🍀 #عرفان_واره_ها
▫️انجمن دوازده قدم (1)
➖➖➖
این حرکت ابتدا در سال 1935 توسط فردی بنام "بیل ویلسون" در "اوهایو" آمریکا ایجاد شد او که مدعی بود به اشراق و تنویر رسیده است با دریافت هاله ای از نور رهایی را تجربه کرد و بعد تصمیم گرفت تجربه خود را با دیگران در غالب این طرح با دیگران به اشتراک بگذارد. ابتدا هدف ترک الکل و تبعات آن بود و بعد به مواد مخدر و سایر شاخه های رفتارهای ناپسند هم کشیده شد. انجمن بر دوازده قدم که سلوک شخصی افراد است و سنت هایی که سلوک اجتماعی و اصول انجمن هستند پایه گذاری گردیده است.تشکیلات حالتی فراماسونی و مخفی دارد و تمام شعب جهان توسط مرکز آمریکا اداره و مدیریت می شود.
=-=
ادعای انجمن، غیر مذهبی بودن جلسات است و می گویند این مساله به عنوان راهی برای کاستن از حساسیت های دینی افراد و جذب آنها است؛ اما در بررسی های میدانی، مشخص می شود که هدف اصلی، ایجاد زمینه برای کاستن از تعصبات دینی فطری و ایجاد زمینه برای پذیرش هر نوع عقیده انحرافی است که زمینه اجتماعی متناسب برای آن وجود دارد؛ بدون آنکه حقانیت آن مورد نظر باشد. اگر فرا گیری این گروهها را در نقاط مختلف کشور از دور ترین نقاط تا بزرگترین شهر ها لحاظ کنیم خطری بالفعل برای کشور محسوب می شود.
هجم بالای مالی که بصورت خود گردان و مستقل از دولت و بدون هیچ نظارتی در گردش است و مستقیم توسط مرکز این انجمن در آمریکا مدیریت می شود خود زمینه دیگری برای فساد در این گروه ها فراهم نموده است؛
=-=
سوء استفاده از نیاز خانواده ها و بی پناهی آنها سبب گسترش انجمن در نقاط مختلف شده است؛ همچنین بهره گیری از خدماتی رایگانی مانند: استفاده از مساجد، امام زاده ها و... برای تشکیل جلسات و بهره گیری از سایر امکانات اجتماعی مثل خدمات بهزیستی و ... سبب شده است که با پایین آورده هزینه ها حساسیت نسبت فعالیت های مخفی و انحرافی را کاسته و باعث مقبولیت آن حتی در بین مسئولین سیاسی و مذهبی شوند.
این مساله زمانی خطرناکتر می شود که بدانید خدا یا نیروی نورانی بیرون این فرد که محور اصلی کسب انرژی در این مکتب است، خدایی غیر از خدای مذاهب اسلامی است(خدایی صرفا مهربان و عاشق) و گرچه خود فرد تصور می کند دارد به خدای دین تمسک می کند ولی با بی تفاوتی و ایجاد انگیزه های لاییک که در این انجمن تبلیغ می شود، عملا تنها پوششی برای القاء معنویت سکولار که دامی برای شیطان و انواع انحرافات دینی است فراهم می کند.
✍️ استاد رنجبر عیسی آبادی
•[ @Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
🔺 چند نکته درباره حضرت معصومه (س)
〰️〰️〰️
1.تولد و وفات
در منابع متقدم مطلبی درباره زمان تولد و موقع وفاتشان نیست. ولی در منابع متاخر بدون ذکر منبعی تولدشان را در اول ذیقعده آوردهاند. (نمازی،مستدرک سفینة البحار،ج8،ص261).
🌹
2.پدر و مادر
🔹پدر والامقامش،امام کاظم (ع) است . رئیس مذهب جعفری در وصفش فرمود: «ِ اسْتَوْصُوا بِابْنِي مُوسَى خَيْراً فَإِنَّهُ أَفْضَلُ وُلْدِي وَ مَنْ أُخَلِّفُ مِنْ بَعْدِي وَ هُوَ الْقَائِمُ مَقَامِي وَ الْحُجَّةُ لِلَّهِ تَعَالَى عَلَى كَافَّةِ خَلْقِهِ مِنْ بَعْدِي» (مفید،الارشاد،ج2،ص220).
