخش دوم و پایانی
1⃣ اول. در عمل، مشخص است که نه تنها ایران از اصول خود عقبنشینی نکرده که این آمریکاست که مذاکره غیرمستقیم در موضوع هسته ای را پذیرفته است.
🔹ترامپ با سخنان خود ۵ هدف داشت:
الف. به دست گرفتن کنترل صحنه حداقل در سطح رسانهای و وارد کردن ایران در مسیر و چارچوب مذاکراتی دلخواه خود (اصطلاحاً نوعی شرمندهسازی ایران).
ب. سفیدسازی آمریکا و زمینهسازی جهت اجرای بازی سنگین مقصرنماییِ ایران در صورتی که مذاکرات در هر مرحله شکست بخورد(ما آماده مذاکره بودیم ولی ایران رد کرد پس باید اقدام نظامی کرد).
پ. تمایلات ترامپ جهت مطرح ساختن شخص خود به عنوان چهره مرکزی توجهات و رخدادها.
ت. انتقال فشار از عرصه نظامی به افکار عمومی و انسجام داخل ایران که این، پیوند وثیقی با مورد "ب" دارد.
ث. انحراف اذهان از جنگ تعرفهای که ترامپ اخیراً به راه انداخته و تلاش برای دستاوردسازی برای خود در عرصه بینالملل با توجه به شکست سیاستهای وی در غزه و اوکراین.
2⃣ دوم. آمریکا شروع نشده نقضهای خود را آغاز کرده است. علنی ساختن بخشی از روند مذاکرات آن هم به شکل کاملاً تحریف شده باید درس مهمی باشد.
3⃣ سوم. ترامپ فرمان اصلی خبر در موضوع ایران را شخصا به دست گرفته است. او امشب با ادعای مذاکرات مستقیم از شنبه، یک بار دیگر نشان داد خبر میدهد، میسازد و میفروشد. مواجهه ایران با این وضعیت خاص خبری و مدیریت افکار عمومی، خلاقیت، سرعت و جسارت زیاد میطلبد. سه عنصری که فعلا غایب هستند. کاش مسئولان درک کنند جنگ خبری و رسانهای بخش عمدهای از رویارویی جاری میان تهران و واشنگتن است. کسی که این عرصه را ببازد، بسیار بعید است در بقیه عرصهها موفق شود.
4⃣ چهارم. اگر آمریکا با پیروی از تلآویو به دنبال توافق لیبی سازی ایران باشد، احتمال انعقاد یک توافق زیر ۱۰ درصد ارزیابی میشود. در این صورت یک درگیری اجتناب ناپذیر تلقی خواهد شد. اولین بازه زمانی پیشبینی آن نیز اردیبهشت ماه پیشبینی میشود.
5⃣ پنجم. نوع واکنش رژیم صهیونی در میدان مهم است. آیا ترامپ امشب واقعا افسار نتانیاهو را کشیده یا در تقسیم کاری، بازی پلیس خوب(مذاکره آمریکا) و بد(فشار رژیم) بین این دو اجرا میشود و یا حتی در صورت پیشرفت گفتگوها به شکلی که تلآویو را راضی نکند آنها دست به اقدام تنشزا خواهند زد؟ پاسخ در میدان است.
6⃣ ششم. حفظ آمادگی و ارتقاء نیروهای مسلح در عین عدم فرسایش مهم است. باید همواره نسبت به مکر و کید و فریب دشمن غدار هوشیار بود.
7⃣ هفتم. باید دید واکنش در عمل جمهوری اسلامی ایران به این اقدام مکارانه ترامپ چیست.
✍ محلّل
#جهاد_تبیین | #مذاکره
▫️◽️◾️💠 ◾️◽️▫️
⸙بانهـضتقمــ همـراهباشیــد⸙
هدایت شده از نهضت قم
✅ تحلیل راهبر
🔺خدا رحمت کند حاج قاسم را، درباره جنگ سی و سه روزه میگفت من فهمم از صحنه تلخ بود، اما فهم رهبری امیدوارکننده بود. او تحلیلی از صحنه داد که من و سید حسن و عماد هم نداشتیم. اما میگفت معتقد بودم، او حکیم است، فهم او از صحنه برای ما راهبری کننده بود.