🔺مادر مکرمهاش کنیزی بود به نام نجمه یا تکتم . در جلالش از زبان فروشنده ایشان به ابراهیم خادم موسی بن جعفر می خوانیم: «... گفت: من داستان اين دختر را برايت بگويم:او را از دورترين نقاط مغرب خريدم، زنى از اهل كتاب بمن برخورد و گفت: اين دختر همراه تو چكار ميكند؟ گفتم: او را براى خود خريدهام، گفتم: سزاوار نيست كه او نزد مانند توئى باشد.اين دختر سزاوار است نزد بهترين مرد روى زمين باشد و پس از مدت كوتاهى كه نزد او باشد، پسرى زايد كه در مشرق و مغرب زمين مانندش متولد نشده باشد. من آن دختر را نزد امام بردم، دير زمانى نگذشت كه امام رضا عليه السلام از او متولد شد.» (کلینی،الکافی،ج1،ص486).
🔅 بنا بر کلام محمد بن جریر طبری شیعی،مادر امام رضا (ع) و حضرت معصومه(س) یکی هستند. (دلائل الامامه،ص309)
🌹
3. مقام این بانوی عظمی
3.1. درلسان معصومین
▫️امام صادق(ع) : «بَلْدَةُ قُمَّ وَ سَتُدْفَنُ فِیهَا امْرَأَةٌ مِنْ أَوْلَادِی تُسَمَّى فَاطِمَةَ فَمَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ قَالَ الرَّاوِی وَ کَانَ هَذَا الْکَلَامُ مِنْهُ قَبْلَ أَنْ یُولَدَ الْکَاظِمُ عَلَیْهِالسَّلَامُ»( بحارالأنوار،، ج:۵۷،ص:۲۱۷)
▫️سعد اشعری که از بزرگان قم بوده و از علمای بزرگ و صاحبنام که از اصحاب بزرگوار ائمه است از امام رضا(ع) درباره زیارت قبر فاطمه معصومه در قم سؤال کرد، امام(ع) فرمود پاداش آن بهشت است: «عَنْ سَعْدِ بْنِ سَعْدٍ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا ع عَنْ زِیَارَةِ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع بِقُمَّ فَقَالَ مَنْ زَارَهَا فَلَهُ الْجَنَّةُ».
▫️امام جواد(ع) فرمود: «عَنِ ابْنِ الرِّضَا ع قَالَ مَنْ زَارَ قَبْرَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ؛ هر کس قبر عمهام را در قم زیارت کند پادش او بهشت است.»
▫️عبدالجلیل رازی کتاب النقض را حدود ۵۶۰ق تألیف کرده است. وی حدیثی را از امام صادق(ع) در مورد دفن حضرت معصومه در قم نقل می کند که در کتاب تاریخ قم نیست. پس سخن او برگرفته از این کتاب نیست:«ألا إن للجنه ثمانیه أبواب فباب منها إلى قم ، تقبض فیها امرأه من ولدی اسمها فاطمه بنت موسى. تدخل بشفاعتها شیعتنا الجنه بأجمعهم. (النقض، تحقیق: حسینی ارموی، ص ۱۶۵)
➖➖➖
3.2. در زیارت نامه
🔅 الف) شفاعت : « یا فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ ».
🔅ب) محور حُب و بُغض : « أَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ بِحُبِّكُمْ وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِكُمْ»
🔅ج) عامل عاقبت به خیری : « اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تَخْتِمَ لِي بِالسَّعَادَةِ».
┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
هدایت شده از عصر آب
🔅 #سوال:
▫️شفاعت شافعان،شامل بهشتیان و اهل دوزخ نیز میشود؟
جواب: در زیارت حضرت #معصومه سلام الله علیها چنین میخوانیم: «يَا فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَكِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْنِ »
امام رضا علیه السلام میفرماید: «...وَ مُذْنِبُو أَهْلِ التَّوْحِيدِ لَا يَخْلُدُونَ فِي النَّارِ وَ يَخْرُجُونَ مِنْهَا وَ الشَّفَاعَةُ جَائِزَةٌ لَهُمْ... و گناهكاران موحّدان را در آتش دوزخ مخلّد نمىدارد و روزى نجات خواهند يافت و از آتش خارجشان خواهند كرد و شفاعت در حقّ ايشان جايز است.» ( صدوق، عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج2،ص125)
امام باقر علیهالسلام میفرماید: «إِنَّ قَوْماً يُحْرَقُونَ فِي [بِا] النَّارِ حَتَّى إِذَا صَارُوا [حَمِيماً] حُمَماً أَدْرَكَتْهُمُ الشَّفَاعَة؛ گروهی در آتش میسوزند تا وقتیکه تبدیل به زغال میشوند مشمول شفاعت گردند» (کوفی اهوازی، الزهد، ص 96.)
💡نتیجه: بنا بر فرازی از زیارت حضرت #معصومه و دو حدیث مشخص شد،شفاعت در بهشت و دوزخ نیز وجود دارد.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
#نکته
🔺 راه بسته شده!
1. مرحوم سعادت پرور : « كسى نمىتواند به آسانى از ايشان[ آیت الله بهجت] دستورالعمل سلوكى يا حرفهاى عرفانى را اخذ كند، بلكه ايشان كتمان نموده و مىفرمود: درب تعليم و تعلّم اين مطالب بسته شده است. گاهى نيز مىفرمود: اين مطالب طالب زياد دارد ولى دكان مىكنند! » ( سعادت پرور،رسائل عرفانی،ص155)
+
2. آیت الله خوشوقت: « سلسله مرحوم قاضی چون بر ملا شده ،خداوند آشپزخانه را جمع کرده است.آخرین افراد در این سلسله در حال تربیت شدناند،اما آشپزخانه جمع شده است و دیگر محصولی ندارد» ( مصطفی نیک اقبال،سلوکنامه،ص18)
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
🍀 #تبعات_سقیفه (2)
▫️اجماع اهل بیت ( علیهم السلام)
➖➖➖
🎙 رسول خدا (ص) فرمودند: « مَنْ سَرَّهُ أَنْ يُحْيى حَيَاتِي وَيَمُوتَ مَمَاتِي ، وَيَسْكُنَ جَنَّةَ عَدْنٍ غَرَسَهَا رَبي ، فَلْيُوَالِ عَلِيّاً مِنْ بَعْدِي ، وَلْيُوَالِ وَلِيَّهُ ، وَلْيَقْتَدِ بِأَهْلِ بَيْتِي مِنْ بَعْدِي فَإِنَّهُمْ عِتْرَتي خُلِقُوا مِنْ طِينَتِي ، وَرُزِقُوا فَهْمِي وَعِلْمِي ، فَوَيْلٌ لِلْمُكَذبِينَ بفَضْلِهِمْ مِنْ أُمَّتِي ، الْقَاطِعِينَ فِيهِمْ صِلَتِي ، لاَ أَنَالَهُمُ اللَّهُ شَفَاعَتِي ؛ هرکه دوست دارد همچون من زندگی کند و بمیرد و به بهشت رود،باید پس از من علی(ع) را دوست بدارد،جانشین او را یاری کند وبه اهل بیت(ع) اقتدا کند» ( سیوطی،جامع الاحاديث ،دار النشر، ج7،ص 229.) .
❌❌
در مقابل گروه زیادی از مسلمانان در سایه سقیفه اجماع اهل بیت (ع) را قبول ندارند.
نمونه: ↘️↘️
📍 ابی اسحاق ابراهیم بن علی بن یوسف الفیروزآبادی متوفای 476 ق در کتاب " التبصرة فی اصول الفقه" ، ص368 : « اتفاق اهل بیت رسول الله لیس بحجة . و قالت الرافضة :هو حجة ؛ اتفاق همه اهل بیت (ع) ، برای ما حجت نیست!» محقق کتاب هم در پاورقی مینویسد: بله. درسته. نظر اهل بیت (ع) برای ما حجت نیست.این قول جمهور اهل سنت است. نظر درست همینه!
=-=
📍بدرالدین محمد بن بهادر بن عبدالله الشافعی متوفای 794 ق در " البحر المحیط " تحریر عمر سلیمان الاشقر ، ج4،ص490 : « اجماع اهل البیت لیس بحجة،المراد بهم علی و فاطمه و الحسن و الحسین رضوان الله علیهم،خلافًا للشیعة.وبالغوا فقالوا: قول علی حجة وحده ؛ اجماع اهل بیت (ع) برای ما حجت نیست. و منظور از اهل بیت : علی و فاطمه و حسن و حسین(علیهم السلام) است.»
=-=-
📍احمد ذهبی متوفای 748 ق در " میزان الاعتدال فی نقد الرجال" ،دارالکتب العلمیه،ج3،ص 139: « ان اجماع اهل البیت علی فرض اجماعه لیس بحجة »
ادامه دارد ...