🔺این متن را برای دوستان جوانم در حالی مینویسم که هنوز بیش از یک ماه هم از تحلیل رهبری از صحنه نگذشته.
او در سخنانش با جوانان دانشجو همان ابتدا گفت "نگاه ناقص و بیپشتوانه و سطحی" که محصول دشمنان است به صحنه نداشته باشید. تحلیل او از این حوادث این بود که: "نسبت به سال گذشته در مثل همین روز، در برخی از مسائل قویتر از سال گذشته هستیم، در بعضی از مسائل ضعیفتر نیستیم، اگر قویتر نباشیم. ... جمهوری اسلامی بحمدالله رشد خودش و پیشرفت خودش و افزایش قدرت خودش را همچنان دارا است."
🔺این خط تحلیل از وقایع را بارها و بارها ایشان در طول این یک سال و نیم تکرار کرده اند. او در انتهای همان سخنرانی چند روز قبل نیز دوباره تکرار میکند و میگوید :"برخلاف انتظار دشمن، نه مقاومت فلسطین و نه مقاومت لبنان از پا درنیامده بلکه قویتر شده، پُرانگیزهتر شده"
در ماجرای سوریه که همه خیال میکردند ما ضعیفتر شدیم میگوید ضعیفتر نیستیم اگر قوی تر نشده باشیم. این را همان ابتدا بعد سقوط بشار، در یک سخنرانی کامل، توضیح دادند و بسیاری از این آقایان نشنیدند و رد شدند.
🔺نکته دیگر در سخنرانی با جوانان دانشجو که هم ابتدای سخنرانی و هم در انتها و پر تاکید به آن اشاره کردند، مساله کلیدی اعتماد به مسوولین تصمیم گیر بود که امروز گفتنش هم جرم شده. سخن ایشان این بود که مسوولین، "دلبستگی، وابستگی، عشق و آمادگیشان به انقلاب" کمتر از ما نیست؛ "آنها را نمیشود متّهم کرد.شما هم جای آنها بودید همین کار را انجام میدادید؛ متّهم نکنید افراد را؛ احتمال یک محاسبهی درست را همیشه بدهید، که ممکن است پشت این تصمیمگیری یک محاسبهی درستِ واقعیای وجود داشته باشد". ایشان گفتند از من میپرسند "در وضع جنگی و معارضهی دشمنان چطور نقد کنیم؟ طرح سوال و ابهام خوب است اما گاهی طرف فرصت و امکان جواب دادن ندارد در اینطور موارد حتّی ابهام را هم مطرح نکنید.فرضیّات احتمالی را مسلّم ندانید."
🔺دوستان عزیز! ما در وضعیت جنگ هستیم، بی اعتمادی به مسوولین نظام مثل زهر کشنده است، حتی آنها که نظام و رهبری را و مسوولین را قبول هم ندارند اگر عقل داشته باشند در این شرایط بی اعتمادی به تصمیم گیرندگان در جامعه پخش نمیکنند. آنها هم که رهبر رهبر گفتن و انقلاب انقلاب گفتنشان ترک نمیشود، حتما سخنان رهبری را بدون جانبداری های پرسپولیس استقلالی مرور کنند. این اعتماد و انسجام سخن پر تاکید ایشان است، امروز جریانهای سیاسی و مجموعه های ولو انقلابی که این دو خصلت را دارند کم نیستند،
یکی
"احساس عمیق شکست و ضعف"
و دوم
"احساس بی اعتمادی و بلکه دشمنی با مسوولین"
از این جریانها به لحاظ فکری فاصله بگیرید، مسمومتان نکنند.
این حال و روز این افراد نه عاقلانه است، نه حکیمانه است، نه انقلابی است، نه ولایی. با همه محبت و عشقی که به آنها داریم به عنوان برادران ایمانیمان اما به لحاظ تحلیلی خود را زیر چتر رهبری تعریف کنید نه این و آن.
#جهاد_تبیین
▫️◽️◾️💠 ◾️◽️▫️
⸙بانهـضتقمــ همـراهباشیــد⸙