•[ @Age_of_water
🍀 #یاد_داشت 0️⃣5️⃣
#شخصیت_شناسی
#تاریخی
📝 موضوع: پروژه دکتر امیر معزی
🔹فرسته اول
➖➖➖
1. معزی کیست:
محمد علی امیر معزی متولد پنچم بهمن ماه سال 1334 (۲۶ ژانویه ۱۹۵۶) در تهران است. امیرمعزی که بنابه گفته خود، به توصیه هانری کربن به تحصیل در دانشگاه سوربن فرانسه روی آورده، دکترای خاورشناسی و مطالعات ادیان را در سال ۱۹۹۱ از دانشگاه سوربن پاریس گرفته است. تز دکترای او، «تفسیر شرعی و الهیاتی اسلام شیعی» تا آن زمان تنها تز مربوط به شیعه در جهان دانشگاهی غرب بوده است. وی علاوه بر همکاری و عضویت در موسسات علمی مختلف همچون موسسه مطالعات پیشرفته دانشگاه عبری اورشلیم، مرکز مطالعات ادیان فرانسه، موسسه مطالعات اسماعیلی و دایره المعارف ایرانیکا، بیش از 20 سال است که استاد کرسی شیعه شناسی مدرسه عالی سوربون بوده و از جمله معروفترین شیعه پژوهان و اسلام شناسان در فرانسه و اروپا به حساب می آید.
امیرمعزی تاکنون هفت کتاب را به صورت فردی و هشت کتاب را با همکاری دیگران منتشر کرده است علاوه بر آنکه بیش از 120 مقاله داشته و چندین کتاب را نیز از عربی و فارسی به فرانسه برگردانده است. از جمله آثار معروف وی کتب «شیعه چیست؟»، «مذهب باطنی یا معنویت در اسلام شیعی»، «قرآن صامت و قرآن ناطق» «تشیع، ریشه ها و باورهای عرفانی»و «راهنمای الهی در تشیع نخستین» است .
+
2. خلاصه ادعای وی
هانری کربن که برخی وی را جاسوس می دانند ، در زمینه احیای تصوف و عرفان تلاش زیادی نمود . او سعی در القای تفسیری صوفیانه از تشیع نموده و مدعی است شیعه اصیل و صحیح فرقه شیخیه است.از جمله وی در دو کتابش "مکتب شیخی" و " ارض ملکوت " این اعتقاداش را توضیح داده است. چون امیر معزی خودش شیخی است همین این ادعا را دنبال کرده است.
به باور ایشان، تشیع اصیل مذهبی باطنی و سرّی بوده است که با گذشت زمان و با توجه به سیطرهٔ نفوذ سنت فقهی و عقلی در شیعه به عقلگرایی نزدیکتر شده است. در واقع او با روش پدیدارشناسانه خود مدافع تشیع غالیانه است. وی میکوشد امام را شخصیتی معنوی و باطنی و در مجموع، به دور از جنبههای سیاسی و کلامی معرفی کند.
👈 خلاصه و ساده اینکه: شیعه حقیقی غالی است و امامان نیز فقط جنبه باطنی دارند. و فقه و کلام نداشتهاند.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
🍀 #یاد_داشت 0️⃣5️⃣
#شخصیت_شناسی
#تاریخی
📝 موضوع: پروژه دکتر امیر معزی
🔹فرسته دوم
➖➖➖
3. اشکالات
ایشان تلاش شایانی در جهت ارائه تصویری صوفیانه و عرفانی یا به قول خودشان«فراعقلی» از مبانی اندیشه تشیع امامی دارند و در این مسیر از منابع باطنی امامیه و اندیشه های جریان موسوم به غلو رسمی بهره میبرند. اشکالات متعددی بر ادعاها و دلایل ایشان وارد است،با توجه به کتاب «راهنمای ربانی در تشیع نخستین» وی سه اشکال اساسی ذکر می شود:
=-=
3.1. ابهام مفاهیم :
وی معرفت عقلی را به نوعی الهام قلبی ،مکاشفه و شهود تعبیر کرده و احادیث و آیات قران را متوجه همین مقصود میکند و هیچ ساحتی از عقل را به عنوان ابزار سنجش قبول ندارد : « عقلی را که در قران یافت می شود می توان نوعی آگاهی یا درکی الهی دانست که همزمان شامل بازتای مراقبه فوری،به یاد داشتن ،کشف و علم عمیق می شود که بر تصدیق و تسلیم قدرت الهی دلالت دارد (امیر معزی، راهنمای ربانی،22) و : « اماممیه عقل گرا یا بلکه عقل توجیه شده لااقل بعد از زمان امامان یا دیرتر از ان پیدا شده (همان، ص 20) و: « امامان از موافقت با اندیشه های عقلانی و روش شاگردان متکلم خود به دور بودند » (همان،ص32)
=-=
▫️ امیر معزی واضح و روشن توضیح نمی دهد چگونه عقل به معنای "خرد قدسی" می شود. و چرا باید این همه آیات و روایات امامیه که در توجه به عقل است را به کشف صوفیان معنا نمود. همچنین "باطنی" بودن امام نیز مبهم است و توضیح واضحی داده نمی شود .
اضافه بر اینکه: در منابع معتبر شیعه از توجه ائمه اطهار(علیهم السلام) به علم کلام و دفاع از اعتقادات اشاره شده است .
مثلا:
الف) « وَ أَدْخَلْتُ قَيْسَ بْنَ الْمَاصِرِ وَ كَانَ عِنْدِي أَحْسَنَهُمْ كَلَاماً وَ كَانَ قَدْ تَعَلَّمَ الْكَلَامَ مِنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْن ؛ قیس الماثر در کلام قوی بود و این علم را از امام سجاد(ع) تعلیم گرفته بود» (کلینی،الکافی،ج1،ص171.)
ب)در جریان مناظره هشام بن حکم با عمرو بن عبيد المعتزلي امام صادق(ع) فرمودند: «فَلْيُكَلّمِ النّاسَ فَاتّقِ الزّلّةَ وَ الشّفَاعَةُ مِنْ وَرَائِهَا إِنْ شَاءَ اللّهُ؛ (ای هشام)مانند تويي بايد با مردم سخن گويد. خود را از لغزش نگهدار، شفاعت ما دنبالش مي آيد ان شاء الله.»
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
🍀 #یاد_داشت 0️⃣5️⃣
#شخصیت_شناسی
#تاریخی
📝 موضوع: پروژه دکتر امیر معزی
🔹فرسته سوم
➖➖➖
3.2. ناکافی بودن شواهد
▫️وی در فصل اول کتاب ادعا می کند عقل در نزد امامیه نخستین، امور فراعقلی است که نشان می دهد اساس شیعه باطن گری است . لیکن شواهد ارائه شده کافی نیست و شواهد متعدد دیگری نیز درنقض چنین ادعایی وجود دارد.
🔺او علت لعن ائمه (علیهم السلام) بر غالیان را فاش کردن اسرار می داند نه بد بودن عقاید غُلات. در حالیکه در روایات متعدد امامان به نفی اعتقادات آنها اشاره کردهاند.
نمونه:
غالیان باور دارند امامان کشته نمیشوند که ائمه(علیهم السلام) در برابر این اعتقاد موضع دارند. شیخ طبرسی و کلینی روایت کرده اند که فرمانی به خط حضرت صاحب الأمر عليه السلام بیرون آمد که قول آنها که دعوی مینمایند که امام حسین علیه السلام کشته نشده کفر است و تکذیب رسول ائمه است و ضلالت و گمراهی است. (طبرسی،الاحتجاج،ج2،ص590.)
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
🍀 #یاد_داشت 0️⃣5️⃣
#شخصیت_شناسی
#تاریخی
📝 موضوع: پروژه دکتر امیر معزی
🔹فرسته چهارم
➖➖➖
3.3. یکی بودن تصوف و تشع
هدف نهایی امیر معزی ایجاد تطبیق میان تشیع و تصوف میباشد .همو تنها راه درک روایات و آموزه های ائمه را از طریق ریاضت ،کشف و شهود می داند( راهنمای ربانی،ص۲۲_۲۳) اما نه تنها هیچ شاهدی بر این مدعای خود از قرآن و سنت ندارد، بلکه خود نیز بر این مطلب اعتراف میکند که طریقه ای برای دریافت این الهام غیبی و کیفیت انجام مراحل مکاشفه در روایات وارد نشده است و تنها راه یادگیری از طریق فنون اهل تصوف میباشد: « ....ناچار می باید احادیث ائمه را با مطالب نوشته های پسین تر ،به ویژه نوشته های اهل تصوف مقابله کرد.....منظور از این مقابله،آشکار کردن جنبه فنی و عملی و تجربی «دیدن با دل»است و بس.» (همان،ص۱۰۳) و: « ....اما تا آنجا که میدانیم،در مجموعه های قدیمی احادیث امامیه صحبتی از نشست یا طرز قرار گرفتن بدن به میان نیامده است.» (همان،ص۱۰۸).
در نتیجه او پس از تحریف معنای عقل و غیر عقلانی دانستن تعالیم ائمه اطهار و سپس تخطئه کردن علمای شیعه و ناکافی دانستن احادیث؛مخاطب خود را که اکنون بدون ملاک صحیح سنجش رها شده است را در دامان تصوف می اندازد و از این امر فراتر رفته موسس سلسله های صوفیه را اهل بیت علیهم السلام معرفی میکند! «دیدن در دل در اغلب مکتب های تصوف شیعی، جزو اصول و هدف ها است و روش آن کاربست پاره ای چند از فنون تمرکزی همراه با ذکرهایی است که آموزش آنها،بنابر سلسله های طریقتی،از ائمه آغاز شده و نسل به نسل به پیران آن طریقت رسیده است.»(همان،ص۱۰۴)
در حالیکه :
1. روایات متعددی از تضاد تصوف و تشیع در منابع معتبر وجود دارد.
-=-
2. کتابهای تاریخ تصوف چه شیعه چه سنی و حتی متصوفه اذعان دارند تصوف در قرون اول نبوده است و در قرون بعدی صوفیان سلسله های خود را به ائمه(علیهم السلام) نسبت دادهاند.
-=-
3.تفسیر امیر معزی از عقل برگرفته از ادبیات صوفیان است نه نقل شیعیان نخستین .حیدر آملی در بی فایده بودن فلسفه و کلام در معرفت حق می نویسد:« و ليس يحصل لهم من هذين العلمين معرفة اللَّه و معرفة الأشياء قدر رأس ابرة، بل تزيد منهما الشكوك و الشبه.» (آملی،جامع الاسرار،ص474.) اسیری لاهیجی می نویسد:« مجذوب مطلق، کسی است که بعد از فناء بالکل مسلوب العقل شود و در آن سکر و بیخودی بماند.در این صورت قلم تکلیف از او برداشته شود.این گروه، مجانین حقند و خدای متعال آنها را برای خود برگزیده است و تمام مقامات آنها را حاصل شده است»(لاهیجی، مفاتیح الاعجاز فی شرح گلشن راز،ص89.)
-=-
4. تا چند قرن تصوف در بین تشیع جایگاهی نداشت و فقط سنیان آنرا پذیرا بودند .
🔺قشیری از مهمترین صوفیان چنین گوید:« در آن جنجال که هر قومی ادعا می کرد در میان آنها زاهدانی وجود دارند👈 خاصگان اهل سنت جدا شدند دل خویش را از غفلت به نام تصوف[ حفظ کردند] این نام بر ایشان برفت و به این نام مشهور گشتند .» (الرسالة القشيرية،ص34.)
🔹ابو المظفر اسفراينى ( 471 ق ) می نویسد:« علم التصوف، و الإشارات، و ما لهم فيها من الدقائق و الحقائق لم يكن قط لأحد من أهل البدعة فيه حظ، بل كانوا محرومين مما فيه من الراحة، و الحلاوة، و السكينة، و الطمأنينة و قد ذكر أبو عبد الرحمن السلمى من مشايخهم قريبا من ألف، و جمع إشاراتهم و أحاديثهم و لم يوجد فى جملتهم قط من ينسب إلى شيء من بدع القدرية و الروافض..؛سنیان در علم تصوف نیز پیشگامند،و اهل بدعت چون روافض(شیعیان) در این زمینه چیزی ندارند» (التبصير في الدين، ص: 164.).
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water
امروزه مصادف است با سالروز وفات علامه امینی. نکته ای از این عالم ولایی در نقد تصوف تقدیم میشود.
ایشان گفته است: « امور سخیف و خرافی صوفیه چون سماع و رقص هتک ناموس اسلام است. که توهین به ساحت قُدسی رسول الله (ص) است.صوفیان قرآن را به پشت سر نهادهاند (یعنی: بدان عمل نمی کنند یا تفسیر به رای میکنند) 》
📕 تکملة الغدیر فی الکتاب و السنة،ج3،ص400.
•┈┈••✾••┈┈•
@Age_of_water